taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Γραμμές B,D,N και Q του Μετρό.Απ’ την άλλη κατεύθυνση η γέφυρα του Manhattan στη οποία πήρε το μάτι μου ένα τρενάκι να τρέχει κάτω από το κατάστρωμα του δρόμου.. Μμμ.. Checked.
Και αν ήταν καθημερινή δηλαδή τι περιμένατε να δείτε? Η διαφορά θα ήταν ότι θα βλέπατε τους καπνιστές: Κόσμο που έχει κατέβει στο ισόγειο και έχει απομακρυνθεί και λίγο από τις εισόδους των κτιρίων, για να κάνει το τσιγαράκι του... Εξαίρεση, φυσικά ή ώρα του Lunch break, όπου ξαφνικά στην περιοχή επικρατεί ο κακός χαμός.Εδώ έχουμε θέμα.. Ναι είναι Σάββατο. Σάββατο όμως ήταν και σε όλη την υπόλοιπη πόλη!! Αυτό το τμήμα της γιατί είναι τόσο έρημο? Δε λέω, τα κτίρια καινούρια, (ας μου επιτραπεί το επίθετο) «μοδάτα», καθαρά και γυαλιστερά. Κάτω όμως δεν κυκλοφορούσε γάτα. Αραιά και που βλέπαμε κανένα δρομέα στο παραλιακό μέτωπο το οποίο είναι εξαιρετικά σχεδιασμένο και δοσμένο στους κατοίκους.
Παρακαλώ, γι αυτό είμαστε εδώ. Μα είναι δυνατόν βρε να συγκρίνεις τους ουρανοξύστες της ΝΥ, που ένας ένας φτιάχθηκαν από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες του κόσμου για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένη ανάγκη της πόλης (πριν 70 χρόνια και πλέον), και οι περιπτώσεις τους διδάσκονται στις αρχιτεκτονικές σχολές ανά τον κόσμο, με τα "κομψοτεχνήματα"-φασόν της Doha, που φτιάχθηκαν για να μοιάζουν με τη ΝΥ?Γενικά η εικόνα είναι όμορφη αλλά δεν μου δίνει τίποτα διαφορετικό από αυτά που μου έδωσε η (ναι ναι) Ντόχα. Κι όμως η Ντόχα είναι ένα μίασμα για τους περισσότερους! Ένας προορισμός για 2 μέρες και θα συμφωνήσω! Όμως η εικόνα, ειλικρινά, δεν διαφέρει.. Κι αυτό δεν το λέω ούτε για να μειώσω το Battery ούτε για να εξυμνήσω την Doha.. Απλώς νομίζω ότι μετά από κάτι τέτοια καθαρίζει ακόμα περισσότερο το βλέμμα και μαθαίνει να αποτυπώνει όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Και (όπως πολύ σωστά μας λέει και ο Λάζαρος στο Νησί) καθώς η υποκειμενικότητα είναι δεδομένη λόγω άπειρων παραγόντων, τουλάχιστον εκείνον της προκατάληψης θα πρέπει να τον βγάζουμε εκτός συνάρτησης. Αυτά. Κράξτε με.
Όχι ακριβώς. Ο ταύρος είναι έργο του καλλιτέχνη Arturo Di Modica, ο οποίος τον τοποθέτησε αρχικά μπροστά στο χρηματιστήριο ως "guerilla art", κάτω από ένα χριστουγεννιάτικο δέντο. Ο δήμος κατέσχεσε το άγαλμα, αλλά εν τω μεταξύ είχε γίνει σύμβολο της Wall Street, οπότε η λύση βρέθηκε και το εγκατέστησαν εδώ.Στην μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρία του πλανήτη, την Merrill Lynch, ανήκει ο οργισμένος ταύρος που βρίσκεται στο κάτω άκρο της Broadway.
Ο ταύρος, για τους Αμερικανούς, είναι το σύμβολο της οικονομικής αισιοδοξίας και ευημερίας.
Περισσότερες πληροφορίες: Charging Bull - Wikipedia, the free encyclopedia .
Λίγο πιο κάτω, βρίσκεται κι ο σταθμός μετρό του Bowling Green, ίσως ο ομορφότερος εξωτερικά σταθμός μετρό της πόλης.