Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

poised

Member
Εγώ πάντως που μόλις γύρισα από Βασιλόπουλο, έχω την ακριβώς αντίθετη εικόνα, μάλιστα είχε και κίνηση στο φανάρι όπως παλιά, μας έκανε εντύπωση. Προφανώς κάθε μέρος είναι διαφορετικό.

alma

Member
Επίσης, ο ιός δεν κολλάει όταν παραγγείλεις ντελίβερι σε κλειστό χώρο και πάρεις συνέντευξη απ' τον υπάλληλο από απόσταση κάτω του μέτρου. Δώστε κι άλλο σανό στους μενοσπιτάκηδες διαπλεκόμενα ΜΜΕ.
https://www.gazzetta.gr/plus/perier...-mpike-me-mihanaki-toy-sto-plato-toy-open-vid
Δεν κολλάει παρουσία Τσιόδρα όταν απευθύνεται σε πλήθος πολιτών, καθώς και σε μαζικές συγκεντρώσεις πολιτών μετά το τέλος καραντίνας, γι'αυτό και στις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχει επέμβαση της αστυνομίας.
View attachment 307912

View attachment 307911

Αντιθέτως, κολλάει όταν βρίσκεσαι μόνη σου στο προαύλιο εκκλησίας και πρέπει να κινητοποιηθεί μια διμοιρία μπάτσων για να σε συλλάβει. Μιλάμε για κράτος μπανανία, όχι αστεία.

Αυτή τη φορά θα συμφωνήσω με το ποστ σου. Βέβαια δεν κολλάει ο ιός όταν στριμώχνονται στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ αλλά στην εκκλησία δεν μας αφήνουν να πάμε ούτε με ακολουθία σε εξωτερικό χώρο. Εν τω μεταξύ σε άλλες ορθόδοξες χώρες(π.χ.Γεωργία) δεν έκλεισαν οι εκκλησίες απλώς οι πιστοί κρατούν αποστάσεις όπως στο σούπερ μάρκετ.

Επίσης επιτρέπεται το ντιλίβερι φαγητού(εκεί δεν κολλάει κι ας περνάει ο ντιλιβεράς από δεκάδες σπίτια κάθε φορά) αλλά το Άγιο Φως δεν μπορεί να διανεμηθεί στα σπίτια. Ο καφές και το τοστάκι μπορεί.

Ας δούμε και μια άλλη άποψη για την περιφορά του Επιταφίου (αν και πέρασε η μέρα)

https://www.skai.gr/news/politics/g...i-yper-tis-perioforas-epitafiou-me-enan-ierea

https://www.ethnos.gr/ellada/100638...alla-i-perifora-toy-epitafioy-eprepe-na-ginei

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Επίσης επιτρέπεται το ντιλίβερι φαγητού(εκεί δεν κολλάει κι ας περνάει ο ντιλιβεράς από δεκάδες σπίτια κάθε φορά) αλλά το Άγιο Φως δεν μπορεί να διανεμηθεί στα σπίτια. Ο καφές και το τοστάκι μπορεί.
Το τοστάκι και ο καφες όμως πληρώνεται από τον άμεσα ενδιαφερόμενο, όχι από το κράτος. Πάλι καλά που δεν πήραν καμιά τέτοια απόφαση και έμεινα τα χρήματα για κάτι πιο ουσιαστικό ελπίζω.

alma

Member
Το τοστάκι και ο καφες όμως πληρώνεται από τον άμεσα ενδιαφερόμενο, όχι από το κράτος. Πάλι καλά που δεν πήραν καμιά τέτοια απόφαση και έμεινα τα χρήματα για κάτι πιο ουσιαστικό ελπίζω.

Ζήτησαν δήμοι να μοιράσουν σε συνεννόηση με εθελοντές δημότες και τους απαγορεύτηκε.Δεν τους άφησε η κεντρική εξουσία. Οπότε δεν είναι οικονομικό το θέμα. Δεν θα πλήρωνε έτσι κι αλλιώς το κράτος.

Υποτίθεται πως έγινε για την προστασία της δημόσιας υγείας. Οπότε αν είναι επικίνδυνο τότε είναι ακόμα πιο επικίνδυνο το ντιλίβερι με τον ντιλιβερά συχνά να διασχίζει 3-4 δήμους και να έρχεται σε επαφή με πολύ περισσότερο κόσμο καθημερινά μάλιστα.Ο Χαρδαλιάς μίλησε καθαρά για "κίνδυνο διασποράς του ιού".

https://www.cnn.gr/news/ellada/stor...-freno-stin-kat-oikon-dianomi-toy-agioy-fotos

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Ζήτησαν δήμοι να μοιράσουν σε συνεννόηση με εθελοντές δημότες και τους απαγορεύτηκε.Δεν τους άφησε η κεντρική εξουσία. Οπότε δεν είναι οικονομικό το θέμα. Δεν θα πλήρωνε έτσι κι αλλιώς το κράτος.
Το εγχείρημα, ας μη γελιόμαστε, θα κόστιζε πάρα πολύ ακριβά όσους εθελοντές και να βρίσκανε.

Ναι για να δωθει στα κανάλια και στον Παπαδόπουλο για το μένουμε σπίτι.Πρέπει να έχουμε την στήριξη των καναλιών.
Δεν καταλαβαίνω γιατί παραθέτεις το μήνυμά μου για να δώσεις αυτήν την απάντηση.

Last edited:

alma

Member
Το εγχείρημα, ας μη γελιόμαστε, θα κόστιζε πάρα πολύ ακριβά όσους εθελοντές και να βρίσκανε.
Ποτέ δεν μίλησαν για κόστος το ξαναλέω, μίλησαν για "κίνδυνο διασποράς του ιού". Ξέρω πολλούς στην περιοχή μου που θα πλήρωναν τα πάντα οι ίδιοι και δεν θα κόστιζε τίποτα απολύτως.

Αλλά μιλά για "προστασία της δημόσιας υγείας" ο Χαρδαλιάς. Συνεπώς το ντιλίβερι είναι πολύ επικίνδυνο για την δημόσια υγεία με βάση πάντα τα λεγόμενα του.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Ποτέ δεν μίλησαν για κόστος το ξαναλέω, μίλησαν για "κίνδυνο διασποράς του ιού". Ξέρω πολλούς στην περιοχή μου που θα πλήρωναν τα πάντα οι ίδιοι και δεν θα κόστιζε τίποτα απολύτως.
Επειδή θα κόστιζε αν γινόταν πανελλαδικά, εμένα αυτό με ενδιαφέρει.

alma

Member
Επειδή θα κόστιζε αν γινόταν πανελλαδικά, εμένα αυτό με ενδιαφέρει.

Ξαναλέω όμως ότι θα γινόταν εντελώς δωρεάν και σε συγκεκριμένους δήμους με εθελοντές.Και σου ξαναλέω ότι ο Χαρδαλιάς δεν είπε τίποτα για κόστος. Είναι σεβαστό αυτό που λες, αλλά δεν είπε τίποτα τέτοιο ο Χαρδαλιάς. Συνεπώς είναι άλλο θέμα αυτό που βάζει εσύ.Δεν έχω με σένα διαφωνία.

Ξαναλέω είπε για την διανομή σε σπίτια πως "είναι επικίνδυνη για την δημόσια υγεία". Άρα γενικά δεν πρέπει να γίνονται διανομές σε σπίτια ούτε φαγητού, ούτε καφέ, ούτε πραγμάτων αγορασμένων διαδικτυακά με βάση την λογική του.

drDorothy

Member
https://www.protagon.gr/apopseis/agio-fws-to-paraskinio-pws-akyrwthike-to-delivery-vomva-44342033610
''Κάποιοι από τους δημάρχους θεωρούσαν ότι όλο αυτό ήταν επικίνδυνο, αλλά και αναίτια σπατάλη ανθρώπινου κόπου και πόρων. Κανένας τους όμως δεν ήταν διατεθειμένος να βγάλει ανακοίνωση προς τους δημότες του ότι διαφωνεί με αυτή την πράξη και, επίσης, κανένας τους δεν ήταν διατεθειμένος να δει τους διπλανούς δήμους να το κάνουν δίχως αυτός να προσφέρει αντίστοιχη παροχή στους δικούς του δημότες. Οι πιστοί θα τον έγραφαν στου διαβόλου τα κατάστιχα. Προειδοποιούσαν λοιπόν την πολιτική ηγεσία πως είτε θα το έκοβε μαχαίρι με γενική διαταγή είτε θα έμπαιναν κι αυτοί στον χορό και γαία πυρί μειχθήτω με τον κορονοϊό.''

''Αν οι μισοί μόνο δήμοι της χώρας υιοθετούσαν το μέτρο (που τελικά θα ήταν πολύ περισσότεροι), τότε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου θα περιφέρονταν στους δρόμους των πόλεων 49.800 άνθρωποι και 24.900 αυτοκίνητα. ''

''Στο μεταξύ, τους προβλημάτιζε και αυτό το «δίκτυο εθελοντών» που ανέφεραν οι δήμαρχοι στις αναρτήσεις τους. Ποιος δηλώνει εθελοντής για να ξεποδαριαστεί βράδυ Μεγάλου Σαββάτου, αντί να κάνει Ανάσταση σπίτι του; Εντάξει, οι δημοτικοί υπάλληλοι ήταν υποχρεωμένοι, αλλά οι εθελοντές πού βρέθηκαν; Αρχισαν να αναρωτιούνται μήπως είχαν βάλει το χεράκι τους τίποτα κύκλοι της Εκκλησίας που διαφωνούν με την ήπια στάση του Αρχιεπισκόπου και της πλειοψηφίας της Ιεράς Συνόδου. Υπήρχαν άλλωστε πληροφορίες ότι πολλοί από τους εθελοντές πήγαιναν κατ’ ευθείαν στα γραφεία των δημάρχων από τους καταλόγους πιστών των ενοριών. Αρχισαν να επικοινωνούν με δεσποτάδες. Ολοι τους δήλωσαν πλήρη άγνοια, κάποιοι λίγοι εξέφρασαν την διαφωνία τους με τη διανομή, οι περισσότεροι όμως είπαν ότι δεν μπορούν να εμποδίσουν ούτε τους πιστούς ούτε τους παπάδες να εμπλακούν σε κάτι τέτοιο, αν το επιθυμούν. Το τελικό συμπέρασμα ήταν ότι δεν υπήρχε καμιά υπόγεια συνωμοσία για bypass παράκαμψη των μέτρων στο όνομα της πίστης.''

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Φαίνεται ότι κάποιοι ειδικοί έμπλεξαν τις προσωπικές τους απόψεις για τη θρησκεία με τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν. Και γι' αυτό βλέπουμε αυτή την υπερευαισθησία των αστυνομικών οργάνων όπου βλέπουν πιστούς, εκκλησίες, παπάδες και επιταφίους, ενώ αντιθέτως βλέπουμε τη χαλαρότητά τους προς ευπαθείς ομάδες, χώρους αγορών, σουπερμάρκετ και άλλους χώρους συγκέντρωσης ατόμων, δυνητικά υγειονομικών βομβών όπως τους αποκαλούν.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.389
Νεότερο μέλος
etspoetry