Alkisti
Member
Μαζί σου!!! Μπορεί να μην θυμούνται στην αρχή, όμως το μυαλό διαπλαθεται, ανοίγουν οι ορίζοντες και αρχίζουν να βλέπουν πιο μακριά. Φυσικά από μικρά μαθαίνουν πώς να συμπεριφέρονται στα ταξίδια. Σου το εγγυώμαι ότι όταν μεγαλώσουν θα έχουν πιο ανοιχτούς ορίζοντες!!! Εμάς φέτος το παιδί μας ενηλικιώνεται και ετοιμάζεται να κάνει το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό με φίλους. Αν δεν είχε ταξιδέψει τόσο πολύ θα φοβόμουν να την αφήσω. Όμως τώρα ξερω ότι θα το απολαύσει!!!Δεν μπορω, δεν κρατιεμαι, θελω να τους δειξω τον κοσμο ολο, θελω να νιωθουν πολιτες του κοσμου, θελω να ξερουν πως δεν εχουν ριζες, τα ταξιδια ειναι η καλυτερη επενδυση, η καλυτερη εκπαιδευση, η καλυτερη μορφωση. Και δεν ισχυει το "ειναι μικρα, δεν θα θυμουνται", γιατι βιωνουν και τα βιωματα διαμορφωνουν μυαλα και ψυχες. Ναι, δεν θα θυμουνται σε 1-2-3 χρονια ισως, αλλα θυμουνται τους επομενους μηνες μετα απο ενα ταξιδι, θυμουνται, συζητανε, σκεφτονται, ονειρευονται κ εξελισσονται, αναπτυσσονται. Ναι στα ταξιδια με τα παιδια (αν και το οικονομικο ειναι ενα σοβαρο θεμα, αλλα κοβουμε απο αλλου).
Όσο για το οικονομικό είναι πάντα ένας σοβαρό θέμα αλλά εγώ έχω να πω ότι χάρη στις low cost εταιρείες έκανα πολλά ταξίδια. Με έναν σωστό προγραμματισμό νομίζω ότι μπορεί να κάνεις πολλά. Το θέμα είναι να θέλει κανείς να ανοίξει τα μυαλά του. Βλέπω κόσμο στον περίγυρο μου, με σαφώς μεγαλύτερη οικονομική άνεση από εμάς. Δεν έχουν πάει ούτε ένα ταξίδι ποτέ. Έχουν όμως 2 πολυτελή αυτοκίνητα στην οικογένεια τους! Και ρωτάω ,πόσο βελτιώθηκε η ζωή τους με τα πολυτελή αυτοκίνητα σε σχέση με τη δική μου, που έχω ένα μικρό αυτοκίνητο αλλά ονειρεύομαι να γυρίσω τον κόσμο? Και σιγά σιγά θα το κάνω!!! Γι αυτό λοιπόν ταξιδέψτε, υγεία να έχουμε πάνω από όλα και θα πραγματοποιήσουμε σιγά σιγά όλα μας τα όνειρα!!!