• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τα καλύτερα ταξίδια με τρένο

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ναι...κ εγω θελω αυτο το τραινο

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Κι εμενα μου αρεσει αυτη η διαδρομη! Αντιγραφω το ποστ μου απο το θεμα http://www.travelstories.gr/%E3%E5%...E1%EE%DF%E4%E9%E1-%EC%E5-%F4%F1%DD%ED%E1.html για οποιον ενδιαφερεται:

Λεπτομερειεs δε γνωριζω πολλεs , λιγα πραγματα απο οταν μου περασε απ'το μυαλο να κανω τη διαδρομη με τρενο στην ανατολικη ακτη τη Μαλαισιαs.Γιατι οι δυνατοτητεs και οι διαδρομεs ειναι αρκετεs.Για το συγκεκριμενο λοιπον:

Το τρενο κανει τη διαδρομη Σινγκαπουρη – Μπανγκοκ με αρκετους ενδιαμεσους σταθμους.
Πρεπει να κλεισεις θεση – κρεβατι απο πριν και φυσικα μπορεις να κατεβεις οπου θελεις , να μεινεις οσο θελεις και να παρεις το επομενο τρενο , αλλα οχι με ανοιχτο εισιτηριο και να ανεβοκατεβαινεις στα τρενα οποτε θελεις εσυ. Πρεπει δηλαδη απο πριν να ξερεις οτι θα μεινεις π.χ. 2 μερες Κουαλα Λουμπουρ , 3 μερες στο Πεναγκ , και να παρεις τα εισιτηρια με συγκεκριμενες ημερομηνιες.

Τα εισιτηρια τα κλεινεις και απο το ιντερνετ με πιστωτικη καρτα , η σε καποιο σταθμο τρενου (π.χ. στην Κουαλα Λουμπουρ) πας και αγοραζεις εισιτηρια για το προγραμμα που θελεις να ακολουθησεις.
Το τρενο περναει οπως ειπα απο σταθμους που ειναι πολυ βολικοι ωστε να επισκεφτεις γυρω αξιοθεατα , ενδιαφερουσες τοποθεσιες και νησακια.
Παραδειγμα:
Ο σταθμος του Butterworth βρισκεται διπλα στα φερρυ για το νησι Πεναγκ.
Ο σταθμος του Surat Thani διπλα στα φερρυ για Κο Σαμουι – Κο Ταο.
Υπαρχει σταση κοντα στα λεωφορεια για Κραμπι και Πουκετ.
Ο σταθμος του Nakhon Pathom εχει ανταποκριση με το τρενο για τον ποταμο Κβαι , κλπ...

Γενικα τα τρενα αυτα ειναι ανετα , καθαρα και αρκετα οικινομικα.Οι τιμες ποικιλουν αναλογα με τη θεση τις ανεσεις και τη διαδρομη – καθε εισιτηριο υπολογιζεται χωριστα πχ αν θελεις τη διαδρομη Σιγκαπουρη – Μπανγκοκ θα παρεις 3 εισιτηρια...Σινγκπουρη-Κουαλα – Μπατεργουορθ – Μπανγκοκ.
Για μια ιδεα..η διαδρομη Κουαλα – Μπατεργουορθ κοστιζει 3,5 ευρω η 3η θεση καθισμα , και 18 ευρω η 1η θεση με κουκετα.

Επισυναπτω χαρτη με τις διαδρομες..αυτη η Jungle line στη χερσονησο της Μαλαισιας φαινεται λουκουμι!

Attachments

Last edited by a moderator:

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
απο αποψη ασφαλειας στα τραινα;;;
μην ξυπνησεις κ εισαι μονο με τις σαγιοναρες

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
παντως πολυ ενδιαφερον...μονο που ως του χρονου εχω καιρο...

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Έχω κάνει με τραίνο τη διαδρομή Nakhon Si Thammarat - Bangkok διασχίζοντας δηλαδή σχεδόν όλο το νότιο μέρος της χώρας. Άνετο ήταν το τραίνο, η θέση ήταν κάθισμα κανονικό που το βράδυ ερχόταν ένας τυπάς και ξεβιδώνοντας, τραβώντας και βιδώνοντας κάτι μαραφέτια μετατρεπόταν σε κουκέτα!
Επίσης στην Ταϊλάνδη έχω κάνει και το Kanchamburi (γέφυρα του ποταμού Kwai) Bangkok με το αργό τραίνο, στην τρίτη θέση όπου το κάθισμα είναι ένας ξύλινος πάγκος, χωρίς μαξιλάρι ή τίποτα άλλο. Φυσικά όταν έφτασα, μετά από 4+ ώρες αναπηδητών ο κ**** μου είχε μελανιάσει! Αλλά η διαδρομή είναι ωραία και το τραίνο γεμάτο ντόπιους. Κλασσικά ήμουν ο μόνος ξένος στο βαγόνι!
Όσο για την ασφάλεια, όπως τα πάντα στην Ταϊλάνδη είναι πολύ ασφαλές.

Τις καλύτερες διαδρομές πάντως τις έκανα στην Κίνα. Απερίγραπτα τοπία και τρομερή "επικοινωνία" και γέλια με τους ντόπιους χωρίς να μιλάμε λέξη στην ίδια γλώσσα σε κάτι 14ωρες διαδρομές! Τους δίναμε από τα φαγητά μας, μας έδιναν από τα δικά τους, μας κερνάγανε τσάι, παίζαμε παιχνίδια με χαρτιά. Μετά ύπνος και το πρωί πάλι τα ίδια! Τρομερές στιγμές.

Α και στη Βιρμανία, σε τραίνο με κάτι από Ινδία.. ξύλινοι πάγκοι για καθίσματα και κόσμος ΠΑΝΤΟΥ! Να περπατήσεις στο διάδρομο δεν μπορούσες, έπρεπε να κάνεις ακροβατικά, πατώντας μια στο πάτωμα, μετά στην άκρη του καθίσματος να περάσεις πάνω από τις κυρίες που κάθονταν στο πάτωμα μαζί με τα καλάθια με πράγματα, μετά να πατήσεις στη στοίβα με τα σακιά και όπου αλλού έβρισκες!

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Καταπληκτικες ακουγονται οι διαδρομες σου με τρενα mpiftex! Ο τελειος τροπος ταξιδιου για να γνωρισεις την νοτιοανατολικη Ασια και τους ανθρωπους της. Μακαρι να μας πεις και γι'αυτα τα ταξιδια σου οποτε μπορεσεις (χρωστας Μεξικο ομως πρωτα :D)

varioAthens

Member
Κι εμενα μου αρεσει αυτη η διαδρομη! Αντιγραφω το ποστ μου απο το θεμα http://www.travelstories.gr/%E3%E5%...E1%EE%DF%E4%E9%E1-%EC%E5-%F4%F1%DD%ED%E1.html για οποιον ενδιαφερεται:

Λεπτομερειεs δε γνωριζω πολλεs , λιγα πραγματα απο οταν μου περασε απ'το μυαλο να κανω τη διαδρομη με τρενο στην ανατολικη ακτη τη Μαλαισιαs.Γιατι οι δυνατοτητεs και οι διαδρομεs ειναι αρκετεs.Για το συγκεκριμενο λοιπον:

Το τρενο κανει τη διαδρομη Σινγκαπουρη – Μπανγκοκ με αρκετους ενδιαμεσους σταθμους.
Πρεπει να κλεισεις θεση – κρεβατι απο πριν και φυσικα μπορεις να κατεβεις οπου θελεις , να μεινεις οσο θελεις και να παρεις το επομενο τρενο , αλλα οχι με ανοιχτο εισιτηριο και να ανεβοκατεβαινεις στα τρενα οποτε θελεις εσυ. Πρεπει δηλαδη απο πριν να ξερεις οτι θα μεινεις π.χ. 2 μερες Κουαλα Λουμπουρ , 3 μερες στο Πεναγκ , και να παρεις τα εισιτηρια με συγκεκριμενες ημερομηνιες.

Τα εισιτηρια τα κλεινεις και απο το ιντερνετ με πιστωτικη καρτα , η σε καποιο σταθμο τρενου (π.χ. στην Κουαλα Λουμπουρ) πας και αγοραζεις εισιτηρια για το προγραμμα που θελεις να ακολουθησεις.
Το τρενο περναει οπως ειπα απο σταθμους που ειναι πολυ βολικοι ωστε να επισκεφτεις γυρω αξιοθεατα , ενδιαφερουσες τοποθεσιες και νησακια.
Παραδειγμα:
Ο σταθμος του Butterworth βρισκεται διπλα στα φερρυ για το νησι Πεναγκ.
Ο σταθμος του Surat Thani διπλα στα φερρυ για Κο Σαμουι – Κο Ταο.
Υπαρχει σταση κοντα στα λεωφορεια για Κραμπι και Πουκετ.
Ο σταθμος του Nakhon Pathom εχει ανταποκριση με το τρενο για τον ποταμο Κβαι , κλπ...

Γενικα τα τρενα αυτα ειναι ανετα , καθαρα και αρκετα οικινομικα.Οι τιμες ποικιλουν αναλογα με τη θεση τις ανεσεις και τη διαδρομη – καθε εισιτηριο υπολογιζεται χωριστα πχ αν θελεις τη διαδρομη Σιγκαπουρη – Μπανγκοκ θα παρεις 3 εισιτηρια...Σινγκπουρη-Κουαλα – Μπατεργουορθ – Μπανγκοκ.
Για μια ιδεα..η διαδρομη Κουαλα – Μπατεργουορθ κοστιζει 3,5 ευρω η 3η θεση καθισμα , και 18 ευρω η 1η θεση με κουκετα.

Επισυναπτω χαρτη με τις διαδρομες..αυτη η Jungle line στη χερσονησο της Μαλαισιας φαινεται λουκουμι!

Τέλειο ακούγεται....:)

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
κοιταξτε...εχω κανονισει ηδη που θα παω...σταματηστε παρακαλω ως 31 Μαιου τα περι Ταυλανδης κ Μαλαισιας γιατι θα εχω προβλημα

danev

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρια-Τσεχια-Σλοβακια.
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Προσωπικά θεωρώ το ταξίδι με τραίνο το ιδανικότερο για τον πραγματικό ταξιδευτή.
Θα επανέλθω με τις δικές μου ιστορίες.

madman

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Ανδρος{ΠΣΚ}
Ταξίδι-Όνειρο
Σιβηρία,Ανταρτική,Σαχάρα.
Διακοφτό-Καλάβρυτα.

Εξαιρετικότατη εμπειρία.:clap:

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πιστευω οτι απο τις καλυτερες διαδρομες με τρενο πρεπει να ειναι στις Ανδεις!
Στο βιντεο που ακολουθει ειναι η διαδρομη Cusco-Aguas calientes - Machu Picchu

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος