Zeta
Member
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν και πολλές επιλογές. Ή πας και προσπαθείς να αποφύγεις όσο γίνεται τον συνοστισμό, το οποίο φαίνεται και απίθανο, ή δεν πας καθόλου. Βέβαια υπάρχει και η λύση της μάσκας.....
Eμενα θα μου επιτρεψεται να μην απαντησω αλλα καλο ειναι να συμβουλευομαστε τον οικογενειακο μας γιατρο για το θεμα του εμβολιου και να μην αφηνουμε τον κυριο Eυαγγελατο για παραδειγμα να επηρεαζει την κριση μας για κατι συμαντικο.
Ελενη, λες πως το εμβολιο ειναι σε πειραματικο σταδιο, πως το λες αυτο; εχεις καποιες γνωσεις ή καποια εμπειρια πανω σε ιατρικες ερευνες;
εγώ φαντάζομαι πως έχεις διαβάσει τι λέει ο ΠΟΥ και το CDC επ' αυτού πριν εκφράσεις τις επιφυλάξεις σου..Φαντάζομαι πως εννοεί ότι για μία γρίπη που εμφανίσθηκε το καλοκαίρι, πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και για τυχόν παρενέργειες... και συμφωνώ ως προς αυτό...
Χωρις να ειμαι γιατρος, νομιζω οτι θα πρεπει να εμβολιαστουν και οσοι ερχονται σε επαφη με τις ευπαθεις ομαδες.Η προσωπική μου άποψη, ως γιατρός, όσον αφορά το εμβόλιο είναι πως απόλυτη ένδειξη για εμβολιασμό έχουν οι ευπαθείς ομάδες δηλαδή άτομα με χρόνιες παθήσεις τα οποία είναι πιο επιρεπή στο να εμφανίσουν επιπλοκές ( άτομα με καρκίνο, ΑΙDS, ηπατοπάθειες, νεφροπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια πνευμονικά νοσήματα, χρόνια καρδιακά νοσήματα κλπ).