piccolo_mondo
Member
Μα εδω δεν συζηταμε για το τι χρειαζεται ενα παιδι για να αναπτυχθει σωστα.. Αλλο θεμα αυτο.
Εχεις δικιο. Το ερωτημα ηταν που να επενδυθουν χρηματα. Αν δεν επενδυθουν στα μεσαια τμηματα της πυραμιδας, νομιζω σε assets (ακινητη και κινητη περιουσια) ειναι ενταξει. Και στα ταξιδια ειναι ενταξει, αλλα αφορα την αυτοπραγματωση των γονιων, οχι των παιδιων, αφου δεν ειναι δικο τους επιτευγμα.Μα εδω δεν συζηταμε για το τι χρειαζεται ενα παιδι για να αναπτυχθει σωστα.. Αλλο θεμα αυτο.
Τα παιδια (οπως και ολοι οι συμμετεχοντες) κερδιζουν πολλα απο ενα ταξιδι. Προσφορα των γονεων ειναι, οχι επιτευγμα, οπως και η ακινητη/κινητη περιουσια δεν ειναι επιτευγμα των παιδιων. Αλλα δεν κανουμε ταξιδια για να πουμε το καταφερα κ αυτο, δεν ειναι αυτοσκοπος, ειναι μαθηση, βιωμα. Τουλαχιστον αυτο εννοω εγω σε αυτο το thread, ως μαθηματα τα λογαριαζω τα ταξιδια.Εχεις δικιο. Το ερωτημα ηταν που να επενδυθουν χρηματα. Αν δεν επενδυθουν στα μεσαια τμηματα της πυραμιδας, νομιζω σε assets (ακινητη και κινητη περιουσια) ειναι ενταξει. Και στα ταξιδια ειναι ενταξει, αλλα αφορα την αυτοπραγματωση των γονιων, οχι των παιδιων, αφου δεν ειναι δικο τους επιτευγμα.
Ολη η συζητηση εγινε στη βαση του αν ειναι το σπουδαιοτερο που μπορει να προσφερει με χρηματα ο γονιος. Η αποψη μου ειναι πως οχι και ανεφερα παραδειγματα.Τα παιδια (οπως και ολοι οι συμμετεχοντες) κερδιζουν πολλα απο ενα ταξιδι. Προσφορα των γονεων ειναι, οχι επιτευγμα, οπως και η ακινητη/κινητη περιουσια δεν ειναι επιτευγμα των παιδιων. Αλλα δεν κανουμε ταξιδια για να πουμε το καταφερα κ αυτο, δεν ειναι αυτοσκοπος, ειναι μαθηση, βιωμα. Τουλαχιστον αυτο εννοω εγω σε αυτο το thread, ως μαθηματα τα λογαριαζω τα ταξιδια.