• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
@viktoria οι δημόσιοι υπάλληλοι που πληρώθηκαν το 100% του μισθού τους σίγουρα διαφωνούν με την άρση των μέτρων.
Άλλωστε τι καλύτερο από το να κάθεσαι και να πληρώνεσαι? Αυτό δεν είναι το όνειρο του μέσου δημοσίου υπαλλήλου?

Επίσης οι δισεκατομμυριούχοι δεν θέλουν να συνεχίσει η καραντίνα (η πλειοψηφία αυτών) καθώς οι επιχειρήσεις τους έχουν μειώσει ή μηδενίσει την κερδοφορία τους και σίγουρα δεν θέλουν να πληρώνουν τσάμπα φόρους/εργαζομένους κτλ (αυτό λέει η λογική).

Έπρεπε να ρωτήσεις πιο στοχευμένα:

"Υπάρχει άνθρωπος που έχει περιοριστεί ο μισθός του και φλερτάρει με την ανεργία και θέλει να συνεχιστεί η καραντίνα?

Εδώ θα συμφωνήσω κανείς (και φαντάσου ότι ο μισθός μου έχει υποστεί περικοπή και δουλεύω από απόσταση σε εταιρεία εκτός ελλάδας).

Πάντως τα εκατομμύρια κρούσματα τα γλίτωσαν , να δω με τα εκατομμύρια των ανέργων τι θα κάνουν?
Ανεργια, φτωχεια, κατάθλιψη και πρασινα αλογα. Ψιλοπραματα, αφου θα ζουμε.

viktoria

Member
@viktoria οι δημόσιοι υπάλληλοι που πληρώθηκαν το 100% του μισθού τους σίγουρα διαφωνούν με την άρση των μέτρων.
Άλλωστε τι καλύτερο από το να κάθεσαι και να πληρώνεσαι? Αυτό δεν είναι το όνειρο του μέσου δημοσίου υπαλλήλου?

Επίσης οι δισεκατομμυριούχοι δεν θέλουν να συνεχίσει η καραντίνα (η πλειοψηφία αυτών) καθώς οι επιχειρήσεις τους έχουν μειώσει ή μηδενίσει την κερδοφορία τους και σίγουρα δεν θέλουν να πληρώνουν τσάμπα φόρους/εργαζομένους κτλ (αυτό λέει η λογική).

Έπρεπε να ρωτήσεις πιο στοχευμένα:

"Υπάρχει άνθρωπος που έχει περιοριστεί ο μισθός του και φλερτάρει με την ανεργία και θέλει να συνεχιστεί η καραντίνα?

Εδώ θα συμφωνήσω κανείς (και φαντάσου ότι ο μισθός μου έχει υποστεί περικοπή και δουλεύω από απόσταση σε εταιρεία εκτός ελλάδας).

Πάντως τα εκατομμύρια κρούσματα τα γλίτωσαν , να δω με τα εκατομμύρια των ανέργων τι θα κάνουν?
Κατσε οταν θα πεσει πεινα ,να δεις ποτε θα εξαφανιστουν τα ψυχοπονια και θα ειναι ο θανατος η ζωη μου !!

poised

Member
Αυτό κατάλαβες? Ότι ψάχνω μαγικές λύσεις?
[...]
Απάντηση δεν ψάχνω αλλά δεν έχουν κ αυτοί που κάνουν την εν λόγω στρατηγική!
Μα όταν λες ότι δεν έχουν απάντηση αυτοί που κάνουν την εν λόγω στρατηγική είναι σαν να λες ότι έχουν την σωστή απάντηση άλλοι και αυτούς αναζητάς.

Σωστή απάντηση δεν έχει κανείς γιατί απλά δεν υπάρχει.

Η λύσεις που δίνονται από κάθε χώρα, δίνονται πολιτικά, αντιμετωπίζοντας το κάθε ζήτημα τη στιγμή που συμβαίνει με την γνώση της στιγμής και ανάλογα τα συμφέροντα αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις. Για να κρίνεις λοιπόν τις αποφάσεις και την στρατηγική, θα πρέπει να ζυγίσεις όλα τα δεδομένα και να καταλήξεις αν συμφέρει και εσένα αυτό που γίνεται (άμεσα και έμμεσα).

Ανάλογα από το που ξεκινά ο καθένας βλέπει και τα πράγματα αλλιώς. Και κάποιοι κάνουν πολιτική και μικροπολιτική για να το εκμεταλλευθούν.

Στο παράδειγμα του Ιωαννίδη, έχω παρατηρήσει ότι χρησιμοποιεί τον λόγο με ένα τρόπο που φροντίζει να μην εκτεθεί επιστημονικά, αλλά να ταΐζει τις φαντασιώσεις του κοινού του. Λόγω αυτού τον θεωρώ πολύ ύπουλο και ανεξάρτητα της υπόλοιπης επιστημονικής του καριέρας (που δεν μπορώ να την κρίνω) χρειάζεται πολύ προσοχή.

Για παράδειγμα, με τις αγαπημένες "καμπύλες" που δεν είναι εκθετικές αλλά Gompertz βγαίνει δημόσια και λέει ότι οι "μαθηματικοί κάνουν λάθος". Πρώτα απ' όλα πετάει έναν όρο που τον κάνει να ακούγεται μάγκας αλλά η ουσία είναι ότι κανείς (μαθηματικός ή μη) δεν είπε ότι επ' άπειρον η αύξηση είναι εκθετική σε ένα περιορισμένο αριθμητικά πλήθος. Ούτε ο ίδιος είπε ότι όπως δείχνουν ΚΑΙ οι καμπύλες Gompertz, υπάρχει μία τεράστια εκθετική αύξηση τη στιγμή που θα ξεκινήσει "το πράγμα" και μέχρι να τερματίσει.

Ο ίδιος δεν έχει πει πουθενά (έψαξα τις δημοσιεύσεις του) ποιο είναι αυτό το πάνω όριο όπου θα σταματήσει η εκθετική αύξηση, για την ακρίβεια ούτε καν μπαίνει στον κόπο να το αριθμητικοποιήσει ή μοντελοποιήσει (για να μην εκτεθεί). Αφήνει το "κοινό του" να καταλάβει ότι θέλει και να σταχιολογήσει τα τμήματα που τον ενδιαφέρουν για να επιβεβαιώσει την πολιτική θέση του.

Σε μία τέτοια κατάσταση, είναι σίγουρο ότι όλοι λάθος θα κάνουν. Εκ των υστέρων θα υπάρξουν κάποιοι που έκαναν τραγικά λάθη και κάποιοι που έκαναν τα λιγότερα. Και κάποιοι μετά Χριστόν προφήτες που θα βγουν και θα πουν "εγώ τα έλεγα", λέγοντας αερολογίες που μπορεί να τις καταλάβει κάποιος είτε έτσι είτε κοτέτσι.

Οπότε, προσοχή στους φωστήρες, είτε είναι ψάλτες είτε μοιάζουν με παγωτατζήδες του 80.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κατσε οταν θα πεσει πεινα ,να δεις ποτε θα εξαφανιστουν τα ψυχοπονια και θα ειναι ο θανατος η ζωη μου !!
Οι Ελληνοι; Θα κανουν τετοιο πραγμα οι Ελληνοι;

paefstra

Member
Σε ποιους ευπαθεις αναφερεσαι; Γιατι υπαρχει μεγαλη αποκλιση στο ποιους συμπεριλαμβανει ο ορος οπως τον ερμηνευει η παγκοσμια επιστημονικη κοινοτητα και με την ερμηνεια που δινει η ελληνικη νομοθεσια
Τι λεει η ελληνικη νομοθεσια; Εχει καποιο λινκ να δω;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
είτε μοιάζουν με παγωτατζήδες του 80.
Ναι ρε φιλε, με τον παγωτατζη της παιδικης μου γειτονιας μοιαζει. Κι εσπαγα το κεφαλι μου να βρω τι μου θυμιζει.

Last edited:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί

bandit650

Member
Σωστή απάντηση δεν έχει κανείς γιατί απλά δεν υπάρχει.
Ολόκληρο σεντόνι κατά του ιωαννιδη.
Η άποψή σου ποια είναι;
Πρέπει να συνεχιστούν τα περιοριστικά μέτρα ή όχι;
Ως πότε;
Τι διαφορά θα έχει αν ανοίξουν αρχές Μαΐου η αρχές Ιουλίου;
Από την στιγμή που θα υπάρχουν έστω και 5-10 φορείς ή ασθένεια δε θα εξαπλωθεί και πάλι;

bandit650

Member
Έκτακτα Νέα!!!
Θα ξεκινήσουν σιγά σιγά να ανοίγουν επαγγέλματα!!!
Συμβολαιογράφοι και Πρωτοδικεία!!
Με όλα αυτά είχαν σταματήσει οι πλειστηριασμοί.... Άντε με το καλό να ξεκινήσουν πάλι!!
Κατά τα άλλα όλα γίνονται για το συμφέρον μας!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.384
Νεότερο μέλος
Lilla