North66
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γροιλανδία
Πάνω σ' αυτό θυμάμαι κάτι που είχε γράψει ο Ιωαννίδης στο πρώτο του άρθρο που μου έκανε τρομερή εντύπωση και θα ήθελα να το επαναδημοσιεύσω μήπως κάποιος το σχολιάσει επιστημονικά. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση λόγω της ενασχόλησης όλων μας με τον ιό, να δημιουργείται ένα bias ακόμα και στους γιατρούς και να θεωρούν θανάτους που συνέβησαν για διαφορετικούς λόγους ότι οφείλονται (αποκλειστικά) στον κορώνα; Δηλαδή όπως τονίζει και ο Ιωαννίδης αν δε γνωρίζαμε για τον κορώνα ή δεν είχαμε τα τεχνικά μέσα να τον προσδιορίσουμε σα νέο ιό και τον θεωρούσαμε μια άλλη εκδοχή γρίπης, θα ασχολούμασταν όλοι τόσο πολύ ώστε να απαριθμούμε κάθε μέρα τους νεκρούς απ' το διαφορετικό τύπο γρίπης που εμφανίστηκε ή δε θα ασχολούμασταν;Κι εδώ έχουν αρχίσει να απορούν,πως γίνεται να μπαίνει ο παππούς στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό και μετά από λίγες ημέρες να δηλώνεται θάνατος απο κορωνοιο.Νομίζω κάτι παρόμοιο είχε πει και ο samion για την Ιταλία.Ή έχουν χάσει την μπάλα ή κάτι περίεργο γίνεται.Στο σπίτι που εμένα προ καραντίνας δίπλα έχει ένα μεγάλο γηροκομείο.Μέχρι την Κυριακή που μας πέρασε,όχι προχθές την προηγούμενη είχαν επισκεπτήριο.Εχθές είχαν 25 νεκρούς.Όλοι δηλώθηκαν με κορωνοιο.Δεν έχω ιδέα αν έγινε νεκροψία,αλλά μάλλον όχι.
If we had not known about a new virus out there, and had not checked individuals with PCR tests, the number of total deaths due to “influenza-like illness” would not seem unusual this year. At most, we might have casually noted that flu this season seems to be a bit worse than average. The media coverage would have been less than for an NBA game between the two most indifferent teams.
(Πηγή https://www.statnews.com/2020/03/17...e-are-making-decisions-without-reliable-data/)
Aν δεν σου κάνει το ρεπορτάζ του Reuters για μια συνέντευξη στο BBC executive director του ΠΟΥ και το βρίσκεις ελλιπές, μπορείς να συνεχίσεις να ενημερώνεσαι απ' το ντουέτο Τσιόδρας-Χαρδαλιάς, κάτι περισσότερο θα ξέρουν αυτοί.Τώρα πραγματικά δεν ξέρω αν με δουλεύεις, αλλά μου επισυνάπτεις άρθρο του Reuters με αποσπάσματα μιας συνέντευξης. Όπου δεν αναφέρεται και καμία πρόταση μέτρων, εκτός από το γενικόλογο
(που ο Τσιόδρας έχει πεί επανειλλημένα οτί θα γίνει εν καιρώ - όπως λέει άλλωστε και αυτός ο Ryan “Once we’ve suppressed the transmission, we have to go after the virus. )
Last edited: