• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

ΗΠΑ Ταξίδι στις ΗΠΑ.

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Κατα καιρούς πετάει η Lufthansa κάτι 350αρια για Χαβάη, που προσωπικά την αφήνω για τελείως ξεχωριστό ταξίδι. Όλες οι δυτικές πολιτείες προσφέρουν τέτοια μέρη για ταξίδι με campervan που από την στιγμή που έχετε ικανοποιητικές μέρες, είναι κρίμα να σπάσετε το ταξίδι σε 2 μέρη.

Εάν πάτε Σαν Φρανσίσκο με campervan, προσοχή που θα το παρκάρετε, δε συνιστώ διαμονή ΣΦ με campervan. Ίσως ένα πέρασμα από την πόλη στα βασικά της σημεία και μετά περνάτε Golden Gate και πάτε για Big Sur.

Με Camper είναι εύκολο να κινηθεί κάποιος σε μεγάλες πόλεις όπως Los Angeles ή San Francisco, υπαρχουν χώροι "στάθμευσης";
Edit: στείλαμε μαζί μήνυμα. Εννοείς για να μείνει κάποιος το βράδυ ή για να παρκάρει; Campgrounds στο San Francisco έχω δει μόνο στο Marina Green στη παραλία, αλλά δε θα το συνιστούσα. Los Angeles είχα δει ένα campground στο Hollywood, λογικά θα έχει και άλλα σε περιοχές κοντά στις παραλίες.

Last edited:

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Κατα καιρούς πετάει η Lufthansa κάτι 350αρια για Χαβάη
Τι λες ωρέ κοπέλι; Πότε τα έχει πετάξει και δεν τα έχω δει ποτέ; Μη μου πεις είναι με μίλια κλπ

Χαριτωμένο ήταν το Sequoia, για 1 ωρίτσα καλό ήταν. Eαν έχεις πάει στο Muir δεν έχει και πολύ νόημα. Δεν έχω παει death valley, αλλά πιο ενδιαφέρον μου φαίνεται για την περίπτωση σου. Ακόμη πιο ενδιαφέροντα μου φαίνονται τα πάρκα στη Γιούτα, όπου πήγα και ήταν καταπληκτικά, φοβερό road trip, μαζί με new Mexico, φυσικά Νεβαδα κι ολίγον από Κολοράντο, route 66. Ανώτερο από Καλιφόρνια σε επίπεδο φύσης, με τα χερια κάτω.
Gracias @Yorgos, γνωρίζω περί πάρκων στη Utah και θα τα ήθελα κι αυτά αλλά πέφτουν λίγο μακριά από LA για 2ήμερο.

Last edited:

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Τι λες ωρέ κοπέλι; Πότε τα έχει πετάξει και δεν τα έχω δει ποτέ; Μη μου πεις είναι με μίλια κλπ
Frankfurt-HNL με 350 ευρώ. Στο fly4free το έχω δει τουλάχιστον 3 φορές τα 3-4 χρόνια.

Με μίλια κάποτε έτρεχαν κάτι επικά, 35000 μίλια one way και 5 ευρώ φόρους, ανέβηκαν κι αυτά. Τα κοίταξα τώρα, 50000 μίλια one way και 124 ευρώ φόρους, δεν αξίζει. Ακόμα και η United ανέβασε τα μίλια στο SFO/LAX-HNL, 40000 μίλια όταν κάποτε ήταν 12500 γιατί το θεωρούσε πτήση εσωτερικού 😭😭😭

Edit: Life, μπήκα στο Fly4free να δω ιστορικό, δες.

1646125199614.png

Last edited:

thrykika

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Edit: στείλαμε μαζί μήνυμα. Εννοείς για να μείνει κάποιος το βράδυ ή για να παρκάρει; Campgrounds στο San Francisco έχω δει μόνο στο Marina Green στη παραλία, αλλά δε θα το συνιστούσα. Los Angeles είχα δει ένα campground στο Hollywood, λογικά θα έχει και άλλα σε περιοχές κοντά στις παραλίες.
Το ΣΦ δεν θα είναι μεγάλο πρβλημα καθώς ειναι η αφετηρία του ταξιδιού μας, αλλά και για διαμονή και για απλή στάθμευση. είμαστε γενικά του camping κι του yolo και θέλουμε να αποφύγουμε τον προγραμματισμό ξενοδοχείων

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Το ΣΦ δεν θα είναι μεγάλο πρβλημα καθώς ειναι η αφετηρία του ταξιδιού μας, αλλά και για διαμονή και για απλή στάθμευση. είμαστε γενικά του camping κι του yolo και θέλουμε να αποφύγουμε τον προγραμματισμό ξενοδοχείων
Αφού είναι η αφετηρία τότε μη νοικιάσετε το campervan όσο είστε στη πόλη, κανονίστε την ενοικίαση μετά. Να δείτε τοποθεσία παραλαβής γιατί καμιά φορά αυτοί που νοικιάζουν campervan είναι εκτός πόλης.

Για yolo στο ΣΦ, να μείνετε Pacific tradewinds hostel, πολύ ταξιδιωτική ατμόσφαιρα, εάν είστε 2 μπορείτε να μείνετε σε private δωμάτιο στο 1ο όροφο.

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Frankfurt-HNL με 350 ευρώ. Στο fly4free το έχω δει τουλάχιστον 3 φορές τα 3-4 χρόνια.

Με μίλια κάποτε έτρεχαν κάτι επικά, 35000 μίλια one way και 5 ευρώ φόρους, ανέβηκαν κι αυτά. Τα κοίταξα τώρα, 50000 μίλια one way και 124 ευρώ φόρους, δεν αξίζει. Ακόμα και η United ανέβασε τα μίλια στο SFO/LAX-HNL, 40000 μίλια όταν κάποτε ήταν 12500 γιατί το θεωρούσε πτήση εσωτερικού 😭😭😭

Edit: Life, μπήκα στο Fly4free να δω ιστορικό, δες.

View attachment 388766
Με ζάλισες πρωί πρωί με τα μίλια και τους αριθμούς γλυκούλη μου:bleh:
Πες εξαρχής ότι είναι από Γερμανία οι τιμές ντε...Είπα κι εγώ...
(πολύ καλές είναι προφανώς, ακόμα κι αν προσθέσεις τις πτήσεις Ελλάδα-Γερμανία)

D

Delmem38110

Guest
Ήμουν πρόσφατα Yosemite και προτείνω να μη το χάσετε. Η αλήθεια είναι ότι το camper είναι τεράστιο πλεονέκτημα. Προσωπικά, άμα ήξερα ότι είχα camper, δε θα έφευγα για Hawaii και θα το ζούσα στο έπακρο από άκρη ως άκρη του Pacific Coast, από San Diego μέχρι πολιτεία του Oregon. Και μετά από εκεί, πιο πολύ ενδοχώρα, Lake Tahoe-Yosemite-Sequoia park-Grand Canyon-Las Vegas-Death Valley και Los Angeles.
ένα παρόμοιο αλλά μεγαλύτερης κλίμακας (χιλιομετρικά) ταξίδι έχουμε στα σκαριά για το καλοκαίρι του 23 με αρχή και τέλος το dfw. με δωρεάν αμάξι από φίλους
η ενοικιαζόμενο καμπερ για 30/35 μέρες. η Αμερική οδικώς όπου και να πας είναι εμπειρία.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Gracias @Yorgos, γνωρίζω περί πάρκων στη Utah και θα τα ήθελα κι αυτά αλλά πέφτουν λίγο μακριά από LA για 2ήμερο.
Προφανώς αυτά δεν τα πρότεινα για διήμερο αλλά ως εναλλακτική σε όλα τα άλλα. Και για μένα αξίζουν περισσότερο από Λ.Α, Big Sur,Yosemite κλπ.

rev26

Member
Θα
Θα πήγαινα σίγουρα Kauai και μάλλον Μaui για δεύτερο. Μπορεί και Big.

Εξαρτάται από τι θέλετε να κάνετε. Σας ενδιαφέρουν τα ηφαιστεια; Τα ψωνια; Το τρεκκινγκ; Οι παραλίες, το σερί, οι φαλαινες;

Θα απέφευγα το Oahu, που έχω παει, όμορφο είναι αλλά σε τοπία υστερεί και έχει πιο mainstream τουρισμό.

Αν ψάξεις θα βρεις άρθρα που εξηγουν τι προσφέρει το καθένα και διαλέγεις ανάλογα με τα γούστα σου.

Επίσης, αν δε σε πειράζει να δεις φώτο, ρίξε μια ματιά και στο Yosemite και στη λίμνη Tahoe στην Καλιφόρνια, ίσως ναν σου αρεσουν περισσότερο, γούστα είναι αυτά.
Νομίζω ότι πιο πολύ από Χαβάη δεν θα μου αρέσει τίποτα άλλο και ας μην έχω πάει ποτέ
Χαριτωμένο ήταν το Sequoia, για 1 ωρίτσα καλό ήταν. Eαν έχεις πάει στο Muir δεν έχει και πολύ νόημα. Δεν έχω παει death valley, αλλά πιο ενδιαφέρον μου φαίνεται για την περίπτωση σου. Ακόμη πιο ενδιαφέροντα μου φαίνονται τα πάρκα στη Γιούτα, όπου πήγα και ήταν καταπληκτικά, φοβερό road trip, μαζί με new Mexico, φυσικά Νεβαδα κι ολίγον από Κολοράντο, route 66. Ανώτερο από Καλιφόρνια σε επίπεδο φύσης, με τα χερια κάτω.
@Yorgos Μπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για τα μέρη που λες;Γιούτα,Κολοράντο κτλ.
@Yorgos Ποια πάρκα επισκέφθηκες σε Γιούτα;Μπορείς να μου δώσεις λίγες πληροφορίες για διαδρομές,πόλεις που αξίζουν κτλ..Τα sos δλδ..

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Νομίζω ότι πιο πολύ από Χαβάη δεν θα μου αρέσει τίποτα άλλο και ας μην έχω πάει ποτέ

@Yorgos Ποια πάρκα επισκέφθηκες σε Γιούτα;Μπορείς να μου δώσεις λίγες πληροφορίες για διαδρομές,πόλεις που αξίζουν κτλ..Τα sos δλδ..
Πλέον δεν μπορώ να κάνω ούτε λινκ ούτε να ανοίξω λινκ από το φόρουμ όσο είμαι στην Κούβα, για λόγους που έχουν να κάνουν με θέματα πέραν του ελέγχου μου, ακόμη κι όταν είμαι με VPN.

Οπότε δεν μπορώ να σου παραθέσω το λινκ της ιστορίας "δεν πιστεύω να σας πηγαίνει ο Γιώργος σε τίποτα ερημιες". Ψάξε την, είναι στις ιστορίες Αμερικής. Πέραν όλων αυτών που πήγαμε, έχει κι άλλα, όπως το Antelope για παράδειγμα, για μένα μάλλον η κορυφαία περιοχή του κόσμου για road trip. Από αυτές που έχω δει τουλάχιστον σίγουρα η κορυφαία. Τρομερή ποικιλία σε τοπία, ωραίοι άνθρωποι, μέχρι και αρχαία έχει, ελαχιστοτατο κόσμο και πολύ οικονομικά.

Πάντως έστω 6 μέρες Χαβάη θα τις χτύπαγα. Και θα άφηνα απέξω LA, SF κλπ. Το κορυφαίο στην Αμερική είναι η φύση, ούτε οι πόλεις, ούτε τα μουσεία, ούτε τιποτε άλλο.

rev26

Member
Πλέον δεν μπορώ να κάνω ούτε λινκ ούτε να ανοίξω λινκ από το φόρουμ όσο είμαι στην Κούβα, για λόγους που έχουν να κάνουν με θέματα πέραν του ελέγχου μου, ακόμη κι όταν είμαι με VPN.

Οπότε δεν μπορώ να σου παραθέσω το λινκ της ιστορίας "δεν πιστεύω να σας πηγαίνει ο Γιώργος σε τίποτα ερημιες". Ψάξε την, είναι στις ιστορίες Αμερικής. Πέραν όλων αυτών που πήγαμε, έχει κι άλλα, όπως το Antelope για παράδειγμα, για μένα μάλλον η κορυφαία περιοχή του κόσμου για road trip. Από αυτές που έχω δει τουλάχιστον σίγουρα η κορυφαία. Τρομερή ποικιλία σε τοπία, ωραίοι άνθρωποι, μέχρι και αρχαία έχει, ελαχιστοτατο κόσμο και πολύ οικονομικά.

Πάντως έστω 6 μέρες Χαβάη θα τις χτύπαγα. Και θα άφηνα απέξω LA, SF κλπ. Το κορυφαίο στην Αμερική είναι η φύση, ούτε οι πόλεις, ούτε τα μουσεία, ούτε τιποτε άλλο.
Ναι την θυμάμαι την ιστορία σου ,θα την ξαναδιαβάσω για φρεσκαρισμα.
Μέχρι το επόμενο zoom meeting με τους φίλους μας έχουμε χρόνο να αποφασίσουμε για τους τελικούς προορισμούς ...Αν και μας είπαν ότι θα περάσετε τόσο καλά που σε μερικούς μήνες θα μας ξανάρθετε και είμαι σίγουρη ότι έχουν δίκιο οπότε ότι μείνει από έξω θα πραγματοποιηθεί μια επομενη φορά!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος
Stagkia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα