Ιταλία Ταξιδι στην Πουλια

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Έχει κανείς να προτείνει εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου από αεροδρόμιο του Μπάρι? Όλες έχουν τραγικές κριτικές ..

Kostasicebar

Member
Η Loran που νοίκιασα εγώ το Πάσχα ήταν μια χαρά...
Πω
Η Ματερα είναι εκπληκτική αν και πολύ τουριστική, όπως και το alberobello.

Στο youtube αν αναζητησεις road trip Puglia Θα δεις αμέτρητες προτάσεις και με βίντεο για να αποφασίσεις.

- YouTube ένα παράδειγμα που βρήκα σε λίγα δευτερόλεπτα.
καλησπερα στην ομάδα,θα πάω με τη σύζυγο μου στη Απουλια τη μεγάλη βδομάδα.6 νύχτες 7 ημέρες μιας και η πτήση είναι βραδινή. ΕΧΩ βάλει 2 μέρες στο Λέτσε ,μια θα την αφιερώσουμε στη πόλη και τη δεύτερη λέγαμε να δούμε μια δυο πόλεις-χωριά που να αξίζουν. 3 βράδια μετά στο Μπαρι ,μια μέρα πάλι θα την αφιερώσουμε στη πόλη και τις άλλες δύο λέμε να γυρίσουμε στα υπέροχα χωριά . ΕΧΩ σκεφτεί μια μέρα να πάμε Αλμπερομπέλο και Λοκοροτόντο και την άλλη Πολινιάνο και Μονόπολι. Σάββατο βράδυ θα διανυκτερεύσουμε στη Μάτερα και τη τελευταία μας μέρα ή θα τη περάσουμε στη Μάτερα αν μας ενθουσιάσει ή στο Μπαρι … σημειωτέον ότι δεν θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο . Έχετε κάποιες προτάσεις ,πιστεύετε ότι είναι ένα καλό πρόγραμμα ;;; Ευχαριστώ πολύ

el de abajo

Member
Πω
καλησπερα στην ομάδα,θα πάω με τη σύζυγο μου στη Απουλια τη μεγάλη βδομάδα.6 νύχτες 7 ημέρες μιας και η πτήση είναι βραδινή. ΕΧΩ βάλει 2 μέρες στο Λέτσε ,μια θα την αφιερώσουμε στη πόλη και τη δεύτερη λέγαμε να δούμε μια δυο πόλεις-χωριά που να αξίζουν. 3 βράδια μετά στο Μπαρι ,μια μέρα πάλι θα την αφιερώσουμε στη πόλη και τις άλλες δύο λέμε να γυρίσουμε στα υπέροχα χωριά . ΕΧΩ σκεφτεί μια μέρα να πάμε Αλμπερομπέλο και Λοκοροτόντο και την άλλη Πολινιάνο και Μονόπολι. Σάββατο βράδυ θα διανυκτερεύσουμε στη Μάτερα και τη τελευταία μας μέρα ή θα τη περάσουμε στη Μάτερα αν μας ενθουσιάσει ή στο Μπαρι … σημειωτέον ότι δεν θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο . Έχετε κάποιες προτάσεις ,πιστεύετε ότι είναι ένα καλό πρόγραμμα ;;; Ευχαριστώ πολύ
Η Ματέρα θέλει δύο μέρες, η μία μέρα την αδικεί...νομίζω ότι τρεις μέρες στο Μπάρι είναι πολλές...κάντε μία ή δύο διακυκτερεύσεις προς Martina Franca ή Ostuni για να δείτε με μεγαλύτερη άνεση και τα χωριά εκεί γύρω αλλά και Πολινιάνο και Μονόπολι...στο Lecce καλύτερα τρεις μέρες για να δεις και Οτράντο ή Καλλίπολη που αξίζουν επίσης.

Last edited:

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Πω
Καλησπέρα. Χωρίς αυτοκίνητο θα δυσκολευτείτε με τις μονοήμερες. Ψάξτε το λίγο με τα μέσα. Είναι πολύ αισιόδοξο να προγραμματίζετε δύο μέρη ανά εκδρομή. Εξαιρώ το Polignano a Mare με το Monopoli που βγαίνουν μαζί. Κατά τ'αλλα οι διανυκτερεύσεις είναι εντάξει.

Kostasicebar

Member
Καλησπέρα. Χωρίς αυτοκίνητο θα δυσκολευτείτε με τις μονοήμερες. Ψάξτε το λίγο με τα μέσα. Είναι πολύ αισιόδοξο να προγραμματίζετε δύο μέρη ανά εκδρομή. Εξαιρώ το Polignano a Mare με το Monopoli που βγαίνουν μαζί. Κατά τ'αλλα οι διανυκτερεύσεις είναι εντάξει.
ΕΧΩ πολύ κακό ιστορικό με ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ιταλία,με κλήσεις που δε ξέρουμε από πού προέρχονται κτλ οπότε λέμε να το αποφύγουμε και να κινηθούμε με τρένα και λεωφορεία .

el de abajo

Member
ΕΧΩ πολύ κακό ιστορικό με ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ιταλία,με κλήσεις που δε ξέρουμε από πού προέρχονται κτλ οπότε λέμε να το αποφύγουμε και να κινηθούμε με τρένα και λεωφορεία .
Πάντως πουθενά στην περιοχή δεν θα έχεις θέμα με κλήσεις αν ακουλουθείς κοινή λογική...προσωπικά είναι μονόδρομος στην περιοχή το αυτοκίνητο για να δεις πράγματα...

Nikmantzou

New Member
Επειδή θα είναι η πρώτη μου φορά Ιταλία μήπως είναι καλύτερα να πάω πιο βόρεια;μήπως είναι πιο όμορφα;είδα την εκπομπή του Μπλέτσα και ψιλό απογοητεύτηκα…
Ο Μπλέτσας παρέκαμψε πολλά πράγματα απο την puglia,θεώρω οτι η εκπομπή του δεν ανέδειξε την περιόχη όσο θα έπρεπε. Προσωπικά έχω ταξιδέψει σχεδόν σε όλη την Ιταλία την οποία λατρεύω,δεν υπάρχει καμια σχέση μεταξύ βορρα κ νότου,η Απούλια θυμίζει υπερβολικά Ελλάδα,ο Βορράς (Μιλάνο,Βερόνα,Βενετία κλπ) είναι πιο Ευρώπη (καταλαβαίνετε πως το λέω),και μέτα ειναι η Ναπολη που θεώρω ειναι μια κατηγορία μόνη της. Για πρώτο σας ταξίδι στην Ιτάλια για να μυήθειτε κατα κάποιο τρόπο σε αυτή την πανένορφη χώρα θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε απο τη Ρώμη και σίγα σίγα να την ανακαλύψετε. Την Απούλια πάντως την λατρέψαμε οικογενειακώς κ άνετα θα ξαναπηγαίναμε.

JimBeam

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Highlands, Ισλανδία
Καλησπέρα,

Έχουμε κλείσει αεροπορικά για Μπάρι 16-23 Απριλίου, τρία άτομα, ζευγάρι με 1 παιδί 6 ετών. Σκεφτόμαστε να νοικιάσουμε αυτοκίνητο για όλες τις μέρες και να μείνουμε στην περιοχή της Απουλίας αποκλειστικά προφανώς, συν τη Ματέρα. Επίσης, ενώ θέλουμε να δούμε μέρη, δεν μας πιάνει μανία να βλέπουμε πολλά την ίδια μέρα, προτιμάμε να ζούμε όσο μπορούμε τις περιοχές που είμαστε.

Μιας και το ευχάριστο βάρος της οργάνωσης της εκδρομής πέφτει σε μένα και δεν έχω ξαναεπισκεφτεί την Απουλία (από Ιταλία έχω πάει μόνο Μιλάνο και road trip στο Νότιο Τιρόλο), ήθελα να ρωτήσω πώς σας φαίνεται έτσι όπως έχω χωρίσει τις μέρες και επίσης, για κάποιες διανυκτερεύσεις δεν έχω καταλήξει πού θα τις κλείσω. Ξέρω πως τελικά 7 μέρες είναι οριακές για την περιοχή.

Στο ψητό:

16 Απριλίου: Φτάνουμε αργά στο αεροδρόμιο. Λέω να μη νοικιάσω βραδιάτικα, αν και θα βόλευε, το αυτοκίνητο, για το φόβο γρατζουνιών κλπ που δε φαίνονται το βράδυ. Επίσης, δεν πολυβολεύει ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο, γιατί κοστίζει το ταξί, τα ξενοδοχεία εκεί είναι ακριβά και δε θα βρίσκουμε ίσως να φάμε. Επίσης δεν είναι μακριά από την πόλη. Άρα πηγαίνουμε ξενοδοχείο, τρώμε και κοιμόμαστε.

17 Απριλίου: Ξυπνάμε νωρίς και πηγαίνουμε αεροδρόμιο να παραλάβουμε το αυτοκίνητο. Πηγαίνουμε απευθείας Λέτσε με στάσεις Μονόπολη και Πολινιάνο. Αργά το μεσημέρι-απόγευμα φτάνουμε Λέτσε και διανυκτερεύουμε.

18 Απριλίου: Μένουμε όλη μέρα Λέτσε. (Να πεταχτούμε και κάπου για λίγες ώρες; Δε ξέρω, αξίζει; Ή να κάτσουμε να χαρούμε το Λέτσε; Μάλλον αυτό).

19 Απριλίου: Φεύγουμε από Λέτσε και πηγαίνουμε στην επόμενη περιοχή που θα διανυκτερεύσουμε τις επόμενες δύο μέρες, που δεν έχω καταλήξει ποια θα είναι αυτή με σκοπό να πάμε και Αλμπερομπέλλο και Λοκοροτόντο. Είμαι ανάμεσα σε Μαρτίνα Φράνκα, Οστούνι και Τάραντα. Η Μαρτίνα είναι σούπερ βολική ως βάση, αλλά μήπως θα βαρεθούμε δύο μέρες; Να πάμε Τάραντα για να είμαστε σε πιο μεγάλη πόλη; (αν ναι, να περάσουμε από Καλλίπολη πηγαίνοντας ή το φορτώνουμε πολύ;) Ή Οστούνι και να αφήσουμε εκτός τον Τάραντα; Άρα, πηγαίνουμε όπου είναι να πάμε και καθόμαστε εκεί για διανυκτέρευση.

20 Απριλίου: Πηγαίνουμε Αλμπερομπέλλο και Λοκοροτόντο. Βόλτα, φαγητό κλπ. Επιστρέφουμε απόγευμα στο ξενοδοχείο.

21 Απριλίου: Φεύγουμε πρωί για Ματέρα. Μένουμε εκεί όλη μέρα να την ευχαριστηθούμε και διανυκτερεύουμε.

22 Απριλίου: Μένουμε πρωί Ματέρα αν δεν την έχουμε χορτάσει και μετά πηγαίνουμε προς Μπάρι. Αν δε μας ενδιαφέρει να δούμε και αυτό το πρωί Ματέρα (που δε νομίζω βάσει αυτών που έχω διαβάσει), υπάρχει κάποια αξιόλογη επιλογή στο δρόμο προς Μπάρι; Ή με παράκαμψη; Διανυκτέρευση Μπάρι.

23 Απριλίου: Μένουμε Μπάρι μέχρι να φύγουμε (23.00 πετάμε). Πηγαίνουμε με το αυτοκίνητο αεροδρόμιο, το παραδίδουμε και επιστρέφουμε..

Πώς σας φαίνεται; Το θεωρείτε φορτωμένο ή θα προσθέτατε κάτι; Μήπως έχετε καμία πρόταση για ενοικιαζόμενο στο κέντρο της πόλης; Θα βόλευε, αλλά στο Kayak και RentalCars είναι πολύ πιο ακριβά σε σχέση με το αεροδρόμιο. Βρήκα μια δυο εταιρίες με καλές αξιολογήσεις, αλλά τα site τους είναι είτε στα Ιταλικά, ή δε δίνουν τιμές βάσει αναζήτησης, πρέπει να στείλεις μήνυμα, που είναι λίγο άβολο πλέον. Ή μήπως όχι..; Για την πρώτη μέρα ειδικά, μήπως θα βόλευε να κλείσουμε κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό για να φύγουμε άμεσα τη δεύτερη μέρα για αεροδρόμιο (στην περίπτωση που δε βρω ενοικιαζόμενο στο κέντρο); Είναι ασφαλής περιοχή τη νύχτα;

Επίσης, μιας και δε μας βγάζει να επισκεφτούμε μέρη από το Λέτσε (Καλλίπολη, Οτράντο), μήπως να το βγάζαμε εκτός; Και να προσθέσουμε δύο διανυκτερεύσεις αλλού; Ή αξίζει το Λέτσε για να πας για μιάμιση μέρα μόνο του; Δεν είναι και τόσο μακριά…

Ευχαριστώ!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.904
Μέλη
39.601
Νεότερο μέλος
pgarcia25

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα