• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τα ταξίδια, η αγάπη μου.

Φίλες και φίλοι μου, γεια σας!
Ονομάζομαι Θανάσης Ν. Καραγιάννης, είμαι συνταξ. εκπαιδευτικός, συγγραφέας και ιστορικός μελετητής της δραματουργίας και του θεάτρου για παιδιά και εφήβους.
Λατρεύω τα ταξίδια. Έχω ταξιδέψει στην πρώην ΕΣΣΔ, στην Ιταλία, στη Γερμανία, στην Αυστρία, στην Ουγγαρία και σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, στη Γαλλία, στην Τουρκία (Καππαδοκία) και αρκετές φορές στην Κων/πολη, την οποία αγαπώ ιδιαίτερα.
Τα τελευταία χρόνια διοργανώνω εκδρομές, για την Τουρκία και ιδιαίτερα για την Κων/πολη, αλλά και για άλλες χώρες (Ιταλία).
Μου αρέσει να διαβάζω ιστορίες με εντυπώσεις και εμπειρίες άλλων για τις χώρες που επισκέφτηκαν.
Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!

:welcome2: καλως βρεθήκαμε!!!
.....
10-18 του Ιούλη, ήμουνα στην Κ. Ιταλία και Σικελία με ομάδα 27 φίλων και με ξεναγό από γνωστό γραφείο ταξιδίων της Αθήνας. Είδα και έπαθα για να διοργανώσω αυτή την εκδρομή. Οικονομικά προβλήματα, υγείας κ.ο.κ. 400 και πλέον φίλων, στους οποίους απευθύνθηκα και πρότεινα τη συμμετοχή τους.
Οι εντυπώσεις μου έντονες και πολλές. Τι να πρωτοαναφέρω; Πομπηία; Σορρέντο; Κάπρι; Παλέρμο; Εγέστη; Κεφαλού; Τάραντας; Ακράγαντας; Συρακούσες; Ορτυγία; Αίτνα; Ταορμίνα; Ρήγιο; Τάραντας; Σαλέντο (Λέτσε, Στερνανία); Αλμπερομπέλλο; Το ένα καλύτερο από το άλλο. Ζωγραφιές! Όνειρο! Η Μεγάλη Ελλάδα; Ελληνικές και Ρωμαϊκές Αρχαιότητες; Ιστορία;
Θα παραμείνω στην Αίτνα, το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης. Μπήκα μέσα σ' έναν από τους κρατήρες της. Ένιωσα περίεργα. Όχι, φυσικά, φόβο. Γύρω μας ποτάμια η σβησμένη λάβα, σου δημιουργεί δέος. Δυο μισοθαμμένα καμένα σπίτια από τη λάβα. Η ανάμνηση από τα αποτεφρωμένα πτώματα της Πομπηίας, που ξέθαψαν στις ανασκαφές, εδώ ξαναζωντανεύει.
Όπου και να ταξιδέψεις ο κόσμος σε πληγώνει, αλλά και σε ενθουσιάζει και σε αναζωογονεί! Σκέφτεσαι πιότερο, προβληματίζεσαι. Η γνώση και η εμπειρία πλουταίναι νου και καρδιά, γνώσεις και συναισθήματα!
Να 'μαστε καλά και να ταξιδεύουμε. Προϋπόθεση: να μην κόψουν ακόμη πιο πολύ τη σύνταξά μας...!

Attachments

Dina Z

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Συμφωνώ μαζί σου και με τον Πλάτωνα. Διαφωνώ σε άλλα μαζί του...

Οπως; :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie