• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περού Ταξιδι στο Περου

xalara

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ταξίδι-Όνειρο
Bora-bora
εμείς πήγαμε τελος Αυγούστου και δεν ειχε υποχρεωτικό οδηγό. Για μια απλη βολτα στον αρχαιολογικό το τρίωρο είναι οκ. Εμεις κατσαμε ολη τη μερα γιατί ανεβήκαμε sun gate και machu pichu montana.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Να πω ότι ένα 3ωρο είναι η βόλτα με ένα γρήγορο ρυθμό.
Όταν είχα πάει στο μουσείο της Ακρόπολης, μπήκα στις 9 το πρωί και βγήκα στις 6 το απόγευμα....όχι γιατί είμαι "αργή", αλλά γιατί περιεργάζομαι τα εκθέματα και διαβάζω τις επεξηγήσεις! Κοινώς είμαι των αρχαιολογικών χώρων :) Στραβή ή κουτσή...έτσι είμαι!
Το Μάτσου Πίκτσου είναι ένας αρχαιολογικός χώρος, τόσο σημαντικός, όσο και η δική μας Ακρόπολη! Και εμένα δεν μου φτάνουν οι 3 ώρες για να δώ όλον αυτόν το χώρο....(ναούς, πλατείες, τάφους κτλ)

Και εννοείται οτι θέλω να κάνω και το "κατσίκι"....Να μην δώ και τον ναό της Σελήνης πχ;;;

Κλάψ...

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Μπορείς σε μία μέρα να δείς Saqsaywaman => Q'enqo => Pukapukara => Tambomachay => Pisac => Urubamba => Ollantaytambo => Salinas => Moray => Chinchero ;

Last edited:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Να πω ότι ένα 3ωρο είναι η βόλτα με ένα γρήγορο ρυθμό.
ΠΡοσωπικά για πρώτη φορά κάτω από 6ωρο το θεωρώ ανεπαρκές.
Οι ξεναγοί είναι όπως οι ξεναγοί οπουδηποτε, έχει καλούς, κακούς και άριστους, πρέπει να τους διαλέξεις. Ο καλύτερος ξεναγός που έχω δει στη ζωή μου ήταν στο Μάτσου Πίτσου.
Σε ό,τι αφορά τα μιλιούνια για το Μάτσου Πίτσου, υπερβολές... Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, ο μάξιμουμ αριθμός επισκεπτών ημερησίως είναι 2500-3000 (δεν γεμίζει πάντα, ΟΚ μέσαΑυγούστου προφανώς και φτάνει αυτό τον αριθμό). Η Ακρόπολη (που είναι μικρότερη σε έκταση κι άρα η αίσθηση συνωστισμού είναι σαφώς μεγαλύτερη) σε μια μέση μέρα έχει 7.000..., σε μια busy καλοκαιρινή μέρα ξεπερνάει τους 12.000

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εξαρτάται την αεροπορική.

buffon85

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
19 μερες γεματοτατες περου, αφηνω εκτος αμαζονιους, κολκα κανυον, τιτικακα, πολυημερες ή ολιγοημερες πεζοποριες σε ματσου πικτσου (τελικα αποφασισαμε οτι ειμαστε γεροντια και καλυτερα να μην ξεκινησουμε τον εγγαμο βιο με λιποθυμιες και νοσοκομεια :haha:) και επισης οποιαδηποτε γευση βολιβιας (νεξτ ταιμ)

θελω να βαλω μια γευση απο λιμα, θελω νασκα, προφανως ματσου και περιξ, θελω και αρεκιπα αλλα θελω και γευση βορρα (πχ chan chan) . α θελω και huacachina. συνδυαζονται ολα αυτα ρε παιδια, το ξερω οτι πρεπει να βγαλω προγραμμα με περισσοτερες λεπτομερειες για να μου πειτε και εσεις αν βγαινει, αλλα δεν εχω που δεν εχω καμια ταξη και οργανωση, το περου μου φαινεται ενα χαος. βοηθηστε την μελλονυμφη καλεεεε :D

δεν εχει δουλεια ακομα και κοιταζω και ξανακοιταζω τον χαρτη και διαφορα itineraries
βγαινει 2 μερες λιμα, huacachina 2 μερες, καπου στον δρομο προς arequipa να χωσω nasca, arequipa ενα διημερακι, machu και περιξ χωρις πεζοπορια 5 μερες και μετα να κατευθυνθω βορρα με ενα 8ημερο(kuelap, cajamarca, chan chan να τα βαλω ολα, αξιζει κατι αλλο;) ; ολα αυτα γινονται χωρις αεροπορικο και φανταζομαι για να παω βορρα και επιστροφη λιμα θελει αεροπλανο; να ξεκινησω με τετοια βαση να το οργανωνω;

καλα αν ο γαμπρος μαθει οτι θα υπαρξουν 10 διαφορετικα μερη γαμος δεν θα γινει!

Last edited:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
θελω να βαλω μια γευση απο λιμα, θελω νασκα, προφανως ματσου και περιξ, θελω και αρεκιπα αλλα θελω και γευση βορρα (πχ chan chan) . α θελω και huacachina. συνδυαζονται ολα αυτα ρε παιδια, το ξερω οτι πρεπει να βγαλω προγραμμα με περισσοτερες λεπτομερειες για να μου πειτε και εσεις αν βγαινει, αλλα δεν εχω που δεν εχω καμια ταξη και οργανωση, το περου μου φαινεται ενα χαος. βοηθηστε την μελλονυμφη καλεεεε :D

δεν εχει δουλεια ακομα και κοιταζω και ξανακοιταζω τον χαρτη και διαφορα itineraries
βγαινει 2 μερες λιμα, huacachina 2 μερες, καπου στον δρομο προς arequipa να χωσω nasca, arequipa ενα διημερακι, machu και περιξ χωρις πεζοπορια 5 μερες και μετα να κατευθυνθω βορρα με ενα 8ημερο(kuelap, cajamarca, chan chan να τα βαλω ολα, αξιζει κατι αλλο;) ; ολα αυτα γινονται χωρις αεροπορικο και φανταζομαι για να παω βορρα και επιστροφη λιμα θελει αεροπλανο; να ξεκινησω με τετοια βαση να το οργανωνω;

καλα αν ο γαμπρος μαθει οτι θα υπαρξουν 10 διαφορετικα μερη γαμος δεν θα γινει!
Δεν είμαι και πολύ φαν της Αρεκίπα να σου πω την αλήθεια, αλλά ένα πρόγραμμα με το τι βλέπεις και πού κοιμάσαι θα ήταν κάπως έτσι:
1. Άφιξη - Λίμα
2. Λίμα - Λίμα
3. Παράκας-Huacachina-Ica
4. Nazca - Arequipa (τρελή λεωφορειάδα και βγαίνεις εντελώς εκτός διαδρομής, αλλά αφού θες Αρεκίπα, βουαλά)
5. Αρεκίπα-Αρεκίπα
6. Πτήση για Κούσκο - Κούσκο
7. Κούσκο πόλη - Κούσκο
8. Ιερή Κοιλάδα- Ollantaytambo
9. Μάτσου Πίτσου - Κούσκο
10. Περίχωρα Κούσκο (Moray, Salinas, Pisac, Sacsayhuaman, χρωματιστό βουνό...; Εσύ διαλέγεις, έχει άπειρες επιλογές) - Κούσκο
11. Πτήση για Chiclayo, επίσκεψη Lambayeque - Chiclayo
12. Trujillo, Chan Chan, Πυραμίδες - Trujillo
13. Huaraz, εγκλιματισμός - Huaraz
14. Εκδρομή γύρω από το Huaraz (άπειρες επιλογές, φοβερή φύση, οργανωμένες ημερησιες εκδρομές, παγετώνες κλπ)
15. Ξανά Huaraz, άλλη εκδρομή
16. Μετάβαση κι επίσκεψη στο Chavin - Chavin
17. Μετάβαση Λίμα και σου περισσεύουν και 3 βράδια να τα μοιράσεις όπως θες, εγώ θα έβαζα κι ένα Chachapoyas για τους καταρράκτες Gocta και τα αρχαία εκεί, αλλά δεν ξέρω αν αντέχετε τέτοιους ρυθμούς ή αν θες να μοιράσεις βράδια ξεκούρασης στις βραδιές 11-17.

buffon85

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
ευχαριστω πολυ, θα το μελετησω αυριο!

ωραια ας υποθεσουμε οτι αφηνω εκτος την αρεκιπα, πως θα φτασω στο κουσκο; η αρεκιπα ειδα εχει αεροδρομιο, απο νασκα πως θα παω κουσκο;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
ευχαριστω πολυ, θα το μελετησω αυριο!

ωραια ας υποθεσουμε οτι αφηνω εκτος την αρεκιπα, πως θα φτασω στο κουσκο; η αρεκιπα ειδα εχει αεροδρομιο, απο νασκα πως θα παω κουσκο;
Νυχτερινό λεωφορείο ή πτήση από Λίμα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα