Helen28
Member
Δεν υπάρχει επιλογή στο να το κρατήσει κάποιος το μωρό και δεν θα θέλαμε να το αφήσουμε κάπου το μωρό αν με ρωτάτε ακόμα θυμάμαι με πίκρα όλες τις φορές που με άφηναν οι γονείς μου για να ταξιδέψουν .Εμείς σαν οικογένεια έχουμε μάθει να ταξιδεύουμε ξαι το ίδιο θελουμε να κάνουμε με το παιδί μας ο προβληματισμός μου είναι όπως λέτε στο ότι είναι τόσο μακρινό ταξίδι που δεν θα το σκεφτόμουν να πάω αν δεν ήταν ένα μεγάλο μέρος του κόστους εξασφαλισμένο .Το ξέρω πως δεν θα θυμάται τίποτα σε μερικά χρόνια όμως θα θυμάται και το κυριότερο είναι ότι δεν θα νιώσει μόνη τηςΝα πω μια γνώμη εγώ που έχω μεγαλωμένα παιδιά. Το εκ των υστέρων.
Καταννοώ απόλυτα την ανάγκη του γονέα να έχει το παιδιάκι του μαζί και να μη του λείπει ειδικά όταν είναι πολύ μικρό. Όπως και την περίπτωση του να μην υπάρχει επιλογή να το αφήσεις κάπου και να ταξιδέψεις ήσυχος.
Εκ των πολύ υστέρων λοιπόν, έχοντας φάει και γω μια φρίκη να μην αφήνω το μωρό μου πουθενά εκτός της ώρες της δουλειάς, θα έλεγα πως ήτνα ξεκάθαρα ψυχολογικό και συναισθηματικό.
Πρακτικά είναι ανώφελο, με την έννοια πως ένα παιδάκι μηνών δεν καταλαβαίνει τίποτα παρά μόνο βγαίνει από το πρόγραμμά του, ενώ αν αδιαθετήσει/αρρωστήσει δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα και μπορεί να τινάξει όλο το ταξίδι στον αέρα.
Το πλεονέκτημα είναι ότι μαθαίνει από μικρό να είναι στο δρόμο με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό και το δέσιμο της οικογένειας.
Επίσης το ταξίδι είναι ο χρόνος για τους γονείς να μείνουν για λίγο δίχως την έννοια της φροντίδας και να ξαναβρούν τους εαυτούς και τη σχέση μεταξύ τους.
Ωστόσο σέβομαι και θαυμάζω απίστευτα όσους τα κουβαλούν στην άκρη του κόσμου αλλά εγώ θα το απέφευγα.