• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταϊλάνδη Ταϋλάνδη σε 10 μέρες? Τρέχουμε τώρα...

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Ώρα για την βραδινή μας έξοδο. Να πάμε να φάμε κάτι αρχικά γιατί μας έχει κόψει η λόρδα, συμφωνούμε. Σκεφτόμαστε μπας και πάμε σήμερα στο Zico’ s. Παίζει λάτιν –μην ξεχνιόμαστε. Παίρνουμε ένα songtheaw και φτάνουμε ως εκεί. Για άλλη μια φορά το εστιατόριο είναι άδειο οπότε και πάλι αποφασίζουμε να μην κάτσουμε. Κάνουμε μια βόλτα στην αγορά. Βρίσκουμε αυτήν την ενδιαφέρον αδιάβροχη θήκη που μας έδωσαν στην πρωινή εκδρομή όσο κάναμε kayaking. Μας λέει ο πωλητής πως κάνει 400 μπατ και του κάνω παζάρια που δεν πιάνουν όμως. Άστο, λέω στην Κλαίρη , θα την βρούμε παρακάτω πιο φτηνά. Κι ας είναι πάμφθηνη. Μου την σπάει απλά που δεν πιάνει το παζάρι μου. Τελικά όχι μόνο δεν βρίσκω την θήκη πουθενά φτηνότερη, αλλά είναι και αρκετά πιο ακριβή. Καλά να πάθω. Βαριέμαι πάντως να γυρίσω πίσω γιατί και πάλι έχουμε προχωρήσει πολύ. Τα εστιατόρια, για μια ακόμα φορά δεν έχουν πολύ κόσμο, εκτός του ninja. Σκεφτόμαστε μήπως ξανακάτσουμε στο ninja για φαγητό μιας και μας άρεσε τόσο πολύ, αλλά τελικά λέμε να επιστρέψουμε στην περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο μας. Μας αρέσει να τρώμε σε διαφορετικά εστιατόρια κάθε φορά παρόλο που στο ninja έχει ένα σωρό διαφορετικές λιχουδιές για να δοκιμάσεις. Εγώ δηλαδή, η Κλαίρη δεν έχει τέτοια προβλήματα. Άντε πάλι βολτίτσα με songtheaw.

Κάνουμε άλλο ένα χάζεμα στην εδώ αγορά και μετά από ένα καλό ξεποδάριασμα αποφασίζουμε να κάτσουμε στο γωνιακό εστιατόριο που συναντάμε όταν στρίβουμε για το ξενοδοχείο μας. Έχει να φας τα πάντα, από πίτσες και μακαρόνια μέχρι ταϋλανδέζικη κουζίνα και φιλέτο από καρχαρία. Μόλις βλέπω το μενού, θυμάμαι που διάβασα σε ένα φυλλάδιο ακτιβιστών για τον αγώνα που κάνουν να προστατεύσουν τους καρχαρίες από τις θάλασσες τους. Αποτελούν πια είδος υπό εξαφάνιση. «Αποφεύγετε να τρώτε σε μαγαζιά που προωθούν πιάτα από καρχαρίες» έλεγε μία από τις οδηγίες. Νιώθω λίγο άσχημα.. Παρόλα αυτά, παραγγέλνουμε πίτσα, τηγανητό κοτόπουλο και σκορδόψωμο (δεν έχω love story, δεν πειράζει). Μια μπίρα για την Κλαίρη και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί για μένα συνοδεύουν το τζανκφουντίστικο μικρό μας δείπνο. Είμαστε κουρασμένες αλλά ήρεμες και σχετικά ορεξάτες. Επιτέλους αύριο δεν θα ξυπνήσουμε από τα χαράματα. Αν και δεν θα ξυπνήσω και πολύ αργά. Το πρωινό σερβίρεται μέχρι τις 10.30. Στις 10.10 θα σηκωθώ, θα πλύνω μόνο τα μούτρα μου και 10.15 θα είμαι στο beach bar όπου και σερβίρεται. «Μωρέ λες? Εγώ έλεγα να κοιμηθώ λιγάκι παραπάνω, δεν θα χουμε άλλη μέρα για ύπνο» λέει με λογική η Κλαίρη. «Ε καλά και τι σε αγχώνει? Πάμε τρώμε και ξαναξαπλώνουμε αν θέλουμε. Δεν μας αγχώνει κανένα πρόγραμμα αύριο. Εγώ πάντως δεν παίζει να χάσω άλλο πρωινό» της λέω. Λιγουρεύομαι το πρωινό χωρίς να έχω φάει καν το βραδινό μου ακόμα. Δυο μέρες τώρα την έχω βγάλει πρωινιάτικα με μπανάνες και κρουασάν. Ε όχι! Συζητάμε για τις εμπειρίες της ημέρας και γελάμε με διάφορα περιστατικά. Έρχεται το φαγητό και πέφτουμε με τα μούτρα. Δεν είναι κάτι το εξαιρετικό αλλά το κυρίως, πίτσα είναι. Πόσο χάλια θα μπορούσε να είναι πια? Πληρώνουμε τον λογαριασμό (600 μπατ) και σκεφτόμαστε που να πάμε να πιούμε ποτάκι. Λέμε να πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο beach bar του ξενοδοχείου μας μπααααας και παίζει πιο χαλαρή μουσική. Αν είναι χάλια θα επιστρέψουμε στον κεντρικό δρόμο να αναζητήσουμε κανένα τραβεστί σόου. Δεν είναι και δύσκολο να βρούμε. Ένα σωρό τραβεστί γυρνάνε στους δρόμους και σε καλούν στα σόου τους. Με χαλάει που νιώθω πως δεν έχω περισσότερες επιλογές στην βραδινή διασκέδαση.

afarm4.static.flickr.com_3177_5869373238_7bec8846da_b.jpg

Φτάνουμε στην παραλία κι όλα τα μαγαζιά συνεχίζουν να παίζουν αυτήν την εκκωφαντική και σπαστική για μας μουσική. «Λοιπόν, ή θα κάτσουμε εκεί στην άκρη που κάπως κόβεται η ένταση ή την κάνουμε από δω με ελαφρά» λέω στην Κλαίρη αποφασιστικά. «Πάμε να την κάνουμε καλύτερα» λέει πιο δυναμικά ακόμα. Όπως πάμε να φύγουμε ακούω να φωνάζουν το όνομα μου και δεν πολυδίνω σημασία. Στο Ελλάντα το Μαρία ακούγεται παντού. Έι, μόνο που εδώ δεν είναι Ελλάδα. Κάποιος με φωνάζει. Γνωστός δικός μου εδώ? Από πού κι ως που? Στις μαξιλάρες του beach bar του hotel μου βλέπω έκπληκτη τον Ιβάν και την υπόλοιπη παρέα του.

Το τι χαρά κάνουν που μας βλέπουν δεν περιγράφεται. Ειδικά η Ναταλί σηκώνεται σχεδόν τσιρίζοντας από ενθουσιασμό και έρχεται να μας φιλήσει και να μας αγκαλιάσει. «Που πάτε? Μην φεύγετε! Ελάτε να κάτσετε στην παρέα μας!» Βλέπω την Κλαίρη να ψήνεται οπότε λέω να αψηφήσω για λίγο την ενοχλητική μουσική. Άντε, ας κάτσουμε. Ο Ιβάν μοιάζει κομματάκι σουρωμένος, χωρίς όμως να είναι ενοχλητικός. Μας βάζει να καθίσουμε έτσι ώστε να κάθεται ανάμεσα μας. Πίνει μία από την μπίρα του, μία από ένα κοκτέηλ. Ε, πώς να μην σουρώσει? «Η βότκα που είναι?» τον ρωτάω. «Στο ξενοδοχείο» απαντά, «έχω φέρει μαζί μου από την Ρωσία». Μετά, τραβάει και μια τζούρα shisha κάνοντας συγχρόνως κόλπα με τον καπνό. Όλοι είναι σε μια ευφορική κατάσταση και γελούν συνέχεια, εκτός από τον μάτσο guy πάλι, ο οποίος τώρα συνοδεύεται από μια ομορφούλα αλλά αγέλαστη Ταϋλανδή. Άλλο πάλι και τούτο. Αυτές χαμογελάνε συνέχεια, που την πέτυχε αυτήν? Πρέπει να έψαξε πολύ για να βρει μια αντίστοιχη της (μη) όρεξης του. Αν και οφείλω να ομολογήσω πως τώρα είναι πιο φιλικός από το πρωί. Όση ώρα μιλάμε για τα πάντα, αυτός συμμετέχει αλλά λίγο, κυρίως μπαλαμουτιάζει την Ταϋλανδή. Αυτή δεν συμμετέχει σε καμιά συζήτηση, δεν ασχολείται με κανέναν άλλον, είναι όμως προθυμότατη στα χουφτώματα. Καθείς στο είδος του. Ο μάτσο αφήνει την λιγομίλητη Ταϋλανδή και μαζί με τον σύζυξ της Ναταλί εξαφανίζονται πάλι, αυτήν την φορά για να πάνε να φέρουν pancakes. Εμφανίζεται ένας πλανόδιος με μια μαϊμού. Με 200 μπατ βγάζει η Κλαίρη φωτογραφίες μαζί της. Το συμπαθητικό ζωάκι κάθεται ήσυχα στην αγκαλιά της αδερφής μου. Παραγγέλνω ένα strawberry colada κι η Κλαίρη κλασσικά μια μπίρα. Απορώ, ακόμα δεν την βαρέθηκε? Την έχει βρει τσάμπα και της έχει αλλάξει τον αδόξαστο!!

afarm4.static.flickr.com_3216_5869373534_2bb3fcfb4f_b.jpg

Η Ναταλί είναι ξανθιά με πράσινα μάτια και χαριτωμένες φακίδες στολίζουν το πρόσωπό της. Είναι όμορφη κοπέλα. Έχει κάποια παραπανίσια κιλά (είναι και μαμά δυο παιδιών) αλλά έχει φουλ αυτοπεποίθηση, είναι εντελώς ακομπλεξάριστη και ποζάρει σαν μοντέλο. Και είναι τόσο κοινωνική και την πάω με χίλια! Έχει πιάσει αμπάριζα την Κλαίρη ενώ εγώ έχω ξεμείνει με τον Ιβάν. Τον έχει πιάσει πολυλογία, μόνο που τώρα τα μισομεθυσμένα ελλειπή αγγλικά του δυσκολεύουν πολύ την συνεννόηση μας. Αν προσθέσεις και την δυνατή μουσική, η προσπάθεια κατανόησης της αγγλικής γίνεται ακόμα δυσκολότερη. Συζητάμε για διάφορα και κυρίως για ταξίδια. Έχει έρθει άλλες δυο φορές στην Ταϋλάνδη κι ο απρόσιτος φίλος του άλλες εφτά!!! Πωπω πώρωση! «Πριν έξι μήνες είχα πάει στην Πατάγια. Έχει πιο ζωή εκεί, είναι πολύ ωραία» μου λέει. Μμμμμάλιστα. Τι θα μπορούσα να σχολιάσω για την Πατάγια? Μόνο για επίδοξους playboys και σεξοτουρισμό έχω ακούσει «αλλά εδώ στο Κο Σαμούι έχει άλλη ομορφιά. Είναι πολύ ρομαντικό νησί». «oh really?» λέω με χιουμοριστική διάθεση. «δεν το χα προσέξει». «Ohreally?» κάνει κι αυτός. «You’ ll see» μου λέει όλο νόημα. Να τα, να τα.. Αυτό μας έλειπε.. Η Νάταλι ανταλλάσει τηλέφωνα και mails με την αδερφή μου κι ο Ιβάν ζητάει το δικό μου τηλέφωνο. Του το δίνω μαζί με τον εθνικό κώδικα κλήσης και ουπς! Όχι ρε γαμώτο ξεχνάω ένα ψηφίο! Συζητάμε για τα επαγγέλματα μας και νομίζει πως είμαι γιατρός. «Really? (ξανά μανά) Ι’ m a doctor too!» χαμογελά πλατιά. Όχι me no doctor, του λέω. Αρχίζει να μιλάει για την δουλειά του. Άντε τώρα με τα φτωχά του αγγλικά να βρει και ιατρικούς όρους! Πολύ γέλιο! Γαστρεντερολόγος είναι αν καταλαβαίνω καλά. Αλήθεια υπάρχει γιατρός που να μην ξέρει καλά αγγλικά? Η Ναταλί για ακόμα μια φορά συμβάλλει στην επικοινωνία μας ως μεταφραστής ενώ εξηγεί πως δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα στην Πατάγια, καθώς οι περισσότερες κοπέλες που γνώριζε ο Ιβάν ήταν κι αυτές Ρωσίδες. Πολύ Ρωσσίδι στην Πατάγια! Τώρα όμως στο Κο Σαμούι τα χει βρει σκούρα με τις υπόλοιπες Ευρωπαίες. Ε, με τις Ταϋλανδές δεν χρειάζεται κι ιδιαίτερη λεκτική συνεννόηση.. Εντωμεταξύ η Ταϋλανδή της παρέας μας, όση ώρα λείπει ο συνοδός της δεν έχει βγάλει λαλιά, δεν έχει στάξει χαμόγελο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τις Ναταλί να είναι μαζί της φιλόξενη. Τα αγόρια επιστρέφουν κι ο σύζυγος της Ναταλί αρχίζει να εκθειάζει τον Ιβάν. Είναι διευθυντής σε ένα νοσοκομείο, λέει με καμάρι για τον φίλο του. Οκ παιδιά το καταλάβαμε, είναι κελεπούρι. Τα pancakes στέκονται προκλητικά μπροστά στην μούρη μου κι η φρέσκια μυρωδιά τους διεγείρει τις υπογλυκαιμίες μου. Εννοείται πως τα τιμώ δεόντως, όπως και το shisha με γεύση μήλου. Ο μάτσο με την Ταϋλανδή μας αποχαιρετούν. Μάλλον είναι η ώρα να περάσουν στα ενδότερα. Από προκαταρκτικά μια χαρά τα έχουν πάει ως τώρα, δεν μπορώ να πω. Και αυτός και ο Ιβάν έχουν ξεχωριστά δωμάτια. Συνήθης τακτική των αντρικών παρεών εδώ στην Ταϋλάνδη. Προφανώς και δεν κοιμούνται μόνοι τους ποτέ.

Η ώρα περνά ευχάριστα αλλά η δυνατή μουσική δεν παλεύεται άλλο. Η Ναταλί με τον άντρα της φεύγουν μέσω παραλίας για το ξενοδοχείο τους κι ο Ιβάν μας συνοδεύει μέχρι πιο πάνω προσπαθώντας να μας πείσει να πάμε για ποτό μαζί του σε ένα κοντινό club. Mango λέγεται νομίζω. Ελάτε μας λέει, είναι φανταστικά! «Πάμε να χορέψουμε, παίζει ντίσκο αλλά κυρίως βαράει». Ντάπα ντούπα. Α, εντάξει τώρα ψήθηκα!! Του λέω πως είμαστε πάρα πολύ κουρασμένες και πρέπει να πάμε για ύπνο. Όλα αυτά, ενώ έχουμε προχωρήσει αρκετά παραπάνω από ότι πρέπει για το δωμάτιο μας. Δεν θέλουμε να δει που μένουμε. Κάποια στιγμή του λέμε πως εδώ πρέπει να στρίψουμε για να βγούμε στο δωμάτιο μας. Επιμένει να μάθει ποιο είναι. Πάνω που έχω αρχίσει να αγχώνομαι πως δεν θα σταματήσει να μας ακολουθεί και θα αναγκαστώ να χαλάσει η ευγενική μας συνύπαρξη τόσες ώρες, επιτέλους παρατάει τα όπλα και καληνυχτιόμαστε. Μιλάμε για αύριο μήπως βρεθούμε για κάνα μπάνιο οκ? Οκ. Ουφ, πάει κι αυτό!

Κάνουμε χαλαρά τις γυναικείες προετοιμασίες μας προ ύπνου και εξαντλημένες ξαπλώνουμε στην κρεβατάρα μας. Βάζουμε μουσικούλα να παίζει στο λάπτοπ και κουτσομπολεύουμε την ρώσικη παρέα. Γελάμε. Ρε τον σωτήρα μου! «Φαντάζεσαι» λέει η Κλαίρη «να σου τύχαινε όλο αυτό που σου έτυχε στην σπηλιά κι αυτός να ήταν κανένας ωραίος και να σου άρεσε? Πόσο άρλεκιν θα μπορούσε να είναι??» Περισσότερο δεν γίνεται της λέω. Μόνο που η ζωή (τουλάχιστον στο κομμάτι του έρωτα) δεν είναι θέατρο για να διαλέξεις πρωταγωνιστή. Οπότε σε αυτό το έργο δεν μπορώ να συμμετάσχω. Πέφτω για ύπνο με σκέψεις από real σενάρια. Να ήξερα και τι ήθελα όμως καλά θα ήτανε.. Τι ωραία και γεμάτη η σημερινή μέρα!

Attachments

varioAthens

Member
Πραγματικά ωραία μέρα με την πολυεθνική παρέα!!! Τον δόλιο τον Ιβάν τον βλέπω να έρχεται Ελλάδα καμιά βόλτα...:bleh:

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Πραγματικά ωραία μέρα με την πολυεθνική παρέα!!! Τον δόλιο τον Ιβάν τον βλέπω να έρχεται Ελλάδα καμιά βόλτα...:bleh:
Μπααα στην Ταϋλάνδη θα την βγάζει ανά εξάμηνο! :bleh:

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
10.10. Ώρα για πρωινό. Νυστάζω. Λες να μην πάω? Κι αν δεν πάω πότε θα δοκιμάσω το πρωινό τους? Άσε που είναι και προπληρωμένο. Στα κομμάτια να πάει. Σηκώνομαι και παραδόξως σηκώνεται κι η Κλαίρη μαζί μου. Σε 5’ βρισκόμαστε στο beach bar. Το πρωινό δεν είναι όπως έχω συνηθίσει στα περισσότερα ταξίδια μου. Δηλαδή δεν έχει εντυπωσιακά μεγάλο μπουφέ κι εγώ δεν τρώω σαν γουρούνι ένα γεμάτο πιάτο με αλμυρά και ένα πιο γεμάτο με γλυκά. Εδώ σου φέρνουν το μενού του πρωινού, έχει καμιά δωδεκαριά επιλογές και εσύ μπορείς να διαλέξεις πέντε. Συν τον καφέ σου. Με χαλάει λίγο, απ’ την άλλη όμως το βρίσκω και σωστό. Μπορεί εγώ να είμαι καλό παιδί και να το τρώω όλο το φαϊ μου, γενικότερα όμως στους μπουφέδες πετιέται πολύ φαγητό. Και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό. Τόση πείνα υπάρχει στον κόσμο. Τετριμμένη κουβέντα αλλά σωστή. Παραγγέλνουμε σχεδόν τα πάντα. Η Κλαίρη την βγάζει κυρίως με ψωμί του τοστ και μαρμελάδα αφήνοντας μου το περιθώριο να χρησιμοποιήσω όλα τα υπόλοιπα. Αυγό τηγανητό, μπέικον και πατάτες, είναι κάποια από αυτά που γεμίζουν το στομάχι μου. Από τζανκ φουντ σε τζανκ φουντ πάω. Σαν να έχω παχύνει λίγο. Να, τέτοια σκέφτομαι κι η στεναχώρια με κάνει να τσακίσω άλλη μια φέτα ψωμί με μαρμελάδα.

Είναι νωρίς ακόμα, πρόγραμμα δεν υπάρχει για σήμερα και το πάμε χαλλλαρά. Η Κλαίρη κάθεται στην μικρή μας βεραντούλα με το λάπτοπ της, πίνοντας τον φραπέ της (υλικά για φραπέ δεν λείπουν ποτέ, σε κανένα της ταξίδι) κι εγώ ξαπλώνω στο κρεβάτι για λίγη ξεκούραση ακόμα. Δεν κοιμάμαι ακριβώς, λαγοκοιμάμαι, αλλά μου αρέσει πολύ αυτή η αίσθηση. Το Κλαιράκι βάζει μουσικούλα και αυτό δίνει πόντους στην χαλάρωση μου. Ούτε και ξέρω πόση ώρα περνάει έτσι. Κάποια στιγμή ακούω το «γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον». Αγαπημένο τραγούδι, ακούγεται πάντα ευχάριστα. Το περίεργο είναι πως αφού τελειώνει, η Κλαίρη το ξαναβάζει. Με παραξενεύει αυτό, της αρέσουν οι Κατσιμιχαίοι αλλά δεν είναι και τόσο φαν για να ακούει τραγούδια τους ξανά και ξανά. Είμαι αρκετή ώρα έτσι ξαπλωμένη μεταξύ ύπνου, ονείρων και πραγματικότητας και λέω πως είναι ώρα να πάω να της κάνω λίγο παρέα. Βγαίνω έξω και βλέπω την αδερφή μου κλαμένη.. Έχει μόλις παρακολουθήσει ένα βιντεάκι που έχει φτιαχτεί για το μεγάλο κύμα απολύσεων της πρώην εταιρείας της, με μουσική υπόκρουση το κομμάτι που ακούμε συνέχεια τα τελευταία δέκα λεπτά. Εικόνες της εταιρείας και των απεργιών συνοδεύουν το μελαγχολικό τραγούδι. Σαν να περιγράφει ακριβώς την κατάσταση.

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
το μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε
κι αφού η ιστορία σας ανήκει
σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε

Δακρύζω κι εγώ. Δύσκολο να μη συγκινηθείς. Για όλη αυτήν την αδικία. Για την αδερφή μου που σιχαίνομαι να την βλέπω στεναχωρημένη. Δεν είναι μόνο η αβεβαιότητα που νιώθει. Δέκα χρόνια ήταν εκεί, ευχαριστημένη. Μια ολόκληρη ζωή. Πως προσπερνάς μια ολόκληρη ζωή? Σαν χωρισμός μοιάζει. Και δεν είναι συναινετικός. Ένιωθε σίγουρη, δεν θα μπορούσε να νιώσει αλλιώς. Αν λοιπόν έχασε από το πουθενά μια δουλειά που κανείς δεν πίστευε πως θα χάσει, πως θα μπορέσει να ξανανιώσει ασφαλής σε οτιδήποτε και να κάνει από δω και πέρα? Αυτό το αβέβαιο μέλλον βασανίζει τα όνειρα μας και τις προσδοκίες μας. Το χειρότερο όμως από όλα είναι που μας κάνανε να μην πιστεύουμε πια. Πουθενά. Όχι η συγκεκριμένη εταιρεία μόνο. Όλοι τους. Χάνονται τα ιδανικά μας. Τι χάνονται, χάθηκαν να λέμε. Η νέα γενιά δεν θέλει να κάνει δικιά της οικογένεια. Φοβάται. Που να φέρει στον κόσμο ένα παιδί έτσι όπως είμαστε και πώς να το μεγαλώσει με φόβο? Εγώ φοβάμαι. Με νύχια και με δόντια πρέπει να κρατήσουμε την ελπίδα, το τελευταίο που μας έχει απομείνει. Όχι πως περιμένουμε κάτι να αλλάξει, απλά η ελπίδα πεθαίνει όντως τελευταία. Αν χάσουμε κι αυτήν καλύτερα να πάμε να φουντάρουμε. Εμείς όμως δεν θέλουμε να φουντάρουμε. Την αγαπάμε την ζωή όσα σκατά κι αν έχει. Για αυτό και ελπίζουμε. Και κυρίως ζούμε την στιγμή. Όχι πάντα αλλά προσπαθούμε τουλάχιστον. Σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε. Και κυρίως, αύριο ΤΙ είμαστε? Την υγειά μας να χουμε και θα το παλέψουμε κι αυτό. Όλα περαστικά είναι. Σκουπίζουμε τα δάκρυά μας. Τόσα και τόσα έχουμε περάσει, εκεί θα κολλήσουμε?

Αφού φιλοσοφούμε αρκετά με αφορμή το συγκινητικό βιντεάκι, ετοιμαζόμαστε για να πάμε στο beach bar του ξενοδοχείου μας. Ώρα για άραγμα! Ξαπλώστρα, και βιβλίο! Ώρα για μαύρισμα! Αντηλιακό και ηλιοθεραπεία! Ώρα για διακοπές! Φρέσκος χυμός καρύδας (ναι πάλι) και μπανάκι, μανάκι! Ο ήλιος είναι καυτός. Αν και τόσο ανθυγειϊνός, δεν μπορώ να του αντισταθώ. Γιατί όλα τα ωραία πράγματα στην ζωή να έχουν και μια πηγή κακού μέσα τους? Οκ, κομμένη η φιλοσόφηση, έχω αρχίσει να με βαριέμαι. Ένα σωρό πλανόδιοι τριγυρίζουν πουλώντας παγωτό, καρύδες, παρεό και φο μπιζού. Αγοράζουμε κάτι χαριτωμένα βραχιολάκια για το πόδι. Περνάει από μπροστά μας ένας τύπος με ένα μεγάλο ιγκουάνα και το προσφέρει για φωτογραφίες έναντι λίγων μπατ. Ένας νεαρός στις παραδίπλα ξαπλώστρες τον βάζει πάνω στο στέρνο του έτσι γυμνό όπως είναι. Μπρρρρ ανατριχιάζω. Κάτι του κάνει το ιγκουάνα, τον κατουράει? δεν ξέρω, γιατί από κει που το έχει πάνω του άνετος ξαφνικά πετάγεται πάνω ταραγμένος και τρέχει στην θάλασσα για να πλυθεί. Οι φίλοι του τον περιμένουν έξω σκασμένοι στα γέλια ανυπομονώντας να ξεκινήσουν τα πειράγματα. Αυτήν την στιγμή θα την θυμούνται πάντα. Οι πρωινές επιλογές μουσικής είναι πιο ευκολοχώνευτες από τις βραδινές. Για την ακρίβεια είναι μια χαρά. Παίζει μουσική τύπου cafe del mar και για πρώτη φορά στο νησί ευχαριστιέμαι μουσική εκτός δωματίου. Κάποια στιγμή ακούγεται το «γεια» της Βανδή. Έλα ρε Δέσποινα, μέχρι την Ταϋλάνδη έφτασε η χάρη σου! Είναι ωραίο τραγούδι όμως, πολύ έθνικ. Δεν μπορώ να μην το αναγνωρίσω, παρόλο που εγώ είμαι φαν της άλλης. Της θεάς. Αυτής που έχει αλήτισσα ψυχή. Anyway.

afarm4.static.flickr.com_3028_5868815483_275b8416d9_b.jpg

Βουτάμε περιχαρείς στην θάλασσα. Τα νερά εξακολουθούν να είναι θολά. Τι να κάνω? Ψέματα να πω? Αφού και πάλι θολά είναι. Αραλίκι στις ξαπλώστρες και ηλιοθεραπεία. Η Κλαίρη διαβάζει το βιβλίο που αγόρασε από το αεροδρόμιο. Αγόρασα κι εγώ ένα μαζί της, λέγεται «Ο Γυρισμός». Είναι της Victoria Hislop (της συγγραφέας του «Το νησί») και αφορά μια κοπέλα η οποία πάει στην Ισπανία λόγω της μεγάλης της αγάπης. Του χορού. Δεν θα μπορούσα να μην έχω μεγάλες προσδοκίες από ένα τέτοιο βιβλίο με τόσο προσωπική ταύτιση (και Ισπανία και χορός?) αλλά δεν μπορώ να το διαβάσω τώρα. Έχει ιστορικές αναφορές για τον Ισπανικό εμφύλιο, κάτι που με ενδιαφέρει πολύ, όμως τώρα δεν έχω το απαιτούμενο καθαρό μυαλό για να συγκεντρωθώ. Έπρεπε να πάρω ένα βιβλίο ευκολάκι, ένα βιβλίο παραλίας. Όχι άρλεκιν, όχι τόσο low αλλά ένα σαν αυτό της αδερφής μου, ένα σαν της Kathy Kelly ας πούμε να το διαβάζω γαργάρα. Προς το παρόν αφήνω τον νου μου να ταξιδεύει κάτω από τα ζεστά χάδια του ήλιου.

afarm4.static.flickr.com_3294_5868815951_4e53c4f659_b.jpg

Και μιας και μιλάμε για άρλεκιν, στις μπροστινές ξαπλώστρες κάθεται ένας μελαχρινός άντρας μόνος του, αδιευκρινίστου καταγωγής και υπολογίζω πως είναι γύρω στα 35. Φοράει καουμπόϊκο καπέλο και είναι κούκλος.. Μοιάζει σαν να χει βγει από παλιά διαφήμιση της Marlboro ή κι ακόμα από εξώφυλλο Άρλεκιν. «ρε Κλαίρη, ένας τέτοιος δεν μπορούσε να βρεθεί να με βοηθήσει χτες στην σπηλιά? Πας και μου βρίσκεις τον Ρώσο… Μα τι να σου πω…» βγάζω την γλώσσα στην αδερφή μου. Γελάμε δυνατά. Είμαστε πολύ ευδιάθετες. Να ναι καλά το «ρεπό» μας. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε πως έχουμε τόσο free πρόγραμμα σήμερα! Ο καουμπόης σαν να καταλαβαίνει ότι τον κουτσομπολεύουμε κι από κει που καθόταν πλάτη έχει γυρίσει πλάι κι αγναντεύει το άπειρο. Είναι ωραίος και το ξέρει. Δεν χρειάζεται να το δείχνει όμως.. (ότι το ξέρει) Χάνει λίγο από την γοητεία του έτσι. Άλλο αυτοπεποίθηση, άλλο ψώνιο. Κάποια στιγμή κάνει να φύγει και περνάει από μπροστά μας. Στέκεται σχεδόν δίπλα μας και κάθεται έτσι όρθιος για λίγα λεπτά σαν να περιμένει κάτι. Μήπως περιμένει να του πιάσουμε την κουβέντα? Δεν πάει καλά. Τελικά φεύγει. Άντε, άντε για ξεκούραση καουμπόη και πάρε και το καλάμι σου μαζί.

Από την ώρα που πάτησα το πόδι μου στην παραλία, έχω ένα άγχος μην σκάσει μύτη ο Ιβάν. Πριν σηκωθώ να βουτήξω στην θάλασσα βάζω την Κλαίρη να τσεκάρει ότι το έδαφος είναι ελεύθερο. Κάνω και μπαμ με το μαλλί, όταν είμαι κάπου με παρέα και ψάχνουν να μας βρουν οι υπόλοιποι, αναζητούν την αφάνα μου. Τώρα όμως φοράω καπελάκι. Κρύβω το κεφάλι μου από τον ήλιο αλλά και από τον Ρώσο. Χτες, είχαμε πει με την ρώσικη παρέα πως μπορεί να βρεθούμε για μπάνιο σήμερα. Και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Όχι, μέχρι ο Ιβάν να αρχίσει να μας ακολουθεί στο δωμάτιο. Το καλό όμως εδώ στην Ταϋλάνδη είναι πως δεν έχεις να αντιμετωπίσεις επίμονο καμάκι. Μόλις δουν τα αρπαχτικά ότι δεν θα κοκό το γυρνάνε στην επόμενη επίθεση! Μα υπάρχει τόση προσφορά και ποικιλία που λογικό είναι! Ο Ιβάν δεν έχει το σωστό τηλέφωνο μου, αλλά η Ναταλί έχει της Κλαίρης και είναι ολόσωστο. Ούτε φωνή όμως ούτε ακρόαση. Τι κρίμα! Σιγά σιγά μου φεύγει κι αυτό το «άγχος».

Πίνω την αγαπημένη μου καρύδα και λιάζομαι ήρεμη και χαμένη στις σκέψεις μου. Ακούγεται το «άρωμα γυναίκας» από το κινητό μου. Μήνυμα από την Κούβα! Δεν είναι μήνυμα αυτό. Είναι ένας καταιγισμός από ενθουσιασμό! Μιλάει για βόλτες στην Αβάνα, για διασκέδαση σε σπίτια ντόπιων και για mojitos υπό λάτιν μουσικούς ρυθμούς. Οι δυο άκρες του κόσμου που βρισκόμαστε έχουνε 12 ώρες διαφορά. Εδώ είναι μεσημεράκι κι εκεί είναι ξημερώματα. Είμαι κατακόκκινη και δεν ξέρω αν είναι από τον ήλιο ή από την ζήλια μου. «Χαλάρωσε» μου λέω. «Μην είσαι αχάριστη. Στην Ταϋλάνδη βρίσκεσαι όχι στην Ψάθα. Οκ δεν είναι Κούβα αλλά είναι κοτζάμ Ταϋλάνδη». «Ναι αλλά αυτοί χορεύουν και τα λένε και τα πίνουν με Κουβανούς! Στην ΑΒΑΝΑ!» Με υπερασπίζεται το διαβολάκι στα αριστερά μου. «Αν είσαι καλό παιδί θα πας κι εσύ κάποια στιγμή». Το αγγελάκι δεξιά, προσπαθεί να φέρει την ισορροπία μέσα μου. Και σχεδόν τα καταφέρνει. Σχεδόν.

Attachments

d4ydr33m3r

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
Η τελευταια παραγραφος μου θυμιζει το " θελουμε παντα αυτο που δεν εχουμε την δεδομενη χρονικη στιγμη " ..
Με την λογικη αυτη κ στην Κουβα να ησασταν, θα ψαχνατε κατι αλλο(τον Τεξανο απο την παραλια της Ταυλανδης;; ) που θα σας ελειπε και ας ειχατε τους Κουβανους.. :bleh:

Καλα σε λεει η αδελφη σου αχαριστη.. Εισαι στην αλλη ακρη του κοσμου και σκεφτεσαι την Κουβα; Καποιοι θα "σκοτωναν" για ενα τετοιο ταξιδι..

υ.γ Κατι μου λεει οτι ο Ιβαν δεν εχει πει την τελευταια του κουβεντα..:lol:

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Η τελευταια παραγραφος μου θυμιζει το " θελουμε παντα αυτο που δεν εχουμε την δεδομενη χρονικη στιγμη " ..
Με την λογικη αυτη κ στην Κουβα να ησασταν, θα ψαχνατε κατι αλλο(τον Τεξανο απο την παραλια της Ταυλανδης;; ) που θα σας ελειπε και ας ειχατε τους Κουβανους.. :bleh:

Καλα σε λεει η αδελφη σου αχαριστη.. Εισαι στην αλλη ακρη του κοσμου και σκεφτεσαι την Κουβα; Καποιοι θα "σκοτωναν" για ενα τετοιο ταξιδι..

υ.γ Κατι μου λεει οτι ο Ιβαν δεν εχει πει την τελευταια του κουβεντα..:lol:

Bρε όταν λέω Κουβανούς εννοώ τον λαό όχι τους άντρες. Και δεν το λέω για να μειώσω την Ταϋλάνδη, μέχρι πέρυσι δεν πίστευα ότι θα μπορέσω να πάω σε ένα τέτοιο μέρος! Αλλά trust me αποκλείεται να είμαι στην Κούβα και να αναζητώ την Ταϋλάνδη :D

υ.γ. Νο more Ivan!

GTS

Member
Να ρωτήσω κάτι, γιατί έχουμε χαθεί μετά από τόσες συνέχειες, ποια μέρη επισκεφτήκατε και για πόσο? Μείνατε όλο το καιρό στο Κο Σαμούι?

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Κάτσαμε 10 μέρες στην Ταϋλάνδη όπως λέει κι ο τίτλος. Τις πρώτες μέρες κάναμε τον γύρο του Κο Σαμούι και δυο μονοήμερες εκδρομές σε κοντινά νησιά. Την μία εκδρομή την έχω περιγράψει ήδη, πήγαμε Mae Koh και Wua Talap. Στην δεύτερη εκδρομή που έπεται πήγαμε Koh Nang Yuan και Koh Tao. Τις δυο τελευταίες μέρες ήμαστε στην Μπανκόγκ. Πάντως με την σειρά τις γράφω τις συνέχειες. Ξέρω είναι πολλές αλλά με πιάνει πολυλογία όταν γράφω. :roll:

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Και ομως και ομως .....η Κουβα ειναι σε πολλα ανωτερη απο Κο Σαμουι .

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Εγώ αν μου βγει η Κούβα σαν το Κο Σαμούι θα πάθω πολλά ψυχολογικά!

Σόρι Ταϋλανδόπληκτοι!!!

GTS

Member
Εγώ αν μου βγει η Κούβα σαν το Κο Σαμούι θα πάθω πολλά ψυχολογικά!

Σόρι Ταϋλανδόπληκτοι!!!
Συγχωρείσαι....αλλά συγγνώμη (σειρά μου τώρα), δεν είδες τίποτε από Ταϋλάνδη, επέτρεψέ μου, πέρασες και δεν ακούμπησες. Δεν είναι βέβαια όλα τα μέρη για όλους, γούστα είναι αυτά!

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Συγχωρείσαι....αλλά συγγνώμη (σειρά μου τώρα), δεν είδες τίποτε από Ταϋλάνδη, επέτρεψέ μου, πέρασες και δεν ακούμπησες. Δεν είναι βέβαια όλα τα μέρη για όλους, γούστα είναι αυτά!
Θεωρείς ότι σε 10 μέρες θα μπορούσα να δω περισσότερα?
Κι εμείς γιατί τρέχαμε σαν τον αείμνηστο Βέγγο?
Any way για τα γούστα που λες έχεις απόλυτο δίκαιο κι αν εσύ το Κο Σαμούι τον θεωρείς παράδεισο τότε τα δικά μας διαφέρουν πολύ..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom