Ιαπωνία Τα διηπειρωτικά μου: East Pack (Ιαπωνία)

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Γεμάτη όμορφες εικόνες η μέρα σας! Το Fuji εντυπωσιακό και η λίμνη με το νησάκι πολύ χαριτωμένη!

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Γεμάτη όμορφες εικόνες η μέρα σας! Το Fuji εντυπωσιακό και η λίμνη με το νησάκι πολύ χαριτωμένη!
Το δε νησάκι κατά το καλοκαίρι που πέφτει η στάθμη των νερών, σχεδόν ενώνεται με την υπόλοιπη στεριά!

_antonis_

Member
;)(όπως σωστά σημείωσε κι ο maltakias, τούτοι είναι οι άχρηστοι χαρακτήρες για να καταχωρηθεί το μήνυμα )

Έχω χάσει επεισόδια όμως...
Και μπορεί να οδηγήσει κάποιος με δικό μας δόπλωμα εκεί ή όχι;
Σόρυ αν σε πρήζω, λες και θα πάω αύριο, αλλά......είμαι περίεργος! :rolleyes:

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
είχα εκδώσει το δίπλωμα της ΕΛΠΑ (40Ε με ισχύ ενός χρόνου). Η αλήθεια είναι ότι οι γιαπωνέζοι δεν σπαταλήσανε ιδιαίτερο χρόνο στο να τεκμηριώσουν την ισχύ του διπλώματος. απλώς ελέγξανε την ορθότητα του ονόματος και μου το δώσανε πίσω. αυτό όμως δεν λέει τίποτα. σε "περίεργες" χώρες έχεις το ΕΛΠΑ και τελείωσες

_antonis_

Member
είχα εκδώσει το δίπλωμα της ΕΛΠΑ (40Ε με ισχύ ενός χρόνου). Η αλήθεια είναι ότι οι γιαπωνέζοι δεν σπαταλήσανε ιδιαίτερο χρόνο στο να τεκμηριώσουν την ισχύ του διπλώματος. απλώς ελέγξανε την ορθότητα του ονόματος και μου το δώσανε πίσω. αυτό όμως δεν λέει τίποτα. σε "περίεργες" χώρες έχεις το ΕΛΠΑ και τελείωσες
Ευχαριστώ πολύ! Δεν το ήξερα-ζω σε άλλον κόσμο όπως έχω πεί πολλές φορές.
Και ήταν εύκολη η οδήγηση εκεί; Όλα οκ;

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
μόνο λόγω της πολύχρονης εκπαίδευσής μου στον δεξιοτίμονο τρόπο οδήγησης θα σου πω ναι. πάρα πολύ εύκολη καθώς λείπουν τα "τέρατα" της ελληνικής οδοποιίας όπως πχ έλλειψη διαγράμμισης, λάθος εγκάρσιες κλίσεις σε στροφές, λωρίδες σε εθνικές οδούς που εξαφανίζονται και εμφανίζονται χωρίς προειδοποίηση. Όχι. Εδώ δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Καθώς όμως τα αυτοκίνητα είναι άπειρα και οι είσοδοι - έξοδοι στους αυτοκινητοδρόμους είναι περίεργοι, αν δεν είσαι εξοικειωμένος και με το δεξιοτίμονο μέσα σε όλα αυτά,,, έ,, θα ζοριστείς πιστεύω

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Η διαδρομή (και μόνο!) για Takayama

Μικρά σπιτάκια, ξύλινα, σε άλλο μέρος πέτρινα, στο δίπλα χωριό με έντονα χρώματα, αλλού λευκά με σιέλ λεπτομέρειες, παραδοσιακά ή σύγχρονα, αλλά ίσως λίγο φορτωμένα διακοσμητικά, λίγο μπαρόκ… ό,τι έγραψα, διαγράψτε το. Είπαμε, στην Ιαπωνία δεν συναντάμε πολλές διαφοροποιήσεις, είναι όλα περίπου τα ίδια. Διαφορές στο ύψος δεκτές. Ανεβαίνουμε Takayama.

Μετράμε αισίως τέσσερις μέρες παραμονής στην μυστήρια Ιαπωνία. Ξημερώνει πέμπτη και αποστολή σημερινή να ανεβούμε Takayama. Πολλές ήταν οι φωνές που μας απέτρεπαν, άλλες φωνές μιλούσανε για χαμένο χρόνο ή έστω για χρόνο που αν, ντε και σώνει, θέλετε να το περάσετε εκεί, καλύτερα να το κάνετε στα γύρω χωριά και όχι στην Takayama. Εμείς όμως δηλώνουμε ξεροκέφαλοι και, χωρίς για κανένα λόγο να παραβλέπουμε ή να αδιαφορούμε για τις προτροπές (άλλωστε όσοι προσπαθούσαν να μας αλλάξουν την γκλάβα, είναι αρκετά εξοικειωμένοι με την χώρα άρα οφείλαμε να τους ακούσουμε) κοιταζόμαστε με τον Κώστα με μια σύμπνοια ζωγραφισμένη στο βλέμμα και στις άκρες των στομάτων μας, εκείνες τις άκρες που υποδηλώνουν την αρχή ενός μειδιάματος (το χω παρακάνει με το διάβασμα, μεταλλάσσομαι…) Ομόφωνα λοιπόν, Takayama.

Πρωινό το ξύπνημα και τρένο για τις Ιαπωνικές Άλπεις (κάθε φορά που την πρόφερα αυτή την ονομασία, έλιωνα από ανυπομονησία). Η διαδρομή περί τις δύο ώρες. Δεν προλαβαίνουμε να βγούμε από την Nagoya και αρχίζουν να εμφανίζονται τα βουνά, αρχικά σαν ομαλοί λόφοι με φαρδιά ποτάμια στις λεκάνες απορροής. Μετά από κανά μισάωρο ξεκινάμε την αμπάριζα με τις θέσεις του τρένου καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η διαδρομή άλλαζε πρανές άρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα η μια πλευρά του τρένου έβλεπε όρθιους βράχους ενώ η άλλη… όλα τα υπόλοιπα. Τα υπόλοιπα: όντας στην Ιαπωνία- Ιαπωνία- Ιαπωνία (ορισμένες φορές το επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου για να το πιστέψεις) δεν δέχεσαι να αντικρίσεις το οτιδήποτε με βαριεστημένο βλέμμα που απορρέει από μια πιθανή επανάληψη εικόνων. Είτε απ’ την χώρα σου, είτε απ’ την ήπειρό σου. Αδυνατείς, η αλήθεια είναι, να δεχθείς ομοιότητες με άλλα μέρη. Αυτή είναι η Ιαπωνική φύση, αυτά είναι τα Ιαπωνικά βουνά και τα Ιαπωνικά ποτάμια. Σας λέω αλήθεια, έπρεπε να φύγω από εδώ για να το καταλάβω το κοινό της ουσίας. Έχουμε λοιπόν πανέμορφα τοπία, με ποτάμι που λιμνάζει σε αρκετά σημεία δημιουργώντας μακρόστενες λίμνες, κατάφυτες πλαγιές από έλατα και διάσπαρτα χωριά στην διαδρομή. Τα χωριά, σταθερά άσχημα, με κολώνες ηλεκτρισμού παντού, προχειρόσπιτα και παντελή έλλειψη δομών μπρος στο νερό του ποταμού. Βουβά μικρά σπίτια μέχρι το νερό, χωριά όπου κάποιοι κάτοικοι τους ίσως να μάθανε αρκετά αργά ότι τρέχει ποτάμι κάπου εκεί κοντά. Δεν παύει όμως για κανένα λόγο και αυτό να τέμνει την σφαίρα της διαφορετικότητας σε τρόπο που μας ευφραίνει. Και φτάνουμε.

Κάπου σαν να σε στάμπαρα Κώστα ότι έδινες πληροφορίες εντός του forum για την Takayama και για την Αμερικανίδα που εργάζεται στο τουριστικό γραφείο, για ρίχτα ξανά γιατί δεν τα θυμάμαι (στην ουσία σε τεστάρω για το κατά πόσο με διαβάζεις ώστε να κανονίσω την πορεία μου:D)

Και όντως κάπως έτσι ξεκινάτε την βόλτα στην Takayama. Ο χάρτης που σας δίνεται είναι ευανάγνωστος και εύκολος. Μοιράζει την πόλη σε τέσσερεις πόλους ενδιαφέροντος οι οποίοι είναι οι εξής:

• Κέντρο οικισμού
  • Διαδρομή Kitayama (3 χιλιόμετρα, 1 ώρα)
  • Διαδρομή Higashiyama (4 χιλιόμετρα, 2 ώρες)
  • Περιοχή Hida folk village
Είδαμε αναλυτικά τα δύο πρώτα και κοφτά το τρίτο. Το τέταρτο, η μαρμάγκα.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Κάπου σαν να σε στάμπαρα Κώστα ότι έδινες πληροφορίες εντός του forum για την Takayama και για την Αμερικανίδα που εργάζεται στο τουριστικό γραφείο, για ρίχτα ξανά γιατί δεν τα θυμάμαι (στην ουσία σε τεστάρω για το κατά πόσο με διαβάζεις ώστε να κανονίσω την πορεία μου:D)
Ρε συ, άμα δεν τα διάβαζα ούτε καν εγώ....

Λοιπόν (αν και έχει περάσει καιρός, κι έχουν μεσολαβήσει και μπόλικα άλλα ταξίδια...):
Η μονοτονία των κακών ως κάκκιστων Αγγλικών που μιλούν οι Ιάπωνες, σπάει με τον πιο παράδοξο τρόπο: Στο tourist information της Takayama, ακριβώς έξω από το σταθμό, μας εξυπηρετεί μια Αμερικανίδα, η οποία έχει βρεθεί στα Japan Alps απευθείας από τα Rocky Mountains (και από την πολιτεία του Colorado, πιο συγκεκριμένα - όχι δεν αναγνώρισα την προφορά, τη ρώτησα τη γυναίκα...) Επιτέλους, βγάλαμε άκρη και πήραμε πραγματικές πληροφορίες... Χρήσιμες για τη βόλτα μας στην πόλη, παρότι το Lonely planet που βρισκόταν στην τσέπη μου ήταν τελικά ελαφρώς χρησιμότερο ;-) .

Σπύρο περιμένουμε τη συνέχεια (και μην ξεχάσεις να τα πεις αναλυτικά για τη φωτογράφιση....)

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Περιμένω εναγωνίως την αναρρίχηση στις Άλπεις:clap:
αγόρια μη με απογοητεύσετε:(

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Ρε συ, άμα δεν τα διάβαζα ούτε καν εγώ....

Λοιπόν (αν και έχει περάσει καιρός, κι έχουν μεσολαβήσει και μπόλικα άλλα ταξίδια...):
Σπύρο περιμένουμε τη συνέχεια (και μην ξεχάσεις να τα πεις αναλυτικά για τη φωτογράφιση....)
Καλέ μου στο έχω πει προφορικά στο λέω και γραπτά: ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ, εσύ και τα "μπόλικα" ταξίδια σου.

Ναι Σπύρο γράψε μας αναλυτικά για την φωτογράφιση και μετά στείλε και σε εμένα μια αναλυτική αναφορά, για το πως τον άντεξες τόσες μέρες, αυτών και τα ταξίδια του.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom