• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Συζήτηση για το Μακεδονικό

Traveller

Member
Από που κι ως που ο ευρύτερος χώρος της Μακεδονίας είναι μόνο Ελληνικός είναι κάτι που ποτέ δεν το κατάλαβα...

Επίσης με σοκάρει το γεγονός ότι υπάρχουν ανιστόρητοι που ασπάζεται την χοντροκομένη Ελληνική προπαγάνδα του πάλι με χρόνια και καιρούς...

Κλείνω με το εξής απλό... αν ο σωβινισμός δεν ήταν ηλιθιότητα θα τον έλεγαν εθνολογία...

Συμπέρασμα... χαρείτε τα ταξίδια σας μακριά από πάθη και βλακώδεις προπαγάνδες... μελετήστε την ιστορία κάθε τόπου και με νηφαλιότητα βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα χωρίς να επηρεάζεστε από κανέναν...

Borealis

Member
Έχετε μπερδευτεί λίγο ή τουλάχιστον δεν ενημερώνεστε όσο θέλετε να πιστεύουμε. Ο εθνικισμός τα τελευταία χρόνια είναι αποκλειστικό προνόμιο των σλαβομακεδόνων, οι οποίοι, εξαιτίας των Αλβανών, προσπαθούν να μας πείσουν πλέον ότι δεν είναι σλαβομακεδόνες αλλά σκέτο Μακεδόνες. Για αυτό το λόγο όλα αυτά τα τεράστια και δαπανηρά πρότζεκτ στις πλατείες με αγάλματα του Αλέξανδρου και του Φίλιππου.
Οι έλληνες προοδευτικοί ιστορικοί χρόνια τώρα διατείνονται ότι ούτε σταγόνα ελληνικό αίμα τρέχει στους νεοέλληνες (το πιστεύω και εγώ), στην περίπτωση των σκοπιανών όμως κάνουν την πάπια για να μην φανούν αντιδραστικοί.

Traveller

Member
Αγαπητέ Borealis σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω πως η βλακεία είναι μόνο Ελληνικό προνόμιο... στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ένα κρατήδιο που δεν έχει εθνική ταυτότητα και ψάχνει με αγωνία να την αποκτήσει, εξου και τα δαπανηρά πρότζεκτς που ανέφερες... αν μια φορά δεν υπάρχει αρχαίο Ελληνικό αίμα στις καρδιές των Νεοελλήνων τότε σίγουρα χίλιες φορές δεν υπάρχει αρχαιό Μακεδονικό αίμα στις καρδιές των Σκοπιανών... αλλά είπαμε όταν δεν έχεις δική σου ιστορία τότε προσπαθείς να γαντζωθείς από παντού...

Donnie darko

Banned
Απο την πλευρά της Ελλάδας δεν υπάρχει εθνικισμός,ούτε φυσικά σοβινισμός στο συγκεκριμένο θέμα.Είναι γελοίο κ μόνο να λέγεται κάτι τέτοιο.Για κάποιον που ζεί στην Αθήνα,στο γκέτο της ευρώπης,όπου δικαιώματα έχουν όλοι εκτός απο τους Έλληνες είναι φυσικό να μην τον ενδιαφέρει πως θα ονομάζονται τα σκόπια.Για μας τους ''βλάχους'' Βορειοελλαδίτες το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ συνδέεται με την ιστορία μας,τη ζωή μας,την ιστορική συνέχεια μας,το αίμα των προγόνων μας και δεν πρόκειται να το αφήσουμε να το σφετεριστούν φασιστοειδή σλάβοι πολιτικάντηδες που εκπροσωπούν ναζιστικά κόμματα όπως το κυβερνών VMRO των σκοπίων.Διαβάστε λίγο ιστορία,ίσως να σας κάνει καλό,όμορφα τα ταξίδια,ο καταναλωτισμός,τα ψώνια, οι μπύρες κ σε μένα αρέσουν όμως λαός που ξεχνά την ιστορία του,παύει να υπάρχει.....

Traveller

Member
Απο την πλευρά της Ελλάδας δεν υπάρχει εθνικισμός,ούτε φυσικά σοβινισμός στο συγκεκριμένο θέμα.Είναι γελοίο κ μόνο να λέγεται κάτι τέτοιο.Για κάποιον που ζεί στην Αθήνα,στο γκέτο της ευρώπης,όπου δικαιώματα έχουν όλοι εκτός απο τους Έλληνες είναι φυσικό να μην τον ενδιαφέρει πως θα ονομάζονται τα σκόπια.Για μας τους ''βλάχους'' Βορειοελλαδίτες το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ συνδέεται με την ιστορία μας,τη ζωή μας,την ιστορική συνέχεια μας,το αίμα των προγόνων μας και δεν πρόκειται να το αφήσουμε να το σφετεριστούν φασιστοειδή σλάβοι πολιτικάντηδες που εκπροσωπούν ναζιστικά κόμματα όπως το κυβερνών VMRO των σκοπίων.Διαβάστε λίγο ιστορία,ίσως να σας κάνει καλό,όμορφα τα ταξίδια,ο καταναλωτισμός,τα ψώνια, οι μπύρες κ σε μένα αρέσουν όμως λαός που ξεχνά την ιστορία του,παύει να υπάρχει.....
Αγαπητέ μου είσαι εντελώς άσχετος... όσο κρετινοι είναι αυτοί του VMRO άλλο τόσο είναι και οι ντόποιοι σοβινιστές που δεν έχουν χαμπάρι από ιστορία και τρώνε το κουτόχορτο που τους σερβίρουν ημιμαθείς τραμπούκοι...αν εσύ θεωρείς ότι η ζωή σου και η ιστορική σου συνέχεια έχει σχέση με το παραμυθιάσμα οτι είσαι απόγονος των αρχαίων Μακεδόνων είσαι πραγματικά άξιος της μοίρας σου...κάτσε διαβασε κανένα σοβαρό βιβλίο άνοιξε τους ορίζοντές σου και ξεκώλα από τις αηδίες που σε ταίζουν...

Donnie darko

Banned
Αγαπητέ μου είσαι εντελώς άσχετος... όσο κρετινοι είναι αυτοί του VMRO άλλο τόσο είναι και οι ντόποιοι σοβινιστές που δεν έχουν χαμπάρι από ιστορία και τρώνε το κουτόχορτο που τους σερβίρουν ημιμαθείς τραμπούκοι...αν εσύ θεωρείς ότι η ζωή σου και η ιστορική σου συνέχεια έχει σχέση με το παραμυθιάσμα οτι είσαι απόγονος των αρχαίων Μακεδόνων είσαι πραγματικά άξιος της μοίρας σου...κάτσε διαβασε κανένα σοβαρό βιβλίο άνοιξε τους ορίζοντές σου και ξεκώλα από τις αηδίες που σε ταίζουν...
Αγαπητέ μου,ελάχιστοι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν ασχοληθεί με το θέμα όσο εγώ.Τους χαρακτηρισμούς σου τους επιστρέφω στο ακέραιο,δεν έχεις ιδέα ούτε περί Μακεδονίας,ούτε περι ιστορικού χώρου,ούτε γενικά περι Ιστορίας.Έχω διαβάσει άπειρα βιβλία,έχω πάρει μέρος σε ιστορικά συνέδρια,έχω επισκεφτεί τα σκόπια άπειρες φορές κ όχι για τουρισμό στα καζίνΟ.Όποτε έρθεις στη Μακεδονία πέρνα μια βόλτα απο το Αρχαιολογικό μουσείο της Θεσσαλονίκης να δείς τα ευρήματα του Ανδρόνικου,πέρνα μια βόλτα απο Πέλλα,απο το Δίον της Πιερίας κ ίσως καταλάβεις τι σημαίνει ιστορική συνέχεια.Εγώ κουτόχορτο δεν τρώω,δεν το έχω ανάγκη εσείς ξεκολλήστε απο τα ανθελληνικά κ ψευτοδιεθνιστικά σύνδρομα που σας διακατέχουν...Είπαμε ο νεοέλληνας είναι αμόρφωτος όμως όλα έχουν κ ένα όριο,μέχρι κ η γελοιότητα

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Αγαπητέ Donnie darko,

Αφού τόσο πολύ αγαπάς να μελετάς την ιστορία του τόπου σου (και καλά κάνεις) - της Μακεδονίας, κάνε τον κόπο να την μελετήσεις διαχρονικά (εννοώ να μην σταματήσεις μόνο στην αρχαία), στο Βυζάντιο, στην Οθωμανική αυτοκρατορία, στους Βαλκανικούς πολέμους, την απελευθέρωση, τη Μικρασιατική καταστροφή και τις συνέπειές της, ποιά ήταν π.χ. η Θεσσαλονίκη το 300 μ.Χ., ποιά το 800 μ.Χ., ποιά το 1912 και ποιά το 1930 (αν δεν ήταν ο Βενιζέλος - ο μοναδικός σημαντικός πολιτικός στο σύγχρονο Ελληνικό Κράτος από συστάσεώς του), κι έλα μετά να μου πείς πού θα ήσουν και πού θα ήμουν και για το αν θα κουβεντιάζαμε σήμερα για τη Μακεδονία και την εγκληματική εξωτερική πολιτική όλων των Ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία 60 χρόνια.

Μπορείς να ανατρέξεις σε όποιες πηγές επιθυμείς, η αλήθεια είτε μας αρέσει είτε όχι βρίσκεται εκεί όσο καμουφλαρισμένη κι αν είναι. Δες και κανένα χάρτη του 1700, πριν υπάρξει κάν το Μακεδονικό ζήτημα, ποιά θεωρούνταν Μακεδονία τότε.

Αντί ν' ανοίξουμε τα στραβά μας και να δούμε αν μπορούμε να βρούμε μια λύση, να περισώσουμε ό,τι μπορούμε, συνεχίζουμε την αυτοϊκανοποίησή μας και την εκτόνωσή μας προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Και πριν βιαστείς να απαντήσεις, δες ποιός σου τα λέει αυτά!

Ζητώ συγγνώμη απ' τη συγγραφέα της ταξιδιωτικής ιστορίας και απ' τους διαχειριστές του φόρουμ για το "εκτός θέματος" αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω, να διαβάζω και ν' ακούω άναρθρες κραυγές και υστερίες που δεν οδηγούν πουθενά σ' ένα θέμα που με πονάει περισσότερο απ' όσο δείχνω. Δεν θα το ξανακάνω.

Borealis

Member
Αγαπητέ μου,ελάχιστοι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν ασχοληθεί με το θέμα όσο εγώ.Τους χαρακτηρισμούς σου τους επιστρέφω στο ακέραιο,δεν έχεις ιδέα ούτε περί Μακεδονίας,ούτε περι ιστορικού χώρου,ούτε γενικά περι Ιστορίας.Έχω διαβάσει άπειρα βιβλία,έχω πάρει μέρος σε ιστορικά συνέδρια,έχω επισκεφτεί τα σκόπια άπειρες φορές κ όχι για τουρισμό στα καζίνΟ.Όποτε έρθεις στη Μακεδονία πέρνα μια βόλτα απο το Αρχαιολογικό μουσείο της Θεσσαλονίκης να δείς τα ευρήματα του Ανδρόνικου,πέρνα μια βόλτα απο Πέλλα,απο το Δίον της Πιερίας κ ίσως καταλάβεις τι σημαίνει ιστορική συνέχεια.Εγώ κουτόχορτο δεν τρώω,δεν το έχω ανάγκη εσείς ξεκολλήστε απο τα ανθελληνικά κ ψευτοδιεθνιστικά σύνδρομα που σας διακατέχουν...Είπαμε ο νεοέλληνας είναι αμόρφωτος όμως όλα έχουν κ ένα όριο,μέχρι κ η γελοιότητα
Τα ευρήματα του Ανδρόνικου έχουν μεταφερθεί εδώ και αρκετά χρόνια στη Μεγάλη τούμπα της Βεργίνας όπου και βρέθηκαν. Ένας Ιστορικός οφείλει να το ξέρει αυτό.
Προς Babaduma, δεν υπάρχει θέμα οφ τόπικ επειδή αυτό ξεκίνησε από σοβαρές ανακρίβειες στο θέμα της Marydym. Φοβάμαι πολύ ότι και εσύ εξαπολύεις βέλη προς κάθε κατεύθυνση χωρίς ουσιαστικά να υποστηρίζεις κάτι.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Προς Babaduma, δεν υπάρχει θέμα οφ τόπικ επειδή αυτό ξεκίνησε από σοβαρές ανακρίβειες στο θέμα της Marydym. Φοβάμαι πολύ ότι και εσύ εξαπολύεις βέλη προς κάθε κατεύθυνση χωρίς ουσιαστικά να υποστηρίζεις κάτι.
Μια και απευθύνεσαι σε μένα και αναφέρεσαι σε ανακρίβειες, θα σου επισημάνω ότι και η δική σου απάντηση έχει ανακρίβειες (π.χ. σε θέματα ονομασιών) τις οποίες δεν μπήκα στον κόπο να επισημάνω (δεν είναι δύσκολο για όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται να τις εντοπίσει εύκολα) για να μην μπω στη διελκυστίνδα αυτή των συνεχών απαντήσεων. Όσο για το ποιός εξαπολύει βέλη και για το τι υποστηρίζω, δε φαντάζομαι να ήθελες να το αναπτύξουμε εδώ!

Traveller

Member
Το να υποστηρίζει κάποιος το 2010, ότι είναι απόγονος των αρχαίων Μακεδόνων ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας... μετά από τόσους αιώνες, τόσες ανταλλαγές πληθυσμών, τόσες διασταυρώσεις πληθυσμών και τόσες εθνοκαθάρσεις είναι απλά αδύνατο να υπάρχει εθνικη καθαρότητα... αν είσαι ιστορικός και συνεχίζεις να υποστηρίζεις την ιστορική συνέχεια και την θεωρεία περί απογόνων των αρχαίων Μακεδόνων στη σύγχρονη Ελλάδα δεν είσαι άσχετος απλά αλλά και γραφικός... η Μακεδονία έχει κατακτηθεί και κατοικηθεί από άπειρα εθνολογικά φύλλα που έχουν επιμειχθεί στο μίξερ της ιστορίας επί αιώνες... το να θέλεις εσύ να θεωρείσαι απόγονος του Μ.Αλέξανδρου είναι δικαίωμα σου και τρέλλα σου αλλά δεν πείθεις κανέναν... συμβιβάσου με την ιδέα ότι μπορεί να είσαι από απόγονος Έλληνα ναυτικού, Πόντιου πραματευτή,Τούρκου τσιφλικά, Βούλγαρου πολεμστή, Εβραίου έμπορα, Σλάβου αγρότη μέχρι Αλβανού κτίστη και άσε τα παραμύθια περί ιστορικής συνέχειας... από την τελευταία Μακεδονική δυναστεία έχουν περάσει κάτι αιώνες και πίστεψε με σήμερα δεν υπάρχει δείγμα καθαρού αίματος ...όσο λοιπόν γραφικοί είναι οι Σκοπιανοί που υποστηρίζουν τα φαιδρά περί Σλαβικής Μακεδονίας άλλο τόσο φαιδρός είναι αυτός που πιστεύει τα παραμύθια που μας ξεφουρνίζεις... σαφέστατα και πρέπει να είσαι υπερίφανος που κατοικείς στη Μακεδονία μια περιοχή που ανέδειξε έναν λαμπρό πολιτισμό αλλά ως εκεί... αυτά έγιναν το 300 π.χ και από τότε πολλά έχουν αλλάξει... κράτη έχουν εξαφανιστεί, λαοί έχουν χαθεί, η περιοχή έχει αλλάξει κατακτητές δεκάδες φορές κι εσύ έρχεσαι και μου μιλάς για ιστορική συνέχεια και φυλετική καθαρότητα... σοβαρέψου...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ευχαριστώ Traveller για τον κόπο σου να πεις με άλλα (και περισσότερα) λόγια αυτά που είπα και 'γώ πιο πάνω...

Borealis

Member
Μια και απευθύνεσαι σε μένα και αναφέρεσαι σε ανακρίβειες, θα σου επισημάνω ότι και η δική σου απάντηση έχει ανακρίβειες (π.χ. σε θέματα ονομασιών) τις οποίες δεν μπήκα στον κόπο να επισημάνω (δεν είναι δύσκολο για όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται να τις εντοπίσει εύκολα) για να μην μπω στη διελκυστίνδα αυτή των συνεχών απαντήσεων. Όσο για το ποιός εξαπολύει βέλη και για το τι υποστηρίζω, δε φαντάζομαι να ήθελες να το αναπτύξουμε εδώ!
Όπως με είχε επισημάνει και ο Traveller σε παλιότερη παρόμοια παρατήρηση, είναι υποχρέωση ενός ενεργού μέλους να διορθώνει ανακρίβειες και να μην αφήνει τα υπόλοιπα μέλη να παραπλανούνται. Οφείλεις λοιπόν να διορθώνεις τις δικές μου ανακρίβειες, των άλλων ή τις δικές σου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom