Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Nikos86

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Καλά δεν σουλατσάρουν και ανενόχλητοι όλοι οι γέροι. Από που προκύπτει αυτό;Ξέρω δεκάδες ηλικιωμένους που έχουν κλειστεί στα σπίτια και βγαίνουν σπάνια και βλέπεις και κάτι βαρεμένα 15χρονα να κάνουν πως βήχουν μόλις δουν γιαγιά να πηγαίνει στο φαρμακείο με τη μάσκα.
Πάρα πολλοι ηλικιωμένοι είναι φοβισμένοι. Πάντως στα κανάλια είδαμε νεολαία να σουλατσάρει στις οργανωμένες πλαζ, μέχρι που τις έκλεισαν. Υπάρχουν και γέροι που σουλατσάρουν(δεν αντιλέγω εννοείται), αλλά δεν νομίζω να είναι η πλειοψηφία των ηλικιωμένων. Ε, αν κάποιος 80ρης σουλατσάρει χωρίς λόγο είναι δική του ευθύνη. Αλλά δεν ξέρω πολλούς τέτοιους.Αρκετά μεγάλο ποσοστό φοβάται.Και δικαίως.
Τελικα ειναι στα σπιτια τους ή δεν ειναι? Και αν ειναι τοτε γιατι εκλεισε ο πλανητης η ασθενεια αυτη ειναι επικινδυνη μονο για τις ευπαθεις ομαδες, αν εμειναν σπιτι, τοτε ειναι αχρειαστα τα μετρα! Αν και πολυ αμφιβαλλω οτι εμειναν!

alice~

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Είστε καλά μωρέ; Αρα αυτό που λέτε είναι ότι θέλετε να αφήσετε τόσο κόσμο να πεθάνει; Ξέρετε ότι υπάρχουν και νέοι με προβλήματα υγείας; Εγώ μόνο έχω μια φίλη 27 χρόνων που έχει καρδιολογικά προβλήματα αλλά και ένα κοριτσάκι-γειτόνισα μου, μόλις 10 χρόνων που έχει κάνει δυο εγχειρήσεις! Πως να απομονωθεί αυτό το κοριτσάκι; Να την αφήσουν μόνη της σε ένα δωμάτιο και να μην την πλησιάζει κανεις; Προτιμώ να υπακουσω σε αυτά τα υπερβολικά μέτρα και ας αποδειχθούν ακραία και μη αναγκαία στο τέλος, παρά να το ρισκάρω να κινδυνεύσει ο οποιοσδήποτε.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Είστε καλά μωρέ; Αρα αυτό που λέτε είναι ότι θέλετε να αφήσετε τόσο κόσμο να πεθάνει; Ξέρετε ότι υπάρχουν και νέοι με προβλήματα υγείας; Εγώ μόνο έχω μια φίλη 27 χρόνων που έχει καρδιολογικά προβλήματα αλλά και ένα κοριτσάκι-γειτόνισα μου, μόλις 10 χρόνων που έχει κάνει δυο εγχειρήσεις! Πως να απομονωθεί αυτό το κοριτσάκι; Να την αφήσουν μόνη της σε ένα δωμάτιο και να μην την πλησιάζει κανεις; Προτιμώ να υπακουσω σε αυτά τα υπερβολικά μέτρα και ας αποδειχθούν ακραία και μη αναγκαία στο τέλος, παρά να το ρισκάρω να κινδυνεύσει ο οποιοσδήποτε.
Με τα μετρα δηλαδη δεν πρεπει να απομονωθουν;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εννοει αν κολλησουν οι γονεις. Αντε βρες μια λυση...
Θα μπορουσαν να απομωνοθουν και οι γονεις εννοειται και οσοι ζουν με ατομα που διατρεχουν κινδυνο.

Θα ηταν και μικροτερος αριθμος και θα μπορουσε και το κρατος να τους στηριξει οικονομικα πιο ευκολα απο τωρα που θα πρεπει να στηριξει σχεδον τους παντες.

alma

Member
Αυτό ακριβώς λέω πιο πάνω.Το είπαν και οι ειδικοί. Ευπαθείς ομάδες ΔΕΝ είναι μόνοι οι ηλικιωμένοι.Είναι και άνθρωποι με θέματα υγείας, συχνά νεότεροι.

panpan

Member
Όταν άρχισε η ιστορία με την Ιταλία,επιστρέφει μια γειτόνισσα από επαγγελματικό ταξίδι.Προτού πάει σπίτι της, ενημερώνει τις αρχές και της λένε 14 ημέρες καραντίνα.Χωρίς πάλι να παει σπίτι της,ενημερώνει τον σύζυγο της να πάρει τα παιδιά και να τα πάει στον πατέρα της μην τυχόν και αρρωστήσουν.Τα παιδιά ήταν όμως άρρωστα,χωρίς συμπτώματα και αρρώστησαν τον παππού.Μετά απο αυτό ελεχθηκε η τάξη και βρέθηκαν άλλα 5-6 παιδιά και ψάχνουν τώρα τους συγγενείς.Σχιζοφρένεια.

paefstra

Member
An uπαρχουν λατρεις της στατιστικης, ειμαι αναμεσα τους. Αλλα δεν ειμαι τοσο ουφο να μην καταλαβαινω πως υπαρχουν και οι προσωπικες τραγωδιες. Δεν τους σωζεις ολους, ειναι προφανες. Αλλα ελεος, δεν εχουμε γινει τοσο γιδια ελπιζω. Δηλαδη δεν θα θελα να συνεχισω να ζω σε τετοια κοινωνια. Θα φτασω να συνεχισω την απομονωση και μετα :p
Η οικονομικη κριση οκ, θα ειναι τεραστια. Θα δουμε και μ αυτο. Και αν καποιος ξαναπει για την ΠΡΟΝΟΜΙΑΡΑ μου, εχω τους γονεις μου μακρια μονους, θα θελα να ημουν κοντα και φοβαμαι να παω μην κολλησω τον ιο απο κανενα τρενο και δεν μπορω. Ο καθενας περναει τα δικα του.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ποιο ειναι το οριο των επιπλεον νεκρων στην χωρα σου, κατ΄' αρχας, που εσυ θεωρεις οκ και δεν τρεχει καστανο και ακριβως απο αυτο και μετα θεωρεις οτι υπαρχει προβληματακι. Ακριβως νουμερο ομως.
2010-2011 368 ΜΕΘ / 180 απώλειες
2015-2016 408 ΜΕΘ 197 απώλειες
https://eody.gov.gr/epidimiologika-statistika-dedomena/etisies-epidimiologikes-ektheseis/#heading-4Oπότε όπως σωστά ειπώθηκε στο τέλος που θα τελειώσει η πανδημία, θα μετρήσουμε και θα δούμε πόσο πιο επικίνδυνος ήταν ο κορώνα από οποιονδήποτε άλλο ιό γρίπης.

Last edited:

paefstra

Member
Απο ποσο και πανω θεωρεις μια αυξηση στατιστικα σημαντικη; Ωστε να ληφθουν μετρα;
Καλα, αν περιμενεις απολογισμο στο τελος του 2020, ειναι απανθρωπο, αλλα συζητηση κανουμε.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Η οικονομικη κριση οκ, θα ειναι τεραστια. Θα δουμε και μ αυτο. Και αν καποιος ξαναπει για την ΠΡΟΝΟΜΙΑΡΑ μου, εχω τους γονεις μου μακρια μονους, θα θελα να ημουν κοντα και φοβαμαι να παω μην κολλησω τον ιο απο κανενα τρενο και δεν μπορω. Ο καθενας περναει τα δικα του.
Τι να κανουμε κακο timing...Επι ΠΑΣΟΚ θα σας εδιναν και ειδικο επιδομα για εργασια απο το σπιτι. Να τα λεμε κι αυτα.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.640
Μέλη
39.387
Νεότερο μέλος
DaisyAkrita