• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περού Ταξιδι στο Περου

Εγώ όλα αυτά τα κρατάω γιατί το βλέπω να'ρχεται. Όχι το βλέπω το θέλω για τον Οκτώβριο αλλλα για λιγότερες μέρες δυστυχώς! Να καταλαγιάσει λίγο η κάψα της Αιγύπτου και θα αρχίσουμε! με το καλό buffon85!

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Εγώ γνωρίζω τρεις τρόπους :
1) Παίρνεις λεωφορείο από Λίμα για Ουακο και από εκεί μπορείς να βρεις κάποιον ντοπιο να σε πάει ,να σε περιμένει και να σε γυρίσει. Είναι μπερδεγουει η όλη φάση γιατί δεν ξέρω κατά πόσο θα προλάβεις λεωφορείο για γυρισμο στη Λίμα! Είναι όμως ο πιο φθηνός τρόπος για να πας, αλλά έχει ρίσκο ως προς τις ώρες άφιξης και αναχώρησης .

2) Μέσω τουριστικού πρακτορείου .Το κόστος είναι ανάλογο των ατόμων που αποτελούν το γκρουπ .

3) Μπορείς να επικοινωνήσεις με το ξενοδοχείο που θα μείνεις στη Λίμα και να ρωτήσεις αν οργανώνουν τέτοιου είδους τουρ

Ο αρχαιολογικος χώρος του Caral έχει κάποιες ιδιαίτεροτητες: Για να πας περνάς από ποτάμι.....κυριολεκτικά! Δεν υπάρχουν εκεί αγγλόφωνοι ξεναγοι (εσύ δεν έχεις πρόβλημα σε αυτό ). Είναι λίγο ακριβό τουρ....

....αλλά αξίζει!!! !

buffon85

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
επεστρεψα (οχι που δεν θα επεστρεφα) :bleh::D
ας υποθεσουμε λοιπον οτι με ενα σφιχτουλι προγραμματακι σε νοτο, μου μενουν 9 μερες για τον βορρα και σκεφτομαι απο cusco να παω trujillo για να ναι απευθειας πτηση και πιο οικονομικη και να ξεκινησω να ανεβαινω. (αρχικα σκεφτομουν να παω chachapoyas και να κατεβαινω αλλα με γρηγορη αναζητηση ειδα δεν συμφερουν οι πτησεις)

λοιπον chachapoyas θελω να παω οπως και δηποτε, αλλα ειναι γεγονος οτι δεν θελω και να μου βγει η ψυχη (οχι εμενα, του μελλοντα γαμβρου, ακομα δεν με πηρε, θα με αφησει περου, δεν κακο βεβαια:p)
σκεφτομουν λοιπον να ξεκινησω με trujillo, να δω chan chan και τα σχετικα (2 μερες καλα, να το αφησω;).
μετα κατευθυνομαι chiclayo που να φανταστω ειναι για μια μερα; να δω μουσειο (οποτε να τσεκαρω και ποια μερα δεν ειναι ανοιχτο, κατι διαβασα στην ιστορια του γουρουνιου) και φευγω;
μετα κανα διημερο cajamarca και ενα τριημερο chachapoyas
πως ειναι το προγραμμα; βγαινει;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Βγαίνει. Δες και το Chavín, είναι εξαιρετικό.

Συγγνώμη για την παρέμβαση... Εμείς που είμαστε στην αναμονή για κανένα ''καλό'' εισιτήριο για Οκτώβριο ή Νοέμβριο έχουμε καμία ελπίδα ή καμία?

buffon85

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
Βγαίνει. Δες και το Chavín, είναι εξαιρετικό.
πραγματικα σε ευχαριστω για την απειρη υπομονη σου να απαντας στις αποριες μας για την λατινικη αμερικη.
βλεπω οτι το chavin ειναι πιο νοτια απο trujillo, οποτε πως θα μπορουσα να το ενταξω αν υποθεσουμε οτι η πορεια ειναι trujillo, chiclayo, cajamarca και chachapoyas;

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
βλεπω οτι το chavin ειναι πιο νοτια απο trujillo, οποτε πως θα μπορουσα να το ενταξω αν υποθεσουμε οτι η πορεια ειναι trujillo, chiclayo, cajamarca και chachapoyas;
Θα πας πρώτα Huaraz. Απο εκεί θα επισκεφτείς τον αρχαιολογικό χώρο του Chavin και όπως σου είπε και ο Γιώργος είναι εξαιρετικός! Θα δείς έναν απο τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του Περού! Ο πολιτισμός Chavin είναι αυτός που ακολούθησε μετα απο τον πολιτισμό του Caral (γιατί δεν σε κόβω να πηγαίνεις Caral...) :)
Αν ταξιδέψεις με λεοφωρείο βράδυ, χρειάζεσαι μία μέρα στο Huaraz για να επισκεφτείς το Chavin!
Μετά συνεχίζεις για όλα τα υπόλοιπα, όπως τα γράφεις.
Αν στο Τρουχίγιο δείς μόνο Τσαν Τσαν, η μία μέρα αρκεί! Τη δεύτερη μέρα κάντην Chavin!

Last edited:

buffon85

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
Θα πας πρώτα Huaraz. Απο εκεί θα επισκεφτείς τον αρχαιολογικό χώρο του Chavin και όπως σου είπε και ο Γιώργος είναι εξαιρετικός! Θα δείς έναν απο τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του Περού! Ο πολιτισμός Chavin είναι αυτός που ακολούθησε μετα απο τον πολιτισμό του Caral (γιατί δεν σε κόβω να πηγαίνεις Caral...) :)
Αν ταξιδέψεις με λεοφωρείο βράδυ, χρειάζεσαι μία μέρα στο Huaraz για να επισκεφτείς το Chavin!
Μετά συνεχίζεις για όλα τα υπόλοιπα, όπως τα γράφεις.
Αν στο Τρουχίγιο δείς μόνο Τσαν Τσαν, η μία μέρα αρκεί! Αυτή τη μέρα κάντην Chavin!
τελεια! σε ευχαριστω και εσενα πολυαγαπημενη για την επισης απειρη υπομονη σου!

ουτε εγω το κοβω για καραλ, σε καθε γωνια του περου υπαρχει κατι που θελω να δω.

GTS

Member
Προγραμμα που σκέφτομαι για τη πρώτη φορά:

1. Λίμα
2-5. Βάση στην Ica (??) και επίσκεψη σε Ballestas, Huacachina, Nazca. Αν βολεύει να αλλάξω βάση και πού πείτε μου.
6. Επιστροφή Λίμα και πτήση για Κούσκο.
7-12 Κούσκο
13. Πτήση και Λίμα
14. Αναχώρηση

Πώς σας φαίνεται;

Τη 2η φορά ίσως κάνω βορρά μαζί με λίγο Εκουαδόρ αν βολεύει.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
2-5. Βάση στην Ica (??) και επίσκεψη σε Ballestas, Huacachina, Nazca. Αν βολεύει να αλλάξω βάση και πού πείτε μου.
Αν διάλεγα να δώ αυτά που αναφέρεις, θα έβαζα πρώτη διανυκτέρευση σε Παράκας, δεύτερη διανυκτέρευση σε Ίκα και τρίτη σε Νάσκα. Μετά θα έφευγα με λεοφωρείο για Κούσκο και δεν θα έκανα κανένα πισωγύρισμα! Έτσι μπορείς να κερδίσεις χρόνο για να δείς και άλλα σημεία ενδιαφέροντος στη όλη περιοχή.

Τη 2η φορά ίσως κάνω βορρά μαζί με λίγο Εκουαδόρ αν βολεύει.
Και εγώ το ίδιο ακριβώς θα κάνω, όταν μπεί στο πρόγραμμα το Περού ξανά!

• Like
Reactions: GTS

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills