Ως γνωστός κοιλιόδουλος, σκέφτηκα να αναδείξουμε μία ακόμη παράμετρο των ταξιδιών. Το φαγητό . Αλλά και το ποτό.
Οι ταξιδιωτικοί μας προορισμοί, εκτός από όλα τα άλλα που μας προσφέρουν, μας δίνουν και τη δυνατότητα να απολαύσουμε και διαφορετικές γεύσεις. Οι διαφορετικές αυτές γεύσεις έχουν τα δικά τους σύνορα που πολύ συχνά είναι ανεξάρτητα από χώρες.
Για παράδειγμα η Ελλάδα. Στην αγαπημένη μου Φολέγανδρο, σπεσιαλιτέ είναι η καρπουζένια. Ένα γλυκό φτιαγμένο με καρπούζι. Προσωπικά μου άρεσε αρκετά. Κάτι παρόμοιο έχω φάει και στη Μήλο.
Και για να μην αφήσω παραπονεμένο το άλλο μισό της γευστικής απόλαυσης, το ποτό, θα αναφερθώ στο Vinsanto. Έξοχο ημίγλυκο κρασί της Σαντορίνης. Είναι είδος κρασιού κι όχι μάρκα και μόνο στη Σαντορίνη επιτρέπεται κρασιά να φέρουν αυτή την ονομασία, αφού βέβαια κι αυτά είναι φτιαγμένα με την παραδοσιακή μέθοδο των λιαστών σταφυλιών.
Αυτά τα λίγα προς το παρόν.
Περιμένω και τις δικές σας ταξιδιωτικές - γευστικές εμπειρίες.
Οι ταξιδιωτικοί μας προορισμοί, εκτός από όλα τα άλλα που μας προσφέρουν, μας δίνουν και τη δυνατότητα να απολαύσουμε και διαφορετικές γεύσεις. Οι διαφορετικές αυτές γεύσεις έχουν τα δικά τους σύνορα που πολύ συχνά είναι ανεξάρτητα από χώρες.
Για παράδειγμα η Ελλάδα. Στην αγαπημένη μου Φολέγανδρο, σπεσιαλιτέ είναι η καρπουζένια. Ένα γλυκό φτιαγμένο με καρπούζι. Προσωπικά μου άρεσε αρκετά. Κάτι παρόμοιο έχω φάει και στη Μήλο.
Και για να μην αφήσω παραπονεμένο το άλλο μισό της γευστικής απόλαυσης, το ποτό, θα αναφερθώ στο Vinsanto. Έξοχο ημίγλυκο κρασί της Σαντορίνης. Είναι είδος κρασιού κι όχι μάρκα και μόνο στη Σαντορίνη επιτρέπεται κρασιά να φέρουν αυτή την ονομασία, αφού βέβαια κι αυτά είναι φτιαγμένα με την παραδοσιακή μέθοδο των λιαστών σταφυλιών.
Αυτά τα λίγα προς το παρόν.
Περιμένω και τις δικές σας ταξιδιωτικές - γευστικές εμπειρίες.