thalia tsif
Member
- Μηνύματα
- 630
- Likes
- 2.212
Το διάβασα όλο κ μου φαίνονται πολύ λογικά τα όσα λέει..δεν πρέπει να υπάρχουν ακραία μέτρα κ πρέπει να γίνονται δειγματοληπτικά τεστ..https://www.protothema.gr/koronoios...s-mines-den-ehoume-katalavei-pou-vriskomaste/
Είναι μεγάλη ανάγκη να γίνει έλεγχος ενός τυχαίου αντιπροσωπευτικού δείγματος του πληθυσμού για να δούμε ποια είναι η συχνότητα (επιπολασμός και επίπτωση) της λοίμωξης, ώστε να ξέρουμε πού είμαστε, πού πάμε, και πώς ανταποκρίνεται η κατάσταση στα σκληρότατα μέτρα που λαμβάνονται. Αλλιώς πάμε στα τυφλά, στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα περιμένοντας να μας ελεήσει η καλή μας τύχη. Είναι άλλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα αν έχει μολυνθεί το 0,1%, το 1%, το 5% ή το 20% του πληθυσμού.
Οχι όλη η Ιταλία, μόνο τέσσερις περιοχές έχουν μεγάλο πρόβλημα. Επίσης για όλους τους θανάτους που βλέπουμε δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς προκλήθηκαν από τον κορωνοϊό ή απλώς ο κορωνοϊός ήταν παρών τη στιγμή του θανάτου. Σε 98,8% των θανάτων υπήρχαν και άλλες αιτίες για τον θάνατο.
- Ποια η γνώμη σας για την πολιτική και τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη; Οπως είπα παραπάνω, χωρίς εκτεταμένο διαγνωστικό έλεγχο και τυχαία αντιπροσωπευτικά δείγματα από τον πληθυσμό, τα μέτρα παίρνονται στα τυφλά.
- Ποια η διάρκεια αυτής της καταιγίδας; Ανησυχώ περισσότερο για τα μέτρα που παίρνουμε στα τυφλά, που μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες, πολύ χειρότερες για όλους μας. Μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα ψυχικής υγείας, αυτοκτονίες, περισσότερα εμφράγματα, οικογενειακή βία, κακοποίηση παιδιών και χίλια δυο άλλα. Ο παρατεταμένος εγκλεισμός επίσης εξαναγκάζει τη δημοκρατία να προτυπωθεί πάνω σε απολυταρχικά ήθη. Πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.
- Και πώς ένας 64χρονος Ελληνας χωρίς υποκείμενα νοσήματα κατέληξε τόσο γρήγορα; Τραγικό, αλλά είναι λάθος να εστιαζόμαστε σε μονήρη περιστατικά. Ανάμεσα στους 60 εκατομμύρια θανάτους που συμβαίνουν κάθε χρόνο στον πλανήτη, πολλοί είναι δραματικοί και όλοι είναι άξιοι του σεβασμού μας. Η τρομολαγνεία και η περιπτωσιολογία δεν βοηθά. Τα μέσα ενημέρωσης δεν πρέπει να τροφοδοτούν ένα reality show θανάτων.
- Τελικά ποιο το καλύτερο και ποιο το χειρότερο σενάριο; Το καλύτερο σενάριο θα είναι θνησιμότητα περίπου αντίστοιχη της εποχικής γρίπης, συνολικός αριθμός θανάτων πολύ μικρότερος από αυτόν της εποχικής γρίπης. Το χειρότερο σενάριο είναι οι προβλέψεις του Imperial College, με θνησιμότητα 9 φορές μεγαλύτερη της εποχικής γρίπης, αριθμό κρουσμάτων 5 φορές πάνω από την εποχική γρίπη. Τα περισσότερα καλής ποιότητας δεδομένα που έχουμε είναι κοντά στο αισιόδοξο σενάριο.