Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Η δική μου εμπειρία από μεγάλα τρεκ είναι πως μετά ακολουθεί ένα σβήσιμο μπαταρίας/ενεργειας. Οπότε τις πολλές επισκέψεις τις κάνω πριν. Ollantaytambo για μένα παραείναι όμορφο για να γίνει χωρίς διανυκτέρευση. Και στην ιερή κοιλάδα ιδανικό μέρος μετά το τρεκ είναι το Aranwa, ο,τι πρέπει για χαλάρωση, με επίσκεψη στα γύρω γύρω, υδρομασάζ και σσινεμαδακι, το αξίζετε.Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Σχετικά με το Cusco θα έλεγες να κάτσουμε 4 βράδια πριν το τρεκ, να κάνουμε το τρεκ και μετά να μείνουμε λίγο ακόμη εκεί στην περιοχή; Αν ναι, που θα πρότεινες;
Επίσης το τρεκ, νομίζω θα κάνουμε το Inka, δεν έχουμε και πολύ εμπειρία με τέτοια, οπότε αν το Salcantay και το Choquequirao είναι λίγο πιο δύσκολα, θα προτιμήσουμε το άλλο.
Έχεις να προτείνεις επίσης συγκεκριμένο μέρος στη λίμνη Τιτικάκα; 2 βράδια είναι οκ;
Λίμα φτάνουμε 6 το πρωί οπότε θα έχουμε δύο γεμάτες μέρες και μία στο τέλος (φεύγουμε 10 το βράδυ).
Έτσι οπως βγαίνει το πλάνο έχουμε 2-3 βράδια μετά τη λίμνη Τιτικάκα και πριν το τελευταίο βράδι στη Λίμα. Σκεφτόμαστε Huaraz, πιστεύεις θα είναι πολύ κουραστικό; Αν σκεφτείς κάτι άλλο μας λες.
Το έχουμε δει το τρένο αυτό, δυστυχώς ξεπερνάει το budget μας... Σαν εναλλακτική βρήκα αυτό Titicaca Beyond The Andes | Cusco Puno Train | Peru Rail, αλλά αν ο @Yorgos λέει ότι δεν αξίζει μάλλον θα το αφήσουμε.
Δεν είμαι σίγουρος πως κάποιο από τα τρία τρεκ είναι πιο δυσκολο από τα άλλα. Θέμα προτεραιοτητων ειναι:
Inca Trail: + αρχαία, ωραίες διαδρομές, καλές σχετικά υποδομές , πολύ πρασινο
- κόστος και ΠΟΛΥΣ κόσμος
Salkantay : + τρομερή φύση, έχει κόσμο αλλά όχι τόσο όσο
- μηδέν αρχαία
Chiquequirao: + φανταστικά αρχαία, λίγος κόσμος
- Ε σε φύση υστερεί, αν βρέξει δυσκολεύει πολύ , σχεδόν καθόλου πρασινο
Vilcabamba : πολύ ιδιαίτερα αρχαία αλλά πρέπει να έχεις λίγη λόξα και να καταλαβαίνεις την ιστορία, δεν είναι εκτενή σαν του Choquequirao, φοβερή φύση
- κούραση, αλλάζεις πολλές κλιματολογικες ζώνες, παίζει από παγετώνα και χαλάζι μέχρι ζούγκλα.
Τιτικακα προτείνω Νησί της Σελήνης η του Ηλιου. Same same but different.