• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τα ταξίδια την επόμενη μέρα

paefstra

Member
Σε ουδεμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό, και την πατάνε πάρα πολλοί. Πρέπει να έχεις ολοκληρώσει τη δήλωση πριν τα μεσάνυκτα που μπαίνει η ημέρα της επιστροφής. Πόσο πιο πριν θα το κάνεις, δεν παίζει ρόλο, μπορείς να το κάνεις και μήνες. Εγώ έχω κάνει ήδη για δυο ταξίδια του Σεπτεμβρίου...
Στην επιστροφη απο Βιεννη ηταν μπροστα μου αλλοδαπος που δεν το ειχε συμπληρωσει. Η τσεκινατζου αφου πρωτα του ειπε οτι δεν πεταει, μετα του ειπε να το συμπληρωσει αμεσα, λιγα λεπτα πριν την πτηση. Αυτος πανικοβληθηκε. Τον ειδα κανονικα στην προσγειωση.
Ειλικρινα δεν εχω ιδεα τι κανουν μ αυτο το πραγμα.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Στην επιστροφη απο Βιεννη ηταν μπροστα μου αλλοδαπος που δεν το ειχε συμπληρωσει. Η τσεκινατζου αφου πρωτα του ειπε οτι δεν πεταει, μετα του ειπε να το συμπληρωσει αμεσα, λιγα λεπτα πριν την πτηση. Αυτος πανικοβληθηκε. Τον ειδα κανονικα στην προσγειωση.
Αν ανεκδοτολογούμε, να πως κι εγώ πάντως ότι τον Ιούνιο είδα μια οικογένεια να ΜΗΝ πετάει από Βιέννη επειδή, ενώ είχαν κάνει PLF κανονικά για όλους τους ενήλικους, δεν είχαν κάνει για το βρέφος τους. Κι ότι καλά τα barcodes και όλα, αλλά τελικά στο El Venizelos ο αστυνομικός απλά κοιτάει με το μάτι αν έχεις barcode, όχι αν ισχύει, αν είναι στο δικό σου όνομα, κλπ.
Αλλά ας μην ανεκδοτολογούμε, ας διαβάσουμε τους κανονισμούς και τις NOTAM.

Pierre_1976

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ταξίδι-Όνειρο
Σεληνη
Παντως νομιζα και θεωρω οτι για αποκατασταση της εξαιρεσης ολων οσων ταξιδευουν για εκτακτο Λογω οτι το εχουν αλλαξει απο τα μισα Ιουλιου και μπορεις πλεον ...να ταξιδεψεις εχοντας βγαλει το PLF και 1 λεπτο πριν........ Προφανως αλλαξε μονο οσον αφορα το κομματι της προ τα μεσανυκτα εκδοσης εφοσον ο taver ισχυριζεται οτι δεν αλλαξε ακομη!

η αλλαγη αυτη ειγινε μεταγενεστερα του Ιουλιου καπου στις 20 Ιουλιου παντως απο οτι θυμαμαι....αλλα δεν ρισκαρα ποτε να βγαλω PLF την ιδια μερα επιστροφης αν και νομιζω....οτι Ισχυει η επιστροφη!

paefstra

Member
Αν ανεκδοτολογούμε, να πως κι εγώ πάντως ότι τον Ιούνιο είδα μια οικογένεια να ΜΗΝ πετάει από Βιέννη επειδή, ενώ είχαν κάνει PLF κανονικά για όλους τους ενήλικους, δεν είχαν κάνει για το βρέφος τους. Κι ότι καλά τα barcodes και όλα, αλλά τελικά στο El Venizelos ο αστυνομικός απλά κοιτάει με το μάτι αν έχεις barcode, όχι αν ισχύει, αν είναι στο δικό σου όνομα, κλπ.
Αλλά ας μην ανεκδοτολογούμε, ας διαβάσουμε τους κανονισμούς και τις NOTAM.
Και μελη του φορουμ δεν πεταξαν χωρις plf. Παντως δεν αξιζει τον κοπο να το ρισκαρει καποιος αν ξερει οτι θελει plf.

mourohavlos

Member
Το plf πλέον μπορεί να εκδοθεί και πριν την πτήση, όχι την προηγούμενη μέρα.
Δε θυμάμαι πότε έγινε η αλλαγή

las

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
@ tkaramb Ευχαριατω πολυ!! Ναι εννοειται θα ενημερωσω !!

Last edited:

las

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Καλημέρα, την Κυριακή είχα πτήση για Ζανζιβαρη, όπου θα έφτανα Δευτέρα πρωί. Εδώ ζητάνε Pcr 72 ωρών επίσης. Το πρόβλημα είναι ότι το ΣΚ δεν έβρισκα κάπου να κάνω το τεστ, οπότε έπρεπε να γίνει Παρασκευή. Πήγα λοιπόν Παρασκευή πρωί και τους ζήτησα να γράψουν στο pcr αν γίνεται να γραψουν ότι το τεστ έγινε στις 8 το απόγευμα ώστε να είμαι καλυμμένος ακόμα και αν υπήρχε καθυστέρηση στην πτήση . Στην δική μου περίπτωση το δέχτηκαν, στης φίλης μου που το έκανε σε άλλο διαγνωστικό όχι. Όπως και να έχει θεωρώ ότι δεν κοιτάνε σε κανένα αεροδρόμιο την ώρα, αλλά την ημερομηνία.. Επίσης οι 72 ώρες υποτίθεται μετράνε από την στιγμή που κάνεις το τεστ και όχι την ώρα που βγαίνει το αποτέλεσμα. Μην ξεχάσεις να ζητήσεις να στο βγάλουν στα Αγγλικά
Καλά εγώ δεν βγάζω άκρη.. στην Ελλάδα μου είπαν μετράει όταν βγαίνει το αποτέλεσμα και στο Παρίσι όταν παίρνουν το δείγμα. Θα τους το πω αυτό που μου λες ,ποτε δεν ξέρεις, αν και όπως τα υπολογίζω δεν θα έχω θέμα. Αυτοί είναι μέχρι Κυριακή μεσημέρι οποτε αν το κάνω τότε θα το έχω λογικά Δευτέρα μεσημέρι και το απόγευμα μετά πετάω.

Pierre_1976

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ταξίδι-Όνειρο
Σεληνη
Παντως νομιζα και θεωρω οτι για αποκατασταση της εξαιρεσης ολων οσων ταξιδευουν για εκτακτο Λογω οτι το εχουν αλλαξει απο τα μισα Ιουλιου και μπορεις πλεον ...να ταξιδεψεις εχοντας βγαλει το PLF και 1 λεπτο πριν........ Προφανως αλλαξε μονο οσον αφορα το κομματι της προ τα μεσανυκτα εκδοσης εφοσον ο taver ισχυριζεται οτι δεν αλλαξε ακομη!
Το plf πλέον μπορεί να εκδοθεί και πριν την πτήση, όχι την προηγούμενη μέρα.
Δε θυμάμαι πότε έγινε η αλλαγή

καλα θυμομουν λοιπον !!!

Marios_Gr

Member
Βρε παιδιά, συμπληρώνω τώρα τη φόρμα. Εκεί που ζητάει προσωρινή διεύθυνση, προφανώς εννοεί που θα μείνω φτάνοντας στην Ελλάδα; Στο σπίτι μου θα μείνω, αλλά αφενός λέει ότι μόνιμη κατοικία εξαιρείται από τις διευθύνσεις που μπορείς να βάλεις, αφετέρου μου βγάζει παρακάτω σώνει και καλά παραμονή σε ξενοδοχείο.

"Please list all the places you will be staying at during the 14 days following your arrival / departure
(Permanent Address listed before is excluded)."

Δεν έχω κάτι καταλάβει καλά; Εννοεί μήπως που έμεινα τις τελευταίες 14 ημέρες πριν την είσοδό μου στη χώρα (δηλαδή το ξενοδοχείο στη Βιέννη);

Το να βάζει συνεχώς μαζί "your arrival / departure" μπερδεύει τον κόσμο για το αν ζητάει πληροφορίες για πριν και μετά την αναχώρηση από την Ελλάδα ή την επιστροφή σε αυτή. :mad:

Last edited:

bandit650

Member
συμπληρωσα μολις το plf για το ταξιδι μου. εβαλα τα στοιχεια μου και καπου στο τελος ελεγε αν ταξιδευει κι αλλο μελος της οικογενοιας μαζι. απαντησα ναι και εβαλα τα στοιχεια.
η απαντηση που ηρθε καλυπτει και τους 2 μας;
μηπως πρεπει να κανω ξεχωριστη φορμα για τη συζυγο;

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα