• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τα 10 ψηλότερα αγάλματα στο κόσμο !

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Traveller, υποκλίνομαι στο μεγαλείο του Μεγάλου Ηγέτη, ανέμενα αυτή την απάντηση πώς και πώς !!!!!!!!!!!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Xωρίς να έχω μελετήσει Βουδισμό
Είναι προφανές.Ο Βούδας δεν λατρεύεται ως Θεός στον Βουδισμό.Ουσιαστικά μιλάμε για μια αθεϊστική θρησκεία πολλή βαθιά φιλοσοφική,γι'αυτό και τόσο συναρπαστική.

Τα αγάλματα εγώ τα εξηγώ περισσότερο ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας παρά τίποτα άλλο.

Traveller

Member
Τα αγάλματα εγώ τα εξηγώ περισσότερο ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας παρά τίποτα άλλο.
Εγώ πάλι ελαφρώς διαφωνώ... εκτός από περιπτώσεις τρανταχτές, βλέπε Μεγάλος Λαϊκός ηγέτης, που όντως υπηρετούν την ανθρώπινη ματαιοδοξία, πιστεύω πως τα τεράστια μεγαλοπρεπή αγάλματα, ναοί, μνημεία εξυπηρετούν πολιτικές και θρησκευτικές σκοπιμότητες...θέλουν να δείξουν την αξία ενός καθεστώτος ή το μεγαλείο μιας θρησκείας... οι μεγαλειώδεις μεσαιωνικοί, Βυζαντινοί και αναγεννησιακοί ναοί π.χ εξυπηρετούν και τα δύο... από την μια θέλουν να τονίσουν την αξία του Αυτοκράτορα/ηγέτη και από την άλλη θέλουν να καταδείξουν την ασημαντότητα του απλού κόσμου μπρος στο μεγαλείο του Θεού... το δίδυμο της επιτυχίας δηλαδή πολιτική και θρησκευτική ηγεσία εκτός του ότι κόβει και ράβει τους κανόνες της εκκλησίας κατά το δοκούν χτίζοντας Φαραωνικούς ναούς δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στον απλό λαό... ο Θεός και ο αντιπρόσωπος του στη γη , ο εκάστοτε Βασιλιάς, Αυτοκράτορας, ηγέτης, στέκουν μακριά από τον λαό, τον εντυπωσιάζουν, τον υποβάλουν και δεν του αφήνουν κανένα περιθώριο αναζήτησης, αμφισβήτησης, διαφωνίας...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Θα ταυτιζόμουν απόλυτα με τα λεγόμενά σου αν ΔΕΝ αναφερόμασταν στον Βουδισμό.Ο οποίος ακόμα κι αν αποκοπεί από το φιλοσοφικό του πεδίο δεν νομίζω πως χρησιμοποιήθηκε σε καμία χώρα ως τόσο ισχυρό όπλο υποταγής συνειδήσεων αφού από τη φύση του είναι πολύ μοναχικός.

Traveller

Member
Δεν νομίζω τότε ότι υπάρχει καμιά διαφωνία γιατί πρώτον και κυριώτερο εγώ δεν μίλησα για Βουδιστικά αγάλματα, μνημεία και ναούς αλλά έκανα μια γενικότερη παρέμβαση περί αγαλμάτων και δεύτερον δεν είμαι ο καταλληλότερος να εντρυφήσω και να κρίνω τα του Βουδισμού μια που οι γνώσεις μου γιαυτόν και την φιλοσοφία του είναι ελάχιστες...

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Σαβουριάζει και δεν γυμνάζεται...:rolleyes:

:haha::haha::haha::haha::haha:

Σε πολλές από αυτές τις χώρες το κέντρο του σώματος (βλέπε κοιλιακή περιοχή) πιστεύεται ότι περιέχει την ενέργεια του ατόμου. Για αυτό και οι Βούδες, ως όντα με μεγάλη δύναμη και ισχυρό τσι έχουν μεγάλη κοιλιά.

Κατάλαβες αγαπητή; είναι θέμα συμβολισμού, όχι θέμα πιτόγυρου:bleh:.

varioAthens

Member

Σε πολλές από αυτές τις χώρες το κέντρο του σώματος (βλέπε κοιλιακή περιοχή) πιστεύεται ότι περιέχει την ενέργεια του ατόμου. Για αυτό και οι Βούδες, ως όντα με μεγάλη δύναμη και ισχυρό τσι έχουν μεγάλη κοιλιά.

Και στη γιόγκα ισχύει αυτό αλλά οι γιόγκι έχουν μια κοιλιά φέτες!!! :bleh:

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος

Δηλαδη τοσοι αδυνατοι που υπαρχουν το εχουν αδυνατο το τσι?:roll:

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
ερωτηση: ο ομορφουλης στο νουμερο 7 ειναι απο χρυσο;;;;;

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Δηλαδη τοσοι αδυνατοι που υπαρχουν το εχουν αδυνατο το τσι?:roll:
Όχι καλέ που θα πεις εσύ για το τσι του Βούδα:rolleyes:.
Έχουν διαφορετική θεωρεία. Πχ ο Βούδας της Βιρμανίας είναι λεπτούλης ψηλούλης και με τρούπες

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Για το τσι ρωταω, να πω δεν εχω τιποτα...ακομα.:bleh:
παντως στην Ταυλανδη ειδα και παχουλους-με μια εκφραση ευδαιμονιας και ισως και ελαφρας θηλυπρεπειας-και αδυνατους

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom