• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τα καλά τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Ρε τράβελερ πρέπει να είσαι τρομερά ειλικρινής στην ζωή σου και 100% πιστός στις αξίες σου. Μάλλον είσαι από αυτούς που όταν στο λεωφορείο ακούσουν κάποιον να λέει "τί ωραία ήταν επί Παπαδόπουλου" θα σηκωθείς και θα τον φτύσεις.
Τέτοιο δείγμα ανθρώπου άνω των 20 δεν είχα συναντήσει ποτέ στην ζωή μου. Ακόμα και στο πανεπιστήμιο μόνο οι ΚΚΕ (ΜΛ,ΣΚ,ΚΚ,ΕΣ,ΕΞ,ΚΤΛ) ήταν τόσο βράχοι (μέχρι να βρουν γκόμενο/α).

Είσαι δε τόσο αθώος που δεν πιστεύει ότι το 99% του πληθυσμού προδίδει τις αξίες του συνεχώς. Και εγώ μέσα...
Δεν μπορείς να διανοηθείς δηλαδή οτι υπάρχει κάποιος που πιστεύει οτι είναι αριστερός και όταν του προσφερθεί θέση διευθυντή σε πολυεθνική γίνεται πιο δεξιός από τον Σαμαρά.
Ζεις σε ένα κόσμο μαγικό που σου προσφέρει χαρά. Αν δεις τα αρκουδάκια της αγάπης εκεί που είσαι, δώσε τους ένα φιλάκι... περνούσα ωραία τότε.

paefstra

Member
"Σε διευκρινιστική ερώτηση, απάντησε μεν ότι «άνοιγμα σε νεοναζί δεν κάνουμε», αλλά αμέσως απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους του Ηλία Κασιδιάρη «να αλλάξουν γνώμη και να δουν με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να διοχετεύσουν την διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που βιώνουν».
Σύμφωνη με βρίσκει η διατύπωση και δεν έγινε κανένα ολίσθημα. Την θεωρώ μάλιστα και προκλητική: ιδού σημείο δόξης λαμπρό να ελεγχθεί από τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων από την ΧΑ προς οποιοδήποτε άλλο κόμμα ποιοι είναι ευφυείς αλλά παραπλανημένοι (λέμε τώρα- ο Καστοριάδης πολύ σωστά είπε ότι ευφυής/παραπλανημένος πολίτης δεν υπάρχει, αλλιώς δεν είναι ευφυής) και ποιοι αμετανόητα φασισταριά του κερατά που η μυρωδιά του αίματος έφτασε στα ρουθούνια τους.

Last edited:

Traveller

Member
Mπορώ να διανοηθώ και να δικαιολογήσω τα πάντα εκτός από την υποκριτική δημοκρατικότητα της σημερινής αριστεράς την οποία με έκπληξη διαπιστώνω να εκφράζουν πολλοί μέσα στο φόρουμ...

Δεν γνωρίζω αν είμαι υπόδειγμα πολιτικής συνέπειας και ειλικρίνειας (που δεν είμαι) αλλά αυτός ο συντονισμένος φαρισαϊσμός που εδώ και δυο μέρες διαβάζω πραγματικά με ξεπερνάει... λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να αντέξω την συλλήβδην καταδίκη σημαντικού μέρους των μαζών από ταρτούφους της υποκρισίας, οι οποίοι με απάθεια αναμασούν παλαιοκομματικά τσιτάτα και αφορισμούς... ξεδιάντροπο άδειασμα του ΣΥΡΙΖΑ, αποποίηση ευθυνών, αφ' υψηλού κριτική, στομφώδεις καταδίκες χωρίς καμιά σοβαρή πολιτική ανάλυση και μοίρασμα πιστοποιητικών αριστεροφροσίνης και δημοκρατικότητας από ποιους άραγε? από αυτούς που ακκίζονται πως ακολουθούν υπεύθυνη πολιτική στάση ενώ στην ουσία είναι απλά μια ελιτίστικη αριστερή σέχτα που θεωρητικολογεί χωρίς να προτείνει λύσεις... συμπέρασμα... καλύτερα να παίζεις με αρκουδάκια, παρά περιχαρακωμένος στις αριστερές δεισιδαιμονίες σου να καταντάς θλιβερός τιμητής των πάντων...

paefstra

Member
λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να αντέξω την συλλήβδην καταδίκη σημαντικού μέρους των μαζών από ταρτούφους της υποκρισίας, οι οποίοι με απάθεια αναμασούν παλαιοκομματικά τσιτάτα και αφορισμούς...
Ομολογώ το έχω αυτό το θέμα. Άμα βλέπω το Χρυσαυγίτη με το σουγιά στο χέρι δεν πιστεύω ότι θέλει να ασχοληθεί με τις παρανυχίδες του και τον καταδικάζω. Και όσους τον ψηφίζουν επίσης.

Traveller

Member
προς οποιοδήποτε άλλο κόμμα ποιοι είναι ευφυείς αλλά παραπλανημένοι (λέμε τώρα- ο Καστοριάδης πολύ σωστά είπε ότι ευφυής/παραπλανημένος πολίτης δεν υπάρχει, αλλιώς δεν είναι ευφυής) και ποιοι αμετανόητα φασισταριά του κερατά που η μυρωδιά του αίματος έφτασε στα ρουθούνια τους.
Eνδιαφέρουσα άποψη, δημοκρατική και εξόχως βολική... όποιος κάνει λάθη (αλήθεια ποιος κρίνει το σωστό και ποιος το λάθος) βαφτίζεται βλαξ και ξεμπερδεύουμε... ουδείς έχει δικαίωμα στην παραπλάνηση και το λάθος... μέχρι τώρα ήξερα ότι λάθη δεν κάνουν παρά μόνο οι νεκροί, σήμερα έμαθα ότι λάθη δεν κάνουν και οι κατά δήλωση ευφυείς...

Ομολογώ το έχω αυτό το θέμα. Άμα βλέπω το Χρυσαυγίτη με το σουγιά στο χέρι δεν πιστεύω ότι θέλει να ασχοληθεί με τις παρανυχίδες του και τον καταδικάζω. Και όσους τον ψηφίζουν επίσης.
Ειλικρινά σε συμπονώ... δεν μπορούσα να φανταστώ ότι καθημερινά αντιμετωπίζεις στο διάβα σου κόσμο με σουγιάδες στα χέρια... όντως ζεις ένα δράμα...

panpan

Member
Eνδιαφέρουσα άποψη, δημοκρατική και εξόχως βολική... όποιος κάνει λάθη (αλήθεια ποιος κρίνει το σωστό και ποιος το λάθος) βαφτίζεται βλαξ και ξεμπερδεύουμε... ουδείς έχει δικαίωμα στην παραπλάνηση και το λάθος... μέχρι τώρα ήξερα ότι λάθη δεν κάνουν παρά μόνο οι νεκροί, σήμερα έμαθα ότι λάθη δεν κάνουν και οι κατά δήλωση ευφυείς...
Nα δεχτώ ότι στις προηγούμενες εκλογές υπήρχαν παραπλανημένοι/άσχετοι/άνθρωποι που κάναν
λάθος.Τώρα που ξέρουν αντί να μειωθούν γίνονται περισσότεροι δεν είναι συνειδητή η ψήφος τους;
Είναι ευφυείς που έκαναν λάθος για δεύτερη φορά;
Στις πόσες φορές είναι βλάκες;Στις πόσες φορές είναι συνειδητοί;
ομολογώ το έχω αυτό το θέμα. Άμα βλέπω το Χρυσαυγίτη με το σουγιά στο χέρι δεν πιστεύω ότι θέλει να ασχοληθεί με τις παρανυχίδες του και τον καταδικάζω. Και όσους τον ψηφίζουν επίσης.
Ειλικρινά σε συμπονώ... δεν μπορούσα να φανταστώ ότι καθημερινά αντιμετωπίζεις στο διάβα σου κόσμο με σουγιάδες στα χέρια... όντως ζεις ένα δράμα...
Αν διαβάσεις καλά αυτό που έγραψε η paefstra λέει ΑΜΑ όχι ότι αντιμετωπίζει καθημερινά.

master1706

Member
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη, ξανά!!
Πολύ κουβέντα για το τίποτα, πραγματικά.
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό (όχι αποδεκτό), ότι κάποιοι ψηφίζουν συνειδητά ΧΑ, με στόχο να εκδικηθούν, πονέσουν, ταρακουνήσουν, ξυπνήσουν (ή ότι άλλο ρήμα θες) το υπάρχον πολιτικό σύστημα;; Μπορεί να μην συμφωνώ αλλά το κατανοώ. Υπάρχει και αυτός ο κόσμος. Προς τι η τόση άρνηση;
Και στην τελική είτε μας αρέσει είτε όχι , αυτό είναι Δημοκρατία. Να μπορείς ελεύθερα να λες την γνώμη σου. Και αυτή είναι η ειρωνεία/μαγεία του πολιτεύματος: ότι δίνει το ελεύθερο να εκφραστεί ακόμα και ο φασίστας/δολοφόνος/κλέφτης ή ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.
Με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το θέμα κάποιοι, γίνονται οι ίδιοι αυτό το οποίο κατηγορούν για έλλειψη δημοκρατικής αντίληψης.

Μην είσαι απόλυτος! Αυτό είναι προνόμιο/ελάττωμα , αυτών που κατηγορείς.

Αν διαβάσεις καλά αυτό που έγραψε η paefstra λέει ΑΜΑ όχι ότι αντιμετωπίζει καθημερινά.
Το ΑΜΑ ερμηνεύεται σαν Όταν έτσι όπως έχει γραφεί και όχι σαν Εάν, αλλά αυτός που το έγραψε μπορεί να το διευκρινίσει.

HummingBird

Member
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό (όχι αποδεκτό), ότι κάποιοι ψηφίζουν συνειδητά ΧΑ, με στόχο να
Το κατανοούμε. Γι'αυτό εγώ είπα πιο πάνω ότι μπορεί να είναι καθυστερημένοι. Γιατί αν δεν είσαι φασίστας και ψηφίζεις Χ.Α. από αντίδραση τάχα μου, τότε είσαι καθυστερημένος. Κατ' εμέ.

panpan

Member
master1706 said:
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό (όχι αποδεκτό), ότι κάποιοι ψηφίζουν συνειδητά ΧΑ, με στόχο να εκδικηθούν, πονέσουν, ταρακουνήσουν, ξυπνήσουν (ή ότι άλλο ρήμα θες) το υπάρχον πολιτικό σύστημα;; Μπορεί να μην συμφωνώ αλλά το κατανοώ. Υπάρχει και αυτός ο κόσμος. Προς τι η τόση άρνηση;
Καλέ μου φίλε,αν πιστεύεις ότι κάποιος συνειδητά ψηφίζει ΧΑ με στόχο να εκδικηθούν,πονέσουν,ταρακουνήσουν,ξυπνήσουν δεν είναι βλακεία ειλικρινά δεν μπορώ
να έχω άλλα επιχειρήματα.
Δηλαδή για να διώξουμε τον Αντωνοβαγγέλα φέρνουμε το Μιχαλολιάκο πρωθυπουργό!!!!!!!
Σηκώνω τα χέρια και παραδίνομαι.Δεν έχω ίχνος ειρωνείας μην με παρεξηγήσεις.
Δεν ζω στην Ελλάδα και ίσως έχω ελλειπή ενημέρωση.
Υγ
Άραγε δεν υπάρχει στο φόρουμ κάποιος που ψήφισε ΧΑ να μας πει την άποψη του.

fotast

Member
Θυμάμαι ότι την προηγούμενη φορά που κάποιος είπε ότι ψήφισε ΑΝΕΛ και τι δεν άκουσε..

Φαντάσου τι θα γίνει αν κάποιος πει για ΧΑ...

jimp

Member
@Traveller έχεις ξεσκιστεί να κατηγορείς το Κκε για ξύλινο λόγο και μπαίνω και διαβάζω το προηγούμενο και όχι μόνο ποστ σου και νόμιζα πως έκανε εγγραφή ο Κουτσούμπας!! Ευτυχώς είδα το αβαταρ.

Ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω πως μπορεί να χαρακτηρισθεί κάποιος ο οποίος ψηφίζει χ.α μόνο και μόνο για αντίδραση όταν γνωρίζει τι έκαναν αυτοί προηγουμένως χωρίς να έχουν μεγάλα ποσοστά. Φαντάσου τώρα λοιπόν(ψηφοφόρε) τι μπορεί να κάνει αυτό το ''κόμμα'' με τη τη δύναμη που του έδωσες.
Πως μπορεί να χαρακτηρισθεί ψήφος αντίδρασης μία ψήφος στα άτομα που έχουν στενές επαφές με τον ιδιαίτερο του πρωθυπουργού Μπαλτάκο;
Πως μπορεί να χαρακτηρισθεί ψήφος αντίδρασης η ψήφος στα άτομα που γράφουν άρθρα υπέρ της της ανανεωτικής πορείας του εθνικοσοσιαλισμού η οποία ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για εκείνους σταμάτησε στο β παγκόσμιο πόλεμο;
Πως μπορεί να θεωρηθεί ψήφος αντίδρασης η ψήφος σε άτομα που τραγουδάνε υπέρ των στρατοπέδων συγκέντρωσης, προάγοντας τη γενοκτονία και το μίσος;
Πως μπορεί να θεωρηθεί ψήφος αντίδρασης η ψήφος σε αρθρογράφους οι οποίοι εξυμνούν τον φασισμό στο επίσημο περιοδικό τους;

Ωραία αυτοί που ψήφισαν τους παραπάνω δεν είναι φασίστες. Το δέχομαι αλλά κάπως λέγονται γιατί όλα αυτά είναι γνωστά εδώ και αρκετό καιρό. Αν έχουν κάνει λάθος, παραπλανήθηκαν ή δεν ξέρω γω τι άλλο έχουν ακόμα μία ευκαιρία αυτή την κυριακή.

paefstra

Member
Το ΑΜΑ ερμηνεύεται σαν Όταν έτσι όπως έχει γραφεί και όχι σαν Εάν, αλλά αυτός που το έγραψε μπορεί να το διευκρινίσει.
Το "άμα" έχει χρονική (οταν)/υποθετική (αν) /αιτιολογική σημασία( αφού) . Για πλάκα το 'βαλα;
Για μένα η σημασία είναι υποθετική, για τη οικογένεια και τους φίλους του Φύσσα οι άλλες δύο. Έζησαν ένα δράμα, εδώ που τα λέμε.
http://el.wiktionary.org/wiki/άμα

Last edited:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος