• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

fotast

Member
Επειδή αναφέρθηκαν οι προσλήψεις σε ΕΣΥ.Ο Κικίλιας είπε ότι έγιναν κάπου 3300 σε 2 μήνες.Λιγότεροι οι γιατροί και περισσότεροι οι νοσηλευτές.Τώρα αν αληθεύει ή όχι μάλλον θα βγει σε πολιτική συζήτηση.Όποτε δεν...

Last edited:

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Στην πόλη μου ξεκινώντας από το προηγούμενο ΣΚ βλέπω περισσότερα πηγαδάκια στον δρόμο (κυρίως γύρω από καφέ που είναι ανοιχτά για "πακέτο"), στο σουπερμάρκετ είχε πολύ περισσότερη κίνηση απ' ότι συνήθως και χτες και σήμερα είδα γείτονες να έχουν παρέες φίλων για καφέ και φαΐ.

Ισχύει και αλλού;
Στο δικό μου το "χωριό" πάντως γίνεται εξίσου χαμός στους δρόμους!
Απόγευμα Σαββάτου και ξεχυθήκαμε όλοι για άθληση στους δρόμους!:cool::D Δεν χωρούσαμε στα πεζοδρόμια!
Παρέες εφήβων παντού να βολταρίζουν χαρούμενοι και παρέες ενηλίκων μέσης ηλικίας να προπονούνται για τον επόμενο αγώνα δρόμου των 10 χλμ.
Ακόμη και εγώ έσπασα την καραντίνα για πρώτη φορά και πήγα για ποτάκι στο μπαλκόνι φίλων, τηρώντας όμως ευλαβικά τις αποστάσεις μεταξύ μας.
Νομίζω ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Ξεπεράσαμε τα όρια μας.
Πιστεύω όμως ότι εάν τηρήσουμε τις αποστάσεις και τους κανόνες υγιεινής που υιοθετήσαμε το τελευταίο δίμηνο, τα πράγματα θα πάνε μια χαρά!

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Σα να χαλαρώνουμε λίγο απότομα όλοι νομίζω και δεν μου αρέσει (και δεν αναφέρομαι μόνο στα επικείμενα μέτρα χαλάρωσης της κυβέρνησης), αλλά στον παράγοντα προσωπική ατομική ευθύνη

chrisbd

Member
Γι αυτό είπα πάρτε αιρκοντισιον... αμα υπάρξει απότομη έξαρση θα πάρει το μαστίγιο ο Χαρδαλιάς... Προλάβετε και πάτε για απομόνωση στα εξοχικά όσοι έχετε..

orck

Member
Καλοκαιριασε πλεον και δεν μπορει κανεις να καθησει μεσα, ειδικα το διωρο πριν δυσει ο ηλιος ειναι, οπως καθε ανοιξη, φανταστικα.
Ελπιζω ολο αυτον τον καιρο που καθησαμε μεσα ισιωνοντας κατι καμπυλες, να εχει προετοιμαστει το ΕΣΥ γιατι νομιζω οτι απλα τελειωσε η προθερμανση, θα παιξει και δευτερος γυρος.
Μακαρι ολα να πανε καλα.

1587991429499.png

Ntt

Member
Κάτι έχουν αρχίσει όλοι και συζητούν για τι ποσοστό έχει ανοσία στην Ελλάδα , ότι είναι πολύ μικρό, ότι θα περιμένουμε να μπούμε στον χειμώνα με υψηλά ποσοστά ανοσίας για να είναι καλύτερα.

Είναι ιδέα μου ή βλέπετε και εσείς ότι αρχίζουν να αλλάζουν πορεία?

bandit650

Member
εχει σιγουρα αλλαξει η πολιτικη. φοβουνται οτι αν μεινουμε κι αλλο μεσα θα χρειαστει να δωσουν κι αλλα χρηματα για βοηθημα σε ανθρωπους που δε τους ξερουν....

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ειλικρινά, όχι. Δε βλέπω κάποια διαφορά σε σχέση με αυτά που έλεγαν στην αρχή, μέχρι και το χρονοδιάγραμμα πάνω-κάτω ίδιο είναι.

Δυο εβδομάδες συν άλλες δύο για lockdown είχαν πει, μετά σταδιακό άνοιγμα όταν εξασφαλίσουν ότι δεν έχει κλατάρει το σύστημα υγείας και οι γνώσεις περί νοσοκομειακής αγωγής έχουν εξελιχθεί κι έχει εξασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός εισαγόμενων κρουσμάτων, συν τον αστερίσκο ότι σε περίπτωση που πάει να ξεφύγει η κατάσταση θα υπάρξει rollback στα μέτρα. Δε βλέπω κάποια αλλαγή, έγιναν κάποιες προσλήψεις νοσηλευτών και λιγότερες γιατρών, μετατροπή κάποιων αιθουσών σε ΜΕΘ, υπάρχει ένας εδραιωμένος μηχανισμός μέτρων αν χρειαστεί να ξανα-εφαρμοστούν, εδώ και 4 εβδομάδες είχαν πει πότε θα ξεκινήσουν τα τεστ (άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς) και το πότε θα αρχίσουν να λειτoυργούν οι κινητές μονάδες.

Το μπλέξιμο είναι τι θα γίνει με τους εισαγόμενους λόγω τουρισμού (τον οποίον λογικά θεωρούν απαραίτητο) και ανάλογα με το πώς πηγαίνει προσαρμόζονται, βλέποντας πώς πάνε και οι χώρες που είναι χρονικά μπροστά από εμάς (ονομαστικά έχει αναφερθεί η Δανία, που "ανοίγει" κάποιες μέρες πριν και θα είναι καλός μπούσουλας).

Δε νομίζω ότι υπήρχε ποτέ σχέδιο να υπάρχει αιώνιο lockdown, το αντίθετο, τα χρονοδιαγράμματα είναι πολύ κοντά σε αυτά που έλεγαν.

Last edited:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κάτι έχουν αρχίσει όλοι και συζητούν για τι ποσοστό έχει ανοσία στην Ελλάδα , ότι είναι πολύ μικρό, ότι θα περιμένουμε να μπούμε στον χειμώνα με υψηλά ποσοστά ανοσίας για να είναι καλύτερα.

Συμφωνω με @Yorgos. Μην σε μπερδευει ο διακαης ποθος των μενοσπιτακηδων να κλειδαμπαρωθουμε εσαει στα σπιτια μας. Απο εδω και περα αρχιζουν τα δυσκολα στη διαχειριση. Ας ελπισουμε πως ο κοσμος θα τηρει τα μετρα προστασιας. Αν και απο την εικονα που εχω ειναι αρκετα μεγαλο το κομματι τυπου @Sevro

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σε άλλες χώρες, πιο διασκεδαστικές, όπου ο κόσμος κάνει 6 και 7 ώρες ουρά για να πάρει κοτόπουλο, αν βρει, ο πρόεδρος συστήνει στον κόσμο να δει την τέταρτη σαιζόν του Casa de Papel, τραγουδάει Bellea Ciao, δήλωσε ότι θα ήθελε να γνωρίσει τους πρωταγωνιστές γιατί τους νιώθεις σαν την κοικογένειά τους και μια εξ αυτών του ζήτησε να τους καλέσει...

Θαυμάστε:
https://miamidiario.com/protagonista-de-la-casa-de-papel-le-respondio-invitacion-a-maduro/

Last edited:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος