• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Συνάλλαγμα

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
τα vista εχουν επιλογη στη δεξια μπαρα για να βλεπουμε ισοτιμιες.εγω αυτη χρησιμοποιω...

JohnGR

Member
και με το google μπορείτε πολύ γρήγορα να τσεκάρετε ισοτιμίες..

Κάντε μια αναζήτηση πχ "50 Pounds in Euros"

MYRTΙΑ

New Member
Επόμενο Ταξίδι
ΛΟΝΔΙΝΟ
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Υ.
Παιδιά μια ερώτηση :
Θα πάω στο τέλος του μήνα στο Λονδίνο και δεν ξέρω αν με συμφέρει το συνάλλαγμα ή πιστωτική κάρτα. Εχω της Εθνικής και της Αλφα.
Τι να κάνω?:roll:

gmavro75

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Παιδιά μια ερώτηση :
Θα πάω στο τέλος του μήνα στο Λονδίνο και δεν ξέρω αν με συμφέρει το συνάλλαγμα ή πιστωτική κάρτα. Εχω της Εθνικής και της Αλφα.
Τι να κάνω?:roll:
Σε συμφέρει να κάνες ανάληψη από ATM κατευθείαν από το λογαριασμό σου (κάτι σα ΔΙΑΣ) και όχι να πας με ευρώ και να τα κάνεις Pounds. Επίσης, αν εξοφλείς όπου μπορείς με πιστωτική και πάλι έχεις καλή ισοτιμία. Το χειρότερο είναι να "αλλάξεις" ευρώ σε ανταλλακτήρια, ταχυδρομεία ή τράπεζες.

manolism

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Σε συμφέρει να κάνες ανάληψη από ATM κατευθείαν από το λογαριασμό σου (κάτι σα ΔΙΑΣ) και όχι να πας με ευρώ και να τα κάνεις Pounds.
Το ιδιο ισχυει και για τα δολλαρια;;; Τον Μαιο θα παω Καναδα και ελεγε να κανω συναλλαγμα απο Ελλαδα σε καναδεζικα δολλαρια...πιστευεις οτι ειναι καλυτερα να μην εχω μαζι μου δολλαρια και να βγαλω απο ΑΤΜ στον Καναδα;;;

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
κατα την αποψη μου, ειτε κανεις συναλλαγμα ειτε τραβας απο ΑΤΜ δνε εχιε μεγαλη διαφορα...στο ενα εχουν προμηθεια στο αλλο καποιες κρατησεις (παλι προμηθεια στην ουσια)
εκει που αξιζει να κανεις συναλλαγμα ειναι πχ σε καποιες χωρες με πολυ χαμηλο νομισμα σε σχεση με το ευρω, σε ανταλλακτηρια που δεν κραταν προμηθεια...
πχ το πετυχα αυτο Βουλγαρια κ Ρουμανια...

manolism

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
κατα την αποψη μου, ειτε κανεις συναλλαγμα ειτε τραβας απο ΑΤΜ δνε εχιε μεγαλη διαφορα...στο ενα εχουν προμηθεια στο αλλο καποιες κρατησεις (παλι προμηθεια στην ουσια)
εκει που αξιζει να κανεις συναλλαγμα ειναι πχ σε καποιες χωρες με πολυ χαμηλο νομισμα σε σχεση με το ευρω, σε ανταλλακτηρια που δεν κραταν προμηθεια...
πχ το πετυχα αυτο Βουλγαρια κ Ρουμανια...
Ευχαριστω για την απαντηση!! ;)
Σε αυτο που λες να προσθεσω και την Τσεχια οπου εβλεπες τεραστιες διαφορες στα ανταλλακτηρια και εαν δεν προσεχες μπορουσες να χασεις αρκετα χρηματα...

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ναι..κ στην Τσεχια τη πρωτη φορα που πηγα μπηκα σε τραπεζα...εχασα 1.5 ευρω
μετα πετυχα αλλα ανταλ. που δεν κρατουσαν προμηθεια κλπ

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Για αλλαγή συναλλάγματος: Οι τράπεζες έχουν πάντα την καλύτερη τιμή συναλλάγματος και δεν χρεώνουν προμήθεια αλλά πρέπει να τις πετύχεις ανοιχτές, να περιμένεις στην ουρά, να συνεννοηθείς με κάποιον που ίσως να μη μιλάει αγγλικά (εντάξει όχι στην Αγγλία και στον Καναδά, γενικά) κτλ. Τα ανταλλακτήρια ακόμα και να μην κρατάνε προμήθεια, η τιμή τους είναι πιο ακριβή γιατί πρέπει να βγάλουν κέρδος. Σε κάποια μέρη ΟΛΑ τα ανταλλακτήρια είναι απονενοημένα και έχουν την ίδια τιμή και σε άλλα έχουν μεγάλες διαφορές οπότε θέλει ψάξιμο για να βρεις την καλύτερη τιμή.
Οι τιμές στα ανταλλακτήρια στα αεροδρόμια είναι το 90% χάλια οπότε αλλάζουμε μόνο ένα μικρό ποσό που θα μας φτάσει για να πάμε μέχρι το κέντρο και εκεί αλλάζουμε πάλι το κυρίως ποσό.

Για αναλήψεις: Διαφέρει από τράπεζα σε τράπεζα. Εγώ με Εθνοcash είχα μικρές χρεώσεις (2-3ευρώ σε αναλήψεις 300-400ευρώ). Ο GTS μας είπε για χρέωση 5ευρώ στο Λονδίνο και 8ευρώ στην Ασία με κάρτα της Πειραιώς. Της Κικής της χρέωνε η Εμπορική 4ευρώ για οποιαδήποτε ανάληψη. Αναλυτικά αυτή η κουβέντα έγινε εδώ.

Εγώ προτείνω χρήση Εθνοcash γιατί σύμφωνα με την εμπειρία μου και με αυτά που έχω διαβάσει η χρέωση είναι μικρότερη από άλλες κάρτες/τράπεζες και μικρότερη συνήθως από τη διαφορά τιμής τράπεζας-ανταλακτήριου. Επίσης να θυμάσται με κάθε αλλαγή συναλάγματος υπάρχει χασούρα. Αν αλλάξεις ευρώ σε δολλάρια και μετά τα δολλάρια στο τοπικό νόμισμα χάνεις 2 φορές. Αν αλλάξεις ευρώ σε τοπικό νόμισμα χάνεις 1. Σε κάποιες χώρες ακόμη (συνήθως χώρες υπό ανάπτυξη που το νόμισμα τους είναι άμεσα συνδεδεμένο με το δολλάριο) η τιμή του ευρώ δεν είναι τόσο συμφέρουσα όσο αυτή του δολάριου αλλά γι'αυτό υπάρχουν οι τράπεζες.

Εγώ χρόνια τώρα για αν τσεκάρω αναλογίες χρησιμοποιώ το xe.com

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
mpiftex πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου, εγω με τη σειρα μου θα προτεινω για αγορα συναλλαγματος τη τραπεζα Ελλαδος
Χρειαστηκα τσεχικες κορωνες για ενα ταξιδι, και ενας φιλος τραπεζικος με εστειλε στη τραπεζα Ελλαδος λεγοντας μου οτι εκει παιρνουν τη λιγοτερη προμηθεια, τωρα δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο για ολα τα νομισματα....καλο θα ειναι παντως να το ψαχνουμε....:roll::roll:

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
εχω ακουσει κι εγω για τραπεζα ελλαδος αλλα δεν εχω παει...

να ρωτησω ομως κατι γιατι μπερδευτηκα... εγω μεχρι τωρα χρησιμοποιω τα ανταλλακτηρια στην ομονοια τα οποια δεν παιρνουν προμηθειες και αν τα γυρισεις ολα βρισκεις ευκολα και την καλυτερη ισοτιμια...

δε συμφερει αυτο σε σχεση με την αναληψη με καρτα στο εξωτερικο που προτεινετε?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom