LULLU
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- το ψαχνω....
- Ταξίδι-Όνειρο
- Νιγηρας-Μαλι
Πρωι φεύγουμε για Galle ένα προορισμό του νότου που δεν πρέπει να χάσει κανείς επισκέπτης ..ούτε και εμείς εννοείται..
Με κατεύθυνση νότιο δυτικά βρισκόμαστε δίπλα σχεδόν στη αλμύρα και τα μανιασμένα κύματα του ωκεανού..
Πολλές οι ώρες και σήμερα και οι στάσεις για ανεφοδιασμό και σίτιση απαραίτητες.. Τόση η πεινα μας που καταβροχθίσαμε το αγλέουρα σε ένα μικρο τοπικό εστιατόριο.
. Οι διάσημες από σαιτ και εκδρομικές ιστορίες παραλίες κάνουν την εμφάνιση τους ,, Matara ,Mirissa, ολες πολυδιαφημισμένες τουριστικοπλημυρισμένες. Στενοί δρόμοι με καφε, εστιατόρια μαγαζάκια με κρεμασμένη τη πραμάτεια στα πεζοδρόμια, εικόνα πολύ γνωστή για εμάς τι Πλατανιάς τι Χερσόνησος τι Μάλια τι Mirissα όλα ίδια πράγμα δηλαδη,, νεαρόκοσμος με σακίδια στη πλάτη, ξυπόλητοι πάνε και έρχονται ,μαυρισμένα λυγερόκορμα κορίτσια με τα παρεο παρελάσουν επίσης , πωλητές, μηχανάκια, αυτοκίνητα ..μια βοηηηηηηη μια ηχορύπανση!!!!!!!!!.. Τι σου κάνει λοιπόν μια φωτογραφία λίγο ηλιοβασίλεμα λίγο η παράλια με το φοίνικα λίγο πείραγμα στο φωτοσοπ και να σου ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ, μπούρδες λέω εγω..αλλά πάντα με τα δικά μου κριτήρια και γούστα ..
Τι σύγχυση βρε παιδάκι μου.. για ποια χαλάρωση λέμε δίπλα στο νερό? Εδώ σου βγαίνει η πίστη ( που δεν εχεις).. Άπου φύγει φύγει εμείς.. είμαστε και μιας κάποιας ηλικίας και είπαμε πάμε λίγο πιο κάτω , δώσε τόπο χώρο στα νιάτα..ούτε για καφέ δεν σταματήσαμε… …. Ο ήλιος και η ζέστη μας έχουν κάνει κουδούνια αλλά η επιθυμία του να βουτήξεις στα νερά δεν σε ενθουσιάζει και τόσο μια το χρώμα, μια το κύμα μπαααα άσε και ..πάμε παρακάτω… τώρα θα πείτε διαολοπαραξενοι , δύστροποι και απαιτητικοί.. Παρακάτω λοιπόν και πέφτουμε πάνω στους γνωστούς πολυφωτογραφισμένους stilt fishermen της περιοχής .. Οι πολύ ικανοί αυτοί τύποι ψαρεύουν κρεμασμένοι στη κυριολεξία πάνω σεξυλοπόδαρα.
Είναι ένα πολυς παλιος τρόπος ψαρέματος στη Σριλανκα , οι ψαράδες κάθονται πάνω σε μια ξύλινη μπάρα την Petta που είναι δεμένη σε ένα κάθετο επίσης ξύλινο στύλο καρφωμένο βαθιά στην άμμο..Απο ψηλά η θέα των ψαριων είναι ευκολότερη και η σύλληψη μοιάζει να είναι βέβαιη,,. Αυτή η τεχνική έχει τη αρχή της κατά το β παγκόσμιο πόλεμο και διαδίδεται από γενιά σε γενιά αν και τα αλιεύματα είναι πενιχρά η τέχνη καλά κρατεί και το μυστικό είναι κοινό…. Εδώ και αρκετές δεκαετίες είναι από τα πιο μαστ φωτογραφικά σαφάρι, τόσο που πιστεύετε ότι οι περισσότεροι από αυτούς που κρέμονται στην Petta δεν ανήκουν στην τίμια οικογένεια ψαράδων που προσπαθούν να βγάλουν τα προς το ζην με λίγα σκουμπριά και σαρδέλες αλλά σε ενοικιαζόμενους δηθεν ψαράδες –ηθοποιούς που περιμένουν τους τουρίστες με το κλείστρο της μηχανής συνέχεια πατημένο ζητώντας βεβαίως βεβαίως και το ανάλογο ποσόν..μια καλά στημένη βιομηχανία φωτογραφικού ενδιαφέροντος.., μια ομάδα ανθρώπων αιχμάλωτοι στη δύναμη της τουριστικής φωτογραφίας διατηρώντας ένα τρόπο ψαρέματος απαρχαιωμένο και μην αποδοτικό ( σε ψαρια)..
ΕΕΕΕΕΕ πανω σε τέτοιους πέσαμε και εμείς..Δεν προλάβαμε να κατεβούμε από το βανακι και νασου , τσα-τσα να τον πω, λογιστή να τον πω, μάνατζερ να τον πω, ένα τύπο μισόγυμνο, μια μυρωδιά ανάκατη αλμύρας , ιδρώτα και ψαρίλας να ζητά το ποσόν των 500 ρουπιων ανά κάμερα.. Ε λοιπόν εμένα αυτοί οι τύποι μου δίνουν στα νεύρα, όπως μου δίνουν στα νεύρα οι κράχτες έξω από τα μαγαζιά, οι αυτοδιοριζόμενοι παρκαδόροι , ξεναγοί, βοηθοί κτλ..και με έζωσαν τα μαύρα φίδια..
Αμ δενν καλό μου ..λάθος πόρτα..
-Δεν θέλετε μια φωτο με τους ψαράδες? Να θυμαστε?
- Θα πάρω καρτ ποστάλ.. τόσες φωτογραφίες σας έχει βγάλει ο Muller..Aλλος παράξενος και ετουτος, για να μάθει , να εμπεδώσει το πόσο αλήθεια η ψέμα κρύβεται γύρω από τους ψαράδες πέρασε 4 χρόνια κοντά τους και μάλλον δεν κατάφερε να μάθει τη πραγματικότητα …
Ο Ροχαμα ανέλαβε έργο που μάλλον τους γνώριζε αφού ενώ περάσαμε αρκετά σημεία ψαρέματος ( και είναι παρα πολλά) μας έφερε εδώ που είναι ‘’’ καλύτερα’’’
Aνταλαξανε κάτι κουβέντες κάτι νοήματα κάτι κουνήματα του κεφαλιού περα δωθε και μας δόθηκε η άδεια να βγάλουμε από μια φωτογραφία.. εξ άλλου τόσοι τουρίστες θα έλθουν μετά από εμάς….
Επόμενη στάση Gale..
Με κατεύθυνση νότιο δυτικά βρισκόμαστε δίπλα σχεδόν στη αλμύρα και τα μανιασμένα κύματα του ωκεανού..
Τι σύγχυση βρε παιδάκι μου.. για ποια χαλάρωση λέμε δίπλα στο νερό? Εδώ σου βγαίνει η πίστη ( που δεν εχεις).. Άπου φύγει φύγει εμείς.. είμαστε και μιας κάποιας ηλικίας και είπαμε πάμε λίγο πιο κάτω , δώσε τόπο χώρο στα νιάτα..ούτε για καφέ δεν σταματήσαμε… …. Ο ήλιος και η ζέστη μας έχουν κάνει κουδούνια αλλά η επιθυμία του να βουτήξεις στα νερά δεν σε ενθουσιάζει και τόσο μια το χρώμα, μια το κύμα μπαααα άσε και ..πάμε παρακάτω… τώρα θα πείτε διαολοπαραξενοι , δύστροποι και απαιτητικοί.. Παρακάτω λοιπόν και πέφτουμε πάνω στους γνωστούς πολυφωτογραφισμένους stilt fishermen της περιοχής .. Οι πολύ ικανοί αυτοί τύποι ψαρεύουν κρεμασμένοι στη κυριολεξία πάνω σεξυλοπόδαρα.
ΕΕΕΕΕΕ πανω σε τέτοιους πέσαμε και εμείς..Δεν προλάβαμε να κατεβούμε από το βανακι και νασου , τσα-τσα να τον πω, λογιστή να τον πω, μάνατζερ να τον πω, ένα τύπο μισόγυμνο, μια μυρωδιά ανάκατη αλμύρας , ιδρώτα και ψαρίλας να ζητά το ποσόν των 500 ρουπιων ανά κάμερα.. Ε λοιπόν εμένα αυτοί οι τύποι μου δίνουν στα νεύρα, όπως μου δίνουν στα νεύρα οι κράχτες έξω από τα μαγαζιά, οι αυτοδιοριζόμενοι παρκαδόροι , ξεναγοί, βοηθοί κτλ..και με έζωσαν τα μαύρα φίδια..
Αμ δενν καλό μου ..λάθος πόρτα..
-Δεν θέλετε μια φωτο με τους ψαράδες? Να θυμαστε?
- Θα πάρω καρτ ποστάλ.. τόσες φωτογραφίες σας έχει βγάλει ο Muller..Aλλος παράξενος και ετουτος, για να μάθει , να εμπεδώσει το πόσο αλήθεια η ψέμα κρύβεται γύρω από τους ψαράδες πέρασε 4 χρόνια κοντά τους και μάλλον δεν κατάφερε να μάθει τη πραγματικότητα …
Ο Ροχαμα ανέλαβε έργο που μάλλον τους γνώριζε αφού ενώ περάσαμε αρκετά σημεία ψαρέματος ( και είναι παρα πολλά) μας έφερε εδώ που είναι ‘’’ καλύτερα’’’
Aνταλαξανε κάτι κουβέντες κάτι νοήματα κάτι κουνήματα του κεφαλιού περα δωθε και μας δόθηκε η άδεια να βγάλουμε από μια φωτογραφία.. εξ άλλου τόσοι τουρίστες θα έλθουν μετά από εμάς….
Επόμενη στάση Gale..
Last edited: