• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

poised

Member
Ξερεις αλλη χωρα να εχει εξετασει ηδη το 10% του πληθυσμου της και να συνεχιζει με αμειωτο ρυθμο;
Σύμφωνα με τα σχόλια έχουν κάνει 10.000 και ξέμειναν και σταμάτησαν να τεστάρουν εκτός από καθορισμένες περιπτώσεις. Και όλα αυτά επειδή έχουν εταιρία που ασχολείται με βιοιατρική και μπορεί να τα παράγει. Αν ισχύουν, αυτά που λέγονται στα σχόλια, δε ξέρω.

Μακάρι να μπορούσαμε να τεστάρουμε όλο τον πληθυσμό κάθε μέρα αλλά δεν έχουμε την δυνατότητα (τεχνικά και οικονομικά) αλλά ούτε καν ακόμα την γνώση του πόσα και ποια test δίνουν false positive/negative και κάτω από ποιες συνθήκες.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Σύμφωνα με τα σχόλια έχουν κάνει 10.000 και ξέμειναν και σταμάτησαν να τεστάρουν εκτός από καθορισμένες περιπτώσεις. Και όλα αυτά επειδή έχουν εταιρία που ασχολείται με βιοιατρική και μπορεί να τα παράγει. Αν ισχύουν, αυτά που λέγονται στα σχόλια, δε ξέρω.

Μακάρι να μπορούσαμε να τεστάρουμε όλο τον πληθυσμό κάθε μέρα αλλά δεν έχουμε την δυνατότητα (τεχνικά και οικονομικά) αλλά ούτε καν ακόμα την γνώση του πόσα και ποια test δίνουν false positive/negative και κάτω από ποιες συνθήκες.
Οντως τα τεστ ειναι περιπου 10000 αλλα δεν σταματησαν απλα ελαττωθηκαν (κατα πολυ). Συνεχιζει να κανει το εθνικο πανεπιστημιακο νοσοκομειο. Αλλα συνεχιζουν να κανουν οσα περισσοτερα μπορουν σε τυχαια δειγματα.

https://www.covid.is/data

panpan

Member
Άρα κάναν βλακεία τότε και δεν πήραν ανάλογα μέτρα και πέθανε τόσος κόσμος;;
Παίρνουν βλακείες μέτρα,χωρίς λογική που σκοτώνει κόσμο.Όταν η Ιταλία ήταν λασκα οι νεκροί ηταν σε νορμαλ νούμερα.Μόλις πήραν μέτρα άρχισαν οι νεκροί να ανεβαίνουν.Όσο πιο σκληρά μέτρα παίρνουν,τόσο μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών;Γιατί.Η paefstra λέει ότι εδωσαν τεστ στους αμερικανούς.Γιατί; Τους περισσεύουν;Γιατί οι λαϊκές δεν έκλεισαν;Γιατί οι ψαραγορεες είναι ανοικτές και περναει ο καθενας και κοιτάζει τα ψάρια.Ενδεχομένως και ο ψαράς να τα έπιασε με τα χέρια του η ο περαστικοςπου φοράει μεν γάντια αλλά προηγουμενως είχε πιασει την μύτη του με την σιγουριά οτι αυτός δεν εχει πρόβλημα αφου είχε βάλει απολυμαντικό.

poised

Member
Όταν η Ιταλία ήταν λασκα οι νεκροί ηταν σε νορμαλ νούμερα.Μόλις πήραν μέτρα άρχισαν οι νεκροί να ανεβαίνουν.Όσο πιο σκληρά μέτρα παίρνουν,τόσο μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών;
Έχεις υπόψη σου ότι έχει αποδειχθεί πως η μείωση του αριθμού των πειρατών είναι αντιστρόφως ανάλογη της παγκόσμιας θέρμανσης του πλανήτη; Η λογική λοιπόν λέει ότι όσο περισσότερο μειώνονται τόσο περισσότερο θα θερμαίνεται ο πλανήτης.

(ΥΓ. ψάξε το και ελπίζω να καταλάβεις πόσο λάθος είναι το συλλογιστικό σου)

panpan

Member
Με ποια λογική επιτρέπεται να δουλεύω στο μάρκετ αλλά μου απαγορευσαν την εθελοντική εργασία στην διανομή δωρεάν τροφίμων σε φτωχές οικογένειες;

panpan

Member
Έχεις υπόψη σου ότι έχει αποδειχθεί πως η μείωση του αριθμού των πειρατών είναι αντιστρόφως ανάλογη της παγκόσμιας θέρμανσης του πλανήτη;
Έχω σταματήσει να παίζω με πειρατές από τότε που ήμουν παιδί.Σειρά σου να σταματήσεις.Αυτή η βλακεία το να προσπαθεί κάποιος να μειώσει,ειρωνευτει,τον άλλον γιατί δεν συμφωνεί μαζί του πρέπει να σταματήσει.Αισθάνεσαι έξυπνος μ αυτό που είπες;Απορία έθεσα.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
@panpan προφανώς αναρωτιέμαι αυτό που
είπε ο @tripakias . Το πράγμα θα τραβήξει πάρα πολύ αλλά καλό θα ήταν να μας πει ο Τσιοδρας ότι τα μέτρα θα λήξουν όταν Α...Β. .γ... γιατί έτσι μόνο εικασίες κάνουμε όλοι.
Μέχρι τότε όμως περιορίζονται αν όχι καταπατωνται ατομικές ελευθερίες, κινδυνεύει η οικονομία με νέο κραχ, να μείνουν άνεργοι χιλιάδες, στον τουρισμό κάνεις δεν ξέρει πότε θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία και τι κρατήσεις να δέχονται, στα σχολεία στα δημοτικά χρυσωνουν το χάπι με ασύγχρονη εξ αποστάσεως παιδεία που δε λύνει το πρόβλημα και πολλά άλλα. Τα 800 ευρώ ή τα 400 ευρώ από Μάιο που διαβάζω είναι αστεία και αναρωτιέμαι αν ξέρουν τι κάνουν ή αν έχουν ένα πλανο

chrisbd

Member
Παίρνουν βλακείες μέτρα,χωρίς λογική που σκοτώνει κόσμο.
Σε αυτό συμφωνούμε..

Όταν η Ιταλία ήταν λασκα οι νεκροί ηταν σε νορμαλ νούμερα.Μόλις πήραν μέτρα άρχισαν οι νεκροί να ανεβαίνουν.Όσο πιο σκληρά μέτρα παίρνουν,τόσο μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών;Γιατί.
Σε αυτό δεν συμφωνώ.. Μόλις άρχισαν να αυξάνουν αλματωδώς τα κρούσματα επομένως και οι νεκροί άρχισαν να παίρνουν σκληρά και πιο σκληρά μέτρα και όχι το ανάποδο..

Η paefstra λέει ότι εδωσαν τεστ στους αμερικανούς.Γιατί; Τους περισσεύουν;
Για τα τεστ δεν ξέρω να πω πολλά και δεν πιστεύω ότι μπορούν να βοηθήσουν και πολύ όταν έχει πλέον ξεφύγει η κατάσταση.. μόνο για όσους νοσηλεύονται.. Τα τεστ βοηθούν πιο πολύ ίσως στην αρχή και για την ιχνηλάτηση και για το πως πάει η κατάσταση μετά ίσως είναι και ανώφελο να εξετάζονται όσοι δεν νοσηλεύονται άσε που δεν θα έχεις και τη δυνατότητα να το κάνεις..

Γιατί οι λαϊκές δεν έκλεισαν;Γιατί οι ψαραγορεες είναι ανοικτές και περναει ο καθενας και κοιτάζει τα ψάρια.Ενδεχομένως και ο ψαράς να τα έπιασε με τα χέρια του η ο περαστικοςπου φοράει μεν γάντια αλλά προηγουμενως είχε πιασει την μύτη του με την σιγουριά οτι αυτός δεν εχει πρόβλημα αφου είχε βάλει απολυμαντικό.
Εδω συμφωνούμε...έπρεπε έγκαιρα να πάρουν μέτρα και να ενημερωθεί ο κόσμος για την βασική του προφύλαξη..

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί δεν έχει απαγορευτεί η μετακίνηση ατόμων που υπάγονται στις ευπαθείς ομάδες όπως έχει γίνει σε χώρες όπως η Σερβία και η Τουρκία βάσει ηλικίας. Δηλαδή έχουν κλείσει όλον τον πληθυσμό στα σπίτια του, παρέα ευπαθείς με μη ευπαθείς ομάδες ώστε να βρουν ευκαιρία να κολλήσουν οι ευπαθείς και ταυτόχρονα μέλη ευπαθών ομάδων μπορούν να συνωστίζονται υπογράφοντας ένα χαρτάκι σε λαϊκές και σουπερμάρκετ. Επίσης, το άλλο αστείο είναι οι σημερινές φωτογραφίες με το το χνώτο των αστυνομικών σε μισό μέτρο απόσταση από πολίτες ελέγχοντας τις ταυτότητες και τα εξοδόχαρτά τους, δημιουργώντας το τέλειο περιβάλλον για τη μετάδοση του ιού. Όποιος διακρίνει ψήγμα λογικής σε όλα αυτά, ίσως θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει. Η δική μου γνώμη είναι ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται και πράττουν με το βλέποντας και κάνοντας.

poised

Member
Έχω σταματήσει να παίζω με πειρατές από τότε που ήμουν παιδί.Σειρά σου να σταματήσεις.Αυτή η βλακεία το να προσπαθεί κάποιος να μειώσει,ειρωνευτει,τον άλλον γιατί δεν συμφωνεί μαζί του πρέπει να σταματήσει.Αισθάνεσαι έξυπνος μ αυτό που είπες;Απορία έθεσα.
Αν το ψάξεις όπως σε προέτρεψα θα δεις ότι είναι ένα κλασικό (και συνάμα αστείο) παράδειγμα του πώς μπορεί κάποιος να παρεξηγήσει κάτι που συμβαίνει ανεξάρτητα του άλλου και να οδηγηθεί σε πολύ λάθος συμπεράσματα. Δεν το έχω καν σκεφτεί εγώ.

Δεν είχα στόχο να σε προσβάλλω, παρόλα αυτά δε νομίζω να πιστεύεις πραγματικά ότι είχαν 800 νεκρούς προχτές και 650 χτες από covid λόγω του lockdown, έτσι;

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Δεν είχα στόχο να σε προσβάλλω, παρόλα αυτά δε νομίζω να πιστεύεις πραγματικά ότι είχαν 800 νεκρούς προχτές και 650 χτες από covid λόγω του lockdown, έτσι;
Tην περίπτωση το lockdown να έχει αποτρέψει μεν τον κόσμο να γυρνάει έξω και να διασπείρει τον ιό λόγω κοινωνικών συναντήσεων αλλά να έχει δημιουργήσει πολυάριθμες μικρές εστίες μετάδοσης του ιού μέσα στα σπίτια (ειδικά αν ζουν πολλά άτομα που βρέθηκαν ξαφνικά μαζί λόγω της υποχρεωτικής καραντίνας) οι οποίοι μετά μεταδίδουν τον ιό στα σουπερμάρκετ, στις λαϊκές και στα φαρμακεία που υποχρεωτικά πάνε κάποια στιγμή το έχεις σκεφτεί;

Δηλαδή αν έχουμε 3,000,000 σπιτικά στην Ελλάδα, αυτά δεν είναι 3,000,000 εν δυνάμει εστίες του ιού;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.384
Νεότερο μέλος
Lilla