turms
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΔΝΤ;;;
- Ταξίδι-Όνειρο
- Σκι στην Παταγονια
μπορει να συμφερει μπορει κ οχι...σχετικο ειναι...
Έχω άποψη για Περού, Βολιβία, Μ.Βρετανία και Αίγυπτο. Επίσης πληροφορίες για Ινδία και Νεπάλ. Πιστεύω πως και στο Καναδά το ίδιο θα ισχύει. Τα ανταλλακτήρια στον πιάνουνε κανονικότατα! Η πληρωμή με πιστωτική (όπου είναι εφικτό) και η ανάληψη από ΑΤΜ είναι η καλύτερη λύση. Πέρα από την ισοτιμία, δεν είσαι αναγκασμένος να κουβαλάς όλα τα λεφτά του ταξιδιού σου πάνω σου όπως θα έκανες αν είχες κάνει όλο το συνάλλαγμα από Ελλάδα και δεν περιμένεις σε ουρές. Επίσης, όταν ανταλλάσσεις χέρι με χέρι, πολλά μπορεί να γίνουν (πλαστά, να σου δώσουν λιγότερα κα...) και πρέπει να έχεις το νου σου, το μηχανάκι είναι εγγύηση. Φυσικά, στην πληρωμή με πιστωτική πρέπει να φροντίσεις να την ξεχρεώσεις μέσα στο μήνα γιατί αλλιώς θα πληρώσεις τους τόκους που είναι γύρω στο 10-11% (δηλ. αν έχεις χρεώσει 1000 ευρώ θα πληρώσεις άλλα 100-110 υπέρ πίστεως -ή Εθνικής ή...- Δε λέει.)Το ιδιο ισχυει και για τα δολλαρια;;; Τον Μαιο θα παω Καναδα και ελεγε να κανω συναλλαγμα απο Ελλαδα σε καναδεζικα δολλαρια...πιστευεις οτι ειναι καλυτερα να μην εχω μαζι μου δολλαρια και να βγαλω απο ΑΤΜ στον Καναδα;;;
Τελικα αυτο που θα κανω ειναι το εξης....θα κανω συναλλαγμα απο Ελλαδα περιπου 1000 δολλαρια και εαν χρειαστω και αλλα χρηματα αναληψη απο ΑΤΜ.Πιστεύω πως και στο Καναδά το ίδιο θα ισχύει. Τα ανταλλακτήρια στον πιάνουνε κανονικότατα! Η πληρωμή με πιστωτική (όπου είναι εφικτό) και η ανάληψη από ΑΤΜ είναι η καλύτερη λύση. Πέρα από την ισοτιμία, δεν είσαι αναγκασμένος να κουβαλάς όλα τα λεφτά του ταξιδιού σου πάνω σου όπως θα έκανες αν είχες κάνει όλο το συνάλλαγμα από Ελλάδα και δεν περιμένεις σε ουρές. Επίσης, όταν ανταλλάσσεις χέρι με χέρι, πολλά μπορεί να γίνουν (πλαστά, να σου δώσουν λιγότερα κα...) και πρέπει να έχεις το νου σου, το μηχανάκι είναι εγγύηση. Φυσικά, στην πληρωμή με πιστωτική πρέπει να φροντίσεις να την ξεχρεώσεις μέσα στο μήνα γιατί αλλιώς θα πληρώσεις τους τόκους που είναι γύρω στο 10-11% (δηλ. αν έχεις χρεώσει 1000 ευρώ θα πληρώσεις άλλα 100-110 υπέρ πίστεως -ή Εθνικής ή...- Δε λέει.)
Να σαι καλά για το "ευχαριστώ" και ελπίζω να βοήθησα. Πάντως η πιστωτική σου λύνει τα χέρια στο ανεξάρτητο και ημι-ανεξάρτητο ταξίδι (εισητήρια, ξενοδοχεία, μια ασφάλεια σε περίπτωση που ξεφραγκιαστείς στη μέση του πουθενά κ.α.). Προσωπικά την χρησιμοποιώ σα μετρητό, και ποτέ στη λογική "δεν έχω τώρα, να τα βάλω σε πιστωτική και περάστε την πρώτη του μηνός". Επίσης ξεχρεώνω άμεσα μέσω e-banking οπότε το όλο θέμα μου έρχεται πολύ πρακτικό. Φυσικά, αν την παλεύεις και χωρίς ή αν είσαι επιρεπής στην κατανάλωση... μείνε μακριά!...οτι αγορα κανω την κανω μονο με μετρητα και οσο αντεχει η τσεπη μου.
Ευχαριστω για την απαντηση gmavro75
Την παλευω και πολυ καλα μαλιστα!!! Και επειδη ειπες για e-banking να πω επισης οτι ειναι πολυ χρησιμο και μου εχει λυση τα χερια σε πολλες αγορες που εχω κανει απο εξωτερικο οπως εισιτηρια, αντικειμενα κλπ κλπΦυσικά, αν την παλεύεις και χωρίς
Η πιστωτική είναι εργαλείο φίλε. Αν δεν είσαι εις θέση να τη δουλέψεις όπως πρέπει .... καλά ξεμπερδέματα.Δεν νομιζω οτι εχει πολυ σημασια αλλα να αναφερω οτι δεν εχω πιστωτικες καρτες καθως δεν τις συμπαθω καθολου....οτι αγορα κανω την κανω μονο με μετρητα και οσο αντεχει η τσεπη μου.
Ωραίος!!!!! Το e-banking με έχει γλυτώσει από την αναμονή στην ουρά για ΔΕΗ, δόση αυτοκινήτου.Επίσης ξεχρεώνω άμεσα μέσω e-banking οπότε το όλο θέμα μου έρχεται πολύ πρακτικό. Φυσικά, αν την παλεύεις και χωρίς ή αν είσαι επιρεπής στην κατανάλωση... μείνε μακριά!