Ινδονησία Ταξίδι στην Ινδονησία

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Γρήγορη ερώτηση επειδή δεν βλέπω πουθενά σχετική αναφορά. Τις μέρες που θα είμαστε στη Γιογιακάρτα, αξίζει να πάμε νότια προς κάποια παραλία; Ουσιαστικά έχουμε 2 μέρες διαθέσιμες ολόκληρες (εκτός των μετακινήσεων), την μια θα πάμε στο Borobudur και άλλους ναούς της περιοχής και την δεύτερη στο Prambanan (μιλάω και με έναν τοπικό οδηγό για το πρόγραμμα) μαζί με κάτι άλλο. Το θέμα είναι ότι αν και οι αποστάσεις δεν είναι πολύ μεγάλες χρειάζονται ώρες για τις μετακινήσεις και δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε ή αν αξίζει μετά το Prambanan να κινηθούμε προς νότο. Επίσης, ψάχνοντας διάβασα και για την Jomblang Cave που φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα, έχει πάει κανείς;
Δε ξέρω το γενικότερο πρόγραμμα σας αλλά με 2 μέρες Γιογκιακαρτα δεν θα κοιτούσα κοντινή παραλια.Εχει εκτός από Prambanan και Borobodur και καποια πραγματα μέσα στην πόλη, γύρω από το παλατι αν θυμάμαι καλά ..

makzax

Member
Δε ξέρω το γενικότερο πρόγραμμα σας αλλά με 2 μέρες Γιογκιακαρτα δεν θα κοιτούσα κοντινή παραλια.Εχει εκτός από Prambanan και Borobodur και καποια πραγματα μέσα στην πόλη, γύρω από το παλατι αν θυμάμαι καλά ..
Βασικά 3 μέρες έχουμε, αλλά την πρώτη μέρα (θα φτάσουμε το μεσημέρι) λέμε να μην κάνουμε κάποια εκδρομή και να τριγυρίσουμε απλά λίγο στην πόλη. Ο οδηγός μου πρότεινε το Water Castle, μέσα στην πόλη είναι αυτό. Απλά σαν Έλληνες :D μας αρέσουν οι παραλίες αλλά δεν ξέρω εν τέλει αν θα αξίζει τον κόπο (και τον χρόνο).

makzax

Member
Το αναφέρω εδώ για να υπάρχει σαν πληροφορία για όποιον ενδιαφέρεται, αφού τα έχω φρέσκα.

Για το Borobudur, θα πρέπει αν σκοπεύετε να πάτε μόνοι σας να βγάλετε εισιτήριο από πριν εδώ:
Taman Wisata Candi | Experience The Ancient World of Java
γιατί οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες και η είσοδος γίνεται ανά μια ώρα (κάθε και μισή).
Το θέμα είναι ότι οι κρατήσεις ανοίγουν μερικές μέρες πριν (περίπου 1 εβδομάδα) οπότε δεν μπορεί κάποιος να κλείσει εισιτήριο πολύ πριν. Υπάρχει πρόβλημα όμως με τις πρωϊνές ώρες γιατί εξαφανίζονται αμέσως και μπορεί να μην βρίσκετε - εγώ περίμενα ακριβώς την ώρα που θα άνοιγε η μέρα που ήθελα και πάλι δεν έβρισκα για πριν τις 12:30! Οπότε έκλεισα στις 2:30 και θα πάω πρώτα στο Prambanan (που δεν χρειάζεται κράτηση) και μετά στο Borobudur.
Αυτά! ;)

Polly

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ/ Γουατεμάλα
Καλησπέρα
΄Ηθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει επισκεφτεί τα νησιά Karimunjawa (βόρεια της Ιάβας) και αν ναι, ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας; Ευχαριστώ!

Polly

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ/ Γουατεμάλα
Καλησπέρα και πάλι, επανέρχομαι με μια πιο γενική ερώτηση. :)

Έχω δυσκολευτεί να βγάλω πρόγραμμα για το ταξίδι μας (τον Απριλιο), κυρίως γιατί δεν μπορώ να εστιάσω στο τι θέλουμε να κάνουμε (μάλλον θέλω να πάω παντού). Έχουμε λίγες μέρες για μια τόσο μεγάλη χώρα (16 νύχτες), οι αποστάσεις φαίνονται πολύ μεγάλες και θέλω να συνδυάσουμε φύση/αρχαιολογία/παραλίες, αλλά όχι σε υπερβολικά ή εστω ασχημα τουριστικά αναπτυγμένα μέρη. Έχω βγάλει το παρακάτω πρόγραμμα βασισμένο στα παραπάνω.
  • Άφιξη Τζακάρτα και από εκεί μετάβαση στην Τζεπάρα (λιμάνι στο βόρειο κομμάτι της Ιάβας - (1 μέρα)) για να πάρουμε το πλοίο την επόμενη μέρα για τα νησιά.
  • Νησιά Karinmujawa (4 μέρες)
  • Μετάβαση από τα νησιά σε Γιογκιακάρτα (1 μέρα)
  • Γιογκιακάρτα (Πραμπανάν και Μποροντουπούρ) 2/3 μέρες
  • Μετάβαση από Γιογκιακάρτα στο Μπρόμο και διαμονή εκεί (1 μέρα)
  • Μπρόμο - Μαδακαρίπουρα (1 μέρα).

Από εκεί και πέρα έχουμε 5 μέρες και την έκτη μέρα (το βράδυ) πετάμε από Τζακάρτα.Είμαι μεταξύ των παρακάτω επιλογών:
  1. Να πετάξουμε από Σουραμπάγια σε Φλόρες και από εκεί 3 μέρες στα Κομόντο και μια μέρα στο Λαμπουάν Μπάτζο ή πίσω στην Τζακάρτα μια μέρα πιο νωρίς.
  2. Να πετάξουμε στο Λομποκ και να περάσουμε 4-5 μέρες εκεί.
  3. Να παραμείνουμε στην Ιάβα – μάλλον η πιο απλή και οικονομική λύση, αλλά τι άλλο να συμπεριλάβω για να βάλω λίγες μέρες παραπάνω κάπου παραθαλάσσια;

Στο Μπαλί είχαμε αποφασίσει να μην πάμε. Οποιαδήποτε πληροφορία ή συμβουλή για να με κατατοπίσετε θα είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ!

Last edited:

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Καλησπέρα και πάλι, επανέρχομαι με μια πιο γενική ερώτηση. :)

Έχω δυσκολευτεί να βγάλω πρόγραμμα για το ταξίδι μας (τον Απριλιο), κυρίως γιατί δεν μπορώ να εστιάσω στο τι θέλουμε να κάνουμε (μάλλον θέλω να πάω παντού). Έχουμε λίγες μέρες για μια τόσο μεγάλη χώρα (16 νύχτες), οι αποστάσεις φαίνονται πολύ μεγάλες και θέλω να συνδυάσουμε φύση/αρχαιολογία/παραλίες, αλλά όχι σε υπερβολικά ή εστω ασχημα τουριστικά αναπτυγμένα μέρη. Έχω βγάλει το παρακάτω πρόγραμμα βασισμένο στα παραπάνω.
  • Άφιξη Τζακάρτα και από εκεί μετάβαση στην Τζεπάρα (λιμάνι στο βόρειο κομμάτι της Ιάβας - (1 μέρα)) για να πάρουμε το πλοίο την επόμενη μέρα για τα νησιά.
  • Νησιά Καρίμουντζαβα (4 μέρες)
  • Μετάβαση από τα νησιά σε Γιογκιακάρτα (1 μέρα)
  • Γιογκιακάρτα (Πραμπανάν και Μποροντουπούρ) 2/3 μέρες
  • Μετάβαση από Γιογκιακάρτα στο Μπρόμο και διαμονή εκεί (1 μέρα)
  • Μπρόμο - Μαδακαρίπουρα (1 μέρα).

Από εκεί και πέρα έχουμε 5 μέρες και την έκτη μέρα (το βράδυ) πετάμε από Τζακάρτα.Είμαι μεταξύ των παρακάτω επιλογών:
  1. Να πετάξουμε από Σουραμπάγια σε Φλόρες και από εκεί 3 μέρες στα Κομόντο και μια μέρα στο Λαμπουάν Μπάτζο ή πίσω στην Τζακάρτα μια μέρα πιο νωρίς.
  2. Να πετάξουμε στο Λομποκ και να περάσουμε 4-5 μέρες εκεί.
  3. Να παραμείνουμε στην Ιάβα – μάλλον η πιο απλή και οικονομική λύση, αλλά τι άλλο να συμπεριλάβω για να βάλω λίγες μέρες παραπάνω κάπου παραθαλάσσια;

Στο Μπαλί είχαμε αποφασίσει να μην πάμε. Οποιαδήποτε πληροφορία ή συμβουλή για να με κατατοπίσετε θα είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ!
Αν πάτε στο Flores θα πρότεινα να μη μείνετε μόνο στο να επισκεφτείτε το Κομόντο Παρκ.Πεταξτε για Bajawa , δείτε τα παραδοσιακά χωριά ngada με το bena village επιβλητικό.Στο γυρισμό για Labuan Bajo αν έχεις χρόνο κάνεις μια στάση και Ruteng.Το ίδιο το Labuan Bajo δε με χάλασε για μια μέρα.Μπυρες με locals σε μαγαζί με live και σίγουρα η ψαραγορά όπου διαλέγεις από μια μεγάλη ποικιλία τι θες να σου βαλουν επιτόπου για ψήσιμο και πας και κάθεσαι και περιμένεις..Καλά το νησί έχει και άλλα μέρη ανατολικοτερα απλά θέλει πολλές μέρες...

Για Ιάβα hiking στο Kawah Ijen ,καταρράκτες κ.τ.λ ...Αν με το παραλιακά εννοείται παραλίες για μπάνιο δεν γνωρίζω για κάτι τόσο αξιόλογο, άλλα είναι τα highlights στο νησί σίγουρα...

Lombok ναι αν ψάχνετε παραλίες αλλά θεωρώ ότι σας καλύπτουν τα νησιά στην αρχή του ταξιδιού (αν και δεν τα έχω επισκεφτεί)

Polly

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ/ Γουατεμάλα
Αν πάτε στο Flores θα πρότεινα να μη μείνετε μόνο στο να επισκεφτείτε το Κομόντο Παρκ.Πεταξτε για Bajawa , δείτε τα παραδοσιακά χωριά ngada με το bena village επιβλητικό.Στο γυρισμό για Labuan Bajo αν έχεις χρόνο κάνεις μια στάση και Ruteng.Το ίδιο το Labuan Bajo δε με χάλασε για μια μέρα.Μπυρες με locals σε μαγαζί με live και σίγουρα η ψαραγορά όπου διαλέγεις από μια μεγάλη ποικιλία τι θες να σου βαλουν επιτόπου για ψήσιμο και πας και κάθεσαι και περιμένεις..Καλά το νησί έχει και άλλα μέρη ανατολικοτερα απλά θέλει πολλές μέρες...

Για Ιάβα hiking στο Kawah Ijen ,καταρράκτες κ.τ.λ ...Αν με το παραλιακά εννοείται παραλίες για μπάνιο δεν γνωρίζω για κάτι τόσο αξιόλογο, άλλα είναι τα highlights στο νησί σίγουρα...
Σε ευχαριστώ πολύ! Μάλλον πρέπει να κόψουμε κάτι για να προλάβουμε να πάμε και στα χωριά κοντά στη Bajawa. Θα το κοιτάξω όμως. Πώς είχες μετακινηθεί εσύ στο Flores;
Το Kawah Ijen το είχαμε απορρίψει γιατί ταξιδεύουμε με την κόρη μας (8 χρονών) και νομίζω ότι θα δυσκολευτεί να κάνει την ανάβαση στη μέση της νύχτας (θα έχουμε ήδη κάνει το πρωινό ξύπνημα για το Μπρόμο). Εκτός κι αν πάμε και το δούμε το πρωί – και χάσουμε τους μπλε χρωματισμούς της λάβας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.903
Μέλη
39.603
Νεότερο μέλος
Georgeva25

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom