Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Sevro

Member
Ο Τραμπ καλεσε σε "απελευθερωση" των πολιτειων που οι δημοκρατικοι κυβερνητες δεν ακολουθουν το πλανο του. Αν βγουν στους δρομους οι οπαδοι του, δεν εχει νοημα η καραντινα, αρα win win για τον Τραμπ.

Ο Μπολσοναρο απελυσε τον υπουργο Υγειας.

AntRo

Member
Ταξίδι-Όνειρο
All over the world
Να υποθέσω ότι δεν έχουν αντικείμενο στα γραφεία τους και τους βγάζουν έξω, 'η βαρέθηκαν να τα
ξύνουν μέσα και βγήκαν έξω για ξύσιμο.
Και τα δυο ισχυουν προφανως. Πολλοι απο αυτους που ειναι σε γραφεια «δεν εχουν αντικειμενο» με την εννοια οτι δεν ασχολουνται και με κατι ιδιαιτερο. Αλλα σιγουρα θα υπαρχουν και ατομα που δουλευουν. Μην τους παιρνει ολους η μπαλα... Ειναι τετοια η κατασταση ομως που τους τραβανε ολους εκτος..

Last edited:

gelf

Member
Αν δεν αρχισει η αρση των μέτρων μετά το τέλος του μήνα, νομίζω οτι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία
Τα μέτρα θα αρθούν, όταν περάσουν οι ημέρες του Πάσχα. Εγώ πιστεύω ότι ή μεγάλη πλειοψηφία των μέτρων θα αρθεί μετά τη βδομάδα της πρωτομαγιάς. Ασκούνται πιέσεις στους γιατρούς.
Τελευταία θα είναι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
Όλα αυτά καλώς εχόντων των πραγμάτων και με την παρατήρηση τι θα έχει γίνει στις χώρες που έχουν αρχίσει να ανοίγουν μετά το δικό τους πάσχα (αν κι εκεί πάσχα σημαίνει μόνο μετακίνηση πληθυσμών). Θα έχει περάσει και το 14ήμερο και θα υπάρχει η σχετική εικόνα.

GTS

Member
Ολη η επιχειρηματολογια μαζεμενη σε ενα συγκλονιστικο βιδεο: μας κλεινουν τις εκκλησιες οι αλητες, αισχος, ντροπη στους αρχιερείς, θα ερθει η οργη και η καταρα του θεου στα κεφαλια μας, ειναι μια απλη γριπη, τα λεει ο προφεσορ ιοανιδις, ολα ειναι απατη. Στο τελος κανει και το σταυρο του, εδω τον εκανα κι εγω απο φοβο.

orck

Member
Τιτλος γραφηματος:
Τι καλα που ειναι η ελευθερη αγορα και το μοντελο αντιδρασης της Νερδελανδης (Ολλανδια για τους πολιτικαλ κορεκτ) που τους αφησε ολους χυμα. Επισης ο ιος ειναι τοσο θανατηφορος οπως η εποχιακη γριπη και οι λοιποι συγγενικοι του covid19.

Ολα φαινονται ξεκαθαρα.

Screenshot_1520.jpg

drDorothy

Member
Μην αρχίσετε τα χαζά,ότι τα μέτρα αποδίδουν,γιατί ούτε οι εκκλησίες σταμάτησαν,ούτε πλαστικά
κουταλάκια μοιράστηκαν.
Αλλιώς θα είχαμε τόσο μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων στην Ελλάδα που δεν θα προλαβαίναμε.
Όταν ειδικά λόγω των ημερών που οι εκκλησίες ήταν ανοιχτές Παρασκευή και Κυριακή και κόσμος
κοινωνούσε,ακόμα και αυτοί που είχαν να πατήσουν χρόνια στην εκκλησία.
Και οι παραλίες γεμάτες,όταν ο κόσμος πήγαινε στις παραλίες από το Ιούνιο και μετά.
Μου άρχισαν και το τρέξιμο ,όταν η τελευταία φορά που έτρεξαν,ήταν όταν τους είχε πιάσει κόψιμο.
Όπως οι δικοί μας εδώ είχαν πει την προηγούμενη εβδομάδα,το εξής κουφό.
Είχαμε μια μείωση των νεκρών αλλά είναι γιατί είναι Σαββατοκύριακο.!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλό το παραμύθι με τα μέτρα,αλλά δεν έχει δράκο.
Για την Ελλάδα λες ότι δεν έκλεισαν οι εκκλησίες; Εκλεισαν την ίδια μέρα με τα εμπορικά καταστήματα (16.03), μια βδομάδα πριν την απαγόρευση κυκλοφοριας.

https://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis...ola-ta-metra-poy-isxyoyn-apo-simera-analytika
14 μέρες μετά είχαμε 1415 κρούσματα και περίπου 100 την ημέρα. Μετά από καμια βδομάδα άρχισαν να λιγοστεύουν.

1587191896500.png

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/greece/

Last edited:

panpan

Member
Για την Ελλάδα λες ότι δεν έκλεισαν οι εκκλησίες; Εκλεισαν την ίδια μέρα με τα εμπορικά καταστήματα (16.03), μια βδομάδα πριν την απαγόρευση κυκλοφοριας.

https://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis...ola-ta-metra-poy-isxyoyn-apo-simera-analytika
14 μέρες μετά είχαμε 1415 κρούσματα και περίπου 100 την ημέρα. Μετά από καμια βδομάδα άρχισαν να λιγοστεύουν.

View attachment 307901
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/greece/
Αν νομίζεις ότι οι εκκλησίες στην ελληνική επαρχία έχουν κλείσει,πάω πάσο.
Δεν έχει βάλει κανείς κανένα γράφημα,καμιά έρευνα που να μας εξηγεί,γιατί δεν κολλάς στις τράπεζες και στις λαϊκές.Άντε στα μάρκετ παίρνουν μέτρα,στις λαϊκές που γίνεται της τρελής;Γιατί δεν έχουμε έξαρση που έχουμε λαϊκές κάθε μέρα σε άλλη γειτονιά.Ειναι μεταφερόμενη βόμβα.Θα πει κανείς;Που πάει ο καθένας και πιάνει τα προϊόντα,ενδεχομένως να είχε πιάσει την μύτη του κλπ.Τι διάολο ανοσία υπάρχει εκεί.Η θα έχουμε καραντίνα σε όλα,η ανοιχτά.
Θα το εξηγήσει κάποιος;
Μάθαμε καινούργια πράγματα,όπως την ανοσία της αγέλης.Τώρα θα έχουμε την ανοσία της λαϊκής,την ανοσία των τραπεζών.Α,ξέχασα.Και την ανοσία των ντελιβερι.Που εκεί εμπιστευόμαστε 100% ότι είχε απολυμανει τα χέρια του όλο το προσωπικό πριν.

chrisbd

Member
Στα σούπερ μάρκετ ( Σκλαβεν , Lidl) υπάρχει μεγάλη προσοχή (ειδικά ο Σκλβντ έχει κάρτες αριθμημένες και δεν μπαίνεις μέσα αν έχει παραπάνω απο όσο πρέπει) και τουλάχιστον εγώ αυτή τη βδομάδα στο Βόλο δεν είδα τίποτα εξτρίμ (σχεδόν κάθε μέρα) .. αποστάσεις υπάρχουν πάντα και περιέργως δεν έχει κόσμο πολύ, θαρρείς και πάμε συνεννοημένοι για να είναι λίγοι αφού άλλες φορές Πάσχα δεν είχε χώρο ούτε στο πάρκινγκ... με απολυμαντικό στη είσοδο κλπ .. Λαϊκή δεν πάω για αυτόν ακριβώς τον λόγο που λέτε.. Να και σήμερα το πρωί μόλις γύρισα τα ίδια..

Πάντως Πάσχα να ψωνίσω τόσο εύκολα ειλικρινά 1η φορά..

drDorothy

Member
Αν νομίζεις ότι οι εκκλησίες στην ελληνική επαρχία έχουν κλείσει,πάω πάσο.
Δεν έχει βάλει κανείς κανένα γράφημα,καμιά έρευνα που να μας εξηγεί,γιατί δεν κολλάς στις τράπεζες και στις λαϊκές.Άντε στα μάρκετ παίρνουν μέτρα,στις λαϊκές που γίνεται της τρελής;Γιατί δεν έχουμε έξαρση που έχουμε λαϊκές κάθε μέρα σε άλλη γειτονιά.Ειναι μεταφερόμενη βόμβα.Θα πει κανείς;Που πάει ο καθένας και πιάνει τα προϊόντα,ενδεχομένως να είχε πιάσει την μύτη του κλπ.Τι διάολο ανοσία υπάρχει εκεί.Η θα έχουμε καραντίνα σε όλα,η ανοιχτά.
Θα το εξηγήσει κάποιος;
Μάθαμε καινούργια πράγματα,όπως την ανοσία της αγέλης.Τώρα θα έχουμε την ανοσία της λαϊκής,την ανοσία των τραπεζών.Α,ξέχασα.Και την ανοσία των ντελιβερι.Που εκεί εμπιστευόμαστε 100% ότι είχε απολυμανει τα χέρια του όλο το προσωπικό πριν.
Γενικά προσπαθω να μη γραφω αερολογιες του τύπου ο κουμπαρος του μπατζανακη μου ειπε... Γιαυτο βαζω γραφηματα ;) και την πηγή τους.

Κανείς δεν είπε ότι δεν κολλάει από τις λαικες, όπου υπάρχει συνωστισμός κολλαει. Τα κρουσματα μειωθηκαν γιατι απο εκει που θα υπήρχε συνωστισμός σε 1000 μέρη υπάρχει σε 1. Κάποια πραγματα έπρεπε να μείνουν ανοιχτά. Εκτός αν αυτό που προτεινεις είναι να κλεισουν όλα.

poised

Member
Εγώ δεν πάω λαϊκή αλλά περνάω από μία εβδομαδιαία κοντά στη γειτονιά μου. Η διαφορά που βλέπω είναι τεράστια μεταξύ του τι γινόταν και τι γίνεται, τόσο στις αποστάσεις των πάγκων όσο και στον κόσμο που δουλεύει και αγοράζει εκεί. Χοντρικά μου θυμίζει την λαϊκή όπως ήταν λίγο πριν κλείσει τα μεσημέρια (απλά χωρίς τα πεταμένα κάτω), τόσο άδεια. Δεν ξέρω αν είναι παντού έτσι.

Για τις τράπεζες πάλι δεν έχω εικόνα, τα κάνω online έτσι και αλλιώς αλλά και πάλι στην πόλη μου (μεγάλη) δε βλέπω ουρές απ' έξω, ούτε στο ATM όποτε έχω βγει. Στο lidl έχει ουρά πολλές φορές αλλά κρατάνε αποστάσεις (και μερικές φορές τσακώνονται γιατί δε μπαίνουν όλοι "σωστά" στην ουρά), στον Βασιλόπουλο και my market πολύ σπάνια.

Τώρα κάποιοι φαίνεται να έχουν την άποψη ότι ή θα έπρεπε να είναι όλα σαν χειρουργείο ή αφού δε γίνεται, να αφεθούν όλα όπως ήταν πριν, λες και δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις ή μια κάποια (καλή ή κακή) ισορροπία μεταξύ των δύο ακραίων καταστάσεων και ειδικά όταν βλέπουμε ξεκάθαρα ότι τα μέτρα αποδίδουν στο να κρατήσουν την κατάσταση ελεγχόμενη.

Και κάτι ακόμα για να το θυμόμαστε σε δύο βδομάδες. Ήδη αρκετοί γνωστοί μου "σπάσανε" την καραντίνα τις 2-3 προηγούμενες μέρες με τον ένα ή άλλο τρόπο για να δουν φίλους, γνωστούς και βαφτιστήρια. Επίσης μου προτάθηκε από δύο πλευρές να πάμε με τη γυναίκα μου σε φιλικά και συγγενικά σπίτια σήμερα πριν το lock down να γιορτάσουμε μαζί και να κοιμηθούμε εκεί δύο μέρες για να ξαναφύγουμε Τρίτη. Μάλιστα υπήρχε πίεση σε άλλο ζευγάρι που αρνήθηκε ότι "έλα μωρέ καθαροί είμαστε εμείς δεν έχουμε βγει ποτέ μπλα μπλα μπλα". Εμάς μας κάλεσαν ενώ γνωρίζουν ότι υπάρχει μέλος ευπαθούς ομάδας που είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε σχέση στην καθημερινότητά μας. Δε θα πάμε αλλά είχαμε μεγάλη πίεση (και επίσης θα το θέλαμε, οπότε θα ήταν εύκολο να κάνουμε πίσω).

Συμπέρασμα, το πρώτο live τεστ της σταδιακής άρσης των μέτρων γίνεται, απλά δεν γίνεται επίσημα.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Επίσης, ο ιός δεν κολλάει όταν παραγγείλεις ντελίβερι σε κλειστό χώρο και πάρεις συνέντευξη απ' τον υπάλληλο από απόσταση κάτω του μέτρου. Δώστε κι άλλο σανό στους μενοσπιτάκηδες διαπλεκόμενα ΜΜΕ.
https://www.gazzetta.gr/plus/perier...-mpike-me-mihanaki-toy-sto-plato-toy-open-vid
Δεν κολλάει παρουσία Τσιόδρα όταν απευθύνεται σε πλήθος πολιτών, καθώς και σε μαζικές συγκεντρώσεις πολιτών μετά το τέλος καραντίνας, γι'αυτό και στις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχει επέμβαση της αστυνομίας.
larisa-roma-1.jpg

roma.png

Αντιθέτως, κολλάει όταν βρίσκεσαι μόνη σου στο προαύλιο εκκλησίας και πρέπει να κινητοποιηθεί μια διμοιρία μπάτσων για να σε συλλάβει. Μιλάμε για κράτος μπανανία, όχι αστεία.

Last edited:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος