Πόρτο, ακριβώς επειδή αναφέρεις δύο βράδια. Η Λισσαβόνα έχει πολλά περισσότερα να κάνεις, για μένα θέλει 4-5 διανυκτερεύσεις.Πόρτο ή Λισσαβώνα για 2 βράδια για κάποιον που δεν έχει πάει σε καμία από τις δύο πόλεις;
Πόρτο, ακριβώς επειδή αναφέρεις δύο βράδια. Η Λισσαβόνα έχει πολλά περισσότερα να κάνεις, για μένα θέλει 4-5 διανυκτερεύσεις.Πόρτο ή Λισσαβώνα για 2 βράδια για κάποιον που δεν έχει πάει σε καμία από τις δύο πόλεις;
airbnb η διαμερίσματα από μπουκινγκ. είναι πολύ καλές οι τιμές τους.Σκέφτομαι και είμαι στο ψάξιμο για Πορτογαλλία το καλοκαίρι. Μου φαίνονται ακριβά τα ξενοδοχεία εκεί γιατί είμαστε οικογένεια με 2 μεγάλα παιδιά και 1 μικρό. Έχετε να προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο? Επίσης βρίσκω με λεωφορείο 3 ώρες για Πόρτο είναι καλή ιδέα να το βάλω για 2 μέρες? Το ταξίδι μάλλον θα είναι 7 μέρες. Γενικά τι να δούμε και τι να κάνουμε? Ευχαριστώ
Σκεφτόμουν ότι ήταν πολλές οι 7 μέρες για την Λισσαβώνα και θα είναι δύσκολο να επανέλθουμε μόνο για το Πόρτο και γιαυτό είπα να τα συνδίαζα. Αν όμως είναι όπως τα λες θα ψάξω τα υπόλοιπα κοντινά της Λισσαβώνας. Ευχαριστώ!Προσωπικά θεωρώ κριμα να κάψεις έναν προορισμό σαν τον Πόρτο σε διήμερο και δη ανεβοκατεβαινοντας σε πούλμαν. Είναι μια πόλη με χαλαρούς ρυθμούς τους οποίους αξίζει να σεβαστείς για να την απολαύσεις. Γενικά η Βόρεια Πορτογαλία είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο που αξίζει να φυλάξεις για επόμενο ταξίδι. Σε 7 μέρες δε θα βαρεθείτε στη Λισαβόνα, συν ότι δίπλα έχει την παραμυθένια Σίντρα (Κι άλλους κοντινούς προορισμούς για τους οποίους επιφυλάσσομαι γιατί δεν έχω παει ακόμα), που καλύτερα να αφιερώσετε 2 μέρες εκει για να δείτε όλα τα παλάτια και τα κάστρα με την ησυχία σας, αν φυσικά τέτοια αξιοθέατα είναι του γούστου σας.
Και εγώ αυτό σκεφτόμουν γιατί έχουμε κάνει αρκετά ταξίδια και κάπως έτσι τα μοιράζουμε και βλέπουμε την χώρα. Η μόνη διαφορά η πτήση φτάνει 11 το βράδυ και θα πρέπει να περάσουμε τις πρώτες μέρες στην Λισαβόνα και τις τελευταίες στο Πόρτο αφού η πτήση επιστροφής φεύγει μεσάνυκτα οπόταν πάμε από Πόρτο κατευθείαν αεροδρόμιο. Ευχαριστώ πολύ!Εγώ πάλι νομίζω ότι μια χαρά βολεύει να κάνετε ένα τριήμερο (2 διανυκτερεύσεις) στο Πόρτο. Εμείς μείναμε 7 βραδιά συνολικά Πορτογαλία (2 Πόρτο,5 Λισαβόνα). Νοικιάσαμε αυτοκίνητο μόλις προσγειώθηκε Λισαβόνα και φύγαμε κατευθείαν για Πόρτο. Επίσης επισκέφτηκαμε αυθημερόν την Κοιμπρα και την Φάτιμα που βρίσκονται ανάμεσα στις δύο πόλεις.
Σε αυτές τις περιπτώσεις εξαρτάται νομίζω και τι τύπος ταξιδιώτη είσαι. Δηλαδή,για εμάς ήταν υπεραρκετές 5 μέρες στη Λισαβόνα την οποία περπατήσαμε από άκρη σε άκρη και επισκεφθηκαμε και αρκετα πέριξ(Σιντρα, Καπό ντα Ρόκα).
Επίσης, θέλαμε στο 7ημερο ταξίδι μας να έχουμε πλήρη εικόνα όσο γίνεται της χώρας.Αλλο αν πας 3-4 μέρες,εκεί όντως πρέπει να επιλέξεις Πόρτο η Λισαβόνα.Αλλα για 7 μέρες,θεωρώ ότι άνετα συνδιάζονται!
Η αλήθεια αυτό με αγχώνει με την βραδυνή πτήση αλλά δεν έχει κάτι άλλο. Αν δεν έχει μετρό μπορεί να πάρουμε uber. Δεν είναι εύκολο να ξαναγίνει αυτό το ταξίδι γιατί είναι πολύ ακριβά τα αεροπορικά και μιας και είμαστε 5 άτομα βγαίνουν όλα αρκετά γιαυτό ήθελα να δω και τις 2 πόλεις σε αυτό το ταξίδιΕμεις εχουμε παει ενα ταξιδι Λισαβονα και Πορτο και ενα μονο Πορτο.
Η Β. Πρτογαλια ειναι ενα ειδικο ταξιδι και θα εξαρτηθει απο το αν εχετε σκοπο να ξαναπατε. Αν πατε μονο μια φορα, 5+2 για τις δυο μεγαλες πολεις ειναι οκ πλανο. Αλλιως μεγαλωνετε το ταξιδι σε 5+5 μερες και τα βλεπετε ολα.
Το ταξιδι με το λεωφορειο ειναι μια χαρα. Εχω κανει τη διαδρομη και με τρενο, καμια διαφορα στους χρονους η την ανεση. Απλα ακριβοτερο το τρενο.
Προσοχη στη βραδινη αφιξη στη Λισαβονα. Εμεις κλεισαμε περσι μεσημεριανη για να μη βρεθουμε χωρις μετρο αν υπαρξει καθυστερηση.