Σε συμφέρει να κάνες ανάληψη από ATM κατευθείαν από το λογαριασμό σου (κάτι σα ΔΙΑΣ) και όχι να πας με ευρώ και να τα κάνεις Pounds. Επίσης, αν εξοφλείς όπου μπορείς με πιστωτική και πάλι έχεις καλή ισοτιμία. Το χειρότερο είναι να "αλλάξεις" ευρώ σε ανταλλακτήρια, ταχυδρομεία ή τράπεζες.Παιδιά μια ερώτηση :
Θα πάω στο τέλος του μήνα στο Λονδίνο και δεν ξέρω αν με συμφέρει το συνάλλαγμα ή πιστωτική κάρτα. Εχω της Εθνικής και της Αλφα.
Τι να κάνω?:roll:
Το ιδιο ισχυει και για τα δολλαρια;;; Τον Μαιο θα παω Καναδα και ελεγε να κανω συναλλαγμα απο Ελλαδα σε καναδεζικα δολλαρια...πιστευεις οτι ειναι καλυτερα να μην εχω μαζι μου δολλαρια και να βγαλω απο ΑΤΜ στον Καναδα;;;Σε συμφέρει να κάνες ανάληψη από ATM κατευθείαν από το λογαριασμό σου (κάτι σα ΔΙΑΣ) και όχι να πας με ευρώ και να τα κάνεις Pounds.
Ευχαριστω για την απαντηση!!κατα την αποψη μου, ειτε κανεις συναλλαγμα ειτε τραβας απο ΑΤΜ δνε εχιε μεγαλη διαφορα...στο ενα εχουν προμηθεια στο αλλο καποιες κρατησεις (παλι προμηθεια στην ουσια)
εκει που αξιζει να κανεις συναλλαγμα ειναι πχ σε καποιες χωρες με πολυ χαμηλο νομισμα σε σχεση με το ευρω, σε ανταλλακτηρια που δεν κραταν προμηθεια...
πχ το πετυχα αυτο Βουλγαρια κ Ρουμανια...