varioAthens
Member
Σαβουριάζει και δεν γυμνάζεται...Το 14ο υψηλότερο άγαλμα... ένας υπερμεγέθης Βούδας (και εγώ που νόμιζα ότι απ' τον ασκητισμό θα έπρεπε να έχει μείνει πετσί και κόκκαλο)
Σαβουριάζει και δεν γυμνάζεται...Το 14ο υψηλότερο άγαλμα... ένας υπερμεγέθης Βούδας (και εγώ που νόμιζα ότι απ' τον ασκητισμό θα έπρεπε να έχει μείνει πετσί και κόκκαλο)
Είναι προφανές.Ο Βούδας δεν λατρεύεται ως Θεός στον Βουδισμό.Ουσιαστικά μιλάμε για μια αθεϊστική θρησκεία πολλή βαθιά φιλοσοφική,γι'αυτό και τόσο συναρπαστική.Xωρίς να έχω μελετήσει Βουδισμό
Εγώ πάλι ελαφρώς διαφωνώ... εκτός από περιπτώσεις τρανταχτές, βλέπε Μεγάλος Λαϊκός ηγέτης, που όντως υπηρετούν την ανθρώπινη ματαιοδοξία, πιστεύω πως τα τεράστια μεγαλοπρεπή αγάλματα, ναοί, μνημεία εξυπηρετούν πολιτικές και θρησκευτικές σκοπιμότητες...θέλουν να δείξουν την αξία ενός καθεστώτος ή το μεγαλείο μιας θρησκείας... οι μεγαλειώδεις μεσαιωνικοί, Βυζαντινοί και αναγεννησιακοί ναοί π.χ εξυπηρετούν και τα δύο... από την μια θέλουν να τονίσουν την αξία του Αυτοκράτορα/ηγέτη και από την άλλη θέλουν να καταδείξουν την ασημαντότητα του απλού κόσμου μπρος στο μεγαλείο του Θεού... το δίδυμο της επιτυχίας δηλαδή πολιτική και θρησκευτική ηγεσία εκτός του ότι κόβει και ράβει τους κανόνες της εκκλησίας κατά το δοκούν χτίζοντας Φαραωνικούς ναούς δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στον απλό λαό... ο Θεός και ο αντιπρόσωπος του στη γη , ο εκάστοτε Βασιλιάς, Αυτοκράτορας, ηγέτης, στέκουν μακριά από τον λαό, τον εντυπωσιάζουν, τον υποβάλουν και δεν του αφήνουν κανένα περιθώριο αναζήτησης, αμφισβήτησης, διαφωνίας...Τα αγάλματα εγώ τα εξηγώ περισσότερο ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας παρά τίποτα άλλο.
Σαβουριάζει και δεν γυμνάζεται...
Σε πολλές από αυτές τις χώρες το κέντρο του σώματος (βλέπε κοιλιακή περιοχή) πιστεύεται ότι περιέχει την ενέργεια του ατόμου. Για αυτό και οι Βούδες, ως όντα με μεγάλη δύναμη και ισχυρό τσι έχουν μεγάλη κοιλιά.
Κατάλαβες αγαπητή; είναι θέμα συμβολισμού, όχι θέμα πιτόγυρου.
Δηλαδη τοσοι αδυνατοι που υπαρχουν το εχουν αδυνατο το τσι?:roll:
Σε πολλές από αυτές τις χώρες το κέντρο του σώματος (βλέπε κοιλιακή περιοχή) πιστεύεται ότι περιέχει την ενέργεια του ατόμου. Για αυτό και οι Βούδες, ως όντα με μεγάλη δύναμη και ισχυρό τσι έχουν μεγάλη κοιλιά.
Κατάλαβες αγαπητή; είναι θέμα συμβολισμού, όχι θέμα πιτόγυρου.
Όχι καλέ που θα πεις εσύ για το τσι του Βούδα.Δηλαδη τοσοι αδυνατοι που υπαρχουν το εχουν αδυνατο το τσι?:roll: