• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τα ταξίδια την επόμενη μέρα

fotast

Member
PLF για έξοδο από Ελλάδα, δεν υφίσταται. Ταξίδεψα χθες Κύπρο, δεν συμπλήρωσα κάτι σχετικό με το PLF Ελλάδας
Σωστό.Οι οδηγίες του "Βενιζέλος" λένε ότι ο επιβάτης πρέπει να ελέγξει αν η χώρα προορισμού ζητάςι PLF.

Athens International Airport - Covid-19 Χρήσιμες Πληροφορίες

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
PLF για έξοδο από Ελλάδα, δεν υφίσταται. Ταξίδεψα χθες Κύπρο, δεν συμπλήρωσα κάτι σχετικό με το PLF Ελλάδας
Μονο στην είσοδο χρειαζεται. Στην έξοδο ότι ορίζει η καθε χωρα

barkour

Member
Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας θα μπορούν όλοι οι επιβάτες που το επιθυμούν και πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο να συμπληρώνουν τη Δήλωση Υγείας, η οποία είναι απαραίτητη για την επιβίβασή τους, ανεξάρτητα εάν κάποιος διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid ή μοριακό test.

Τη δήλωση θα μπορεί κάποιος να τη συμπληρώσει ηλεκτρονικά, και να την εκτυπώσει προκειμένου να την έχει μαζί του πριν την επιβίβαση, στη διεύθυνση σχετική διεύθυνση του αρμόδιου υπουργείου

Ρε παιδια, πλακα μας κανουν ; Αφου θα την εκτυπωσουν ετσι και αλλιως ,γιατι να την κανουν ηλεκτρονικα;

poised

Member
Για να γλιτώνεις το γράψιμο με στυλό φαντάζομαι. Αλλιώς είναι κάτι χαρτιά που σου δίνουν και στα εκδοτήρια, τα συμπληρώνεις και τα δίνεις στους λιμενικούς κατά την επιβίβαση.

Pierre_1976

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ταξίδι-Όνειρο
Σεληνη
ερωτηση : Εχω Υποβληθει σε Rapid τεστ ΕΟΔΔΥ και εχω εκδοσει κανονικα Φορμα Πρασινου Ευρωπαικου Πισοποιητικου σε εντυπη και εηλεκτρονικη Μορφή

Μπορω να το χρησιμοποιησω το ίδιο ....οπως χρησιμοποιω το Πρασινο Πιστοποιητικο 2ου Εμβολιου (14 μερες μετα το 2ο)
........για την μετακινηση μου σε γειτονικη χώρα Αεροδρομιο Βουλγαρίας??

χρειαζεται κατι επιπλεον εκτος απο το PLF για να εισελθω στη χωρα και να ταξιδεψω κατευθειαν σε αλλη τριτη χωρα (Ιταλια )???

Kostass

Member
Καλημερα ηθελα να ρωτησω το εξης:Οτι τεστ απαιτειται για εισοδο τουριστων στην Ελλαδα,το ιδιο ισχυει και για τους Ελληνες στο γυρισμο στην πατριδα μετα απο ταξιδι εντος ΕΕ?

fotast

Member
Καλημερα ηθελα να ρωτησω το εξης:Οτι τεστ απαιτειται για εισοδο τουριστων στην Ελλαδα,το ιδιο ισχυει και για τους Ελληνες στο γυρισμο στην πατριδα μετα απο ταξιδι εντος ΕΕ?
Ναι το ίδιο.Και το πιστοποιητικό εμβολιασμού(14 ημερών από δεύτερη δόση) καταργεί το τεστ.

Kostass

Member
Ναι το ίδιο.Και το πιστοποιητικό εμβολιασμού(14 ημερών από δεύτερη δόση) καταργεί το τεστ.
Καταρχην ευχαριστω,θελω κατι ακομα αν ξερεις. στο παρασινο πιστοποιητικο(παντα για το ταξιδι επιστροφης αναφερομαι) η βεβαιωση νοσησης μου θα εχει ισχυ ως 21 αυγουστου,λιγες μερες πριν ταξιδεψω. απο το gov.gr ομως κατεβασα την ιδια βεβαιωση που ειναι για εγχωρια χρηση και εχει ισχυ ως 12/12/2021 .κανει αυτη για την εισοδο μου στην Ελλαδα? -.png

fotast

Member
Καταρχην ευχαριστω,θελω κατι ακομα αν ξερεις. στο παρασινο πιστοποιητικο(παντα για το ταξιδι επιστροφης αναφερομαι) η βεβαιωση νοσησης μου θα εχει ισχυ ως 21 αυγουστου,λιγες μερες πριν ταξιδεψω. απο το gov.gr ομως κατεβασα την ιδια βεβαιωση που ειναι για εγχωρια χρηση και εχει ισχυ ως 12/12/2021 .κανει αυτη για την εισοδο μου στην Ελλαδα? View attachment 354337
Δεν ξέρω τι ισχύει στην περίπτωση αυτή με τις διαφορετικές ημερομηνίες λήξης.

alma

Member
Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας θα μπορούν όλοι οι επιβάτες που το επιθυμούν και πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο να συμπληρώνουν τη Δήλωση Υγείας, η οποία είναι απαραίτητη για την επιβίβασή τους, ανεξάρτητα εάν κάποιος διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid ή μοριακό test.

Τη δήλωση θα μπορεί κάποιος να τη συμπληρώσει ηλεκτρονικά, και να την εκτυπώσει προκειμένου να την έχει μαζί του πριν την επιβίβαση, στη διεύθυνση σχετική διεύθυνση του αρμόδιου υπουργείου

Ρε παιδια, πλακα μας κανουν ; Αφου θα την εκτυπωσουν ετσι και αλλιως ,γιατι να την κανουν ηλεκτρονικα;
Δεν έχει κάποια τεράστια διαφορά. Αν θες την εκτυπώνεις και τη συμπληρώνεις χειρόγραφα, απλώς λέει ο υπουργός πως μπορείς να τη συμπληρώσεις και ηλεκτρονικά αν θες και μετά να την εκτυπώσεις. Δεν είναι υποχρεωτικό να την κάνεις ηλεκτρονικά.

alma

Member
Ωστόσο έχω μια άλλη απορία. Αν ξέρει κάποιος που ταξίδεψε προς τα νησιά με πλοίο...
Εκτός από τη δήλωση υγείας, χρειάζεται κάποιος να μπει να δηλώσει ηλεκτρονικά το αποτέλεσμα του σελφ τεστ πριν την επιβίβαση στο πλοίο; Ή αρκεί η δήλωση υγείας;

poised

Member
Ωστόσο έχω μια άλλη απορία. Αν ξέρει κάποιος που ταξίδεψε προς τα νησιά με πλοίο...
Εκτός από τη δήλωση υγείας, χρειάζεται κάποιος να μπει να δηλώσει ηλεκτρονικά το αποτέλεσμα του σελφ τεστ πριν την επιβίβαση στο πλοίο; Ή αρκεί η δήλωση υγείας;
Στη περίπτωσή μας, αγνόησαν επιδεικτικά το αποτέλεσμα του self test τόσo τα εκδοτήρια όσο και οι λιμενικοί. Το ενημερωμένο πρότυπο για τα πλοία έχει πεδίο που λες ότι ήσουν αρνητικός με self test οπότε φαντάζομαι σε καλύπτει.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα