• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τα καλά τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Traveller

Member
Εξαιρετικό κείμενο από έναν μεγάλο Τροτσκιστή καλλιτέχνη...
Μια δυο ερωτήσεις για την οικονομία της κουβέντας...

Θεωρείτε ότι η Ελλάδα του 2014, η Ελλάδα του ευρώ, η Ελλάδα της απόλυτα εξαρτημένης οικονομίας από την Ε.Ε έχει πολλά κοινά με την Γερμανία του μεσοπολέμου?

Θεωρείτε ότι ο Μιχαλολιάκος ή έστω ο Κασιδιάρης είναι χαρισματικές προσωπικότητες βεληνεκούς Χίτλερ? Πιστεύετε σοβαρά ότι μπορούν να συναρπάσουν και να γοητεύσουν τα πλήθη όπως κάποτε έκανε ο Χίτλερ?

Σωστά λέει ο μεγάλος Ντιέγκο ότι ο Χίτλερ, με την βοήθεια του κεφαλαίου, που ασφυκτιούσε στα στενά Γερμανικά όρια, μπόρεσε να ταίσει τις μάζες που λιμοκτονούσαν, επιδιώκοντας έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο που θα προσφέρει στους πάτρωνες του τον περίφημο ζωτικό χώρο... εδώ το ντόπιο κεφάλαιο ποιόν ζωτικό χώρο ζητάει? Εδώ το διακύβευμα είναι η διατήρηση των κεκτημένων της διαπλοκής με σκοπό την συνέχιση της καταλήστευσης ενός μικρού κράτους και στην χειρότερη η αρχή ενός νέου φασιστικού πειράματος... δεν βρίσκετε ότι υπάρχει μια κάποια διαφορά?

Υ.Γ. Τα ερωτήματα που απευθύνω εκτός από το δεύτερο δεν είναι ρητορικά, απλά αναλογιζόμενος τον αναμφισβήτητο φασιστικό κίνδυνο μοιράζομαι φωναχτά τις σκέψεις μου...

jimp

Member
Αφού μιλάμε και γενικά για τον φασισμό και για το πως κάποιοι δημοσιογράφοι τον ''πολεμούν'' διαβάστε και δείτε το βίντεο με την προσπάθεια των παρουσιαστών της Δ.Τ να δικαιολογήσουν τον φασιστικό χαιρετισμό του Γιατσενιούκ, ξέρετε αυτόν που αμέσως έτρεξε να νομιμοποιήσει ο βενιζέλος με τη συνάντησή τους... Ε να μην τον δικαιολογήσουμε μην τυχόν και φανεί πως ο πρόεδρος συναντιέται με φασίστες; Μα τι επιστήμονας, μα καλός άνθρωπος και διπλωμάτης, μα ο φακός δεν τραβάει σωστά, μα η γωνία δεν αποτυπώνει σωστά την εικόνα του χαιρετισμού... Δείτε δείτε την τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να σταματήσουμε τον φασισμό...

http://zoornalistas.blogspot.gr/2014/03/blog-post_399.html

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
@jimp
Δεν έχω ιδέα αν όντως είναι φασίστας (που απο όσα διαβάζω μάλλον είναι) αλλά τέτοιους χαιρετισμούς έχω κάνει δεκάδες κι εγώ.

jimp

Member
@jousis εγώ να δεις πόσες τέτοιους έκανα. Μόνο που δεν έκανα τα υπόλοιπα που περιγράφονται σε αυτά τα άρθρα. Φυσικά και δεν είναι απαραίτητο να αποδεχθείς τα όσα γράφει ο Μπογιόπουλος.

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/221372,HPA_kai_EE_xairetoyn_nazistika!___.html
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/217340,Oykrania:_«Loipon_pws_ta_pernate_me_ton.html

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη

Traveller

Member
Αντιγράφω από γνωστό συστημικό σάιτ και σας το αφιερώνω εξαιρετικά... για να μην λέτε ότι ότι μόνο εγώ τα λέω και μόνο εγώ είμαι επιεικής με τον κόσμο που ψήφισε Χ.Α...

Πιο ευδιάκριτο ήταν το άνοιγμα που έγινε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, είναι «ευπρόσδεκτη κάθε ψήφος που την αποσπάμε από τον ναζισμό και τον φασισμό» και «κάθε ψήφος που φεύγει από τη Χρυσή Αυγή είναι θετικό πράγμα για τη δημοκρατία».

Ένα βήμα πιο πέρα πήγε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος δήλωσε ότι καταλαβαίνει την «οργή και την αγανάκτηση» που εκφράζουν εκείνοι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν είναι νεοναζί το 16% των Αθηναίων που ψήφισαν τον Κασιδιάρη».

Σε διευκρινιστική ερώτηση, απάντησε μεν ότι «άνοιγμα σε νεοναζί δεν κάνουμε», αλλά αμέσως απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους του Ηλία Κασιδιάρη «να αλλάξουν γνώμη και να δουν με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να διοχετεύσουν την διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που βιώνουν».

GTS

Member
Προς άγραν ψήφων τα λέει, μη κάνεις πως δε καταλαβαίνεις...εδώ ο Σαμαράς ανακοίνωσε σημεία και τέρατα σε σημείο που μας πιάσανε τα γέλια.

jimp

Member
@Traveller εγώ δεν σου λέω πως και το 16% αυτών που ψήφισαν χ.α είναι φασίστες. Σου λέω όμως το εξής πως αυτοί που δεν είναι φασίστες και έδωσαν ψήφο διαμαρτυρίας σε ένα ''κόμμα'' το οποίο είναι πλέον ευρέως γνωστό στους πάντες τι τακτικές και μεθόδους χρησιμοποιεί, ακόμα και δολοφονίες, για να πετύχει τους σκοπούς του, αυτοί λοιπόν οι ψηφοφόροι είναι για εμένα ακόμα χειρότεροι.

Είχαν πολλές επιλογές ψήφου διαμαρτυρίας αλλά προτίμησαν τους συγκεκριμένους γνωρίζοντας τις πράξεις τους και γίνονται έτσι συμμέτοχοι σε αυτές που θ' ακολουθήσουν.

Φυσικά ακόμη προλαβαίνουν ν' αλλάξουν την ψήφο τους, πράγμα το οποίο ελπίζω, μιας και ξέρουμε τι γίνεται με την ελπίδα και πότε τεζάρει!

Traveller

Member
Προς GTS, maltakias, panpan, emouli, lyopir, jousis, jimp, paefstra...

Παιδάκια μέχρι χθες γράφατε ολόκληρα σεντόνια για να μας πείσετε ότι όλοι όσοι ψηφίζουν Χ.Α είναι καραμπινάτοι και αμετανόητοι φασίστες και κανένα έλεος δεν υπάρχει γιαυτούς... επιτέλους αποφασίστε... είναι ή δεν είναι φασίστες όλοι αυτοί που ψήφισαν Χ.Α? Αν είναι, τότε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ γλύφει τους φασίστες να τον ψηφίσουν? αν δεν είναι, διαβάστε τι γράφατε τόσες μέρες και κάντε την αυτοκριτική σας... λυπάμαι αλλά ολίγον έγκυος δεν υπάρχει... αποφασίστε...

Last edited:

master1706

Member
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη, ξανά!!
Μάλλον μερικοί ξεχνάνε τι γίνονταν τις δεκαετίες του 80 & 90 όταν σφάζονταν Νεοδημοκράτες και Πασόκοι (το 85% των ψηφοφόρων!). Δεν θυμάμαι αν όντως είχε γίνει ποτέ φόνος πάνω σε καυγά μεταξύ τους (καθόλου απίθανο) αλλά σίγουρα θυμάμαι να παίζουν μπουνιές και κλωτσιές και να κόβουν την καλημέρα αδέρφια μεταξύ τους μόνο και μόνο για την ψήφο. Αυτός λοιπόν ο καφρισμός τι ήταν; Δεν δικαιολογώ σε καμία περίπτωση κανέναν που αφαιρεί ζωή για τέτοιο σκοπό ή λόγο, αλλά ρε γαμώτο οι υπόλοιποι τι είμασταν τότε;; Είμασταν πολιτισμένοι; Είμασταν δημοκράτες;; Οριακά γλιτώσαμε χειρότερες καταστάσεις.

Δηλαδή για παράδειγμα αν κάποιος σκοτώσει με 10 μαχαιριές είναι δολοφόνος ενώ αν σκοτώσει με 1 τι είναι;; Είναι πολύ εύκολο να κατηγορούμε κάποιον χωρίς πρώτα να κοιτάξουμε τον καθρέπτη να δούμε τα δικά μας λάθη.

Η ΧΑ όπως ξαναείπα είναι το αποτέλεσμα ενός σάπιου πολιτικού συστήματος που μας έφερε εδώ. Δεν πολεμάς την ΧΑ γιατί τόσο την δυναμώνεις αλλά το σύστημα και τους πολιτικούς που μας έφεραν εδώ. Η διάρκεια ζωής της ΧΑ είναι περιορισμένη και έχει ημερομηνία λήξης. Μόλις εξυγιανθεί το κράτος αυτή θα σβήσει.

Υ.Γ. Σε καμία περίπτωση δεν είναι όλοι οι ψηφοφόροι της ΧΑ φασίστες και ναζιστές!

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
@Traveller
Εσύ ποντάρεις πως όσοι γράφαμε είμαστε οπαδοί του Ανδρέα του Τσίπρα ;

Για πάμε στο τεστάκι να δούμε τί βαθμό θα πάρω.
επιτέλους αποφασίστε... είναι ή δεν είναι φασίστες όλοι αυτοί που ψήφισαν Χ.Α? Αν είναι, τότε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ γλύφει τους φασίστες να τον ψηφίσουν?
Ναι, πιστεύω οτι είναι φασίστες και τραμπούκοι γιατί η Ελλάδα έχει αρκετούς τέτοιους. Το 70% είναι "να φύγουν οι ξένοι απο την Ελλάδα" και το άλλο 30% είναι "να αγιάσει το χέρι τους, να ρίξουν και ξύλο στους αλήτες που μας τα φάγανε".
Στο θέμα του σύριζα δεν έχω ιδέα τί να απαντήσω. Ρώτα κάποιο κοματόσκυλο σε κανένα πανεπιστήμιο. Προσωπικά πιστεύω οτι μαζεύει ψηφαλάκια γιατί ειδικά τώρα ο Τσίπρας μου θυμίζει 200% τον Παπανδρέου του 80κάτι. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

(άσχετο)
Η πρώτη μούτζα που έριξα στο πολιτικό σύστημα ήταν μετά απο τις πορείες "έξω οι βάσεις του θανάτου" στα Χανιά (ανήλικος τότε). Μόλις ήρθε ο αντρίκος στα πράγματα (ο ίδιος που μας έβγαζε στους δρόμους), φάγαμε κι άλλες βάσεις του θανάτου και ηρεμίσαμε. Και μετά ξαναψηφίζανε πασοκ τα χρυσόψαρα.

Traveller

Member
O jousis πρώτος ξεκαθάρισε την θέση του και καλά έκανε... αν κατάλαβα καλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γιαυτόν ένα κόμμα που ψαρεύει σε θολά νερά... συμμαχεί ατύπως με φασίστες και τραμπούκους με σκοπό να πάρει ψηφαλάκια... συμπέρασμα... μην παραμυθιάζεστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιφέρει κάποια αλλαγή στο πολιτικό κατεστημένο... στις τόσες συνιστώσες του προσθέτουμε ακόμη μια την φασιστική... αντε να δούμε τι θα πούνε και οι υπόλοιποι μπας και βγάλουμε καμιά άκρη...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic