turms
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΔΝΤ;;;
- Ταξίδι-Όνειρο
- Σκι στην Παταγονια
ναι...κ εγω θελω αυτο το τραινο
Κι εμενα μου αρεσει αυτη η διαδρομη! Αντιγραφω το ποστ μου απο το θεμα http://www.travelstories.gr/%E3%E5%...E1%EE%DF%E4%E9%E1-%EC%E5-%F4%F1%DD%ED%E1.html για οποιον ενδιαφερεται:
Λεπτομερειεs δε γνωριζω πολλεs , λιγα πραγματα απο οταν μου περασε απ'το μυαλο να κανω τη διαδρομη με τρενο στην ανατολικη ακτη τη Μαλαισιαs.Γιατι οι δυνατοτητεs και οι διαδρομεs ειναι αρκετεs.Για το συγκεκριμενο λοιπον:
Το τρενο κανει τη διαδρομη Σινγκαπουρη – Μπανγκοκ με αρκετους ενδιαμεσους σταθμους.
Πρεπει να κλεισεις θεση – κρεβατι απο πριν και φυσικα μπορεις να κατεβεις οπου θελεις , να μεινεις οσο θελεις και να παρεις το επομενο τρενο , αλλα οχι με ανοιχτο εισιτηριο και να ανεβοκατεβαινεις στα τρενα οποτε θελεις εσυ. Πρεπει δηλαδη απο πριν να ξερεις οτι θα μεινεις π.χ. 2 μερες Κουαλα Λουμπουρ , 3 μερες στο Πεναγκ , και να παρεις τα εισιτηρια με συγκεκριμενες ημερομηνιες.
Τα εισιτηρια τα κλεινεις και απο το ιντερνετ με πιστωτικη καρτα , η σε καποιο σταθμο τρενου (π.χ. στην Κουαλα Λουμπουρ) πας και αγοραζεις εισιτηρια για το προγραμμα που θελεις να ακολουθησεις.
Το τρενο περναει οπως ειπα απο σταθμους που ειναι πολυ βολικοι ωστε να επισκεφτεις γυρω αξιοθεατα , ενδιαφερουσες τοποθεσιες και νησακια.
Παραδειγμα:
Ο σταθμος του Butterworth βρισκεται διπλα στα φερρυ για το νησι Πεναγκ.
Ο σταθμος του Surat Thani διπλα στα φερρυ για Κο Σαμουι – Κο Ταο.
Υπαρχει σταση κοντα στα λεωφορεια για Κραμπι και Πουκετ.
Ο σταθμος του Nakhon Pathom εχει ανταποκριση με το τρενο για τον ποταμο Κβαι , κλπ...
Γενικα τα τρενα αυτα ειναι ανετα , καθαρα και αρκετα οικινομικα.Οι τιμες ποικιλουν αναλογα με τη θεση τις ανεσεις και τη διαδρομη – καθε εισιτηριο υπολογιζεται χωριστα πχ αν θελεις τη διαδρομη Σιγκαπουρη – Μπανγκοκ θα παρεις 3 εισιτηρια...Σινγκπουρη-Κουαλα – Μπατεργουορθ – Μπανγκοκ.
Για μια ιδεα..η διαδρομη Κουαλα – Μπατεργουορθ κοστιζει 3,5 ευρω η 3η θεση καθισμα , και 18 ευρω η 1η θεση με κουκετα.
Επισυναπτω χαρτη με τις διαδρομες..αυτη η Jungle line στη χερσονησο της Μαλαισιας φαινεται λουκουμι!