Τα ταξίδια μας φέρνουν και καλή τύχη ενίοτε. Ή όχι...;

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Φανταστείτε το εξής σενάριο: Είστε άνεργος και έχετε κάνει αίτηση για διορισμό σε μια δημόσια υπηρεσία που θα σας λύσει το πρόβλημα της εργασίας μια για πάντα. Απάντηση όμως καμία. Συνεχίζεται να κάνετε αιτήσεις κάθε χρόνο, έρχονται και τα χρόνια της η κρίσης, απογοητεύεστε πλήρως η ελπίδα έχει εξανεμιστεί, το θέμα έχει σχεδόν ξεχαστεί. όμως η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται. Σε όλο αυτό το διάστημα της αναμονής, κάπως ψευτοεργάζεστε σε θέσεις άσχετες με τα προσόντα σας, κάνοντας όμως οικονομία κάνετε κάποιο ταξιδάκι εντός ή κι εκτός της Ελλάδας. Κάποια στιγμή σας προτείνει η παρέα σας ένα ταξίδι στους Αγίους Τόπους. Το δέχεστε και πάτε για μια βδομάδα στο Ισραήλ. Καθημερινά προσκυνήματα, εκκλησίες , μοναστήρια, κεριά, εικόνες και όλα τα συναφή. Σε όλη αυτή την εβδομάδα δεν είχατε καμία τλφ επαφή με την Ελλάδα. Στην επιστροφή μόλις φτάσατε Αθήνα κάνετε το πρώτο τηλεφώνημα από το αεροδρόμιο και σας ανακοινώνουν ότι η αίτηση σας για την υπηρεσία εγκρίθηκε και να υποβάλετε εγκαίρως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Τύχη; σύμπτωση; ή κάτι άλλο;

karfitsa

Member
Σουδιανε...δεν θελω να στο χαλασω,αλλα σαν συμπτωση μου ακουγεται...εκτος αν,αλλοι φιλοι,εδω στο φορουμ,εχουν αντιστοιχη εμπειρια.Εμενα,παντως δεν μου εχει συμβει.Και συνηθως,οταν λειπω κατι παει στραβα,που φροντιζει να στραβωσει,μονο οταν λειπω...:)

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Επειδή έχω γίνει προληπτικός όσο δεν παίρνει, θα το πω:
Θεία Πρόνοια...

Vegerazaros

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Σουδιανε...δεν θελω να στο χαλασω,αλλα σαν συμπτωση μου ακουγεται...εκτος αν,αλλοι φιλοι,εδω στο φορουμ,εχουν αντιστοιχη εμπειρια.Εμενα,παντως δεν μου εχει συμβει.Και συνηθως,οταν λειπω κατι παει στραβα,που φροντιζει να στραβωσει,μονο οταν λειπω...:)
Ναι αλλα εσυ δεν πας στους Αγιους Τοπους Πας στους Τουρκους...Απιστη..!

Vegerazaros

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Φανταστείτε το εξής σενάριο: Είστε άνεργος και έχετε κάνει αίτηση για διορισμό σε μια δημόσια υπηρεσία που θα σας λύσει το πρόβλημα της εργασίας μια για πάντα. Απάντηση όμως καμία. Συνεχίζεται να κάνετε αιτήσεις κάθε χρόνο, έρχονται και τα χρόνια της η κρίσης, απογοητεύεστε πλήρως η ελπίδα έχει εξανεμιστεί, το θέμα έχει σχεδόν ξεχαστεί. όμως η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται. Σε όλο αυτό το διάστημα της αναμονής, κάπως ψευτοεργάζεστε σε θέσεις άσχετες με τα προσόντα σας, κάνοντας όμως οικονομία κάνετε κάποιο ταξιδάκι εντός ή κι εκτός της Ελλάδας. Κάποια στιγμή σας προτείνει η παρέα σας ένα ταξίδι στους Αγίους Τόπους. Το δέχεστε και πάτε για μια βδομάδα στο Ισραήλ. Καθημερινά προσκυνήματα, εκκλησίες , μοναστήρια, κεριά, εικόνες και όλα τα συναφή. Σε όλη αυτή την εβδομάδα δεν είχατε καμία τλφ επαφή με την Ελλάδα. Στην επιστροφή μόλις φτάσατε Αθήνα κάνετε το πρώτο τηλεφώνημα από το αεροδρόμιο και σας ανακοινώνουν ότι η αίτηση σας για την υπηρεσία εγκρίθηκε και να υποβάλετε εγκαίρως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Τύχη; σύμπτωση; ή κάτι άλλο;
Μην γελασετε αλλα αν το προσευχηθηκες και το πιστευες...ισως εισακουστηκες αναψε και κανα κερι για ευχαριστώ

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Μην γελασετε αλλα αν το προσευχηθηκες και το πιστευες...ισως εισακουστηκες αναψε και κανα κερι για ευχαριστώ
βέβαια δεν αφορά εμένα όπως ξέρουν οι περισσότεροι εδώ. Συμφωνώ μαζί σου και νομίζω πώς το συνεχές και επίμονο κάλεσμα βοήθειας είτε όταν απευθυνόμαστε σε θεικό πρόσωπο είτε σε μια άλλη δύναμη, τύχη, μοίρα κ.α κάποια στιγμή φέρνει θετικά αποτελέσματα. Αυτό το παρατηρούμαι και σε πιο απλές καθημερινές περιπτώσεις.

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Δε μου χαλάς κάτι καρφιτσούλα. Κακώς σου συμβαίνουν τα στραβά. θα πρέπει να το συζητήσουμε να βρούμε λύση!! άκου και το άλλο που συναίβει σε άτομο άθρησκο και άπιστο... όπως λένε δήθεν πως είναι κάποιοι νεολαίοι μας...:Πέμπτη πριν τις εκλογές, το είσιτήριο για Μιλάνο στο χέρι. Την ίδια μέρα τηλεφώνημα πρώτου διορισμού πρωτοβάθμιας μετά από 3,5 χρόνια αναμονής. ;)Ταξίδια φέρνουν γούρι!!!

koker

Member
Ταξίδι-Όνειρο
μαυρικιος
Εγώ θα σας πω την δική μου "εμπειρία" επί του θέματος. Μετά από 3 αποτυχημένες εγκυμοσύνες και όταν λέω αποτυχημένες εννοώ αποβολές από αίτια που δεν μπορούσαν ιατρικά να εντοπιστούν κάνουμε ένα ταξίδι στην Κύπρο για μια εβδομάδα και επειδή δεν βρίσκαμε και πολύ ενδιαφέρον το μέρος είδαμε ότι είχε καράβι για Χάιφα και έτσι κάναμε ένα ταξίδι-αστραπή στο Ισραήλ για να επισκεφτούμε τους Αγίους Τόπους. Στην επιστροφή και μετά από κανένα μήνα ανακάλυψα ότι είμαι έγκυος και ευτυχώς χωρίς κανένα πρόβλημα στην πορεία η εγκυμοσύνη. Τώρα σύμπτωση το λες, τύχη το λες, εγώ τόσα χρόνια πάντως λέω ότι με βοήθησε ο θεός.

panpan

Member
άκου και το άλλο που συναίβει σε άτομο άθρησκο και άπιστο... όπως λένε δήθεν πως είναι κάποιοι νεολαίοι μας...:
Αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα κάπτεν.
Ενώ πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι άθεοι η βουδιστές ή οτιδήποτε άλλο,
βλέπουμε χριστιανικούς θρησκευτικούς γάμους,βαφτίσια των παιδιών σε εκκλησίες !!!!από δήθεν άθεους
αντί για ονοματοδοσία αν και υπάρχει νόμος από το '76
Γιορτάζουν τα ονόματα τους την στιγμή που η γιορτή είναι κάποιου αγίου από αυτήν την θρησκεία που δεν δέχονται.
Αλήθεια έχουμε δει κανένα βουδιστικό γάμο ή τελετή;Έχει κάποιος βουδιστικό όνομα;
Απλή ερώτηση είναι.
@jousis μην κάνεις κανένα μοντάζ. :p

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Οπως είπε και ο panpan ..μεγάλη κουβέντα κάπτεν..
Αν κάποιος έχει πίστη στο Θεό και με όλη του την ψυχή και την καρδιά οργανώσει ένα προσκυνηματικό ταξίδι ,ναί,θεωρώ ότι η πίστη του και η δύναμη της προσευχής του είναι αυτή που τον βοηθά και η ζωή του παίρνει άλλη τροπή.
Αλλωστε τόχουμε δεί (με ντοκουμέντα,όχι σαν αφηρημένη έννοια)όχι μόνο σε εργασιακό θέμα που αναφέρεις αλλά σε σοβαρότερες καταστάσεις υγείας..καρκινοπαθής τελικού σταδίου με προδιαγεγραμμένο χρόνο ζωής από τους γιατρούς του μετά από προσκυνηματική εκδρομή να γυρνά πίσω και να μην μπορούμε να εξηγήσουμε το ανεξήγητο..πως τα κλινικά και εργαστηριακά ευρήματα δείχνουν (αντί φθίνουσα πορεία )σημαντική βελτίωση της υγείας ,ανατροπή της κατάστασης!
Τώρα θα μου πείτε όσοι δεν πιστεύετε"μα καλά τότε αυτό γιατί δεν πιάνει σε όλους;;"Αγνωσται αι βουλαί του Κυρίου..",αλλά σε κάποιες περιπτώσεις να που συμβαίνει.
Οσον αφορά τώρα ενα γενικότερο ταξίδι από κάποιον άθεο (αυτό που αναφέρεις σαν παράδειγμα απο τον νέο που αποφάσισε να ταξιδέψει στο Μιλάνο και την ίδια μέρα έμαθε ότι διορίστηκε)πιστεύω ότι η θετική προσέγγιση του προς τη ζωή του έκανε καλό.Τι εννοώ..Οταν κάποιος έχει στόχους και όνειρα (είτε αυτά αφορούν επαγγελματική σταδιοδρομία είτε πιό προσωπικούς στόχους ..οικογενεια τεκνοποίηση κλπ)που δεν πραγματοποιούνται ..του τυχαίνουν συνέχεια αναποδιές και εμπόδια το πιό εύκολο και σύνηθες είναι να γίνει μίζερος και να μεμψιμοιρεί για την κακή του τύχη ασχολούμενος εμμονικά μόνο μ αυτό το θέμα.Εχοντας τόση αρνητική ενέργεια μέσα του δεν μπορεί να πετύχει τίποτε.Αν χαμογελάσει και αφεθεί και αγκαλιάσει τη ζωή (κάνοντας εν τω μεταξύ τις προσπάθειες του για τον στόχο του σε λογικά όμως πλαίσια)αν καταφέρει να απολαύσει τις μικροχαρές(εν προκειμένω το ταξιδάκι αυτό στο Μιλανο)της ζωής που έχει επί του παρόντος και όχι στο άγνωστο μέλλον..τότε και η ζωή θα του το ανταποδώσει.!

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
καρκινοπαθής τελικού σταδίου με προδιαγεγραμμένο χρόνο ζωής από τους γιατρούς του μετά από προσκυνηματική εκδρομή να γυρνά πίσω και να μην μπορούμε να εξηγήσουμε το ανεξήγητο.
Εφαρμοσμένη ψυχολογία - Ψυχολογία της υγείας

Τώρα, ποιο δεκανίκι (με την καλή έννοια) θα χρησιμοποιήσεις εσύ/εγώ/ο άλλος για να τον βοηθήσει, δεν έχει σημασία. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ψυχολογία επηρεάζει δραστικά το σώμα μας.
Τα ίδια με εσένα πιστεύουν και οι Βουδιστές, οι Σιντοιστές, οι Ισλαμιστές, κτλ κτλ.

Το παν(παν :D) είναι να γουστάρετε την ζωή σας. Θες να πιστεύεις οτι ο χριστός σου έστειλε δουλειά σαν ευχαριστήριο του προσκυνήματος ; Καλά κάνεις.

@panpan
έχω πήξει φίλτατε...στις επόμενες εκλογές :haha:

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Εφαρμοσμένη ψυχολογία - Ψυχολογία της υγείας

Τώρα, ποιο δεκανίκι (με την καλή έννοια) θα χρησιμοποιήσεις εσύ/εγώ/ο άλλος για να τον βοηθήσει, δεν έχει σημασία. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ψυχολογία επηρεάζει δραστικά το σώμα μας.
Τα ίδια με εσένα πιστεύουν και οι Βουδιστές, οι Σιντοιστές, οι Ισλαμιστές, κτλ κτλ.
Εννοείται!!Δεν αναφέρθηκα σε συγκεκριμένη θρησκεία,αναφέρθηκα στην πίστη στο Θεό..εννοείται και συμφωνώ απολύτως μαζί σου ότι ο κάθε πιστός αντλεί την δύναμη του από τον Θεό του όποιος και αν είναι αυτός!ο ίδιος αποδίδει την καλή εξέλιξη της ζωής του στην θεία πρόνοια και την πίστη του στον όποιον δικό του Θεό.. κάποιος άλλος "παρατηρητής"που δεν πιστεύει την αποδίδει στην εσωτερική δύναμη,θετική ψυχολογία κλπ

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom