• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τα καλά τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μα για ποιο οικονομικό μιλάτε;
Το άρθρο λέει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που βιαιοπραγούν πάνω στις συντρόφους τους είναι άνεργοι ή αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.Οπότε δεν στέκει αυτό που μου λέτε.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μα για ποιο οικονομικό μιλάτε;
Το άρθρο λέει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που βιαιοπραγούν πάνω στις συντρόφους τους είναι άνεργοι ή αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.Οπότε δεν στέκει αυτό που μου λέτε.
Γενικώς αν το ψάξεις σε διάφορες πηγές θα δεις ότι επικρατεί πολύ η άποψη που σου αναφέραμε. Άλλωστε το ότι μία γυναίκα έχει σύζυγο άνεργο ή με οικονομικές δυσκολίες δε σημαίνει ότι απαραίτητα θεωρεί ότι αν τον αφήσει θα είναι καλύτερη η ζωή της. Ειδικά σε περιπτώσεις που η ίδια δεν έχει εργαστεί ποτέ και έχει μάθει στη μανιέρα "ο άντρας κουβαλητής".
Προσωπικά θεωρώ ότι πάντα επιδρούν και άλλοι, ασυνείδητοι παράγοντες, αλλά το οικονομικό είναι βασικό.

paefstra

Member
Νομίζω ότι σε περιόδους κρίσης και μάλιστα με τα ραγδαία και σοκαριστικά στοιχεία που περιγράφουν την τωρινή, οι κοινωνίες αναδιπλώνονται σε συντηρητικότερες επιλογές. Αν και όταν διαπιστωθεί ότι και αυτές δεν είναι πια λειτουργικές γιατί οι συνθήκες έχουν αλλάξει, θα δούμε πιο τολμηρές λύσεις.
Για την ώρα μένουν παντρεμένες, πεινασμένες, δαρμένες και χωρίς τη ρετσινιά του "διαζυγίου"- δηλαδή καλύτερα κοινωνικά ενσωματωμένες. Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή και αν υπάρχει στοιχειώδης λογική θα επιλέξουν να μείνουν μόνο πεινασμένες.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ελλάδα 2013

Burn the witcheeeeeeeees!

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Και τελείως τυχαία αυτή η ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη (μμμ...) είδηση αναπαράγεται μία μέρα μετά την επέτειο απ' την Άλωση της Πόλης.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Που κολλάει αυτό τώρα;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πάρτε και την τρίτη είδηση της Ευρωπαϊκής χώρας μας.
Όλα αυτά σε μια μέρα μόνο.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εκπυρσοκρότησε το όπλο νεοναζί βουλευτή στο Ελ.Βενιζέλος πριν λίγη ώρα.Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε.Ο νεοναζί επιβιβάστηκε ανενόχλητος στην πτήση του.

Ασταμάτητη η ειδησιογραφία σήμερα.

thessaris

Member
Τα πρώτα δύο περιστατικά δείχνουν το πόσο βαθιά συντηρητική και γελοία είναι όλη η κοινωνία, όχι μόνο η διευθύντρια στη μια περίπτωση και το ΕΣΤ στην άλλη. Το τρίτο απλώς μου προξενεί την απορία, αν και κατέχει νόμιμα το όπλο ο βουλευτής και δεν υπήρχε πρόβλημα να επιβιβαστεί, για ποιο λόγο όλοι οι χρυσαυγίτες βουλευτές οπλοφορούν νόμιμα;

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Στην περίπτωση του ΕΣΡ, δεν είμαι σε θέση να μιλήσω για ευθύνες, καθώς δεν γνωρίζω τι περιθώρια ερμηνείας του νόμου και ευχέρειας κινήσεων είχε η ολομέλεια του Συμβουλίου.
Για την περίπτωση του κουμπουροφόρου βουλευτή, κάποιος επιτέλους πρέπει να αναθεωρήσει τη νομοθεσία περί βουλευτικής ασυλίας, οπλοκατοχής κλπ. Όχι ειδικά για τη ΧΑ, αλλά για όλους, συμπεριφορές που δε συνδέονται με την ελευθερία λόγου δε θα πρέπει να τυγχάνουν ασυλίας, και η τυχόν προστασία από δικομανείς (που υποτίθεται εξασφαλίζει η τωρινή κατάσταση) θα πρέπει να εξασφαλίζεται από δικαστικό όργανο (και όχι από τη βουλή).
Για το σχολείο, πάλι, δεν ξέρω. Δεν υποτίθεται ότι οι δάσκαλοι & καθηγητές δεσμεύονται από συγκεκριμένη διδακτέα ύλη του υπουργείου; (κακώς κατά τη γνώμη μου, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Αν αυτό που δίδασκε η δασκάλα είναι εκτός ύλης, τότε η διεύθυνση του σχολείου έκανε απλώς αυτό που της επιβάλλει ο νόμος να κάνει (πιθανώς και πάλι να μην το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και πιθανώς να το έκανε με επιπρόσθετο ζήλο ή ακόμα και για τους λάθος λόγους, αλλά όλα αυτά είναι δευτερεύοντα). Αν πάλι δεν υπήρχε θέμα διδακτέας ύλης, τότε η διευθύντρια του σχολείου θα πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά.

thessaris

Member
Ίσως όντως η ερμηνεία του νόμου να μην έδινε ευχέρεια κινήσεων στο ΕΣΡ αλλά η απόφαση ότι η προβολή των διεκδικήσεων των ομοφυλοφίλων δεν συνιστά κοινωνικό μήνυμα από μόνη της δείχνει ακραίο συντηρητισμό.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic