• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Σχετικά με τη γρίπη των χοίρων (Όλες οι πληροφορίες εδώ)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Χωρις να ειμαι γιατρος, νομιζω οτι θα πρεπει να εμβολιαστουν και οσοι ερχονται σε επαφη με τις ευπαθεις ομαδες.
Οι ευπαθείς ομάδες δεν έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν σε σχέση με τους υγιείς. Έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν επιπλοκές σε περίπτωση που νοσήσουν. Γι'αυτό όσοι έρχονται σε επαφή με άτομα με χρόνια νοσήματα δεν έχουν λόγο να κάνουν το εμβόλιο (αναφέρομαι σε συγγενικά πρόσωπα κλπ και όχι στο ιατρικό προσωπικό).

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
εγω παντως δουλευω στο χωρο της υγειας 11 χρονια και μιλωντας με5 ιατρους ειχα 5 διαφορετικες γνωμες.Δε βγαινει ακρη
μια απο τα ιδια διαπιστωσα κ εγω

εχω μια μικρη υποψια οτι την περασα καπως ελαφρα, σαν βαρυ συναχι, κ προς το παρον τηρω σταση αναμονης...

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Kαι μια ιατρική άποψη:

Υπέρ του εμβολιασμού οι Έλληνες πνευμονολόγοι
Οι πνευμονολόγοι καλούν τον πληθυσμό της χώρας να εμβολιαστεί κατά τη νέας γρίπης.
Υπέρ του εμβολιασμού του συνόλου του πληθυσμού, που διαμένει στη χώρα μας, έναντι του ιού της γρίπης Η1Ν1, τάσσονται ομόφωνα οι Έλληνες πνευμονολόγοι, μετά την παρουσίαση και αξιολόγηση των παραμέτρων, οι οποίες αφορούν την εξέλιξη της πανδημίας, τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νοσημάτων Θώρακος, το οποίο ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, και μετά από διεξοδική συζήτηση Ελλήνων και ξένων κορυφαίων επιστημόνων, διαπιστώθηκε ότι: η πανδημία εξελίσσεται παγκοσμίως με αυξανόμενη ένταση, οι επιπτώσεις της σε απώλειες υγείας και ζωών επί του παρόντος να κινούνται μέσα σε ελεγχόμενα όρια, δεν μπορούν όμως να χαρακτηρισθούν ως αμελητέες, το σημαντικότερο μέσο για τον έλεγχο της επέλασης μιας πανδημίας ήταν και είναι ο αντιγριπικός εμβολιασμός και ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού της χώρας μας πρέπει να φθάσει στο αναγκαίο για τον έλεγχο της πανδημίας επίπεδο προκειμένου να υπάρξουν ευνοϊκές επιπτώσεις τόσο στον ρυθμό επέκτασης, όσο και στην βαρύτητα των κρουσμάτων της νόσου.

Με βάση τις ανωτέρω διαπιστώσεις, οι Έλληνες πνευμονολόγοι ιατροί καλούν όλο τον πληθυσμό της χώρας να προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα και, σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα και τις επίσημες οδηγίες, να εμβολιασθεί έναντι της γρίπης Η1Ν1. «Η εξάπλωση της γρίπης μπορεί να αντιμετωπισθεί με τις ελάχιστες δυνατές συνέπειες όταν όλοι, συντεταγμένα και ανάλογα με τη θέση που αντιστοιχεί στον καθένα, γίνουν τμήματα ενός εύρωστου αναχώματος απέναντι στο πανδημικό κύμα» επισημαίνουν οι πνευμονολόγοι.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.Η προσωπική μου άποψη,
2. Απλά οι πιθανότητες για επιπλοκές από τον ιό είναι ελάχιστες!
3.για όσους θέλουν να κάνουν το εμβόλιο πρέπει να προσέξουν τον τρόπο χορήγησης καθώς υπάρχει μία σύγχηση ατην ιατρική κοινότητα. Και με αυτό εννοώ τη συγχορήγηση των εμβολίων του πνευμονιόκοκκου και της παλιάς γρίππης καθώς και το διάστημα που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ αυτών.
1.θα μου επιτρέψεις να πω ότι σε θέματα δημόσιας υγείας δεν έχουν κανένα χώρο οι προσωπικές απόψεις.
2. το στηρίζεις σε κάποια μελέτη αυτό ή είναι η εντύπωσή σου?
3. δεν υπάρχει καμμία μα καμμία σύγχυση. η σύγχυση είναι φίλος της ημιμάθειας. διαβάστε να είστε ενημερωμένοι.

Inactivated influenza vaccine and tetanus vaccines may be given at the same time as or at any time before or after a dose of pneumococcus vaccine. There are no requirements to wait between the doses of these or any other inactivated vaccines.
Can the pandemic influenza vaccine be administered simultaneously with other vaccines? What about with the seasonal influenza vaccine?

Inactivated influenza vaccine can be given at the same time as other injectable, non-influenza vaccines, but the vaccines should be administered at different injection sites.
Seasonal influenza and pandemic influenza vaccines can be administered together, and there is a public health value in doing so, according to a global panel of immunization experts.
WHO | Use of the pandemic (H1N1) 2009 vaccines
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
CDC 2009 H1N1 Flu

Last edited by a moderator:

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
1.θα μου επιτρέψεις να πω ότι σε θέματα δημόσιας υγείας δεν έχουν κανένα χώρο οι προσωπικές απόψεις.
2. το στηρίζεις σε κάποια μελέτη αυτό ή είναι η εντύπωσή σου?
3. δεν υπάρχει καμμία μα καμμία σύγχυση. η σύγχυση είναι φίλος της ημιμάθειας. διαβάστε να είστε ενημερωμένοι.

Inactivated influenza vaccine and tetanus vaccines may be given at the same time as or at any time before or after a dose of pneumococcus vaccine. There are no requirements to wait between the doses of these or any other inactivated vaccines.
Can the pandemic influenza vaccine be administered simultaneously with other vaccines? What about with the seasonal influenza vaccine?

Inactivated influenza vaccine can be given at the same time as other injectable, non-influenza vaccines, but the vaccines should be administered at different injection sites.
Seasonal influenza and pandemic influenza vaccines can be administered together, and there is a public health value in doing so, according to a global panel of immunization experts.
WHO | Use of the pandemic (H1N1) 2009 vaccines
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
CDC 2009 H1N1 Flu
Γεια σου Samion!!!
Mε μεγάλη μου χαρά να σε διαφωτίσω στις απορίες σου.
1)Στον χώρο της δημόσιας υγείας (όπως και σε οποιοδήποτε επιστημονικό κλάδο) υπάρχει το δικαίωμα της προσωπικής άποψης! Αλλιώς (προς μεγάλη διευκόλυνση όλων μας) ένας υπολογιστής φορτωμένος με πρωτόκολλα θα μπορούσε να κάνει την διαγνωστική δουλειά!:pΤώρα η αξιοπιστία της εκάστοτε άποψης είναι άλλο θέμα.
Αν ρωτήσεις 10 διαφορετικούς γιατρούς όσον αφορά το θέμα της νέας γρίππης θα πάρεις διαφορετικές γνώμες γι'αυτό κα ξεκαθάρισα πως εκφράζω την προσωπική μου άποψη κι όχι σύσσωμη την ιατική κοινότητα.
2)Το στηρίζω σε επιδημιολογικές μελέτες στην Ελλάδα (αν κάποιος έχει πρόσβαση στο pubmed μπορεί να το διαπιστώσει απλά το forum δεν είναι ιατρικό κι έτσι δεν παράθεσα βιβλιογραφία)
3)Υπάρχει σύγχυση στην ιατρική κοινότητα όχι λόγω ημιμαθειας αλλά λόγω συνεχών νέων αποτελεσμάτων στον τομέα της έρευνας (το αποδυκνείουν τα συνεχή update στα link που ο ίδιος παρέθεσες εμπλουτισμένα συνεχώς με νέα στοιχεία).
Τέλος, δεν γνωρίζω αν είσαι γιατρος αλλά πρόσεξε λιγάκι αυτά που παραθέτεις καθώς είναι αποσπασματικά κι ενδεχομένως επικίνδυνα.

Live attenuated seasonal and live 2009 H1N1 vaccines should NOT be administered at the same visit until further studies are done. If a person is eligible and prefers the LAIV formulation of seasonal and 2009 H1N1 vaccine, these vaccines should be separated by a minimum of four weeks.

Ο υπότυπος του ιού είναι νέος, το εμβόλιο είναι νέο, ό τρόπος χορήγησης έχει ιδιαιτερότητες γι'αυτό χρειάζεται προσοχή. Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις είμαι στη διάθεσή σας!

Last edited by a moderator:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Γεια σου Samion!!!
Mε μεγάλη μου χαρά να σε διαφωτίσω στις απορίες σου.
1)Στον χώρο της δημόσιας υγείας (όπως και σε οποιοδήποτε επιστημονικό κλάδο) υπάρχει το δικαίωμα της προσωπικής άποψης! Αλλιώς (προς μεγάλη διευκόλυνση όλων μας) ένας υπολογιστής φορτωμένος με πρωτόκολλα θα μπορούσε να κάνει την διαγνωστική δουλειά!:pΤώρα η αξιοπιστία της εκάστοτε άποψης είναι άλλο θέμα.
Αν ρωτήσεις 10 διαφορετικούς γιατρούς όσον αφορά το θέμα της νέας γρίππης θα πάρεις διαφορετικές γνώμες γι'αυτό κα ξεκαθάρισα πως εκφράζω την προσωπική μου άποψη κι όχι σύσσωμη την ιατική κοινότητα.
2)Το στηρίζω σε επιδημιολογικές μελέτες στην Ελλάδα (αν κάποιος έχει πρόσβαση στο pubmed μπορεί να το διαπιστώσει απλά το forum δεν είναι ιατρικό κι έτσι δεν παράθεσα βιβλιογραφία)
3)Υπάρχει σύγχυση στην ιατρική κοινότητα όχι λόγω ημιμαθειας αλλά λόγω συνεχών νέων αποτελεσμάτων στον τομέα της έρευνας (το αποδυκνείουν τα συνεχή update στα link που ο ίδιος παρέθεσες εμπλουτισμένα συνεχώς με νέα στοιχεία).
Τέλος, δεν γνωρίζω αν είσαι γιατρος αλλά πρόσεξε λιγάκι αυτά που παραθέτεις καθώς είναι αποσπασματικά κι ενδεχομένως επικίνδυνα.

Live attenuated seasonal and live 2009 H1N1 vaccines should NOT be administered at the same visit until further studies are done. If a person is eligible and prefers the LAIV formulation of seasonal and 2009 H1N1 vaccine, these vaccines should be separated by a minimum of four weeks.

Ο υπότυπος του ιού είναι νέος, το εμβόλιο είναι νέο, ό τρόπος χορήγησης έχει ιδιαιτερότητες γι'αυτό χρειάζεται προσοχή. Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις είμαι στη διάθεσή σας!
1. στο θέμα εμβολιασμού νομίζω υπάρχουν αριθμοί και επιδημιολογία, δεν είναι επέμβαση να εκφράζει ο καθένας την άποψή του. αν πρεπει να γίνεται ή όχι ένα εμβόλιο δεν στηρίζεται σε κανενός την προσωπική άποψη αλλά σε επιδημιολογικές μελέτες και συμβούλια ειδικών.
2. για πες το λινκ να διαβάσουμε όλοι ειδικοί και μη. ή είναι κρυφό με ειδική προσβαση?
3. "καθώς είναι αποσπασματικά κι ενδεχομένως επικίνδυνα". όπως είδες μετέφερα συστάσεις του WHO και του Υπουργείου Υγείας. αν έχεις διαφορετική πληροφόρηση, όχι προσωπική γνώμη όμως, ευχαρίστως να την ακούσουμε και να διαβάσουμε τις πηγές σου. προφανώς το 1135, το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ίδιο το Υπουργείο θα ακούσουν με ευχαρίστηση τη διαφωνία σου με αυτούς.

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Κρατιεμαι εδω και πολλα ποστς να μην μιλησω αλλα το πραγμα εχει φτασει πραγματικα στο απροχοτητο.
Η προσωπικη αποψη του γιατρου ειναι απολυτως σημαντικη, αυτο δεν σημαινει ομως πως ο ο γιατρος αλλαζει πρωσοπικη αποψη αναλογα με τον ανεμο, καθε ασθενεης ειναι μια ειδικη περιπτωση. Ας υποθεσουμε πως η δικη μου επιστημινικη αποψη ειναι πως το εμβολιο δεν πρεπει να χορηγηται, υπαρχουν ομως και περιπτωσεις και η αναγκη εμβολιασμου ειναι απολυτη. Με αυτο θελω να πω πως οι γενικευσεις στον κλαδο μας ειναι τουλαχιστον γελοιες. Ο γιατρος ειναι υποχρεωμενος να δοσει ολες τις εναλλακτικες επιλογης στον ασθενη του και να του αναλυσει τα οφελοι και τους κινδυνους, φυσικα εχει μεγαλη ευθηνη για αυτα που λεει. Ο ασθενης εχει υποχρεωση να επιλεξει και οχι δικαιωμα γι αυτο και η σχεση γιατρου και ασθενη εχει πολλες φορες αναφερθει και ως σχεση θεικη. Τον τελευταιο καιρο ειναι παρανοικο αυτο που συμβαινει, σε κοιτανε οι ασθενοις σου λες και θελεις να τους κανεις το μεγαλυτερο κακο του κοσμου. Σας ενημερωνω λοιπον πως κανενας δεν σπουδασε τοσα χρονια με σκοπο με μερα να εξωντοσει τοσο κοσμο, ουτε θα πληρωθει παραπανω επειδη θα κανει περισσοτερα εμβολια

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Lyda συμφωνώ απόλυτα με όσα λες. Η εμπιστοσύνη του ασθενούς στον προσωπικό του ιατρό και η καλύτερη δυνατή κατάρτιση των γιατρών (χωρίς πανικό από καμία πλευρά) πιστεύω ότι είναι το κλειδί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Samion διακρίνω μια επιθετική διάθεση σε μια προσπάθεια μου να δώσω κάποια γενικά επιβοηθητικά στοιχεία στα μέλη του forum την οποία δεν κατανοώ και δεν επιθυμώ να τροφοδοτήσω άλλο.

Και κάποια τελευταία γενικά σχόλια. Από τον ΠΟΥ υπάρχουν ενδείξεις εμβολιασμού οι οποίες καλύπτουν σχεδόν όλον τον πληθυσμό. (π.χ. αυτό που σωστά ανέφερε η Έρση για όσους φροντίζουν τους πάσχοντες, το ιατρικό προσωπικό κλπ). Σύμφωνα με αυτές σχεδόν όλοι πρέπει να εμβολιαστούν. Τώρα το τι θα κάνει ο καθένας είναι προσωπικό θέμα μετά από ενημέρωση από τον αρμόδιο επί του θέματος (δλδ τον γιατρό του).
Θα ήθελα, τέλος, να κάνω κι ένα ευρύτερο σχόλιο σχετικά με τις έρευνες. Επειδή τυγχάνει παράλληλα με την κλινική ιατρική να ασχολούμαι και με την έρευνα είναι σύνηθες φαινόμενο τα αποτελέσματα των ερευνών να είναι καθοδηγούμενα (ιδίως όταν χρηματοδοτούνται από φαρμακευτικές). Και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Lyda συμφωνώ απόλυτα με όσα λες. Η εμπιστοσύνη του ασθενούς στον προσωπικό του ιατρό και η καλύτερη δυνατή κατάρτιση των γιατρών (χωρίς πανικό από καμία πλευρά) πιστεύω ότι είναι το κλειδί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Samion διακρίνω μια επιθετική διάθεση σε μια προσπάθεια μου να δώσω κάποια γενικά επιβοηθητικά στοιχεία στα μέλη του forum την οποία δεν κατανοώ και δεν επιθυμώ να τροφοδοτήσω άλλο.

Και κάποια τελευταία γενικά σχόλια. Από τον ΠΟΥ υπάρχουν ενδείξεις εμβολιασμού οι οποίες καλύπτουν σχεδόν όλον τον πληθυσμό. (π.χ. αυτό που σωστά ανέφερε η Έρση για όσους φροντίζουν τους πάσχοντες, το ιατρικό προσωπικό κλπ). Σύμφωνα με αυτές σχεδόν όλοι πρέπει να εμβολιαστούν. Τώρα το τι θα κάνει ο καθένας είναι προσωπικό θέμα μετά από ενημέρωση από τον αρμόδιο επί του θέματος (δλδ τον γιατρό του).
Θα ήθελα, τέλος, να κάνω κι ένα ευρύτερο σχόλιο σχετικά με τις έρευνες. Επειδή τυγχάνει παράλληλα με την κλινική ιατρική να ασχολούμαι και με την έρευνα είναι σύνηθες φαινόμενο τα αποτελέσματα των ερευνών να είναι καθοδηγούμενα (ιδίως όταν χρηματοδοτούνται από φαρμακευτικές). Και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...
λυπάμαι που δεν θα συνεχίσω κι εγώ άλλο. δεν μπορώ να συζητάω με αστήριχτα επιχειρήματα. λυπάμαι που τέτοιες απόψεις παραπλανούν και αφήνουν υπονοούμενα για αποτελέσματα ερευνών. φυσικά κι αυτά αναπόδεικτα και υποθετικά. εγώ δεν λειτουργώ έτσι.πάντως να ξέρεις ότι δεν είμαι επιθετικός ούτε κι ήθελα να φανώ έτσι.
η τοποθέτηση της Lyda σωστή σε γενικές γραμμές. στον εμβολιασμό βέβαια δεν υπάρχει μόνο η σχεση "ασθενούς" - γιατρού γιατί δεν είναι ατομικό. υπάρχει η σημαντική σχέση ατόμου - κοινωνικού συνόλου που χάρη στη μελέτη αυτής στον εμβολιασμό εξαφανίστηκαν ασθένειες όπως η ευλογιά. η λεγόμενη Herd immunity. εις το επανιδειν.
Herd immunity - Wikipedia, the free encyclopedia

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
αναφερε η Lyda ¨"...ουτε θα πληρωθει παραπανω επειδη θα κανει περισσοτερα εμβολια"

δεν ξερω αν θα πληρωθει παραπανω για τα εμβολια...αλλα οσα ακουγονται για πλαστες συνταγογραφησεις, και η νοοτροπια πολλων επαγγελματιων υγειας (πχ γιατρων) που σου δινουν να παρεις το Χ ή Ψ φαρμακο για να πανε το ταξιδι στην Αργεντινη χρηματοδοτουμενοι απο την αντιστοιχη φαρμ. εταιρεια δεν ισχυει;;;; εγω τουλαχιστον που ημουνα στον χωρο παλιοτερα το ξερω απο προσωπικη εμπειρια...οταν λοιπον ισχυει κατι τετοιο, δεν ειναι παραξενο να επικρατει σε ενα μερος του κοσμου η αντιληψη οτι οσο πιο πολλα εμβολια κανουμε, τοσο πιο μεγαλα τα κερδη καποιων...μεσαζοντων κ μη...

επισης η pattyyy ανεφερε ότι ¨τα αποτελέσματα των ερευνών να είναι καθοδηγούμενα (ιδίως όταν χρηματοδοτούνται από φαρμακευτικές¨....παιδια αυτο ισχυει...δεν σημαινει οτι γινεται σε ΟΛΕΣ τις ερευνες αλλα πολλες φορες οι ερευνες ειναι κατευθυνομενες...
ειτε για να δωσουν αποτελεσματα προς την μια πλευρα ειτε προς την αλλη...κ οχι μονο στον χωρο φαρμακευτικων ερευνων κλπ...

εγω προσωπικα, δεν εχω στοιχεια, απο ερευνες κλπ.
Αλλα καποια πραγματα τα ξερω απο προσωπικη εμπειρια ...

Υ.Γ. το εμβολιο παντως ειναι αλλη ιστορια

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
για να επανελθουμε στο θεμα σχετικα με τα ταξιδια, ο ΠΟΥ δεν εχει ανακοινωσει τιποτα σχετικα με travel restrictions...εσεις ξερετε τιποτα;; υπαρχει αυτη την στιγμη καποια χωρα που να απαιτει βεβαιωση εμβολιασμου;;; ή καποια ταξιδιωτικη οδηγια μιας χωρας για αλλες;;;

το ρωταω γιατι για μερικες μερες κυκλοφορησε μια τετοια φημη

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
για να επανελθουμε στο θεμα σχετικα με τα ταξιδια, ο ΠΟΥ δεν εχει ανακοινωσει τιποτα σχετικα με travel restrictions...εσεις ξερετε τιποτα;; υπαρχει αυτη την στιγμη καποια χωρα που να απαιτει βεβαιωση εμβολιασμου;;; ή καποια ταξιδιωτικη οδηγια μιας χωρας για αλλες;;;

το ρωταω γιατι για μερικες μερες κυκλοφορησε μια τετοια φημη
WHO is not recommending travel restrictions related to pandemic (H1N1) 2009.
WHO | Travel

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος