• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τα καλά τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Borealis

Member
Το Δημόσιο σχολείο είναι από χρόνια νεκρό εξαιτίας των ευγενών καθηγητών που ξεκουράζονται όλο το πρωί για να αποδίδουν το απόγευμα στα ιδιαίτερα που αλιεύουν στις τάξεις τους. Όλα τα άλλα είναι απλά φούμαρα. Πολεμήστε πρώτα αυτό για να σας βοηθήσουμε να αλλάξετε πραγματικά το σχολείο ώστε να γίνει δημόσιο.

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Το Δημόσιο σχολείο είναι από χρόνια νεκρό εξαιτίας των ευγενών καθηγητών που ξεκουράζονται όλο το πρωί για να αποδίδουν το απόγευμα στα ιδιαίτερα που αλιεύουν στις τάξεις τους. Όλα τα άλλα είναι απλά φούμαρα. Πολεμήστε πρώτα αυτό για να σας βοηθήσουμε να αλλάξετε πραγματικά το σχολείο ώστε να γίνει δημόσιο.
Κατ' αρχήν δημόσιο σχολείο δεν είναι μόνο το λύκειο. Ο γιος μου μόλις τελείωσε την γ' δημοτικού και μέχρι στιγμής δεν έχω το παραμικρό παράπονο από τους εκπαιδευτικούς. Από τον παιδικό σταθμό μέχρι σήμερα όλοι ήταν εξαιρετικοί και πάντα κοντά στα παιδιά και στους γονείς.
Στη δευτεροβάθμια δεν ξέρω ακριβώς την κατάσταση που επικρατεί, αλλά από τους ίδιους τους γονείς έχω ακούσει πως οι μαθητές υποτιμούν συχνά τους καθηγητές και γενικά μεσα στην αίθουσα γίνεται κομφούζιο. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ τους "κακούς" καθηγητές που πάντα υπήρχαν και για τους οποίους έχω ακόμα αναμνήσεις από τα σχολικά μου χρόνια, αλλά η ευθύνη δεν είναι μόνο δική τους.
ΥΓ. Δεν είμαι εκπαιδευτικός και δε θα μπορούσα άλλωστε... :D

paefstra

Member
Κατ' αρχήν δημόσιο σχολείο δεν είναι μόνο το λύκειο.
Κι ούτε καν όλοι οι καθηγητές του Λυκείου είναι ιδιαιτεράκηδες. Μόνο φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί έχουν αυτό το "προνόμιο" και μόνο στις πόλεις που εξασφαλίζουν ανωνυμία. Πολλές άλλες ειδικότητες στελεχώνουν τα σχολεία αλλά αυτό το τσουβάλιασμα είναι συνηθισμένο.
Για το ότι οι καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων τρέχουν στα ιδιαίτερα στους μαθητές τους το απόγευμα, εφόσον δεν υπάρχει και νομικός περιορισμός, και φυσικά τους ανταμείβουν με καταπληκτικούς βαθμούς στο σχολείο βλέπω ότι δεν μιλάμε. Αλλά αυτοί είναι σούπερήρωες και έχουν αντοχές να απόδίδουν πρωί- απόγευμα.

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Οπως και να 'χει το λινκ που έδωσα αφορά στο εκπαιδευτικό κουπόνι που για μένα είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και δεν έχει σχέση με τους καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα. Ασε που και οι αφορισμοί του τύπου "Το Δημόσιο σχολείο είναι από χρόνια νεκρό..." όχι μόνο δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό, αλλά δίνουν και άλλοθι ώστε να μας "φοράν καπέλο" τις πολιτικές των κουπονιών κι εμείς να λέμε "ευχαριστώ".

paefstra

Member
Οπως και να 'χει το λινκ που έδωσα αφορά στο εκπαιδευτικό κουπόνι που για μένα είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και δεν έχει σχέση με τους καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα. Ασε που και οι αφορισμοί του τύπου "Το Δημόσιο σχολείο είναι από χρόνια νεκρό..." όχι μόνο δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό, αλλά δίνουν και άλλοθι ώστε να μας "φοράν καπέλο" τις πολιτικές των κουπονιών κι εμείς να λέμε "ευχαριστώ".
Το κουπόνι είναι δωράκι στην ιδιωτική εκπαίδευση. Τι χαρά, θα στείλει κι ο μικροαστός το παιδί του σε ιδιωτικό με πισίνα.... Περίεργο που τους περισσεύουν τόσα λεφτά και δεν τα ρίχνουν στη δημόσια, ώστε να επωφεληθούν και οι κάτοικοι της επαρχίας, των νησιών, τρόφιμοι φυλακώνκτλ που δεν υφίσταται επιλογή σχολείων.
Παραθέτω το πιο συγκηνητικό θέμα που διάβασα τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση http://www.olathessaloniki.com/2011/03/blog-post_1293.html

Last edited:

Borealis

Member
Κι ούτε καν όλοι οι καθηγητές του Λυκείου είναι ιδιαιτεράκηδες. Μόνο φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί έχουν αυτό το "προνόμιο" και μόνο στις πόλεις που εξασφαλίζουν ανωνυμία. Πολλές άλλες ειδικότητες στελεχώνουν τα σχολεία αλλά αυτό το τσουβάλιασμα είναι συνηθισμένο.
Για το ότι οι καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων τρέχουν στα ιδιαίτερα στους μαθητές τους το απόγευμα, εφόσον δεν υπάρχει και νομικός περιορισμός, και φυσικά τους ανταμείβουν με καταπληκτικούς βαθμούς στο σχολείο βλέπω ότι δεν μιλάμε. Αλλά αυτοί είναι σούπερήρωες και έχουν αντοχές να απόδίδουν πρωί- απόγευμα.
Πολύ σοβαρά επιχειρήματα, άλλωστε όπως όλοι ξέρουμε και οι αμερικάνοι καταπιέζουν τους μαύρους.
Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και οι Θεολόγοι (διορισμένοι) έχουν βρει τρόπο να αρπάζουν μαύρα και καμιά σχέση αν είναι μικρή ή μεγάλη πόλη, όλοι μέσα στο κόλπο από το Δημοτικό ( ευτυχώς μάλλον ακόμη όχι από το νηπιαγωγείο).
Δεν είμαι ούτε εγώ εκπαιδευτικός αλλά υποχρεώνομαι να τους αντιμετωπίζω καθημερινά εξαιτίας της δουλειάς μου και λυπάμαι που δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σας, ειλικρινά θα ήταν μια παρηγοριά...

maska_29

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Πολύ σοβαρά επιχειρήματα, άλλωστε όπως όλοι ξέρουμε και οι αμερικάνοι καταπιέζουν τους μαύρους.
Μην αλλάζεις θέμα, ο λαός θέλει κακούς εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα. Το γιατί σου το εξηγεί μια χαρά η emouli...

Ασε που και οι αφορισμοί του τύπου "Το Δημόσιο σχολείο είναι από χρόνια νεκρό..." όχι μόνο δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό, αλλά δίνουν και άλλοθι ώστε να μας "φοράν καπέλο" τις πολιτικές των κουπονιών κι εμείς να λέμε "ευχαριστώ".

Borealis

Member
τι ακριβώς άλλαξα στο θέμα? όπως είπα δεν είμαι εκπαιδευτικός και αυτό με δυσκολεύει να παρακολουθήσω την εξέλιξη της συζήτησης, καλή συνέχεια.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic