• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τα καλά τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Δεν ξέρω σε τί περιοχές μένετε και που συχνάζετε (δεν το λέω ειρωνικά) αλλά τουλάχιστον το 25% στο κέντρο της Αθήνας που κινούμαι (Γκάζι, Βικτώρια, Αγ.Παντελεήμονας, Πλ.Αμερικής) δεν γουστάρουν τους μόνιμους μετανάστες (ασχέτως αν είναι νόμιμοι).

Βλέπουν μαύρους/κίτρινους και τους κοιτάνε με απαξιωτικό βλέμμα.
Πιστεύουν οτι οι μετανάστες ευθύνονται για όλα τα κακά των Ελλήνων. Οπότε, δεν μου φαίνονται περίεργα τα ποσοστά του ούγκα μπούγκα.
Πού ζείτε αλήθεια ; Νομίζετε πως είναι (οι Έλληνες) όλοι έξυπνοι και μορφωμένοι ; Οτι έχουν την δυνατότητα να κάνουν συνδυαστικές σκέψεις ;

Τα πράγματα είναι απλά. Έχουμε 2 στρατόπεδα ηλιθίων στις περιοχές αυτές.
ΟΛΟΙ οι μετανάστες είναι καλοί και πρέπει να τους προστατέψουμε ΟΛΟΥΣ.
ΟΛΟΙ οι μετανάστες πουλάνε μαύρα, κλέβουν, είναι βρωμιάρηδες και μας παίρνουν τις δουλειές. Να τους διώξουμε ΟΛΟΥΣ.

Έχεις απο την μία τους προστάτες να παίζουν πόλεμο με την αστυνομία που πάει να πιάσει τον κακόμοιρο τον μετανάστη που τον κατάντησε η μαύρη μοίρα να πουλάει λουί βιτόν στην Βικτώρια και απο την άλλη τα φασιστάκια που κυνηγάνε τον Πακιστανό που τους έβαψε το σπίτι γιατί τρώει την δουλειά των Ελλήνων βαφέων.

Traveller

Member
Ο πολιτης που ψηφιζει τηλεπερσονες,υποδικους και ακροδεξιους περιμενει να τον συζητησουμε μπας και αλλαξει αποψη λες και τοσα χρονια ψηφιζε με διαφορετικα κριτηρια.

Πού ζείτε αλήθεια ; Νομίζετε πως είναι (οι Έλληνες) όλοι έξυπνοι και μορφωμένοι ; Οτι έχουν την δυνατότητα να κάνουν συνδυαστικές σκέψεις ;
Αυτές οι απόψεις είναι ελιτίστικες, ρατσιστικές, μοιρολατρικές και επιστρέφονται σαν απαράδεκτες...

Δεν ήξερα παλικάρια ότι εσείς συζητάτε μόνο με την εμπνευσμένη ιντελιγκέντσια του τόπου και απαξιώνετε τον λαουτζίκο σαν ηλίθιο, ουγκ και ναζί...

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Οπότε η άποψή σου είναι πως όλοι οι Έλληνες είναι εξίσου παιδευμένοι, μορφωμένοι, έξυπνοι ;
Μου φαίνεται αστεία σαν άποψη (γονιδιακά ή/και κοινωνικά) αλλά την δέχομαι προς συζήτηση.

Εγώ πάλι πιστεύω οτι μόνο η παιδεία μπορεί να διώξει τον ρατσισμό.
Τόσα χρόνια όμως το κράτος επένδυσε στην έλλειψη παιδείας (έχοντας ως σκοπό να ψηφίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους) και τώρα τα λούζεται.
Απορίας άξιο είναι πως η εκκλησία έχασε το παιχνίδι και της φύγανε τα πρόβατα. Με τόσο ελλιπή παιδεία έπρεπε οι εκκλησίες να είναι full house αλλά δεν. Άσχετο θέμα αλλά ενδιαφέρον.

Δεν καταλαβαίνω όμως τί θα προσφέρει ένα τηλεοπτικό debate ηλιθίων με θεατές ηλίθιους.
Εκτός κι αν πραγματικά πιστεύεις οτι το ΧΧ% που ψηφίζει χα είναι παραπλανημένοι σκεπτόμενοι πολίτες.

υγ. εγώ συζητάω με όποιον θέλει να συζητήσει κρατώντας ένα Α διαλεκτικό επίπεδο. Φυσικά και δεν συζητάω με βλάκες/ηλίθιους γιατί αυτοί δεν θέλουν διάλογο, θέλουν καθοδήγηση.

paefstra

Member
Οπότε η άποψή σου είναι πως όλοι οι Έλληνες είναι εξίσου παιδευμένοι, μορφωμένοι, έξυπνοι ;
Μου φαίνεται αστεία σαν άποψη (γονιδιακά ή/και κοινωνικά) αλλά την δέχομαι προς συζήτηση.
Και επιστημονικά μην τη δεχτείς. Σε κάθε πληθυσμό και με οποιοδήποτε κριτήριο κι αν ελεγχθεί προκύπτει η καμπύλη του Gauss (κανονική κατανομή) http://el.wikipedia.org/wiki/Κανονική_κατανομή . Εκτός αν ο ελληνικός λαός συλλήβδηνείναι σούπερ έξυπνος, μορφωμένος, κλπ, οπότε ξωκείλουμε αλλού.

Traveller

Member
Ευτυχώς που την ίδια άποψη με εσάς δεν είχε ο Λένιν γιατί τότε δεν θα έκανε ποτέ την επανάσταση που άλλαξε τον ρου ολόκληρης της ιστορίας...

Υποτιμάτε τα μάλα την νοημοσύνη του κόσμου όταν ανερυθρίαστα υποστηρίζετε ότι δεν μπορεί να διακρίνει σε μια κουβέντα τι είναι σωστό και τι λάθος... το επόμενο βήμα υποθέτω είναι να καταργηθούν οι εκλογές και να αποφασίζει για το μέλλον του τόπου μια συντεχνία τεχνοκρατών... αυτοί θα αποφασίζουν για όλους μας μια που οι ηλίθιοι, οι αμόρφωτοι και αυτοί που δεν συμφωνούν με το "σωστό" που η ελίτ αποφασίζει ποιο είναι, δεν είναι άξιοι ούτε καν να υπάρχουν... εξόχως φασιστικές απόψεις που ταυτίζονται απόλυτα υποθέτω με αυτές της εθνοσωτηρίου επαναστάσεως του 67... και για να μιλήσουμε ξεκάθαρα... φυσικά και ο απλός κόσμος μπορεί να καταλάβει τι είναι σωστό και τι όχι... δεν χρειάζονται γνώσεις πυρηνικής φυσικής για να ξεφτυλίσεις λεκτικά ένα φασίστα ούτε ντοκτορά για να διαπιστώσεις αν ένα κόμμα έχει σοβαρό πρόγραμμα ή σου λέει σαχλαμάρες... λυπάμαι αλλά με τα μυαλά που έχετε δύσκολα ο Κασιδιάρης θα μας κατσικωθεί για τα καλά στο σβέρκο...

Υ.Γ. Δεν υπάρχει προφίλ των ψηφοφόρων της Χ.Α. εκτός από εκείνο το 0,02% που πραγματικά πιστεύουν στις αρχές του Εθνικοσοσιαλισμού... θέλετε αυτό το 0,02% με κατήχηση να έχει γίνει 1 άντε 2%? Τα ρέστα είναι ένα συνονθύλευμα οπορτουνιστών, τρομοκρατημένων και απογοητευμένων πολιτών που βλέπει την Χ.Α σαν ευκαιρία να διατυπώσει την αντίθεσή του για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο. Αυτή την μερίδα των συμπολιτών μας είναι κωμικό να χαρακτηρίζεται συνειδητά φασίστες... φασίστες με την κοινωνική έννοια υπάρχουν παντού σε όλα τα κόμματα... παντού στην κοινωνία υπάρχουν άτομα με φασίζουσα συμπεριφορά... από τους μικροαστούς που τρέμουν για την σύνταξη μέχρι τους Σταλινικούς του ΚΚΕ... ο πολιτικός τίτλος του φασίστα ελάχιστη σημασία έχει πια... ο κάθε ένας μας χαρακτηρίζει τον άλλον φασίστα και τελειώσαμε... φασισμός είναι νοοτροπία όχι κόμμα αγόρια μου και οι φασίστες δεν χρειάζεται να ψηφίσουν Χ.Α για να χαρακτηριστούν έτσι... μην κολλάτε ταμπέλες στον κόσμο και μην αντιμετωπίζετε αφ' υψηλού τον κόσμο... και κατήχηση και κουβέντα και τα πάντα θα κάνουμε για να σώσουμε την χώρα... δεν περισσεύει κανένας σε αυτό τον αγώνα...

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Ώρες ώρες ρε άνθρωπε με κάνεις κόμπο. Δεν ξέρω τί πιστεύεις και πότε ειρωνεύεσαι. Αν είναι δυνατόν αυτά που βλέπω στα πίξελ της οθόνης μου. :D

Τέλος πάντων, οι απόψεις είναι ξεκάθαρες ( ; ) απλά θέλω να προσθέσω κάτι να σκεφτείς μόνος σου αντιπαραβάλλοντας ιστορικά γεγονότα σε διάφορες κοινωνίες (αρχαίες, μεσαιωνικές, μοντέρνες, κουμουνιστικές, ότι θες). Όχι οτι είναι η μόνη αλήθεια για όλες τις κοινωνίες, σαν σκέψη το λέω.

(για να πειστούν) Οι λίγοι χρειάζονται διάλογο και οι πολλοί χειρισμό.

@paefstra
ελιτίστρια γκαουσική :D:D:D

HummingBird

Member
Δεν νομίζω ότι ο τρομοκρατημένος και απογοητευμένος πολίτης δικαιολογείται να δείξει την αντίδρασή του ψηφίζοντας Χ.Α.
Κι εγώ μπορεί να είμαι απογοητευμένη αλλά από αντίδραση το πολύ πολύ να ψηφίσω Παναθηναϊκό Κίνημα :lol: :D ή τον "Μοιράζω οικόπεδα", όχι τη Χ.Α.
Δεν νομίζω ότι άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του θα μπορούσε να ψηφίσει ναζί. Κατά τη γνώμη μου όσοι τους ψηφίζουν είναι είτε φασίστες, είτε κρυφο-φασίστες, είτε καθυστερημένοι.
Αυτά τα ολίγα πολιτικά από μένα, τώρα πάω να πλύνω πιάτα.

paefstra

Member
Υ.Γ. Δεν υπάρχει προφίλ των ψηφοφόρων της Χ.Α. εκτός από εκείνο το 0,02% που πραγματικά πιστεύουν στις αρχές του Εθνικοσοσιαλισμού... θέλετε αυτό το 0,02% με κατήχηση να έχει γίνει 1 άντε 2%? Τα ρέστα είναι ένα συνονθύλευμα οπορτουνιστών, τρομοκρατημένων και απογοητευμένων πολιτών που βλέπει την Χ.Α σαν ευκαιρία να διατυπώσει την αντίθεσή του για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο.
Οι εκλογές έδειξαν ποσοστό διψήφιο. Κι εμένα δεν μου αρέσει η πραγματικότητα, αλλά αυτό συνήθως δεν είναι πρόβλημα της πραγματικότητας.
Αν υπήρχε φασιστόμετρο, να το βγάζαμε να τους μετρούσαμε και μακάρι να επιβεβαιωνόταν το 1-2%. Αλλά και οι εκλογές φασιστόμετρο είναι, μάλλον αξιόπιστο.

Last edited:

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ο πολιτης που ψηφιζει τηλεπερσονες...
Και ποιος σας είπε ότι δικαίωμα στην πολιτική έχουν μόνο οι επαγγελματίες πολιτικοί;
Τουλάχιστον ο Ψινάκης έχει δουλέψει κάποια στιγμή στη ζωή του σε αντίθεση πχ με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης.

jimp

Member
Και ποιος σας είπε ότι δικαίωμα στην πολιτική έχουν μόνο οι επαγγελματίες πολιτικοί;
Τουλάχιστον ο Ψινάκης έχει δουλέψει κάποια στιγμή στη ζωή του σε αντίθεση πχ με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης.
Αυτό κατάλαβες πως εννοώ με αυτά που έγραψα;
Ή πως το κριτήριο της ψήφου είναι η αναγνωρισιμότητα από τη life style ζωή και όχι τελικά οι αγώνες για την υπεράσπιση των καθημερινών δικαιωμάτων των απλών εργαζομένων, η καταγγελία και η αποκάλυψη όσων μας έφτασαν μέχρι αυτό το σημείο;

jimp

Member
Έτσι έτσι... εγώ παίρνω γραμμή από τον Αρούλη κι εσύ από τον Μπουμπούκο... πάμε τώρα στα σοβαρά...

1. Για το πείραμα του Πειραιά... η υποψηφιότητα Μώραλη είναι το επόμενο πείραμα του κεφαλαίου... αγοράζουμε την Ολυμπιακάρα, αποκτούμε έρεισμα στο πόπολο, τάζουμε καμιά θεσούλα, δίνουμε και κανένα χαρτζηλίκι, τα σπρώχνουμε για μεταγραφές στο θρύλο όλοι είναι ευχαριστημένοι κι εμείς κονομάμε το λιμάνι... η απάντηση των έμπειρων πολιτικών σε αυτά πιά είναι? ο άχρωμος άοσμος, άγευστος Δρίτσας, ο αρχηγός των ranger της ΟΝΝΕΔ του 80 και η Ελπίδα μας πήδα μας από το κόμμα... ο απλός λαός του Πειραιά δηλαδή γιατί να μην παραμυθιαστεί από τα χαρτζηλίκια του Μαρινάκη και αντί αυτού να ψηφίσει τους εναλλακτικούς καραγκιόζηδες που χρόνια τώρα καταστρέφουν τον Πειραιά? Βγήκε κάποιος να πει τα πράγματα με το όνομά του? Τα αριστερά κόμματα κάθισαν κότες και έκαναν τουμπεκί μην τα χαλάσουν με το αφεντικό ναι ή όχι? Δεν βλέπω λοιπόν ποιες σοβαρές λύσεις είχε ο λαός του Πειραιά για να μην ψηφίσει τον Μώραλη...
Λες να μιλήσουμε σοβαρά και ξεπετάς Δρίτσα και Ελπίδα σε μισή πρόταση και καταλήγεις σε Μώραλη σαν σοβαρή λύση;
Κρίμα να μην σε ξέρουν τα επιτελεία του Κκε και του Σύριζα ώστε να σε παρακαλάνε σαν την μοναδική λύση που είσαι, δοκιμασμένος από συνεχείς αγώνες, σαν αντίπαλο δέος του Μώραλη και της χ.α.

Δεν υπάρχει ελπίδα στη χώρα. Εργατοπατέρας ο ηλίας, σοβαρή λύση το ψηφοδέλτιο ολυμπιακού, ήρωας ο μπεος με την πλήρη αλλά και ταυτόχρονα κρυφή στήριξη της ν.δ, ψήφος διαμαρτυρίας σε τηλεπερσόνες και τραμπούκους φασίστες.

Τώρα στο μέγκα ο Τσιμάς ξέρει και αναλύει πως η αριστερά σε ασπρόπυργο, πέραμα και σε άλλες εργατικές γειτονιές με μεγάλη ανεργία δεν πείθει, δεν μπαίνει στα σπίτια σε αντίθεση με τη χ.α... Καθόλου προβολή αυτό το κόμμα...

Επίσης ο Λένιν είχε πει πως μην φοβάσαι τον πλούσιο αλλά τον γιο της πλύστρας...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic