• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τα καλά τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Vasileti

Member
οχι. και δεν ιαχυει. τι σχεση εχει η ιταλικη οικονομια με τη δικη μας? τι σχεση εχει μια ισχυρη χωρα που βγαινει απο την κριση με μια που καταρρει? ειμαστε εκτος θεματος.
Επαναλαμβάνω το - σαφέστατο- ερώτημα όπως τέθηκε:
"Το 2006 είχα δεί κάποιες ιταλικές εταιρείες να μετακομίζουν την παραγωγή τους σε ανατολικές χώρες. Το φαινόμενο πυκνώνει με πολύ έντονο ρυθμό, μου λενε ιταλοί γνωστοί! όπως έφυγαν και οι δικοί μας..έχετε ακούσει σχετικά?"

Η απάντηση σου σταματά στο "όχι", δηλαδή ότι δεν γνωρίζεις?
Το 2006 είναι δεδομένες τέτοιες μετεγκαταστάσεις στη Ρωσία, ήμουν παρών. Υπάρχει λόγος να έχουν σταματήσει?
Το "και δεν ισχύει¨πόθεν τεκμαίρεις? Επαναλαμβάνω ότι ιταλοί γνωστοί μου- κατά σύμπτωση στελέχη εταιρειών- ανέφεραν το παραπάνω, το δε ερώτημα για μένα δεν είναι αν συμβαίνει αλλά αν γίνεται σε μεγάλο βαθμό όπως και στην Ελλάδα, και επαυτού ζήτησα σχόλιο από κάποιους που ίσως ξέρουν. Εγκυκλοπαιδική κουβέντα βέβαια..

Δεν έθεσα κανένα θέμα σύγκρισης των δύο οικονομιών, που φυσικά δεν συγκρίνονται, χωρίς αυτό να διασφαλίζει την πορεία του γείτονα. Πιο συγκεκριμένη ερώτηση δεν γινόταν. Τουναντίον όμως, η πεποίθηση ότι ισχυρή οικονομία δεν κάνει τέτοια είναι λανθασμένη.

Το θέμα είναι τα καλά τα στραβά κλπ που συμβαίνουν στη χώρα μας, που τώρα συμβαίνουν και δίπλα μας, ή τέλος πάντων υπάρχουν κάποιες ενδείξεις- το εκτός θέματος που το βλέπεις? αλλά κι έτσι να είναι, είσαι βέβαιος ότι η φωτιά έχει σύνορα?

και εν πάσει περιπτώσει από πού έχεις το θέσφατο επί της- ιδιαίτερα αγαπημένης- Ιταλίας, πέραν των πληροφοριών χρυσού οδηγού, ώστε να καταγίνεσαι σε επιδεικτικό πατρωνάρισμα θεμάτων που ενδεχομένως αποτρέπουν άλλους που πιθανόν έχουν άποψη ή έχουν ακούσει κάτι, δηλώνοντας μάλιστα κατηγορηματικές απαντήσεις σε θέματα που είτε δεν κατέχεις είτε οι απαντήσεις δεν είναι προφανείς ή σίγουρες?

chrisbd

Member
Ο τελευταίος στο ΠΑΣΟΚ να κλείσει την πόρτα....
Βενιζέλο σε σένα απευθύνομαι, δεν μ' ακούς;;;

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Τι λεει ο μεσιε , πιο πανω?
Ειναι και βραδυ και εχω μπει σε sleeping mode και δεν τα πιανω

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
γιατι ποιος τα πιάνει? ουτε εγώ δεν πιάνω τιποτε και δεν εχω ορεξη. ασχολούμαι με Χαροντς και σχεδιάζω την υπέροχη αυριανή μέρα...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Μια χαρά τα λέει ο μεσιέ, απαντήσεις δεν ξέρω αν θα πάρει...

Άντε, και περαστικά μας. Κάθε πέρ'συ και καλύτερα...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μια χαρά τα λέει ο μεσιέ, απαντήσεις δεν ξέρω αν θα πάρει...
ουκ αν λαβεις εκ του μη κατανοώντος..τουλαχιστον τις βρισιές τις πιανω αμεσως..να προσπαθησω για ενα δυσνοητο κειμενο δε σφαξανε. εχω καλυτερα πραγματα να κανω.
όπως πχ να μετακομισω το ψυγειο μου. που αν με πιάσουν θα ριξουν χοντρό προστιμο. γιατι δεν μπορω να ενοικιάσω ένα φορτηγακι όπως σε ολη την Ευρώπη. πρέπει να πληρωσω το μαφιοζικο συνδικάτο των μεταφορέων. που δεν φτανει που εκμεταλλεύονται τοσα χρόνια, δεν κοβουν αποδειξεις ουτε κατά διάνοια, έχουνκαι το θράσος να διαδηλωνουν κιόλας προς υπεράσπιση της συντεχνίας τους. έχετε πάει σε ΙΚΕΑ του εξωτερικού? είδατε ότι ενοικιαζουν βανακια να μεταφερεις τα πραγματα σου? εδώ όχι.χρειάζεται το νταβατζηλίκι...
παρόλα αυτά τα κακα που σκεφτομαι είναι μια άλλη υπέροχη μερα σήμερα...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
έχετε πάει σε ΙΚΕΑ του εξωτερικού? είδατε ότι ενοικιαζουν βανακια να μεταφερεις τα πραγματα σου? εδώ όχι.χρειάζεται το νταβατζηλίκι...
Δηλαδή, θα σου κοστίσει φθηνότερα να ενοικιάσεις βανάκι για να μεταφέρεις το ψυγείο σου απ' ότι χρεώνει το ΙΚΕΑ? (και πάντα με απόδειξη). Είσαι σίγουρος?

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δηλαδή, θα σου κοστίσει φθηνότερα να ενοικιάσεις βανάκι για να μεταφέρεις το ψυγείο σου απ' ότι χρεώνει το ΙΚΕΑ? (και πάντα με απόδειξη). Είσαι σίγουρος?
όχι, δεν ημουν σαφης..το ψυγειο ειναι δικο μου ηδη και αλλαζει σπιτι σημερα. με φορτηγακι φιλου μου ΔΕΝ μπορω να το μεταφερω τυπικα..πρεπει να παρω μεταφορεα...
το ελληνικό ΙΚΕΑ που το θυμηθηκα σαν παραδειγμα, χρεωνε εξωφρενικό ποσό σε σχεση με τα 10 Ε την ωρα και τα 50 την ημερα που χρεωνε το ιταλικό για ενα βανακι του τονου..τουλάχιστον εχεις την επιλογή. και οι τιμες ηταν για ενοικιαση εντος ΙΚΕΑ..αγοράζεις πολλά ογκώδη πράγματα, νοικιάζεις κ το βανακι κ τα πας σπιτι σου. απλά πραγματα που εδώ φαινονται εξωπραγματικά ετσι μας καταντησαν οι συντεχνιες.
πόσα παραδειγματα να πω.. γιατι να μη μπορω να νοικιασω ενα βανακι να μεταφερω τα ξυλα για το τζακι μου? τα επιπλα μου όπου θέλω?

chrisbd

Member
Την πορτα πρεπει να την κλεισουμε εμεις σε αυτους.
Την πόρτα jimp την έχει κλείσει ο λαός και στα δύο παλιά μεγάλα κόμματα (μ΄αρέσει αυτό), περισσότερο στο ΠΑΣΟΚ πιστεύω γιατί φέρει και τη μεγαλύτερη ευθύνη για δω που φθάσαμε...
Όταν τα δύο κόμματα παίρναν 80-85% και τώρα κοντά στο 40% (μεγάλο νούμερο ακόμα θα μου πεις αλλά βλέπεις έχουν ταΐσει και πολύ κόσμο)....
Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να διαλύεται πλέον εις τα εξ ων συνετέθη....αφού χθές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τους βουλευτές Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος απουσίαζε από την ψηφοφορία, την Αγγελική Γκερέκου, τον Μάρκο Μπόλαρη και τον Γιάννη Κουτσούκο οι οποίοι δήλωσαν "παρών", και τους Θεόδωρο Παραστατίδη και Μιχάλη Κασσή, οι οποίοι ψήφισαν "όχι".

Διαγράφηκαν λοιπόν 6 βουλευτές και ο Μίμης Ανδρουλάκης (γειά σου ρε μίμη) δηλώνει ανεξάρτητος...Και έτσι βλέπω τον Βενιζέλο ως τελευταίο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ που θα κλείσει την πόρτα σ' αυτό το κεφάλαιο .

Ο Πάγκαλος για Σκανδαλίδη στο τουΐτερ:

"Συγχαρητήρια Κώστα μου. Πάντα ήσουν μ’ αυτούς που έπρεπε, γλίστραγες με ευκολία. Καλές ψηφοθηρίες, όπου κ αν βρεθείς"

Επιδεικνύουν ένα ήθος όμως οι πολιτικοί μας που αποτελεί παράδειγμα για όλους μας ..:rolleyes:

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
πόσα παραδειγματα να πω.. γιατι να μη μπορω να νοικιασω ενα βανακι να μεταφερω τα ξυλα για το τζακι μου? τα επιπλα μου όπου θέλω?
Μόνιμη απορία το έχω κι εγώ αυτό...Και επειδή επίκειται μετακόμιση και για μένα, βρίζω...
Παρεπιπτόντως το κείμενο του φίλου παραπάνω μια χαρά κατανοητό ήταν :bleh:

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377