• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ταξί-ενδιαφέρει όσους ταξιδεύουν από 5/9/2011

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κι έτσι προτείνεις να εκλείψουν παντελώς;

Kostis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τωρα για λιγο στ'αυγα μας
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικος
Εγω θελω να γινουν πιο πολιτισμενα τα ταξι.

Να υπαρχει ενας εποπτικος οργανισμος που να περναει κοσκινο ολους τους ανθρωπους που θελουν να οδηγησουν ταξι.

Να υπαρχει ευκρινεστατα χαρτι με τα στοιχεια του οδηγου σε Ελληνικη και Λατινικη γραφη σε κοινη θεα,ετσι ωστε αμα θελω εγω ή ενας τουριστας να κανουμε καταγγελια στον εποπτικο οργανισμο,για κατι που εκανε να ξερουμε ποιος ειναι ο ταξιτζης.Οχι να ψαχνω αμα θυμηθω πινακιδες.

Να παιρνουν αδειες ταξι μονο οσοι μιλανε τουλαχιστον Αγγλικα σαν ξενη γλωσσα γιατι ειμαστε τουριστικη χωρα.

Να υπαρχουν διπλασια προστιμα στους ταξιτζηδες που θα ριξουν τα τασακια τους στο δρομο,που θα κλεισουν ραμπες ΑΜΕΑ,που θα παρκαρουν καπου κ θα ουρησουν στο δρομο (ζωα) καθως και συστασεις αμα το ταξι τους εχει σπασμενα τζαμια,φαναρια κλπ.

Να ειναι υποχρεωτικη η ζωνη ασφαλειας στα ταξι.

Να ειναι ο ταξιτζης επαγγελματιας και να μην με κανει τρεις κυκλους να με παει στον προορισμο μου. (οι καημενοι οι τουριστες δεν ξερετε τι εχουν τραβηξει)

Απομακρυνση του υπερβολικου αριθμου ταξι οταν περιμενουν για πιατσα.Οσοι ειστε απο Αθηνα και νοτια Προαστεια θα το καταλαβετε οταν η Βουλιαγμενης στο υψος του Εμπορικου στον Αγ.Δημητριο εχει μονιμο μποτιλιαρισμα λογω μειωσης των λωριδων κυκλοφοριας ,οπως και η Συγγρου στο υψος του ΦΙΞ.

Να υποχρεωνεται ο ταξιτζης να ειναι ευπαρουσιαστος και επαγγελματιας.Δεν θελω να παιρνω ταξι κ να μου λεει ο ταξιτζης "κοιτα την μπιπ στα δεξια σου,πως εχει ντυθει η μπιπ,θελει να παει να μπιπ" νισαφι πια με αυτα.Δεν θελω να βρωμαει κ να ζεχνει.

Αφαιρεση αδειας οταν με κλεβει στο ταξιμετρο και καταγγελιες κ προστιμο οταν παιρνει διπλοτριπλο κουρσα καθως επισης οταν βιαζομαι κ ψαρευει πελατες σταματωντας σε καθε χερι που βλεπει σηκωμενο.

Επισης ο ελεγκτικος οργανισμος στις 3 καταγγελιες να καλει τον ταξιτζη για επανεξεταση του και στις 5 να χανει την αδεια για ενα διαστημα κ στις 10 να τη χανει τελειως.

Προστιμο και ποινικες διωξεις σε αυτους που -οπως ειδαμε το καλοκαιρι- κανουν κινητοποιησεις οι οποιες επηρεαζουν κ τους αλλους κλαδους.Θες κυριε ταξιτζη να απεργησεις; Δικαιωμα σου.Παρκαρε το αμαξι και κατσε σπιτι κ μην το λειτουργεις και πες απεργω.Το να απεργεις κ να κλεινεις αεροδρομια,λιμανια,να πετας λαδια -που πας φυλακη για αυτο- στο δρομο,να μην αφηνεις τουριστες να πιασουν λιμανι και να επηρεαζεις αλλους κλαδους που ψαχνουν 2-3 μηνες δουλειας τοτε κατευθειαν στη δικαιοσυνη....

Υ.Γ μαλτακια τωρα τα σκεφτηκα σε 15 λεπτα κ τα εγραψα...αμα θελαν αυτοι που ειναι στα υπουργεια δεν θα κανανε κατι καλυτερο ?

canf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
1)Να υπαρχουν διπλασια προστιμα στους ταξιτζηδες που θα ριξουν τα τασακια τους στο δρομο,που θα κλεισουν ραμπες ΑΜΕΑ,που θα παρκαρουν καπου κ θα ουρησουν στο δρομο (ζωα) καθως και συστασεις αμα το ταξι τους εχει σπασμενα τζαμια,φαναρια κλπ.

2)Να ειναι υποχρεωτικη η ζωνη ασφαλειας στα ταξι.

3)Να υποχρεωνεται ο ταξιτζης να ειναι ευπαρουσιαστος και επαγγελματιας.Δεν θελω να παιρνω ταξι κ να μου λεει ο ταξιτζης "κοιτα την μπιπ στα δεξια σου,πως εχει ντυθει η μπιπ,θελει να παει να μπιπ" νισαφι πια με αυτα.Δεν θελω να βρωμαει κ να ζεχνει.

4)Υ.Γ μαλτακια τωρα τα σκεφτηκα σε 15 λεπτα κ τα εγραψα...αμα θελαν αυτοι που ειναι στα υπουργεια δεν θα κανανε κατι καλυτερο ?
1)ποιος ο λογος ακριβως να πληρωνουν διπλασια, απο εμενα που σαν οδηγο μπορει να κανω το ιδιο;;
2)εχει αποδειχθει οτι αυτο ειναι πιο επικινδυνο.το να εισαι 10 ωρες+καθηλωμενος σε ενα ταξι το εχεις σκεφτει;
3)αν δεν σ'αρεσει , κατεβα κατω, και παρε αλλο, ή πήγαινε μετα ποδια.ειναι το οχημα του, και δε σε μπαζει με το ετσι θελω.
4)δλδ τι να πουμε τωρα για τους δημοσιους υπαλληλους, τα μουτρα που εχουν , την αγενεια, και τον τροπο που φερονται σε ελληνες και μεταναστες;;;και ειναι και δημοσιοι υπαλληλοι!!

σε ολα τα αλλα που δεν παραθετω συμφωνω εν μερει...αλλα απο την αλλη, καθε επαγγελαμα εχει τους "καλους" και τους "κακους".μην τρελαινομαστε.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
1) μάλλον εννοεί διπλάσια πρόστιμα απο όσο είναι τώρα όχι διπλάσια απο τους άλλους. Αν και αυτό θα είχε κάποιο νόημα αν αναλογιστούμε ότι ένας ταξιτζής περνάει τη μισή του μέρα στο δρόμο οπότε παράγει πολύ περισσότερα αποτσίγαρα, ούρα και μπλοκαρισμένες ράμπες

2) είσαι σίγουρος πως έχει αποδειχθεί ότι το να φοράς ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο είναι πιο επικίνδυνο απο το να μη φοράς?

3) ''είναι το όχημά του και αν σου αρέσει'' ... αυτή η νοοτροπία έχει απαξιώσει τον κλάδο και έχει στρέψει όλη την κοινή γνώμη εναντίον τους

4) και που να πούμε για τους έγκλειστους στον Κορυδαλλό που είναι δολοφόνοι, βιαστές και κλέφτες. αλλά αυτό με ποιό τρόπο συνδέεται με τα ταξί?

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
1) Απομακρυνση του υπερβολικου αριθμου ταξι οταν περιμενουν για πιατσα.Οσοι ειστε απο Αθηνα και νοτια Προαστεια θα το καταλαβετε οταν η Βουλιαγμενης στο υψος του Εμπορικου στον Αγ.Δημητριο εχει μονιμο μποτιλιαρισμα λογω μειωσης των λωριδων κυκλοφοριας ,οπως και η Συγγρου στο υψος του ΦΙΞ.

2) κ προστιμο οταν παιρνει διπλοτριπλο κουρσα καθως επισης οταν βιαζομαι κ ψαρευει πελατες σταματωντας σε καθε χερι που βλεπει σηκωμενο.

Προσωπικά και σε καθημερινή βάση με ενοχλεί απίστευτα το 1). Οι "άτυπες" πιάτσες που έχουν κάνει οι ταξιτζήδες δημιουργούν απίστευτη ταλαιπωρία στους υπόλοιπους οδηγούς. Ενώ παλιά που είχαν δουλειά "σνόμπαραν" και ουσιαστικά κατήργησαν τις τότε υπάρχουσες νόμιμες πιάτσες γιατί δεν τους συνέφεραν.

Το 2) δεν ισχύει εδώ και πολύ καιρό, λόγω αναδουλειάς. Είναι τόσα τα άδεια ταξί, που πολύ σπάνια και σε περίεργα σημεία ή ώρες μπορεί να πάρουν διπλή κούρσα. Φυσικά εξαιρούνται οι περιπτώσεις που υπάρχει απεργία των ΜΜΜ, όπου σε αυτή την περίπτωση βέβαια γεμίζουν με κόσμο όσο χωράνε (πράγμα λογικό εφόσον έτσι εξυπηρετούνται και οι δύο πλευρές).

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μια διευκρίνιση.
Η ζώνη ασφαλείας είναι υποχρεωτική σε όλα τα ΙΧ επιβατικά σύμφωνα με τον ΚΟΚ.Μηδενός εξαιρουμένου.Εκτός αν έχω χάσει κανένα κεφάλαιο.

rebellos

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΝΝΗ
Τα ταξι ειναι μια απο τις συντεχνιες που βρωμάνε.. Αλλά ξεχωριστα με τα ταξι, εχει να κάνει με όλα τα κλειστα επαγγελματα, το Σύνταγμα δεν λέει για επαγγελματικη ελευθερία και δικαίωμα στην ελευθερη επιλογή και άσκηση επαγγέλματος;;

Kostis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικος
1)ποιος ο λογος ακριβως να πληρωνουν διπλασια, απο εμενα που σαν οδηγο μπορει να κανω το ιδιο;;
2)εχει αποδειχθει οτι αυτο ειναι πιο επικινδυνο.το να εισαι 10 ωρες+καθηλωμενος σε ενα ταξι το εχεις σκεφτει;
3)αν δεν σ'αρεσει , κατεβα κατω, και παρε αλλο, ή πήγαινε μετα ποδια.ειναι το οχημα του, και δε σε μπαζει με το ετσι θελω.
4)δλδ τι να πουμε τωρα για τους δημοσιους υπαλληλους, τα μουτρα που εχουν , την αγενεια, και τον τροπο που φερονται σε ελληνες και μεταναστες;;;και ειναι και δημοσιοι υπαλληλοι!!

σε ολα τα αλλα που δεν παραθετω συμφωνω εν μερει...αλλα απο την αλλη, καθε επαγγελαμα εχει τους "καλους" και τους "κακους".μην τρελαινομαστε.
τα γραφω σημερα γιατι χτες οταν υπεβαλλα την απαντηση μου το βραδυ δεν εγινε δεκτη γιατι εκαναν εργασιες συντηρησης στο σαιτ κ χαθηκαν ολα τα στοιχεια.

1)αυτο που εννοει ο Nikos

2)Αμα εχει αποδειχθει οτι ειναι επικινδυνο (που δεν το εχω ακουσει ποτε) τοτε μπορει ο καθε οδηγος να τραβαει χειροφρενο οποτε κουραστει πχ ανα 3ωρο και να κανει μια βολτα να ξεπιαστει κ να ξαναμπει μεσα στο ταξι.Ολοι ετσι κ αλλιως εχουμε εικοσαλεπτα μισαωρα διαλειμματα.

Ομως αυτο που λες δεν εχει καθολου νοημα.Αμα πας ταξιδι με το αυτοκινητο σου,Αθηνα - Κιλκις ή Τριπολη - Θεσσαλονικη που ειναι πχ 10 ωρες δεν θα φορας καθολου ζωνη "επειδη ειναι αποδεδειγμενα πιο επικινδυνο" καμια σχεση.Και τις 10 ωρες μεχρι να φτασεις στον προορισμο σου...και αν πεις οτι αλλο η Εθνικη αλλο μεσα στην πολη να σου πω αποδεδειγμενα οτι πιο πολλα ατυχηματα γινονται μεσα στην πολη κ με μικρες ταχυτητες...

Επισης εννοω ζωνη και για τους επιβατες...

3)αμα δεν μου αρεσει να κατεβω κατω...μαζι σου...την ταριφα που θα πρεπει να ξαναπληρωσω στο επομενο ταξι ποιος θα μου την πληρωσει? θα πληρωνω δυο ταριφες για ενα προορισμο επειδη ο ενας ειναι βρωμυλος?

4)να πουμε για την αγενεια των δημοσιων υπαλληλων,μαζι σου...αλλα εδω ειναι θρεντ για ταξι...δεν καταλαβαινω επισης γιατι το εβαλες με μπολντ και υπογραμμιση,σε τι αποσκοπουσες...τεσπα.

Γιατι γκρινιαζεις ομως...δεν θες να γινει καλυτερος ο κλαδος?σε βολευει-συμφερει-αρεσει που ειναι ετσι?

Kostis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικος
Μια διευκρίνιση.
Η ζώνη ασφαλείας είναι υποχρεωτική σε όλα τα ΙΧ επιβατικά σύμφωνα με τον ΚΟΚ.Μηδενός εξαιρουμένου.Εκτός αν έχω χάσει κανένα κεφάλαιο.
Η ζωνη ναι ειναι υποχρεωτικη,αμα δεις ομως ταξιτζη, φιλε ,με ζωνη να μου τον δειξεις κ εμενα

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
2)εχει αποδειχθει οτι αυτο ειναι πιο επικινδυνο.
Αυτο ποτε αποδειχθηκε και δεν το πηρε κανεις χαμπαρι;

Χεστηκα για τους ταξιτζηδες... καιρος ειναι να ανοιξουν ΟΛΑ τα επαγγελματα. Και πολυ εχουμε αργησει και αργουμε...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Η ζωνη ναι ειναι υποχρεωτικη,αμα δεις ομως ταξιτζη, φιλε ,με ζωνη να μου τον δειξεις κ εμενα
Τόσα χρόνια μετακινούμαι καθημερινά με ταξί (στη δουλειά, στις βόλτες, παντού). Έχω δει τα πάντα. Όπως και τον ένα (1) ταξιτζή της Αθήνας που φοράει ζώνη....

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν καταλαβαίνω τι ζόρι τραβάς συγκεκριμένα με τη ζώνη.Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες μη ταξιτζήδες γύρω σου που δεν την φοράνε.Σε τι διαφέρει ο ταξιτζής που κάνει το ίδιο;;;

Εδώ δεν την φοράνε οι μπάτσοι στα περιπολικά που είναι και όργανα της τάξης!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom