Περού Ταξιδι στο Περου

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Πιστεύετε πως πρέπει να αλλάξω πτήση ή ακόμα και ημέρα πτήσης
Τι πιθανότητες έχει να συμβεί το ίδιο, με τόσες πολλές μάλιστα ώρες καθυστέρησης; Δε ξέρω, είναι λογικός ο προβληματισμός σου, χειρίσου το όπως νομίζεις καλύτερα προκειμένου να σαι ήσυχος. Το ιδανικό θα ήταν κατά τη γνώμη μου να επιστρέψεις την προηγούμενη στη Λίμα.
Ξαναπερνάς έλεγχο στη Λίμα από την αρχή, είναι διαφορετικές οι πύλες αναχώρησης και οι διαδικασίες από τις εσωτερικές στις διεθνείς πτήσεις. Ευνοεί ότι είναι κοντά κι ότι το αεροδρόμιο δεν είναι τραγικά μεγάλο, ωστόσο δε πρέπει να είσαι με χρονική πίεση.

varioAthens

Member
Καλημέρα/καλησπέρα από Κούσκο! Τη βοήθεια σας παρακαλώ! Παρασκευή στις 12:00 έχουμε πτήση με JetSMART για Λίμα όπου υποτίθεται φτάνει 13:20 και στις 18:00 πετάμε με air France για Ελλάδα. Την Τετάρτη που μας πέρασε είχαμε πτήση με JetSMART από Λίμα για Αρεκιπα και είχε 5μιση ώρες καθυστέρηση! Πιστεύετε πως πρέπει να αλλάξω πτήση ή ακόμα και ημέρα πτήσης ; Επίσης, μόλις φτάσουμε Λίμα θα χρειαστεί να ξαναπερασουμε έλεγχο από την αρχή ή απλό έλεγχο διαβατηρίων; Δηλαδή πχ αν φτάσουμε 16:00 16:30 Λίμα θα προλάβουμε την πτήση των 18:00;
Εγω παντως θεωρω οτι και χωρις καθυστερηση της πτησης ο χρονος σε φτανει οριακα γιατι, κρινοντας απο τα τελευταια μου ταξιδια, εχει τεραστιες αναμονες στους ελεγχους απο και προς Ευρωπη. Εμεις ετσι χασαμε εσωτερικη πτηση και δεν τα ξανακλεινω τοσο οριακα.
Καλυτερα, οπως ειπαν και οι προλαλησαντες, να πας μια μερα νωριτερα.

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Βόρνεο
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Πρόκειται να πάω στο Περού στις αρχές Μάρτη -5 χρόνια μετά την ακύρωση λόγω covid!!!- οπότε κοιτάζω από τώρα για εισιτήρια για το Μάτσου Πίτσου. Το πρόβλημα είναι ότι από τον Ιούνιο του 24 έχουν αλλάξει οι διαδρομές. Υπάρχουν τώρα 3 κύριες που η κάθε μία έχει 3-4 υποδιαδρομές.
Πχ η Circuito 1 – Panorámico περιλαμβάνει 4 διαδρομές, η Circuito 2 - Circuito clásico 2 διαδρομές και η Circuito 3 - Machupicchu realeza, πάλι 4.
Πρέπει να διαλέξω μία από τις κύριες και μπορώ να πάω σε όλες τις διαδρομές που περιλαμβάνει; Ή πρέπει να διαλέξω και ποια υποδιαδρομή θέλω. Και σ αυτή την περίπτωση μπορώ να διαλέξω 2;
Νομίζω ότι έχει γίνει πολύ δύσκολο το όλο εγχείρημα. Κάποιος που να έχει πάει μετά τον Ιούνιο να με διαφωτίσει;

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου
Πρόκειται να πάω στο Περού στις αρχές Μάρτη -5 χρόνια μετά την ακύρωση λόγω covid!!!- οπότε κοιτάζω από τώρα για εισιτήρια για το Μάτσου Πίτσου. Το πρόβλημα είναι ότι από τον Ιούνιο του 24 έχουν αλλάξει οι διαδρομές. Υπάρχουν τώρα 3 κύριες που η κάθε μία έχει 3-4 υποδιαδρομές.
Πχ η Circuito 1 – Panorámico περιλαμβάνει 4 διαδρομές, η Circuito 2 - Circuito clásico 2 διαδρομές και η Circuito 3 - Machupicchu realeza, πάλι 4.
Πρέπει να διαλέξω μία από τις κύριες και μπορώ να πάω σε όλες τις διαδρομές που περιλαμβάνει; Ή πρέπει να διαλέξω και ποια υποδιαδρομή θέλω. Και σ αυτή την περίπτωση μπορώ να διαλέξω 2;
Νομίζω ότι έχει γίνει πολύ δύσκολο το όλο εγχείρημα. Κάποιος που να έχει πάει μετά τον Ιούνιο να με διαφωτίσει;
Ήμουν στο Μάτσου Πίκτσου τον Σεπτέμβρη. Όντως οι διαδρομές έχουν τροποποιηθεί όπως τις περιγράφεις παραπάνω. Λόγω των περιορισμών επισκεψιμότητας που έχουν θεσπίσει οι Περουβιανοί πρέπει/μπορείς να διαλέξεις μόνο μία διαδρομή. Δεν μπορείς να πας σε δύο (κάθε παραλλαγή των τριών βασικών θεωρείται ξεχωριστή διαδρομή).
Νομίζω πως για κάποιον που πηγαίνει στο Μάτσου Πίκτσου για πρώτη φορά η επιλογή μιας από τις δύο παρόμοιες παραλλαγές της Διαδρομής 2 είναι μονόδρομος, εκτός αν υπερισχύει το ειδικό ενδιαφέρον της ανάβασης σε κάποια από τις γύρω κορυφές. Κι αυτό γιατί με την Διαδρομή 1 δεν μπαίνεις καθόλου στον κύριο χώρο του Μάτσου Πίκτσου, ενώ με τη Διαδρομή 3 παραλείπεις βασικά μνημεία (εκτός από το ταμπελάκι με το όνομα της διαδρομής που κρεμάς στον λαιμό σου υπάρχει και ένας σχετικός έλεγχος στα σημεία διόδου προς τις κορυφές).
Εγώ είχα επιλέξει την 2Β γιατί ήθελα να έχω θέα από τα πιο ψηλά σημεία της βασικής διαδρομής, αλλά στην πράξη έκανα την 2Α επειδή είχα κλείσει ξενάγηση με γκρουπ και όλα τα υπόλοιπα άτομα του γκρουπ είχαν την 2Α. Οι δύο παραλλαγές της Διαδρομής 2 δεν διαφέρουν σημαντικά, ενώ την περίοδο που τις κοιτούσα αυτές ήταν αποτυπωμένες αντίστροφα στους ιστότοπους πληροφοριών του Υπουργείου Πολιτισμού και πλατφόρμας της ηλεκτρονικής έκδοσης των εισιτηρίων.

Last edited:

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Βόρνεο
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Ήμουν στο Μάτσου Πίκτσου τον Σεπτέμβρη. Όντως οι διαδρομές έχουν τροποποιηθεί όπως τις περιγράφεις παραπάνω. Λόγω των περιορισμών επισκεψιμότητας που έχουν θεσπίσει οι Περουβιανοί πρέπει/μπορείς να διαλέξεις μόνο μία διαδρομή. Δεν μπορείς να πας σε δύο (κάθε παραλλαγή των τριών βασικών θεωρείται ξεχωριστή διαδρομή).
Νομίζω πως για κάποιον που πηγαίνει στο Μάτσου Πίκτσου για πρώτη φορά η επιλογή μιας από τις δύο παρόμοιες παραλλαγές της Διαδρομής 2 είναι μονόδρομος, εκτός αν υπερισχύει το ειδικό ενδιαφέρον της ανάβασης σε κάποια από τις γύρω κορυφές. Κι αυτό γιατί με την Διαδρομή 1 δεν μπαίνεις καθόλου στον κύριο χώρο του Μάτσου Πίκτσου, ενώ με τη Διαδρομή 3 παραλείπεις βασικά μνημεία (εκτός από το ταμπελάκι με το όνομα της διαδρομής που κρεμάς στον λαιμό σου υπάρχει και ένας σχετικός έλεγχος στα σημεία διόδου προς τις κορυφές).
Εγώ είχα επιλέξει την 2Β γιατί ήθελα να έχω θέα από τα πιο ψηλά σημεία της βασικής διαδρομής, αλλά στην πράξη έκανα την 2Α επειδή είχα κλείσει ξενάγηση με γκρουπ και όλα τα υπόλοιπα άτομα του γκρουπ είχαν την 2Α. Οι δύο παραλλαγές της Διαδρομής 2 δεν διαφέρουν σημαντικά, ενώ την περίοδο που τις κοιτούσα αυτές ήταν αποτυπωμένες αντίστροφα στους ιστότοπους πληροφοριών του Υπουργείου Πολιτισμού και πλατφόρμας της ηλεκτρονικής έκδοσης των εισιτηρίων (απ΄ ό,τι είδα τώρα αυτό έχει διορθωθεί).
Σ ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση, ξεκαθάρισαν τα πράγματα. Βεβαια νιώθω ότι μετά από τόσο κόπο και χρήμα για να φτάσεις εκεί, οι περιορισμοί αυτοί σε κάνουν να μην το απολαμβάνεις και τόσο. Υπάρχει και περιορισμός στο ποση ώρα θα καθίσεις μέσα στο χώρο; Και ο ξεναγός είναι υποχρεωτικός;

Last edited:

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου
Ο ξεναγός δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά νομίζω πως είναι απαραίτητος. Σίγουρα δεν μετάνιωσα για τα 20$ που πλήρωσα κάνοντας κράτηση από πριν για την ξενάγηση. Πιθανόν στην είσοδο του μνημείου να μπορεί να γίνει καλύτερο παζάρι εάν υπάρχουν διαθέσιμοι ξεναγοί αλλά δεν το διακινδύνεψα, ενώ έτσι όπως το επέλεξα υπήρχε και μια καθοδήγησή μου από τη στιγμή που αποβιβάστηκα από το τρένο. Η ξενάγηση διαρκεί 1,5-2 ώρες. Περιορισμός υπάρχει στον χρόνο που επιτρέπεται να μπεις στο μνημείο με βάση τo εισιτήριό σου. Όπως θυμάμαι να έχει αναφερθεί κάπου στο φόρουμ, το Μάτσου Πίτσου είναι η κότα με τα χρυσά αβγά για το Περού (τρένο: ~120$, λεωφορείο: 24$, είσοδος: 152$, ξενάγηση: 20$). Πάντως η ξεχωριστή αίσθηση της περιήγησης στο Μάτσου Πίκτσου σε αποζημιώνει και για τον κόπο και για το χρήμα.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Βεβαια νιώθω ότι μετά από τόσο κόπο και χρήμα για να φτάσεις εκεί, οι προορισμοί αυτοί σε κάνουν να μην το απολαμβάνεις και τόσο.
Όταν φτάσεις εκεί δε θα θυμάσαι τίποτε απ' όλα αυτά όμως, θα το απολαύσεις με το παραπάνω. :)

Ο ξεναγός δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά νομίζω πως είναι απαραίτητος.
Εγώ δε ξέρω αν είναι υποχρεωτικός, δε θα μπορούσα να φανταστώ όμως καν την περιήγηση στο μνημείο χωρίς την παρουσία ξεναγού. Θα έχανα το 90% της ουσίας, όπως και σε κάθε τέτοιο χώρο πιστεύω.

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Βόρνεο
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Όταν φτάσεις εκεί δε θα θυμάσαι τίποτε απ' όλα αυτά όμως, θα το απολαύσεις με το παραπάνω. :)

Εγώ δε ξέρω αν είναι υποχρεωτικός, δε θα μπορούσα να φανταστώ όμως καν την περιήγηση στο μνημείο χωρίς την παρουσία ξεναγού. Θα έχανα το 90% της ουσίας, όπως και σε κάθε τέτοιο χώρο πιστεύω.
Όταν τελειώσει την ξενάγηση ο ξεναγός, τελειώνει και η ώρα παραμονής σου στο χώρο ή έχεις χρόνο για να περιηγηθείς και μόνος σου;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Όταν τελειώσει την ξενάγηση ο ξεναγός, τελειώνει και η ώρα παραμονής σου στο χώρο ή έχεις χρόνο για να περιηγηθείς και μόνος σου;
Στη δική μου περίπτωση που ήταν όλα κλεισμένα με πακέτο του Inca Rail (τρένο, λεωφορείο, ξενάγηση, φύλαξη αποσκευών κτλ) δε φάνηκε να υπήρχε χρόνος, ήταν από την αρχή έως το τέλος μια συνεχόμενη πορεία με ξενάγηση. Λεω «φάνηκε» γιατί δεν το επιδιώξαμε κιόλας να σου πω την αλήθεια μιας και είχαμε καλυφθεί απόλυτα, είχαμε κι ένα τρένο να προλάβουμε. Με ανεξάρτητες κρατήσεις ενδεχομένως να είναι άλλες οι συνθήκες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.649
Μέλη
39.399
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom