• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τελικά επιτρέπεται να βγάζεις φώτο από το αεροπλάνο?

Επόμενο Ταξίδι
Κωσταντινούπολη!
Ταξίδι-Όνειρο
O γύροs του κόσμου!
Εγω πάλι, εκεί που ...βιντεοσκοπούσα με την ψηφιακή φωτογραφική μου την απογείωση μας απο το αεροδρόμιο της Βιέννης, με...σταμάτησε η αεροσυνοδός πάνω που μπαίναμε στο διάδρομο απογείωσης...γκρρρρρ....φτου! Πάνω στο καλύτερο!

Johnpro

Member
κανονικα απαγορευεται να τραβας φωτο για λογους στρατηγικης ασφαλειας και φυσικα συμφωνω με taver περι τρομοκρατειας (αν και ολα τα βρισκεις στο μικροσοφτ φλαιτ σιμιουλαιτορ). εγω προσωπικα εχω βγαλει πολλες φωτο μεσα στο και απο το αεροπλανο . φυσικα παντα απο την θεση του παραθυρου , καποιες φορες και εντυπωσιακες αεροσυνοδους αλλα παντα διακριτικα με την μικρη μου φωτογραφικη αλλα και σε χρονο dt . μια φορα με εχουνε μαλωσει και αυτο γιατι επερνε μυνημα το κινητο μου στα κατι χιλιαδες ποδια :) mea culpa , τωρα αν πεσεις στην παραξενη η παραξενο συνοδο τοτε κακη τυχη. Και για να κλεισω πληροφοριακα μια νορμαλ φωτογραφικη μηχανη δεν εκπεμπει ραδιοσηματα (να μην εχει gps) ωστε να επιρεασει το πιλοτιριο συνεπως δεν δημιουργης καποιο προβλημα στην πτηση.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Και για να κλεισω πληροφοριακα μια νορμαλ φωτογραφικη μηχανη δεν εκπεμπει ραδιοσηματα (να μην εχει gps) ωστε να επιρεασει το πιλοτιριο συνεπως δεν δημιουργης καποιο προβλημα στην πτηση.
Κανένα GPS στον κόσμο δεν εκπέμπει το οτιδήποτε. Λαμβάνει ΜΟΝΟ.

Johnpro

Member
@defkalion , αυριο θα βαλω μια ομορφη (αεροσυνοδο) απο thai airlines :)
@taver , ισως και να εχεις δικιο για τα απλα gps αλλα υπαρχουνε και αμφιδρομα σε εμπορικα πλοια .

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
@taver , ισως και να εχεις δικιο για τα απλα gps αλλα υπαρχουνε και αμφιδρομα σε εμπορικα πλοια .
Αν συνδυάζουν και ραδιοεκπομπή στην ίδια συσκευή δεν ξέρω, πάντως κανένα GPS στον κόσμο δε στέλνει σήμα προς τους GPS δορυφόρους (δηλ. όσον αφορά τη λειτουργία του ως GPS).

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Σύμφωνα με τους κανονιμούς, απαγορεύεται η χρήση ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών κατά την απογείωση/προσγείωση του αεροπλάνου (δεν είμαι σίγουρος εάν ισχύει και κατά την διαρκεια της πτήσης).
Ωστόσο, κατά καιρούς έχω δει φωτογραφίες από αεροπλάνο κατα την προσγείωση/απογείωση και από άτομα στο φόρουμ και γενικά.. Τελικά είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσουμε την μηχανή στο αεροπλάνο ή θα είναι η τελευταία μας δημιουργική απόπειρα...?:bleh:
Πριν καποιες μερες που γυρισα απο Ρωμη ωραιοτατα και ανετοτατα εβγαζα τις φωτογραφιες της αρκουδας απο το παραθυρο.Ουδεις μου ειπε το παραμικρο.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Να διευκρινισω ομως οτι δεν ηταν κατα την προσγειωση-απογειωση .Δεν ξερω αν τοτε θα ισχυε κατι διαφορετικο.

Alexandraaa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή-Κούβα
Οι φωτογραφίες τα σπάνε. Όσο για το αν απαγορεύεται ή όχι οι φωτογραφίες στα αεροπλάνα δεν έχω καταλάβει ούτε εγώ. Όταν πήγαινα Βαρκελώνη έβγαλα κανονικά φωτογραφίες αλλά όταν επέστρεφα Ελλάδα και κοιτούσα κάτι φωτογραφίες στην ψηφιακή μου, μου έβαλαν τις φωνες οπότε δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά...

kon_gav

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία!
Ταξίδι-Όνειρο
όλος ο πλανήτης ΓΗ !
Πάντως εγώ όχι μόνο φωτογραφίες έβγαλα την ώρα της απογείωσης από Ελλάδα για Ρώμη αλλά και video όλης της απογείωσης του αεροπλάνου από την Ρώμη για Βιέννη και δεν μου είπε κανείς τίποτα (ενώ με είδαν κιόλας γιατί η SLR που έχω κάνει ένα μικρό θόρυβο όταν βγάζεις).

Last edited by a moderator:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Οι φωτογραφίες τα σπάνε. Όσο για το αν απαγορεύεται ή όχι οι φωτογραφίες στα αεροπλάνα δεν έχω καταλάβει ούτε εγώ. Όταν πήγαινα Βαρκελώνη έβγαλα κανονικά φωτογραφίες αλλά όταν επέστρεφα Ελλάδα και κοιτούσα κάτι φωτογραφίες στην ψηφιακή μου, μου έβαλαν τις φωνες οπότε δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά...
Είναι ξεκάθαρο και απόλυτα σίγουρο. Όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων και των φωτογραφικών, απαγορεύονται κατά την προσγείωση και κατά την απογείωση. Σε όλες τις εταιρίες, πάντοτε.
Το αν θα σε πιάσουν, αν θα σου κάνουν παρατήρηση κλπ, φυσικά εξαρτάται από το συγκεκριμένο πλήρωμα που θα τύχεις.

Alexandraaa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή-Κούβα
ωχχ... Ήταν και το πρώτο ταξίδι μου με αεροπλάνο και δεν ήξερα τίποτα όμως... Χεχεχε... Την επόμενη φορά θα το προσέξω και σε ευχαριστώ για την πληροφορία..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom