• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ταξιδεύοντας με τις μουσικές του κόσμου.

Gina Bal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Είναι άδικο να μην αναφέρουμε και τον Goran Bregovic και τι άλλο πέρα απο το Ederlezi....

Last edited by a moderator:

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ευχαριστώ την Bahari που παρουσίασε δύο υπέροχα τραγούδια του πολυαγαπημένου μου Lili Boniche.
Εν είδη κουϊζ είχα βάλει σε ένα post στο forum "ερωτευμένοι με το παρίσι" μία αναφορά στη ζωή του Lili Boniche.

Την αντιγράφω εδώ πληροφοριακά :
"Στις παρυφές της γαλλόφωνης μουσικής, η μουσική των μεταναστών. Αναμειγνύουν τους καημούς για τις πατρίδες που άφησαν πίσω με τα βάσανα και τις ελπίδες της νέας ζωής.
Ξεχωριστή περίπτωση οι Γάλλοι της Αλγερίας. Ξεκίνησαν με μία πατρίδα και μετά από έναν βίαιο πόλεμο για την ανεξαρτησία βρέθηκαν με δύο, ορισμένοι με καμία.
Από τους πιο ονομαστούς Γαλλοαλγερινούς μουσικούς, εβραϊκής καταγωγής, είχε μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του 1950. Με μια πολύ ιδιόμορφη και χαρακτηριστική μείξη πολύ διαφορετικών ρυθμών και ειδών μουσικής από το αραβικό andalou μέχρι τη ρούμπα, το τάγκο, το πάσο ντόμπλε και την εβραϊκή μουσική.
Χάθηκε από το μουσικό στερέωμα στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν παντρεύτηκε μία πλούσια κόμισσα, που ζήλευε τις μεγάλες του επιτυχίες στις γυναίκες, όταν τραγουδούσε στα μπαρ. Συγχρόνως αναγκάστηκε να καταφύγει στη Γαλλία, όταν το νέο καθεστώς δήμευσε όλη τους την περιουσία.
Και έτσι βρέθηκε στη Γαλλία σαν τον Αλμπέρ Καμύ, χωρίς πατρίδα. Οι Αλγερινοί τον θεωρούσαν Γάλλο και οι Γάλλοι Αλγερινό!
Ξαναεμφανίστηκε στην μουσική την δεκαετία του ’90, όπου έκανε μεγάλος πια μια νέα λαμπρή καριέρα. Το 1998 τραγούδησε στο Olympia. Πέθανε το 2008 σε ηλικία 87 χρονών.
Με το τραγούδι του Il n' y a qu'un seul Dieu γεφυρώνει τρεις θρησκείες : την χριστιανική, την μουσουλμανική και την εβραϊκή.
Μεγάλες του επιτυχίες επίσης το Bambino, Alger Alger, Eili mektoub, Ne soyez pas cruelle Mademoiselle, ana fel houb κλπ
"

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ακούσαμε την περίφημη εκτέλεση του τραγουδιού Bambino από τον Lili Boniche. Το λέει τόσο ωραία, που είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι δεν είναι αλγερινό τραγούδι.

Κι'όμως το τραγούδι είναι ναπολιτάνικο και ο πρωτότυπος τίτλος του είναι Guaglione τραγουδημένο από τον Renato Carosone. Σχετικά πρόσφατα το ακούσαμε στην ταινία "Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϋ". Όμως μεγάλη επιτυχία και ευρύτερα γνωστό το έκανε στην γαλλόφωνη έκδοσή του η Dalida to 1956. Τέλος μια χιουμοριστική, αλλά πολύ ωραία διασκευή του στα αραβικά, είδαμε σε μια γαλλική ταινία παρωδία του Τζεϋμς Μποντ. Ακούστε και τις τρεις εκδοχές :

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Οργάνωση του forum

Προς dorotija και όλους τους συμμετέχοντες : Μετά την δημιουργία του φόρουμ, μήπως είναι σκόπιμο το θέμα αυτό να μεταφερθεί εκεί. Εάν συμφωνούν και οι υπόλοιποι, μήπως ο/η dorotija μπορεί να το πραγματοποιήσει;

Πως πρέπει να οργανωθεί το φόρουμ; Θα πάμε σε εξειδικευμένα μουσικά θέματα ανά περιοχή και είδος μουσικής; Εάν ναι, που μάλλον είναι και το πιό λογικό, πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες. Νομίζω ότι ο hydronetta δικαιωματικά πρέπει να αναλάβει την Αφρική. Και οι λοιποί ό,τι νομίζουν.

Χρειάζεται να ακουστούν οι απόψεις σας.

Υ.Γ. Το βλέπω για ξενύχτι πάλι σήμερα....

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Προς dorotija και όλους τους συμμετέχοντες : Μετά την δημιουργία του φόρουμ, μήπως είναι σκόπιμο το θέμα αυτό να μεταφερθεί εκεί. Εάν συμφωνούν και οι υπόλοιποι, μήπως ο/η dorotija μπορεί να το πραγματοποιήσει;

Πως πρέπει να οργανωθεί το φόρουμ; Θα πάμε σε εξειδικευμένα μουσικά θέματα ανά περιοχή και είδος μουσικής; Εάν ναι, που μάλλον είναι και το πιό λογικό, πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες. Νομίζω ότι ο hydronetta δικαιωματικά πρέπει να αναλάβει την Αφρική. Και οι λοιποί ό,τι νομίζουν.

Το σκεφτόμουν κι εγώ φίλε galat να το μεταφέρω. Γνώμη μου είναι να ανοιχτούν θέματα με κριτήριο τη γεωγραφία. Είτε αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να είναι ήπειρος, πχ Αφρική, είτε και ακόμα συγκεκριμένα χώρα (πχ Πορτογαλία ή Αργεντινή). Χαλαρά και ότι νομίζει ο καθένας. Άλλωστε δεν υπάρχουν αποκλειστικότητες, όλοι προσθέτουμε ότι έχουμε! Ήδη έχω ανοίξει ένα θέμα για αραβικές μουσικές...:)

ΥΓ, ξενύχτι, ξενύχτι! Με τέτοια παρέα...

ΥΓ2. Δεν είναι σαφές οτι ειμαι Η Dorotija???? :cool:

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Εάν ναι, που μάλλον είναι και το πιό λογικό, πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες. Νομίζω ότι ο hydronetta δικαιωματικά πρέπει να αναλάβει την Αφρική. Και οι λοιποί ό,τι νομίζουν.
Aς όψεται galat που έχω δουλειά και ρίχνω κλεφτές ματιές στο PC και δεν μπορώ να ακούσω και να δω με την ησυχία μου τα μουσικά κλιπ.
Η πρότασή μου είναι:
1. Να μεταφερθεί το θέμα στο σχετικό γκρουπ
2. Να σχηματίσουμε μικρές ομάδες που να καλύπτουν γεωγραφικές περιοχές πχ Αφρική, Ασία κλπ ή και μουσικά είδη. Χάρηκα ήδη που είδα ότι άνοιξε σχετικό θέμα για την αραβική μουσική. Μπορούμε να έχουμε μια "εξειδίκευση" σε μουσικά είδη/περιοχές, αλλά νομίζω καλύτερα να είμαστε σχετικά ελεύθεροι αν κάτι ενδιαφέρον πέσει στην αντίληψή μας και θέλουμε να το προβάλουμε
3. Καλό είναι κάθε μουσικό κλιπ να συνοδεύεται και από πληροφορίες για τον καλλιτέχνη ή και συνολικά για τη μουσική της χώρας
4. Αν μπορούμε να βρισκόμαστε και να ανταλλάσουμε μουσικές θα ήταν ευχής έργο για τις δισκοθήκες μας
5. Εννοείται μπορούμε να συνδυάζουμε άρτον και θεάματα;)

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Συμφωνώ απόλυτα με όλα τα παραπάνω.

Σχετικά με το Υ.Γ.2 της dorotija : Δημόσια συγνώμη για την παρανόηση.

Bahari

Member
Όμως σίγουρα αξίζει τη συμμετοχή και το Φεστιβάλ του KOSMOS FM στις 11-12/6. Αλλά μέχρι τότε θα προλάβουμε να πούμε λεπτομέρειες.
Λοιπόν, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να το οργανώσουμε και να κατέβουμε δυναμικά :clap: στο φεστιβάλ του Kosmos936 στις 11 και 12 Ιουνίου το Θέατρο Βράχων. Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα: 2ο Kosmos Festival - The specials - Kosmos

4. Αν μπορούμε να βρισκόμαστε και να ανταλλάσουμε μουσικές θα ήταν ευχής έργο για τις δισκοθήκες μας
5. Εννοείται μπορούμε να συνδυάζουμε άρτον και θεάματα;)
Συμφωνώ και με τις δυο προτάσεις :clap:

Bahari

Member
Και μια και αναφέραμε το φεστιβάλ του Kosmos ας ακούσουμε ένα συγκρότημα που εμφανίστηκε στο περσινό φεστιβάλ. Μιλάμε για τους Orishas που συνδυάζουν το κουβανέζικο hip hop με το Latin rap. Στις συνθέσεις τους κυριαρχεί η rhumba, το danzon και μοτίβα από το cha cha..

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Για τα ισπανόφωνα τραγούδια υπάρχει θέμα το "musica latina" στους "ισπανόφωνους". με αρκετές λεπτομέρειες μάλιστα. πιθανώς να υπάρχει κάτι όμοιο και στους "Ιταλούς"

Bahari

Member
Για τα ισπανόφωνα τραγούδια υπάρχει θέμα το "musica latina" στους "ισπανόφωνους". με αρκετές λεπτομέρειες μάλιστα. πιθανώς να υπάρχει κάτι όμοιο και στους "Ιταλούς"
Για να πω την αλήθεια, είμαι λίγο μπερδεμένη ως προς το που θα "ανεβάσουμε" τα σχετικά βιντεάκια... Και για την αραβική μουσική υπάρχει ξεχωριστό θέμα, αλλά αραβική μουσική έχουμε και εδώ και στο γκρουπ της Αιγύπτου. Κι επίσης στο γκρουπ "Μάμα Άφρικα" υπάρχουν πολλά βιντεάκια με Αφρικανούς καλλιτέχνες http://www.travelstories.gr/%EC%DC%...5%F7%DE%F2-%EA%E9-%FC%F7%E9-%EC%FC%ED%EF.html
Οπότε, τι κάνουμε;;; :roll:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα