Vasileti
Member
Επαναλαμβάνω το - σαφέστατο- ερώτημα όπως τέθηκε:οχι. και δεν ιαχυει. τι σχεση εχει η ιταλικη οικονομια με τη δικη μας? τι σχεση εχει μια ισχυρη χωρα που βγαινει απο την κριση με μια που καταρρει? ειμαστε εκτος θεματος.
"Το 2006 είχα δεί κάποιες ιταλικές εταιρείες να μετακομίζουν την παραγωγή τους σε ανατολικές χώρες. Το φαινόμενο πυκνώνει με πολύ έντονο ρυθμό, μου λενε ιταλοί γνωστοί! όπως έφυγαν και οι δικοί μας..έχετε ακούσει σχετικά?"
Η απάντηση σου σταματά στο "όχι", δηλαδή ότι δεν γνωρίζεις?
Το 2006 είναι δεδομένες τέτοιες μετεγκαταστάσεις στη Ρωσία, ήμουν παρών. Υπάρχει λόγος να έχουν σταματήσει?
Το "και δεν ισχύει¨πόθεν τεκμαίρεις? Επαναλαμβάνω ότι ιταλοί γνωστοί μου- κατά σύμπτωση στελέχη εταιρειών- ανέφεραν το παραπάνω, το δε ερώτημα για μένα δεν είναι αν συμβαίνει αλλά αν γίνεται σε μεγάλο βαθμό όπως και στην Ελλάδα, και επαυτού ζήτησα σχόλιο από κάποιους που ίσως ξέρουν. Εγκυκλοπαιδική κουβέντα βέβαια..
Δεν έθεσα κανένα θέμα σύγκρισης των δύο οικονομιών, που φυσικά δεν συγκρίνονται, χωρίς αυτό να διασφαλίζει την πορεία του γείτονα. Πιο συγκεκριμένη ερώτηση δεν γινόταν. Τουναντίον όμως, η πεποίθηση ότι ισχυρή οικονομία δεν κάνει τέτοια είναι λανθασμένη.
Το θέμα είναι τα καλά τα στραβά κλπ που συμβαίνουν στη χώρα μας, που τώρα συμβαίνουν και δίπλα μας, ή τέλος πάντων υπάρχουν κάποιες ενδείξεις- το εκτός θέματος που το βλέπεις? αλλά κι έτσι να είναι, είσαι βέβαιος ότι η φωτιά έχει σύνορα?
και εν πάσει περιπτώσει από πού έχεις το θέσφατο επί της- ιδιαίτερα αγαπημένης- Ιταλίας, πέραν των πληροφοριών χρυσού οδηγού, ώστε να καταγίνεσαι σε επιδεικτικό πατρωνάρισμα θεμάτων που ενδεχομένως αποτρέπουν άλλους που πιθανόν έχουν άποψη ή έχουν ακούσει κάτι, δηλώνοντας μάλιστα κατηγορηματικές απαντήσεις σε θέματα που είτε δεν κατέχεις είτε οι απαντήσεις δεν είναι προφανείς ή σίγουρες?