δεν προκειται για κλασικο τυπικο οδηγο τυπου Lonely Planet, αλλα για ενα βιβλιο το οποιο αναφερεται σε ολη την τοπιογραφια της Κωνσταντινουπολης απο τα ρωμαικα χρονια. Ειναι εξαιρετικα καλογραμμενος, διαβαζεται πολυ ευχαριστα και σχεδον απολυτως εγγυρος. (φιλος βυζαντινολογος, εκανε κατι ψιλοδιορθωσεις του τυπου "οι κολωνες του αρχαιου ναου που χρησιμοποιηθηκαν στην ταδε βυζαντινη εκκλησια, δεν ηρθαν απο τη Λαοδικεια, αλλα απο τα Παταρα", αλλα κατα τα αλλα τον βρηκε πληρεστατο). Με ειχε βοηθησει πολυ στο πρωτο μου ταξιδι στην Πολη. Ο συγγραφεας του ειναι αμερικανος ο οποιος διδαξε επι χρονια στη ροβερτειο σχολη της Κωνσταντινουπολης, οποτε νιωθει την Πολη.Γειά χαρά σε όλους.
Έχω κανονίσει ταξιδάκι τέλη Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη και ψάχνοντας για οδηγό σκέφτηκα οτι θα επιθυμούσα για το συγκεκριμένο προορισμό να έχω κάποιον οδηγό που να είναι γραμμένος από Έλληνα ή έστω ελληνικές εκδόσεις, όχι μόνο για το θεωρητικό λόγο οτι ίσως να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα και προσοχή σε σημεία, μνημεία, κλπ που για εμάς έχουν σημασία, αλλά για το ευρύ διεθνές κοινό όχι και τόση, αλλά και για τον πρακτικό λόγο οτι να αναφέρονται τουλάχιστον οι περισσότερες περιοχές και μνημεία και στα ελληνικά ή με την παλαιότερη ελληνική τους ονομασία.
Έχει κανείς να μου προτείνει ένα τέτοιο οδηγό?
Ευχαριστώ
Καλημέρα ηθελα να ρωτήσω χρησιμοποίησε κανένας αυτη τη προσφορά;; Εαν ναι εχετε κάποιο σχόλιο;
οπως εγραψα και πιο πανω, ο οδηγος που πηρα ειναι απο το voyager, ιανουαριου-φεβρουαριου (τευχος 69) και ειναι top ten..Oι οδηγοί είναι του Voyager τεύχος 70 του ΜΑρτίου, το Λονδινο είναι ο πρώτος προορισμός που βάζει, οπότε ο οδηγός που πήρες εσυ πρέπει να είναι άλλου περιοδικού.
η εφημεριδα ''ΚΕΦΑΛΑΙΟ'' εχει ως προσφορα ταξιδιωτικους οδηγους της σειρας time out.
πρωτος οδηγος '''ΛΟΝΔΙΝΟ''