karfitsa
Member
Η Τσεχία ζητάει PLF.Το κάνεις όποια στιγμή θέλεις πριν το ταξίδι
Příjezdový formulář / Public Health Passenger Locator Form
Η Τσεχία ζητάει PLF.Το κάνεις όποια στιγμή θέλεις πριν το ταξίδι
Ταξιδέψαμε με τρένο την επόμενη μέρα οποτε κάναμε και μια διανυκτέρευση στη Βιέννη. Τα παιδια είναι 7+10 ετών, στο ξενοδοχείο δεν ήθελαν τπτ εφόσον οι γονείς είμαστε εμβολιασμένος. Είχαμε κάνει για καλό και κακό ένα rapid στα παιδια το οποίο δεν χρειάστηκε πουθενα!!Να σε ρωτήσω....πώς φύγατε για Βουδαπέστη????εμείς θα πάμε με αμάξι... Κάτι φίλοι θα μας παραλάβουν....είχατε κάνει μοριακό στα παιδιά??
Εμείς πηγαμε Βουδαπέστη με τρένο. Δεν κοίταξαν ουτε τα εισιτήρια στο τρένο. Δεν χρειάζεται plf, τα παιδια μπαίνουν παντου χωρίς τπτ εφόσον οι γονείς είναι εμβολιασμενοι!Καλημέρα. Έχω και εγώ προγραμματισμένο ταξίδι 15-20 Δεκεμβρίου για Βιέννη. Δεδομένου ότι η Βιέννη ανοίγει στις 20, έλεγα, από αεροδρόμιο Βιέννης να πάρω το τρένο για Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη ή Πράγα. Τι προτείνετε; Τι έλεγχος γίνεται σε αυτούς που πηγαίνουν σε άλλες χώρες μέσω Βιέννης με τρένο; Και όσον αφορά το plf, ποιες από τις παραπάνω το απαιτούν ; Ευχαριστώ!
Εδώ υπάρχει διευκρίνηση από έναν καθηγητή.Δεν ξέρω αν είναι στις επιτροπές ή όχι.Σόρρυ αν ειμαι εκτος θέματος, αλλά από που προκύπτει ότι θα θες PCR για να μπεις στην Ελλάδα όντας εμβολιασμένος? Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας λέει
"Στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών. Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.
Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00."
Ή έχω ξεχάσει τα ελληνικά μου, ή δυσκολεύομαι στην κατανόηση, ή η ανακοίνωση προκαλεί το λιγότερο σύγχυση. Η δική μου ανάγνωση είναι πως πλέον οι ανεμβολίαστοι από όποιο σημείο της γης, μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα (ακόμα και από χώρες που πρώτα ήταν σε μαύρη λίστα), με PCR 48 ωρών (και όχι πχ 72).
Δεν αναφέρεται πουθενά ότι το πράσινο πιστοποιητικό πάει περίπατο.