• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τα καλά τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
North αυτη ακριβως ειναι η αποδειξη οτι ο ελληνας εκρυβε μεσα του ενα μικρο φασιστα.
Για ποια απόδειξη μιλάς; Eπειδή ο κόσμος βγήκε το '04 και πανηγύρισε τη μεγάλη επιτυχία της εθνικής είναι φασίστες;

jimp

Member
Συγνωμη αλλα μου ειναι αδυνατω να πιστεψω οτι δεν καταλαβαινεις τι γραφω.
Αλλο βγαινω και πανηγυριζω με ολα τα σχετικα που μπορουμε να συμπεριλαβουμε στον ορο και αλλο πανηγυριζω βριζοντας ενα λαο.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Λοιπόν τώρα κατάλαβα τι γράφετε. Το 'Δε θα γίνεις Έλληνα ποτέ Αλβανέ' δεν έχει καμία σχέση με το 2004 και την εξύψωση της ''εθνικής υπερηφάνειας'' λόγω του Euro αλλά με ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι το 2006.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Λοιπόν τώρα κατάλαβα τι γράφετε. Το 'Δε θα γίνεις Έλληνα ποτέ Αλβανέ' δεν έχει καμία σχέση με το 2004 και την εξύψωση της ''εθνικής υπερηφάνειας'' λόγω του Euro αλλά με ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι το 2006.

Σε κάθε περίπτωση, το σύνθημα αυτό αποτυπώνει ακριβώς την ιδιοσυγκρασία του νεοέλληνα τις τελευταίες δεκαετίες.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Μάλλον άλλος πίνει και δεν μας δίνει.
Άλλο μέλος μπλέκει ημερομηνίες (2004, 2006) και γεγονότα (κατάκτηση Euro, συνθήματα εναντίον Αλβανών) για να δημιουργήσει εντυπώσεις, όχι εγώ.

Last edited by a moderator:

liopyr

Member
Άλλο μέλος μπλέκει ημερομηνίες (2004, 2006) και γεγονότα (κατάκτηση Euro, συνθήματα εναντίον Αλβανών) για να δημιουργήσει εντυπώσεις, όχι εγώ.

Το θέμα είναι πότε το είπε ή αν το είπε;
Δηλαδή αν το είπε το 06' και όχι το 04' τον κάνει λιγότερο φασίστα;

Και το παραπάνω διαζύγιο με την λογική για να αποδείξεις τι;
Τους αγνούς πανηγυρισμούς του φίλαθλου Έλληνα στο euro;
Του ίδιου Έλληνα που έβγαινε με την "γαλάζια στρατιά" (οπαδικό παρακλάδι της σημερινής συμμορίας των νεοναζί) με αφορμή τους πανηγυρισμούς έδερνε όποιον μετανάστη έβρισκε στον δρόμο της;
Ή που με αφορμή την ήττα από την Αλβανία το 2004 μαχαίρωσε μερικούς μετανάστες, και δολοφόνησε έναν στην Ζάκυνθο;

jimp

Member
Το συνθημα το ειπανε και στους πανηγυρισμους για το ευρωπαικο και αν θυμαμαι καλα και μεσα στο παναθηναικο σταδιο.

GTS

Member
Στα έξοχα που μας γράφει η φίλη Nedeljia να προσθέσω ότι σε παρόμοια συζήτηση στο παρελθόν είχα αναφέρει ένα βιβλίο με τίτλο (στο περίπου) "Ο φασισμός στη καθημερινή ζωή" και το είχα επισημάνει, άσχετα αν λίγοι το θεωρούσαν άξιο λόγου....όπως μας λέει και εδώ http://www.gazzetta.gr/plus/article...kathimerina-ton-fasismo-poy-kryvoyme-mesa-mas όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ένα μικρό ή μεγάλο φασίστα, διότι ο φασισμός εκφράζει κατά βάση τα κατώτερα ανθρώπινα ένστικτα. Η θεραπεία της "αρρώστειας" υπάρχει, την έχει υποδείξει ο Βίλχελμ Ράιχ στο "Η μαζική ψυχολογία του φασισμού". Φαντάζομαι ότι όλοι μας ξέρουμε κάποιον ή κάποιους που ψήφισαν ΧΑ και μας έλεγαν κατά καιρούς "Ένας Παπαδόπουλος μας χρειάζεται" και άλλα παρόμοια...ας μη το κρύβουμε....αλλά από γραφικό και αστείο (έστω άνοστο), έγινε πια άκρως επικίνδυνο (πάντα ήταν όμως!).

damasta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιού επιτρέποντος ΠΑΝΤΟΥ
<<Ο νεοναζισμος, ο φασισμος, ο ρατσισμος και καθε αντικοινωνικο και αντιανθρωπινο φαινομενο συμπεριφορας δεν προερχεται απο ιδεολογια, δεν περιεχει ιδεολογια δεν συνθετει ιδεολογια. Ειναι η μεγεθυμενη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του....>>
μέρος από το κειμενο του Μ.Χατζιδάκη το 1993που συνόδευε την αντιναζιστική συναυλια που ειχε διοργανώσει τότε

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το θέμα είναι πότε το είπε ή αν το είπε;
Δηλαδή αν το είπε το 06' και όχι το 04' τον κάνει λιγότερο φασίστα;

Και το παραπάνω διαζύγιο με την λογική για να αποδείξεις τι;
Τους αγνούς πανηγυρισμούς του φίλαθλου Έλληνα στο euro;
Του ίδιου Έλληνα που έβγαινε με την "γαλάζια στρατιά" (οπαδικό παρακλάδι της σημερινής συμμορίας των νεοναζί) με αφορμή τους πανηγυρισμούς έδερνε όποιον μετανάστη έβρισκε στον δρόμο της;
Ή που με αφορμή την ήττα από την Αλβανία το 2004 μαχαίρωσε μερικούς μετανάστες, και δολοφόνησε έναν στην Ζάκυνθο;
Να συνεχίσω για αυτούς που έχουν κοντή μνήμη (αν και πιθανότατα κάτι άλλο συμβαίνει) ότι πρόεδρος της "Γαλάζιας Στρατιάς" ήταν .........(τυμπανοκρουσίες)

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba

North66 μη μου συγχίζεσαι εγώ δεν μπλέκω τίποτα. Καλοκαίρι 2004 το σύνθημα ακούστηκε στην Ομόνοια, ήμουν εκεί. Το παιχνίδι με την Εθνική Αλβανίας έγινε το Σεπτέμβριο, χάσαμε 2-1 και έγιναν μετά τα άκρως ''δημοκρατικά'' που αναφέρει ο liopyr.
Αλλά και λάθος στην ημερομηνία να είχα κάνει ο Defkalion νομίζω σου απάντησε και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.
Το παράδειγμα το ανέφερα γιατί δείχνει πως το καμπανάκι για την παιδεία και την άποψη του έλληνα για δημοκρατία, ισονομία, ισότητα είχε χτυπήσει από καιρό, απλά κάποιοι φορούσαν ωτοασπίδες.

(Και για να σε καθησυχάσω επειδή βλέπω οτι το έχεις έγνοια...πάντως αλβανικό δεν πίνω... :D)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος